قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایلنا / ۱۴۰۵/۰۵/۱۷

ثبت تصویر پرنده کمیاب «هما» در ارتفاعات املش

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان املش از ثبت تصویر یک قطعه پرنده ارزشمند «هما» در ارتفاعات این شهرستان خبر داد و این رخداد را نشانه‌ای مهم از ظرفیت بالای زیستگاهی مناطق کوهستانی شرق گیلان و ضرورت حفاظت هرچه بیشتر از زیستگاه‌های طبیعی و گونه‌های شاخص حیات‌وحش عنوان کرد.
 ثبت تصویر پرنده کمیاب «هما» در ارتفاعات املش
به گزارش ایلنا از رشت، داود نظری  از ثبت تصویر یک قطعه پرنده «هما» (Gypaetus barbatus) در ارتفاعات این شهرستان خبر داد و اظهار کرد: در جریان پایش‌های میدانی و رصد حیات‌وحش، تصویر این گونه ارزشمند و کمیاب در مناطق مرتفع و کوهستانی شهرستان املش به ثبت رسید؛ رخدادی که می‌تواند بیانگر حضور و تردد یکی از شاخص‌ترین پرندگان شکاری ایران در زیست‌بوم‌های کوهستانی شرق استان گیلان باشد.

وی افزود: ثبت این مشاهده، اهمیت اکولوژیکی ارتفاعات املش را بیش از پیش نمایان می‌کند و می‌تواند اطلاعات ارزشمندی درباره پراکنش، وضعیت حضور و مسیرهای حرکتی این گونه در شمال کشور در اختیار کارشناسان و پژوهشگران قرار دهد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان املش با اشاره به ویژگی‌های این گونه ارزشمند گفت: هما از بزرگ‌ترین پرندگان شکاری ایران و یکی از گونه‌های شاخص زیست‌بوم‌های کوهستانی است که به دلیل بال‌های بلند، دم لوزی‌شکل و رفتار منحصربه‌فرد خود، جایگاه ویژه‌ای در میان پرندگان کشور دارد.

نظری تصریح کرد: برخلاف بسیاری از پرندگان شکاری، غذای اصلی هما را بقایای استخوان جانوران تشکیل می‌دهد و به همین دلیل این پرنده نقش مهمی در پاکسازی طبیعت، حذف لاشه‌ها و حفظ سلامت و تعادل اکوسیستم‌های طبیعی ایفا می‌کند. این گونه معمولاً در ارتفاعات، صخره‌های مرتفع، دره‌های عمیق و مناطق دور از دسترس لانه‌سازی و زیست می‌کند.

وی با تأکید بر اهمیت حفاظت از زیستگاه‌های کوهستانی خاطرنشان کرد: ثبت تصویر این پرنده ارزشمند، ضرورت صیانت از زیستگاه‌های طبیعی، جلوگیری از تخریب عرصه‌های کوهستانی، کاهش عوامل تهدیدکننده حیات‌وحش و مشارکت جوامع محلی در حفاظت از تنوع زیستی را بیش از گذشته یادآور می‌شود.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان املش در پایان اظهار امیدواری کرد: تداوم پایش‌های میدانی، ثبت مستمر مشاهدات حیات‌وحش و همکاری طبیعت‌دوستان، محیط‌بانان و کارشناسان، زمینه شناخت دقیق‌تر تنوع زیستی شهرستان املش و برنامه‌ریزی مؤثرتر برای حفاظت از گونه‌های ارزشمند و زیستگاه‌های طبیعی استان گیلان را فراهم خواهد کرد. انتهای پیام/



 از عقدنامه امیرکبیر تا شناسنامه مشاهیر؛ روایت یک موزه متفاوت در تهران

از عقدنامه امیرکبیر تا شناسنامه مشاهیر؛ روایت یک موزه متفاوت در تهران

موزه ثبت احوال تهران در جریان بازدید جمعی از خبرنگاران و اصحاب رسانه، بخشی از گنجینه اسناد هویتی و تاریخی خود را به نمایش گذاشت.

