قیمت طلا امروز




 سایت رویداد‌ ۲۴ / ۱۴۰۵/۰۵/۲۰

جوادی یگانه: جامعه بعد از جنگ مستأصل شده است | ۵۲ درصد مردم خواهان اصلاحات اساسی در چارچوب جمهوری اسلامی هستند

جوادی یگانه، جامعه‌شناس، با اشاره به تغییر نگرش بخشی از جامعه ایران پس از جنگ اخیر می‌گوید بسیاری از کسانی که پیش‌تر خواهان تغییرات اساسی خارج از چارچوب جمهوری اسلامی بودند، اکنون به دلیل نگرانی از ناامنی و مداخله خارجی دچار استیصال شده‌اند.
 جوادی یگانه: جامعه بعد از جنگ مستأصل شده است | ۵۲ درصد مردم خواهان اصلاحات اساسی در چارچوب جمهوری اسلامی هستند

رویداد۲۴| محمدرضا جوادی یگانه، جامعه‌شناس، در اظهاراتی درباره تغییرات افکار عمومی در ایران، به تفاوت میان دو رویکرد «اصلاحات در چارچوب جمهوری اسلامی» و «تغییرات اساسی خارج از چارچوب جمهوری اسلامی» پرداخت و گفت که جنگ اخیر بر نگرش جامعه نسبت به این دو مسیر اثر گذاشته است.

به گفته وی، در سال‌های گذشته بخشی از جامعه معتقد بودند جمهوری اسلامی با اصلاحات قابل تغییر است و گروهی دیگر بر این باور بودند که ساختار موجود اصلاح‌پذیر نیست و به تغییرات اساسی نیاز دارد.

او با اشاره به نتایج نظرسنجی‌های مختلف گفت: «اینکه نیاز به تغییرات اساسی دارد، تعبیر می‌شد به اینکه آدم‌هایی که مخالف جمهوری اسلامی هستند، این توی قابل اصلاح نیست.»

جوادی یگانه با اشاره به روند تغییر این دیدگاه در نظرسنجی‌های سال‌های مختلف اظهار کرد که سهم این گروه در سال ۱۳۸۲ حدود ۲۷ درصد بوده و در سال ۱۳۹۴ نیز به همین میزان رسیده است. به گفته او، این رقم در سال ۱۴۰۲ به حدود ۳۰ درصد و در برخی پژوهش‌های جدیدتر حتی به ۴۳ درصد رسیده بود.

او در ادامه به نتایج یک نظرسنجی محرمانه که بخشی از آن از سوی ایران‌وایر منتشر شده بود، اشاره کرد و گفت: بر اساس این نظرسنجی، در حال حاضر ۵۲ درصد پاسخ‌دهندگان خواهان «اصلاحات اساسی در چارچوب جمهوری اسلامی» هستند.

یگانه همچنین گفت ۱۲ درصد از پاسخ‌دهندگان «اصلاحات محدود در چارچوب جمهوری اسلامی» را انتخاب کرده‌اند و ۱۹ درصد نیز خواهان تغییر جمهوری اسلامی بوده‌اند. جنگ چگونه افکار عمومی را تغییر داد؟

این جامعه‌شناس در ادامه، جنگ اخیر را یکی از عوامل مؤثر بر تغییر نگرش بخشی از جامعه دانست و گفت جنگ به مردم نشان داد که «جنگ داخلی چقدر به ما نزدیکه».

او با اشاره به کشته‌شدن افراد در حملات و درگیری‌های اخیر گفت که مردم شاهد کشته‌شدن نیرو‌های مختلف و همچنین شهروندان عادی بوده‌اند و این مسئله بر نگاه جامعه به گزینه‌های سیاسی اثر گذاشته است.

جوادی یگانه با اشاره به کشته‌شدن مردم عادی در جریان جنگ گفت: «عدد حداقل ۴۰۰۰ تا عدد خیلی زیادیه.»

او همچنین با اشاره به مواضع برخی جریان‌های سیاسی در جریان جنگ گفت که بخشی از جامعه احساس کرده است برای برخی مخالفان جمهوری اسلامی، …



 ترامپ در جنگ از ایران شکست خورد؛ ایران قبل از کسب دستاورد به مذاکره برنمی‌گردد
۲ ساعت قبل / سایت اصلاحات نیوز

ترامپ در جنگ از ایران شکست خورد؛ ایران قبل از کسب دستاورد به مذاکره برنمی‌گردد

کیهان با اشاره به تداوم جنگ و پیامدهای آن برای آمریکا، نوشت: ترامپ پس از نزدیک به شش ماه جنگ نه به پیروزی روشنی رسیده و نه راه خروج کم‌هزینه‌ای پیش رو دارد و...

 محسن رضایی: باید در رفتار دیپلماتیک ایران اصلاحاتی انجام شود
۱ ساعت قبل / سایت اینتیتر

محسن رضایی: باید در رفتار دیپلماتیک ایران اصلاحاتی انجام شود

دبیر شورای عالی امنیت ملی تاکید کرد: در راهبردهای دفاعی ایران تکامل رخ داده و از جنگ تحمیلی دوم دائمال درحال تکامل دفاعی - سیاسی است.

