قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایرنا / ۱۴۰۵/۰۵/۱۷

از مسئولیت تا شهادت؛ روایت سه چهره اثرگذار که میراثی برای حکمرانی بر جای گذاشتند

تهران_ایرنا_تاریخ جمهوری اسلامی ایران بارها نشان داده است که دوران بحران، بیش از هر زمان دیگری، ماهیت واقعی مدیران و شیوه حکمرانی آنان را آشکار می‌کند. در چنین شرایطی، معیار ارزیابی مدیران تنها مجموعه‌ای از تصمیم‌های اداری یا موفقیت‌های اجرایی نیست، بلکه میزان حضور آنان در متن بحران، نحوه مواجهه با تهدیدها، قدرت تصمیم‌گیری در شرایط پیچیده و حفظ انسجام ساختارهای کشور اهمیت پیدا می‌کند.
 از مسئولیت تا شهادت؛ روایت سه چهره اثرگذار که میراثی برای حکمرانی بر جای گذاشتند

به گزارش ایرنا، هفته دولت، فرصتی برای بازخوانی کارنامه مدیرانی است که مسئولیت را نه صرفاً یک جایگاه اداری، بلکه تعهدی در قبال امنیت، ثبات و منافع ملی می‌دانستند. در آستانه دومین سالگرد تشکیل دولت چهاردهم که در هفتم مردادماه ۱۴۰۳ با رأی اعتماد ملت شریف ایران و تأیید مقام معظم رهبری شهید آغاز به کار نمود، ارائه گزارشی مستند و تحلیلی از نقش‌آفرینی برخی از شخصیت‌های برجسته و تأثیرگذار این دوره، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر به نظر می‌رسد.

دو سال گذشته از عمر دولت چهاردهم، نه تنها دوره اجرای برنامه‌های توسعه و خدمت‌رسانی، بلکه مقطعی تاریخی و پرآشوب در تاریخ معاصر ایران بود که با تحمیل جنگ‌های متوالی از سوی رژیم صهیونیستی و حامیان آمریکایی آن، شهادت رهبر انقلاب اسلامی و ده‌ها مقام ارشد نظامی و امنیتی همراه شد.

تاریخ جمهوری اسلامی ایران بارها نشان داده است که دوران بحران، بیش از هر زمان دیگری، ماهیت واقعی مدیران و شیوه حکمرانی آنان را آشکار می‌کند. در چنین شرایطی، معیار ارزیابی مدیران تنها مجموعه‌ای از تصمیم‌های اداری یا موفقیت‌های اجرایی نیست، بلکه میزان حضور آنان در متن بحران، نحوه مواجهه با تهدیدها، قدرت تصمیم‌گیری در شرایط پیچیده و حفظ انسجام ساختارهای کشور اهمیت پیدا می‌کند.

دولت چهاردهم از نخستین روزهای فعالیت خود با مجموعه‌ای از چالش‌های هم‌زمان در عرصه سیاست خارجی، اقتصاد، امنیت و تحولات منطقه‌ای روبه‌رو شد. تشدید تنش‌های منطقه‌ای، افزایش فشارهای خارجی و در نهایت جنگ سال ۲۰۲۶، شرایطی را رقم زد که مدیران ارشد کشور ناگزیر بودند در کوتاه‌ترین زمان ممکن تصمیم‌هایی با آثار بلندمدت اتخاذ کنند. در چنین فضایی، نقش مدیرانی که در سطوح عالی امنیتی، اطلاعاتی و دفاعی حضور داشتند، بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفت.

در این میان، سه شخصیت برجسته یعنی شهید علی اردشیر لاریجانی، شهید سید اسماعیل خطیب و شهید امیر سید عبدالرحیم موسوی، هر یک در جایگاه خود نقش محوری در حفظ انسجام نظام، مدیریت بحران و صیانت از امنیت ملی ایفا کردند و در نهایت جان خود را در این مسیر فدا نمودند.

معمار امنیت ملی و چهره راهبردی نظام

علی اردشیر لاریجانی، در سیزدهم خردادماه ۱۳۳۶ در شهر نجف اشرف دیده به جهان گشود. وی فرزند آیت‌الله میرزا جواد هاشمی‌آملی و داماد شهید آیت‌الله …



 آغاز هفته دولت با حضور پزشکیان در حرم امام
۲۵ دقیقه قبل / سایت اقتصاد ۲۴

آغاز هفته دولت با حضور پزشکیان در حرم امام

رئیس جمهور و اعضای دولت وفاق ملی، در نخستین روز هفته دولت با حضور در مرقد بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی ایران، با آرمان‌های امام خمینی (ره) و شهیدان انقلاب اسلامی تجدید میثاق کردند.

