قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایرنا / ۱۴۰۵/۰۵/۱۶

مقام سعودی: توافقنامه دفاعی عربستان، پاکستان و ترکیه تهدیدی برای کشورهای منطقه نیست

تهران - ایرنا - یک مقام عربستان سعودی گفت که توافقنامه دفاعی مشترک امضا شده با ترکیه و پاکستان هیچ ارتباطی با جاه‌طلبی‌های هسته‌ای ندارد و هیچ تهدیدی برای هیچ یک از کشورهای منطقه ایجاد نمی‌کند.
 مقام سعودی: توافقنامه دفاعی عربستان، پاکستان و ترکیه تهدیدی برای کشورهای منطقه نیست

به گزارش روز جمعه ایرنا به نقل از پایگاه خبری «رای الیوم»، «رائد قرملی» معاون وزیر امور خارجه عربستان سعودی در امور دیپلماسی عمومی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «این توافقنامه هیچ قصدی برای ایجاد یک محور نظامی یا یک بلوک فرقه‌ای/مذهبی نشان نمی‌دهد و به جاه‌طلبی‌های هسته‌ای یا مسابقه تسلیحاتی مرتبط نیست، بلکه مربوط به ایجاد قابلیت‌های خوداتکایی پایدار است.»

وی تاکید کرد که این توافقنامه تهدیدی برای امنیت هیچ یک از کشورهای منطقه نیست و تنش‌ها بین کشورها را تشدید نمی‌کند.

به گفته قرملی، این توافقنامه به سه کشور اجازه می‌دهد تا «توانایی های دفاعی مشترک را توسعه و بازدارندگی استراتژیک را افزایش دهند و سطح آمادگی را بالا ببرند، و همچنین بر روی توسعه و ادغام قابلیت‌های دفاعی سه کشور در مقابله مشترک با هرگونه تهدید علیه امنیت و تمامیت ارضی خود، کار کنند.»

این مسئول در وزارت امور خارجه عربستان اشاره کرد که این توافقنامه به قیمت روابط استراتژیک قوی عربستان در سطوح کشورهای خلیج فارس، کشورهای عربی و بین‌المللی تمام نمی‌شود.

وی افزود که این توافقنامه، هیچ توافق دوجانبه یا چندجانبه‌ای را بین این کشورها یا با سایر کشورها و سازمان‌ها لغو یا جایگزین نمی‌کند.

شبکه تلویزیونی «هابر تُرک» نیز گزارش داد که با این توافقنامه، احتمالا" رزمایش‌ها و آموزش‌های نظامی مشترک، انتقال فناوری و تبادل اطلاعات مجاز خواهد شد.

همچنین به نوشته رای الیوم، از زمان آغاز جنگ در منطقه پس از حمله آمریکا و رژیم اسرائیل به ایران در 28 فوریه، رابطه عربستان سعودی با ترکیه، مصر و پاکستان در قالب یک ائتلاف چهارجانبه که نقش میانجی بین تهران و واشنگتن را در تلاش برای حل و فصل مناقشه ایفا می‌کند، تقویت شده است.

عربستان سعودی و پاکستان یک توافقنامه دفاعی مشترک دارند که در سال ۲۰۲۵ اعلام شد، اما به دلیل عدم شفافیت، سوالات زیادی را برانگیخته است.

در ماه ژانویه، یک مقام ترکیه‌ای اعلام کرده بود که آنکارا در حال مذاکره برای پیوستن به این ائتلاف است. با این حال، یک منبع نزدیک به ارتش عربستان در آن زمان به خبرگزاری فرانسه گفته بود که ترکیه به این توافقنامه نخواهد پیوست.



۱ ساعت قبل / روزنامه ستاره صبح

انصارالله یمن: طی دو حمله پهپادی، موقعیت‌های حساس در فرودگاه ابها و تأسیسات آرامکو در عربستان را هدف قرار دادیم

انصارالله یمن اعلام کرد که طی دو حمله پهپادی، موقعیت‌های حساس در عربستان را هدف قرار داده است.

