قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایرنا / ۸ ساعت قبل

معاون رییس‌جمهور: منطقه آزاد ماکو باید به تعهدات خود درباره سه راهی ایواغلو عمل کند

ارومیه- ایرنا- معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه تمامی امکانات برای اتمام پروژه سه راه ایواغلو و اتصال آن به بازرگان بسیج می‌شود، گفت: سازمان منطقه آزاد ماکو مکلف به مشارکت در این طرح است و باید آن را عملیاتی کند.
 معاون رییس‌جمهور: منطقه آزاد ماکو باید به تعهدات خود درباره سه راهی ایواغلو عمل کند

به گزارش ایرنا، سید حمید پور محمدی روز جمعه در جلسه بررسی مشکلات مرز بازرگان، اظهار کرد: تا زمانی که منطقه آزاد ماکو به تعهدات خود و مصوبه دولت برای مشارکت در پروژه سه راه ایواغلو تا گیت منطقه آزاد عمل نکند، صورت وضعیت آنان تایید نخواهد شد؛ این طرح برای دولت اهمیت بالایی دارد و هرچه سریعتر باید به بهره برداری برسد.

رییس سازمان برنامه بودجه کشور همچنین از سازمان منطقه آزاد خواست تا زیرساخت‌های پس کرانه را با رعایت تمامی ملاحظات ایجاد کند.

وی همچنین در رابطه با مشکلات مطرح شده در حوزه ایکس ری گمرک بازرگان، بیان کرد: آماده‌ایم حتی با واردات ایکس ری‌های خارجی توسط بخش خصوصی و مشارکت در این حوزه همکاری کنیم.

پورمحمدی همچنین با اشاره به طرح جامع پایانه مرزی بازرگان، گفت: در قالب این طرح رایزنی‌های لازم برای رفع عارضه طبیعی در طرف ترکیه جهت توسعه این گذرگاه مرزی در حال انجام است.



۱ ساعت قبل / سایت خبرفوری

عراق: دولت ۲ پرونده «انحصار سلاح» و «مبارزه با فساد» را پیش می‌برد/ انحصار سلاح به معنای وحدت تصمیم‌گیری امنیتی در سراسر عراق است

 حیدر العبودی در تشریح برنامه‌های امنیتی این کشور اعلام کرد که دولت به طور همزمان پرونده «انحصار سلاح» و «مبارزه با فساد» را پیش می‌برد. وی با بیان اینکه انحصار سلاح به معنای وحدت تصمیم‌گیری امنیتی در سراسر عراق است، تأکید کرد که دولت فعلی عراق به‌دور از هرگونه فضای رویارویی است و اولویت خود را بر ثبات و حاکمیت قانون قرار داده است.

وی در خصوص وضعیت گروه‌های مسلح و روند خلع‌سلاح به شبکه خبری الجزیره گفت: «گفت‌وگوها در مورد حصر سلاح همچنان ادامه دارد و اختلافات موجود نه بر سر اصل موضوع، بلکه بر سر سازوکارهای اجرایی است.»

طبق گفته وی، از مجموع ۶ گروه و جناحِ مورد بحث، سه گروه در حال حاضر در فرآیند تحویل سلاح مشارکت دارند و سایر گروه‌ها نیز ملاحظاتی دارند که گفت‌وگو درباره آن‌ها در جریان است. توسعه اقتصادی و احیای خطوط نفتی

در بخش اقتصادی، سخنگوی دولت عراق از تلاش‌های جدی برای ایجاد کریدورهای اقتصادی جدید با کشورهای همسایه از جمله سوریه و ترکیه خبر داد.

وی در این زمینه افزود: «ما در حال کار روی تقویت خط لوله نفتی جیهان ترکیه برای صادرات نفت هستیم و همزمان، ائتلافی جهانی نیز در حال پیگیری اجرای توافق مربوط به خط لوله نفتی بانیاس سوریه است.»

این اظهارات نشان‌دهنده رویکرد جدید دولت عراق برای متنوع‌سازی مسیرهای صادرات انرژی و تقویت پیوندهای اقتصادی منطقه‌ای است که می‌تواند به ثبات بیشتر در بازارهای انرژی و کاهش وابستگی‌های سنتی کمک کند.


۵۰ دقیقه قبل / خبرگزاری برنا

دانشگاه، نهادسازی و مسئولیت اجتماعی دانش‌آموختگان

علی ربیعی دستیار امور اجتماعی رئیس‌جمهور در این باره می نویسد: یکی از آرزوهای دیرین فارغ التحصیلان دانشگاه علامه، تشکیل انجمنی از فارغ‌التحصیلان دور و نزدیک این دانشگاه بود. به همین منظور و با همت رئیس دانشگاه، جلسه‌ای در این هفته تشکیل شد. هر کدام از فارغ التحصیلان قدیمی و پیشکسوت نکاتی را مطرح کردند.

