قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایلنا / ۱۴۰۵/۰۵/۱۹

صادرات نفت خام ایران به چین از مسیر ریلی تکذیب شد

رئیس انجمن صنفی شرکت‌های ریلی گفت: اگر قرار باشد نفت خام صرفاً برای مصرف افغانستان جابه‌جا شود، بحث متفاوت است، اما اگر موضوع انتقال ترانزیتی نفت خام از مسیر افغانستان به چین باشد، این مسئله از نظر اقتصادی و عملیاتی قابل توجیه نیست.
 صادرات نفت خام ایران به چین از مسیر ریلی تکذیب شد
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، در حالی که بابک زنجانی اخیراً مدعی شده است نفت ایران را از مسیر ریلی به چین صادر می‌کند، رئیس انجمن صنفی شرکت‌های ریلی با تشریح ظرفیت‌ها و محدودیت‌های حمل‌ونقل ریلی در جابه‌جایی سیالات و فرآورده‌های نفتی، تأکید کرد که اگرچه انتقال نفت خام از نظر فنی با استفاده از واگن‌های مخزن‌دار امکان‌پذیر است، اما از نظر اقتصادی توجیه ندارد.

سبحان نظری در نشست امروز در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا درباره ادعای انتقال نفت ایران از مسیر ریلی افغانستان به چین اظهار داشت: صادرات نفت و سیالات از طریق ریل از نظر فنی امکان‌پذیر است و در کشور نیز مقداری واگن مخزن‌دار وجود دارد که قابلیت جابه‌جایی سیالات را دارند.

وی افزود: از نظر فنی نمی‌توان ادعا کرد که امکان حمل نفت خام با واگن‌های مخزن‌دار وجود ندارد؛ چراکه در حال حاضر نیز جابه‌جایی سوخت و برخی محصولات نفتی از طریق شبکه ریلی انجام می‌شود.

رئیس انجمن صنفی شرکت‌های ریلی با این حال با تفکیک میان امکان فنی و توجیه اقتصادی انتقال نفت خام از طریق ریل گفت: مسئله اصلی در اینجا اقتصادی بودن این نوع حمل‌ونقل است. قیمت نفت خام به اندازه‌ای است که هزینه جابه‌جایی آن با ریل، چنین انتقالی را از نظر اقتصادی غیرتوجیه‌پذیر می‌کند.

نظری ادامه داد: در دنیا نفت خام عمدتاً از طریق خطوط لوله و کشتی جابه‌جا می‌شود و استفاده از ریل برای انتقال نفت خام، به دلیل هزینه بالای حمل، روش اقتصادی محسوب نمی‌شود.

وی تاکید کرد: بنابراین از نظر فنی، جابه‌جایی نفت خام با قطار ممکن است، اما از نظر اقتصادی توجیه ندارد. ضمن اینکه ما در کشور تجربه‌ای از انتقال نفت خام با قطار نداریم و آنچه در شبکه ریلی سابقه دارد، بیشتر مربوط به حمل محصولات و فرآورده‌های نفتی است.

رئیس انجمن صنفی شرکت‌های ریلی توضیح داد: سال‌هاست واگن‌های مخزن‌دار در کشور برای جابه‌جایی انواع محصولات نفتی از جمله گازوئیل، مازوت و سایر محصولات تولیدی پالایشگاه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند و این بخش از حمل‌ونقل ریلی سابقه طولانی دارد.

نظری با اشاره به مسیر ریلی ایران به افغانستان نیز گفت: در مسیرهای ریلی منتهی به افغانستان، کالاهای متنوعی جابه‌جا و صادر می‌شود و محصولات نفتی نیز در میان این کالاها قرار دارند.

وی افزود: در مسیر ریلی منتهی به هرات، اگرچه شبکه ریلی هنوز به صورت کامل در همه بخش‌های مسیر توسعه پیدا نکرده، اما از مرز شمتیغ کالاهای مختلفی جابه‌جا می‌شود که بخشی از آن را محصولات نفتی تشکیل می‌دهد.

رئیس انجمن صنفی شرکت‌های ریلی با بیان اینکه حجم انتقال فرآورده‌های نفتی در این مسیر محدود است، گفت: مقدار اندکی گازوئیل و برخی فرآورده‌های نفتی در این مسیر جابه‌جا می‌شود، اما موضوع نفت خام کاملاً متفاوت است و انتقال نفت خام از این مسیر سابقه‌ای ندارد.