 با دعوا حتما شکست می‌خوریم/ جامعه حق دارد از دولت انتظار درمان داشته باشد
۱ ساعت قبل / خبرگزاری ایلنا

با دعوا حتما شکست می‌خوریم/ جامعه حق دارد از دولت انتظار درمان داشته باشد

تولیت حرم مطهر امام خمینی (ره) با بیان اینکه «با دعوا حتما شکست می‌خوریم» گفت: طبیعی است که نظرات مختلفی وجود داشته باشد؛ بحث می‌کنند و می‌گویند، اما وقتی به جمع‌بندی رسیدیم، همه پشت آن جمع‌بندی بایستیم و همه پشت آن سربازی که در میدان دیپلماسی خدمت می‌کند بایستیم؛ این شرط عبور از همه حوادث و بحران‌هاست.

 تازه‌ترین خبر‌های جنگ | خبرنگار وال‌استریت‌ژورنال: ایران و آمریکا به تفاهم‌نامه برمی‌گردند | ️عاصم منیر دوشنبه می‌آید
۱ ساعت قبل / سایت رویداد‌ ۲۴

تازه‌ترین خبر‌های جنگ | خبرنگار وال‌استریت‌ژورنال: ایران و آمریکا به تفاهم‌نامه برمی‌گردند | ️عاصم منیر دوشنبه می‌آید

از آتش بس میان ایران و آمریکا ۱۳۸ روز گذشته و مناقشه همچنان ادامه دارد. در تازه‌ترین تحولات، برخی رسانه‌ها از سفر احتمالی فرمانده ارتش پاکستان به ایران و دریافت دعوتنامه پیوستن به پیمان مکه در تهران خبر داده‌اند.

 نیاد تسلیمی؛ حلقه پنهان در شبکه‌های ضدایرانی؟
۱ ساعت قبل / سایت مشرق

نیاد تسلیمی؛ حلقه پنهان در شبکه‌های ضدایرانی؟

نخستین نکته، جایگاه بنیاد تسلیمی در ساختار جامعه بهائی است. این بنیاد در زمره مؤسسات ملهم از تعالیم بهائی معرفی می‌شود.



اعتراض عضو شورای اطلاع‌رسانی دولت به اظهارات جدید محسن رضایی درباره توافق
سایت فرارو

اعتراض عضو شورای اطلاع‌رسانی دولت به اظهارات جدید محسن رضایی درباره توافق

محمد عطریانفر گفت: برخی عزیزان، از جمله دبی شعام، اخیراً اظهاراتی مطرح کرده‌اند که دلالت بر نوعی تعارض دارد. به نظر من این تذکرات و تحلیل‌ها باید با دقت بیشتری مطرح شود.
پیمان جبلی به خط پایان رسید؟
سایت فرارو

پیمان جبلی به خط پایان رسید؟

هر زمان که موعد تغییر رئیس صداوسیما می‌رسد، برخی نام‌های ثابت نیز به‌عنوان کاندیداهای در اختیار گرفتن این پست به رسانه‌ها راه پیدا می‌کنند. در ۱۲ سال گذشته هیچ‌کدام از رؤسای صداوسیما دو دوره به کارشان ادامه ندادند.
سایت فرارو

تصاویر؛ بازگشت رایزن اخراجی ایران از فرانسه

[علی دارابی] گرفتار دولت در دولت نشویم!
سایت اطلاعات آنلاین

[علی دارابی] گرفتار دولت در دولت نشویم!

دوم تا هشتم شهریور را در تقویم مناسبت‌های رسمی هفته دولت نامگذاری کرده‌اند. شهریور ۱۳۶۰ رئیس جمهوری محمدعلی رجایی، نخست‌وزیر حجت‌الاسلام محمدجواد باهنر و جمعی از مسئولان ارشد کشور در اثر «نفوذ» منافقین و بمبگذاری در نخست‌وزیری به شهادت رسیدند.
آزمون جدی یک موضع
سایت هم میهن

آزمون جدی یک موضع

اعمال اجبار از طریق تحریم، هنگامی که خارج از صلاحیت و اختیار شورای امنیت سازمان ملل متحد اعمال شود، غیرقانونی است.
فرستادن پالس ضعف به دشمن !
سایت هم میهن

فرستادن پالس ضعف به دشمن !

نمی‌شود که از یک سو هر نوع انذار راجع به کمبود منابع و تأثیر جنگ و تحریم‌ها و محاصرهٔ اقتصادی بر زندگی مردم را فرستادن پالس ضعف به دشمن دانست اما از سوی دیگر، توصیفی هراس‌آور از وضعیتِ حجاب و تورم و گرانی و کم‌کاری و سوءمدیریت در کشور به دست داد و آن را فرستادن پالس قوت به دشمن قلمداد کرد!