من نیز در این جلسه به چند نکته اشاره کردم:

دانشگاه؛ بخشی از مسیر یادگیری و زندگی

دانشگاه برای بسیاری از ما نه فقط صرفا محلی برای تحصیل، بلکه بخشی از زندگی، تجربه، شکل‌گیری نگاه و ساخته‌شدن توانایی‌های ماست. بخش مهمی از آنچه امروز در عرصه‌های علمی، اجتماعی و حرفه‌ای برای عرضه داریم، از سال‌هایی آمده است که در دانشگاه آموختیم و زیستیم. از همین رو، دانشگاه حقی بر گردن دانش‌آموختگان دارد؛ حقی که پاسخ به آن، تنها در یادآوری خاطرات دوران تحصیل خلاصه نمی‌شود، بلکه باید در پیوندی فعال، مستمر و مسئولانه میان دانش‌آموختگان و دانشگاه بازتاب یابد.

دانشگاه علامه طباطبائی، به‌ویژه برای کسانی که بخشی از عمر و آموزش خود را در دانشکده علوم اجتماعی آن، در سه‌راه ضرابخانه، گذرانده‌اند، تنها یک نام یا یک ساختمان نیست. این دانشگاه در شکل‌گیری مسیر فکری و حرفه‌ای شمار زیادی از دانش‌آموختگان نقش داشته است. گردهم‌آمدن امروز دانش‌آموختگان و تلاش برای تاسیس انجمن آنان می‌تواند پاسخی به همین حق باشد؛ تلاشی برای آنکه دانش، تجربه و ظرفیت حرفه‌ای کسانی که سال‌ها در حوزه‌های گوناگون فعالیت کرده‌اند، دوباره با دانشگاه پیوند بخورد و در خدمت ارتقای آن قرار گیرد.

انجمن دانش‌آموختگان؛ پیوند ظرفیت‌ها با دانشگاه

انجمن دانش‌آموختگان می‌تواند بستری برای بازگرداندن این سرمایه انسانی به دانشگاه باشد. مسئله فقط حفظ ارتباط عاطفی با محل تحصیل نیست؛ بلکه باید دید دانش‌آموختگان چگونه می‌توانند ظرفیت‌های خود را در اختیار دانشگاه قرار دهند و در ارتقای جایگاه علمی، اجتماعی و حرفه‌ای آن نقش ایفا کنند. دانشگاه زمانی پویاتر و موثرتر خواهد بود که تجربه‌های انباشته دانش‌آموختگانش، به بخشی از توان زنده و جاری آن تبدیل شود.

پویایی جامعه از مسیر نهادسازی می‌گذرد

از منظر جامعه‌شناختی، پویایی جامعه و شکل‌گیری مشارکت موثر، بیش از هر چیز از مسیر نهادسازی می‌گذرد. تجربه فعالیت و زندگی اجتماعی به ما می‌آموزد که جامعه صرفا با اراده‌های فردی یا با تقلیل مشارکت به عرصه سیاست، پویا نمی‌شود. یکی از خطاهای مهم، آن است که مشارکت را تنها در مشارکت سیاسی خلاصه کنیم؛ در حالی که مشارکت پایدار، از دل نهادهای کوچک‌تر، انجمن‌ها، تشکل‌ها، سندیکاها، اتحادیه‌ها و دیگر نهادهای مدنی شکل می‌گیرد.

نهادهای میانی، میدان تمرین همکاری، گفت‌وگو، مسئولیت‌پذیری و کنش جمعی‌اند. هر نهادی که در جامعه شکل می‌گیرد، به‌خصوص اگر بر پایه علم و دانش بنا شده باشد، می‌تواند اثری بزرگ و عمیق بر جای بگذارد. بدون این نهادها و بدون ساختارهای مدنی، رسیدن به جامعه‌ای پویا و توسعه‌یافته دشوار خواهد بود. از این منظر، انجمن دانش‌آموختگان دانشگاه علامه طباطبائی فقط یک تشکل صنفی یا اداری نیست؛ می‌تواند گامی در مسیر تقویت نهادسازی، نزدیک‌کردن رشته‌های دانشگاهی به یکدیگر و بهره‌گیری از ظرفیت‌های میان‌رشته‌ای باشد.