 ابراهیم مهربان: از ۲۲ طرح عمرانی ورزشی در دولت وفاق ملی بهره برداری می شود
۲۶ دقیقه قبل / خبرگزاری برنا

ابراهیم مهربان: از ۲۲ طرح عمرانی ورزشی در دولت وفاق ملی بهره برداری می شود

برنا - گروه ورزشی: با اعلام سرپرست اداره کل ورزش و جوانان گیلان و به مناسبت هفته دولت ۱۲ طرح عمرانی ورزشی با ۱۴۲ میلیارد تومان اعتبار در گیلان به بهره برداری...

 تجدید میثاق اعضای دولت با آرمان‌های امام راحل به مناسبت هفته دولت + عکس
۳۰ دقیقه قبل / سایت شهرآرانیوز

تجدید میثاق اعضای دولت با آرمان‌های امام راحل به مناسبت هفته دولت + عکس

رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت صبح امروز یکشنبه اول شهریور ماه ۱۴۰۵ در این مراسم با نثار تاج گل و قرائت فاتحه ضمن ادای احترام به بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران، بار دیگر با آرمان‌های امام راحل تجدید بیعت کردند.

 بهره‌برداری از ۱۵ هزار تن تولیدات کشاورزی در استان تهران همزمان با هفته دولت
۳۷ دقیقه قبل / سایت صفحه اقتصاد

بهره‌برداری از ۱۵ هزار تن تولیدات کشاورزی در استان تهران همزمان با هفته دولت

رئیس جهاد کشاورزی استان تهران از بهره‌برداری از ۱۵ هزار تن تولیدات بخش کشاورزی در این استان همزمان با هفته دولت خبر داد و گفت: این طرح‌ها در راستای تقویت امنیت غذایی و با اتکا به ظرفیت‌های بخش خصوصی اجرا شده‌اند.



پیامدهای حقوقی طلاق صوری
روزنامه ستاره صبح

پیامدهای حقوقی طلاق صوری

پدیده‌ای به نام «طلاق صوری» در مرز میان حقوق، معیشت و اخلاق اجتماعی، موضوع خانواده ایرانی شده است. در این وضعیت، طلاق نه ناشی از فروپاشی عاطفی یا تصمیم واقعی زوجین برای پایان زندگی مشترک، بلکه گاه به عنوان راهکاری برای دستیابی به حمایت‌ اقتصادی و اجتماعی، از جمله برخورداری از مستمری والدین متوفی و مزایای قانونی، مورد استفاده قرار می‌گیرد.
درس صف‌های طولانی در روسیه برای ایران
روزنامه ستاره صبح

درس صف‌های طولانی در روسیه برای ایران

روسیه دهه‌ها از مهم‌ترین صادرکنندگان انرژی جهان بود؛ کشوری که نه‌فقط نفت خام، بلکه فرآورده‌های نفتی خود را نیز به بازار می‌فرستاد و از انرژی به‌عنوان یکی از پایه‌های قدرت اقتصادی، سیاسی و نظامی خود استفاده می‌کرد. اما امروز جنگ با اوکراین و غرب روسیه را زمین گیر کرده است.
فاجعه‌ی تراستی‌ها | نوشتاری از: رضا رمضانی خورشیددوست
روزنامه ستاره صبح

فاجعه‌ی تراستی‌ها | نوشتاری از: رضا رمضانی خورشیددوست

اشاره: رییس سازمان بازرسی کل کشور روز چهارم مرداد از فساد عزیم تراستی ها پرده برداشت و گفت: 20 هزار و 676 نفر از تراستی ها 94 میلیارد یورو معادل 107 میلیارد دلار را به کشور باز نگردانده اند. رضا رمضانی خورشید دوست، استاد دانشگاه و نماینده دور اول مجلس به این موضوع پرداخته که در ادامه می آید.
از «موش‌کشی» تا تحریم چین؛ ترامپ چگونه به دنبال تشدید فشار اقتصادی بر ایران است؟
سایت تجارت نیوز

از «موش‌کشی» تا تحریم چین؛ ترامپ چگونه به دنبال تشدید فشار اقتصادی بر ایران است؟

دولت ترامپ در آستانه اجرای دور جدیدی از فشارهای اقتصادی علیه ایران قرار دارد و بنا بر گزارش رویترز، تحریم پالایشگاه‌ها و بانک‌های چینی، هدف قرار دادن شبکه‌های دور زدن تحریم‌ها و اعمال تعرفه علیه شرکای تجاری تهران از جمله گزینه‌های مطرح واشنگتن است.
آیا ایران عامل سقوط ترامپ می‌شود؟
سایت افکارنیوز

آیا ایران عامل سقوط ترامپ می‌شود؟

گاردین نوشت ترامپ در برابر مجموعه‌ای از گزینه‌های نامطلوب قرار گرفته و تنها راه پیش روی او، انتخاب گزینه‌ای است که «کمتر بد» باشد؛ اقدامی که ممکن است عملاً به معنای پذیرش شکست باشد.
صورت حساب تحریم!
سایت افکارنیوز

صورت حساب تحریم!

ترامپ با بلعیدن نفت ایران قرار بود یک التیامی به این درد اقتصاد آمریکا بدهد. اما این لقمه در گلوی او گیر کرد.