به گزارش انتخاب، انصارالله یمن اعلام کرد که در دو حمله پهپادی، اهدافی را در عربستان سعودی هدف قرار داده‌اند؛ این حملات یک موقعیت حساس در فرودگاه ابها و یک تأسیسات آرامکو در ابها را هدف قرار داده است.

این گروه اعلام کرد که این حملات در پاسخ به نقض حریم هوایی یمن بر فراز استان صعده توسط یک پهپاد سعودی انجام شده است.


۴ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

اسرائیل فعال شدن ماده 5 ناتو درصورت حمله به ارتش ترکیه را بررسی می‌کند - تسنیم

بین الملل

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، اسرائیل هیوم گزارش داد که محافل نظامی این رژیم اسرائیل درباره چگونگی فعال شدن ماده پنجم پیمان ناتو در صورت حمله به مواضع ترکیه بحث می‌کنند و استدلال می‌کنند که حملات اسرائیل به نیروهای ترکیه‌ای مستقر در خارج از این کشور، لزوماً منجر به دخالت ناتو نخواهد شد.

طبق نوشته اسرائیل هیوم، ماده پنجم از خاک ترکیه محافظت می‌کند، اما به طور خودکار شامل نیروهای ترکیه‌ای مستقر در سوریه یا شمال قبرس نمی‌شود.

این تحلیل دو روز پس از حمله هوایی اسرائیل به بخش‌هایی از یک پایگاه هوایی متروکه در شمال سوریه و نزدیک مرز ترکیه  (ابوالظهور) منتشر شده است؛ پایگاهی که تل‌آویو بر این باور بود نیروهای ترکیه قصد دارند در آن مستقر شوند. پیام حملات اسرائیل در فرودگاه ابوالظهور برای ترکیه: سوریه را ترک کنید! ترکیه:هیچ هیئتی در جریان حمله اسرائیل به پایگاه هوایی سوریه حضور نداشت

«اسرائیل هیوم» در این گزارش نوشته است که در صورت نبود نیروهای ترکیه، حمله اسرائیل صرفاً زیرساخت‌های نظامی را هدف قرار می‌دهد، اما استقرار نیروهای ترکیه می‌تواند معادلات را تغییر دهد و خطر کشته شدن نظامیان ترکیه، واکنش متقابل آنکارا، ورود آمریکا به بحران و رویارویی مستقیم با یکی از اعضای ناتو را به دنبال داشته باشد.

این روزنامه تأکید کرده است که چنین پیامدهایی می‌تواند محاسبات اسرائیل را پیچیده‌تر کند، هرچند از دید نویسنده، این مسئله لزوماً به معنای سلب اختیار اسرائیل برای تصمیم‌گیری درباره اقدام نظامی نیست.

در بخش دیگری از این تحلیل آمده است که اسرائیل علاوه بر بررسی نحوه اجرای ماده پنجم پیمان ناتو، دامنه جغرافیایی تعهدات این پیمان را نیز مورد توجه قرار داده است. بر اساس این تحلیل، ماده پنجم ناتو از اعضای این ائتلاف در قلمرو رسمی کشورهای عضو حمایت می‌کند، اما حضور نیروهای نظامی ترکیه در خارج از مرزهای این کشور، از جمله سوریه یا قبرس شمالی، الزاماً به معنای برخورداری آنها از همان سطح حمایت ناتو نیست.

این روزنامه همچنین روابط امنیتی نزدیک میان آنکارا و دمشق را از منظر اسرائیل یک تهدید ارزیابی کرده و نوشته است که گسترش همکاری‌های نظامی ترکیه در سوریه می‌تواند نگرانی‌های امنیتی تل‌آویو را افزایش دهد.