 نفت ۹۱ دلاری؛ بحران هرمز به اقتصاد جهان رسید

نفت ۹۱ دلاری؛ بحران هرمز به اقتصاد جهان رسید

حسن مرادی می‌گوید ایران با استفاده از مسیرهای ریلی و خطوط ساحلی می‌تواند بخشی از صادرات نفت را حفظ کند

 آب پاکی هرمز روی دست ترامپ | جنگ به سفره آمریکایی‌ها رسید

آب پاکی هرمز روی دست ترامپ | جنگ به سفره آمریکایی‌ها رسید

تازه ترین شماره روزنامه همشهری امروز چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ با مطالب و گزارش هایی درباره مهمترین مسائل روز ایران و جهان منتشر شد.

 لوکس‌بازی در شمال تهران وسط جنگ/ خانه کلنگی متری 2.5 میلیارد تومان به فروش می  رسد/ تهران؛ گران‌تر از مونیخ و پاریس شد!

لوکس‌بازی در شمال تهران وسط جنگ/ خانه کلنگی متری 2.5 میلیارد تومان به فروش می رسد/ تهران؛ گران‌تر از مونیخ و پاریس شد!

اقتصادنیوز: بازار مسکن تهران در مقایسه با بسیاری از شهرهای بزرگ جهان، دیگر صرفاً یک بازار گران در سطح منطقه محسوب نمی‌شود و در برخی مقایسه‌های بین‌المللی، قیمت هر مترمربع یک واحد لوکس در منطقه یک پایتخت تهران به محدوده شهرهای گران‌قیمت جهان رسیده است.

 ایران می‌تواند از تحریم روسیه یک فرصت اقتصادی بسازد

ایران می‌تواند از تحریم روسیه یک فرصت اقتصادی بسازد

تحولات ژئوپلیتیک و تحریم‌های مشترک ایران و روسیه، فرصت کم‌سابقه‌ای برای بازتعریف روابط اقتصادی دو کشور ایجاد کرده است؛ فرصتی که می‌تواند از تجارت صرف فراتر ر...

 صدای کارگر، بازنشسته و کارفرما باید به اتاق مدیرعامل تامین اجتماعی برسد

صدای کارگر، بازنشسته و کارفرما باید به اتاق مدیرعامل تامین اجتماعی برسد

اگر قرار است نظریه وفاق در سازمان تامین اجتماعی نیز به معنای واقعی کلمه اجرا شود، شاید یکی از بهترین عرصه‌های آزمون آن همین‌جا باشد؛ جایی که سه ضلع اصلی یعنی کارگر، کارفرما و بازنشسته باید در فرآیند تصمیم‌سازی بیش از گذشته دیده و شنیده شوند.

 ترامپ اعمال تعرفه ۵۰ درصدی علیه کانادا را برای سه روز متوقف کرد

ترامپ اعمال تعرفه ۵۰ درصدی علیه کانادا را برای سه روز متوقف کرد

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا روز چهارشنبه اعمال موج جدیدی از تعرفه‌ها علیه کانادا را که قرار بود از نیمه‌شب به وقت آمریکا اجرایی شود، متوقف کرد.

 انتقاد صریح روزنامه جمهوری اسلامی: مسئولان ارشد وزارت خارجه با طالبان قوم و خویش هستند؟ | سخن از به رسمیت شناخته شدن طالبان گفته می‌شود

انتقاد صریح روزنامه جمهوری اسلامی: مسئولان ارشد وزارت خارجه با طالبان قوم و خویش هستند؟ | سخن از به رسمیت شناخته شدن طالبان گفته می‌شود

اقتصادنیوز: چه اتفاقی در راهروهای وزارت خارجه افتاده که سخن از به رسمیت شناخته شدن طالبانی می‌گویند که رسماً اعلام کرده هرگز به آراء مردم مراجعه نخواهد کرد چون اعتقادی به آن ندارد؟