نظری در پاسخ به این سوال که آیا امکان انتقال نفت خام از مسیر افغانستان و سپس ارسال آن به چین وجود دارد، اظهار داشت: اگر قرار باشد نفت خام صرفاً برای مصرف افغانستان جابه‌جا شود، بحث متفاوت است، اما اگر موضوع انتقال ترانزیتی نفت خام از مسیر افغانستان به چین باشد، این مسئله از نظر اقتصادی و عملیاتی قابل توجیه نیست.

وی تصریح کرد: نفت خام در سراسر جهان عمدتاً از طریق خط لوله یا کشتی منتقل می‌شود و استفاده از شبکه ریلی برای چنین حجم و مسافتی، هزینه حمل بسیار بالایی ایجاد می‌کند. انتهای پیام/



 توپ در زمین مربی ایرانی

توپ در زمین مربی ایرانی

فصل جدید رقابت‌های لیگ برتر با قابی متفاوت همراه بود؛ با تصویری از حضور ۱۸سرمربی ایرانی روی نیمکت ۱۸باشگاه کشور

 قیمت میلگرد امروز ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ + جدول

قیمت میلگرد امروز ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ + جدول

قیمت میلگرد امروز ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ اعلام شد. آرامش بر بازار حکمفرماست.

 آب پاکی هرمز روی دست ترامپ | جنگ به سفره آمریکایی‌ها رسید

آب پاکی هرمز روی دست ترامپ | جنگ به سفره آمریکایی‌ها رسید

تازه ترین شماره روزنامه همشهری امروز چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ با مطالب و گزارش هایی درباره مهمترین مسائل روز ایران و جهان منتشر شد.

 اوکراین هنوز غرامت ایران را نداده؛ مذاکرات در جریان است

اوکراین هنوز غرامت ایران را نداده؛ مذاکرات در جریان است

«کاظم جلالی» سفیر ایران در مسکو در گفت‌وگو با خبرگزاری ریانووستی گفت که کی‌یف هنوز بابت حمله به یک کشتی در دریای خزر به تهران غرامت پرداخت نکرده و گفت‌وگوهایی در این رابطه درجریان است.

 عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵

عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵

کاری از تفاهم ساخته نیست دستور کار امروز شکست محاصره است، راهبر جاودان، نوبت حل مسائل، انا علی العهد تا صبح ظهور و...از جمله تیترهای روزنامه‌های چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ هستند.

 سید قاسم در سنگر مسجد به‌دست منافقین شهید شد

سید قاسم در سنگر مسجد به‌دست منافقین شهید شد

سیدقاسم، چون بچه با محبتی بود، حواسش به دو خواهر بزرگ‌تر از خودش بود. در هر کاری که می‌توانست به ما کمک می‌کرد. شهید با روحیه فداکاری و مهربانی که داشت، پیگی...

 پارادوکس FATF و اقتصاد تحریمی/ انتخاب میان شبکه پنهان مالی یا الحاق به بازار جهانی در سایه جنگ/ چرا تصویب قوانین کافی نیست؟

پارادوکس FATF و اقتصاد تحریمی/ انتخاب میان شبکه پنهان مالی یا الحاق به بازار جهانی در سایه جنگ/ چرا تصویب قوانین کافی نیست؟

ایران هنوز از وضعیت پرخطر FATF خارج نشده است و در آخرین وضعیت رسمی، همچنان مشمول فراخوان برای اعمال اقدامات مقابله‌ای قرار دارد. نشست ژوئن ۲۰۲۶ این وضعیت را تغییر نداد و FATF همچنان ایران را در کنار کره شمالی در زمره حوزه‌های پرخطر قرار داده است. در عین حال، تصویر کنونی با سال‌های قبل تفاوت های مهمی دارد که تشریح می کنیم.

 قیمت رمزارزها در روز سه‌شنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۵؛ اتریوم، سولانا، ریپل و دوج‌کوین چند؟

قیمت رمزارزها در روز سه‌شنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۵؛ اتریوم، سولانا، ریپل و دوج‌کوین چند؟

اقتصادنیوز: بازار رمزارزها در روز سه‌شنبه چهره‌ای دوگانه داشت؛ در حالی که اتریوم و سولانا در مسیر صعود حرکت کردند و XRP نزدیک مرز یک دلار نوسان داشت، دوج‌کوین، شیبا و تون‌کوین همچنان زیر فشار فروش قرار گرفتند.