انتهای پیام

     


۵ ساعت قبل / خبرگزاری دانشجو

اسرائیل هیوم: در اسرائیل درباره فعال شدن ماده ۵ ناتو در صورت حمله به مواضع ترکیه بحث می‌شود

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو؛ اسرائیل هیوم در یادداشتی نوشت: محافل نظامی اسرائیل درباره چگونگی فعال شدن ماده پنجم پیمان ناتو در صورت حمله به مواضع ترکیه بحث می‌کنند و استدلال می‌کنند که حملات اسرائیل به نیروهای ترکیه‌ای مستقر در خارج از این کشور، لزوماً منجر به دخالت ناتو نخواهد شد.

ماده پنجم از خاک ترکیه محافظت می‌کند، اما به طور خودکار شامل نیروهای ترکیه‌ای مستقر در سوریه یا شمال قبرس نمی‌شود.




 حملات اسرائیل به سوریه، در اصل مخابره تهدید به ترکیه بود
۱۱ ساعت قبل / سایت هم میهن

حملات اسرائیل به سوریه، در اصل مخابره تهدید به ترکیه بود

کارشناس مسائل منطقه گفت: شاید اسرائیل به‌دنبال باز کردن جبهه سوریه و ایجاد نوعی اختلاف و تنش با ترکیه باشد تا از این طریق برای پرونده‌هایی مانند غزه زمان بخرد و توجهات را به سمت دیگر معطوف کند.

 بهانه ترامپ برای حمله به ایران + فیلم
۲۴ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

بهانه ترامپ برای حمله به ایران + فیلم

رئیس‌جمهور آمریکا درباره تجاوز به ایران گفت: چاره دیگری نداشتیم. اگر صد بار دیگر هم لازم بود این کار را انجام می‌دادم. آن‌ها نباید به سلاح هسته‌ای دست پیدا کنند.»

 کره شمالی ۱۰ موشک بالستیک شلیک کرد
۱۳ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

کره شمالی ۱۰ موشک بالستیک شلیک کرد

دفتر ریاست جمهوری کره جنوبی پرتاب بیش از ۱۰ موشک بالستیک کوتاه‌برد کره شمالی در روز پنجشنبه را محکوم کرد و به ارتش خود دستور داد تا در طول رزمایش‌های مشترک جاری با ایالات متحده، آمادگی کامل خود را حفظ کند.

 کاتس: اردوغان ترکیه را به سمت ماجراجویی‌های خطرناک پیش می‌برد
۱۵ ساعت قبل / سایت هم میهن

کاتس: اردوغان ترکیه را به سمت ماجراجویی‌های خطرناک پیش می‌برد

وزیر اسرائیل با طرح این ادعا که رئیس‌جمهور ترکیه این کشور را به سوی ماجراجویی‌های خطرناک سوق می‌دهد، گفت: بهتر است اردوغان عزم و اراده ما را برای دفاع از خود امتحان نکند.

 ثروتمندترین مرد آسیا به حبس ابد محکوم شد
۱۴ ساعت قبل / سایت هم میهن

ثروتمندترین مرد آسیا به حبس ابد محکوم شد

بنیان‌گذار گروه «اورگرند» چین که زمانی ثروتمندترین مرد آسیا بود، روز پنجشنبه از سوی دادگاهی در چین به حبس ابد محکوم شد؛ پنج سال پس از آنکه فروپاشی این شرکت، اقتصاد و بازارهای مالی چین را تحت تاثیر قرار داد.

 العبودی: عراق به توافقنامه امنیتی با ایران متعهد است/ سیاست ما تقویت روابط با همسایگان است
۱۱ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

العبودی: عراق به توافقنامه امنیتی با ایران متعهد است/ سیاست ما تقویت روابط با همسایگان است

«قاسم العبودی» مشاور امنیت ملی عراق در جریان دیدار با «محمد باقر قالیباف» رئیس مجلس شورای اسلامی ایران در بغداد، به روابط دیرینه دو کشور اشاره کرد و گفت که بغداد به توافقنامه امنیتی امضا شده با تهران متعهد است.