راه‌حل مسائل کشور، صرفا فنی و مهندسی نیست

باید پذیرفت که مسائل امروز ایران، بیش از گذشته، به نگاه علوم انسانی و علوم اجتماعی نیاز دارند. هنوز گاهی چنین تصور می‌شود که راه‌حل مسائل کشور صرفا در ابزارهای فنی و مهندسی نهفته است. این رویکرد، حتی در موضوعاتی چون اشتغال، سیاست خارجی، آب و انرژی نیز پاسخ‌گو نیست. مسائل اجتماعی پیچیده‌اند و بدون فهم رفتارهای انسانی، فرهنگ، الگوهای مصرف، سازوکارهای اعتماد، نابرابری‌ها و شیوه‌های شکل‌گیری رضایت یا مقاومت اجتماعی، نمی‌توان برای آنها راه‌حل‌های پایدار یافت.

مسئله آب؛ فراتر از پروژه‌های مهندسی

برای مثال، مسئله آب را نمی‌توان فقط با پروژه‌های مهندسی، تامین تجهیزات یا انتقال آب حل کرد. هرچند راهکارهای فنی ضروری‌اند، اما به‌تنهایی کفایت نمی‌کنند. آب با الگوی مصرف، فرهنگ عمومی، سبک زندگی، وضعیت معیشتی، اعتماد اجتماعی و شیوه حکمرانی پیوند خورده است. نادیده‌گرفتن این ابعاد، حتی دقیق‌ترین راه‌حل‌های فنی را نیز با محدودیت روبه‌رو می‌کند.

بنزین؛ تنها یک مسئله اقتصادی یا فنی نیست

مسئله بنزین نیز تنها یک موضوع اقتصادی یا فنی نیست. بنزین با زندگی روزمره مردم، نابرابری‌های فضایی، الگوی حمل‌ونقل، وضعیت اشتغال، هزینه‌های خانوار و احساس عدالت اجتماعی ارتباط دارد. بنابراین، هر تصمیمی در این حوزه، اگر بدون شناخت ابعاد اجتماعی آن گرفته شود، ممکن است با پیامدهایی روبه‌رو شود که پیش‌بینی و مدیریت آنها دشوار باشد. بسیاری از مسائل کشور، پیش از آنکه صرفا به یک راه‌حل فنی نیاز داشته باشند، به فهمی دقیق از جامعه و به تحلیل‌های علوم انسانی و اجتماعی نیازمندند.

دانشگاه علامه و مسئولیت در برابر مسائل اجتماعی

دانشگاه علامه طباطبائی، به عنوان یکی از مهم‌ترین مراکز علمی کشور در حوزه علوم انسانی و علوم اجتماعی، از ظرفیت ویژه‌ای برای ایفای نقش در این عرصه برخوردار است. بخش بزرگی از دانش و تخصص مورد نیاز کشور برای فهم مسائل اجتماعی، در چنین دانشگاهی متمرکز است. مسئله اصلی آن است که این ظرفیت علمی، بیش از گذشته با نیازهای واقعی جامعه و فرآیند حل مسائل کشور پیوند بخورد.

امروز توجه جدی به علوم انسانی و علوم اجتماعی، یک انتخاب تشریفاتی یا دانشگاهی نیست؛ ضرورتی برای فهم بحران‌ها و یافتن راه‌حل‌های پایدار است. انجمن دانش‌آموختگان نیز می‌تواند در همین مسیر نقش ایفا کند: پیوندزدن دانشگاه، تجربه حرفه‌ای دانش‌آموختگان و مسائل واقعی جامعه. این شاید مهم‌ترین سهمی باشد که می‌توانیم در برابر دانشگاهی ادا کنیم که بخشی از مسیر یادگیری، زندگی و تجربه ما در آن شکل گرفته است.

انتهای پیام


۵۹ دقیقه قبل / سایت اعتماد آنلاین

هشدار عراق درباره تنگه هرمز؛ بغداد: اجازه سوءاستفاده به دشمنان را نمی‌دهیم

کد خبر: 787427 | ۱۴۰۵/۰۵/۳۰ ۲۲:۵۱:۲۹ اعتمادآنلاین |

نخست وزیر عراق در هشتمین دوره کنفرانس بین‌المللی «گفت‌وگوی بغداد» اعلام کرد: هیچ قصد یا امکانی برای درگیری نظامی وجود ندارد و ما به دشمنان اجازه نمی‌دهیم از هیچ فرصتی سوءاستفاده کنند.

به گزارش خبرگزاری رسمی عراق (واع)، علی فالح الزیدی، نخست وزیر عراق امروز -جمعه- گفت: کشور در حال گذر از یک دوره دشوار است و ما بیش از یک راه حل برای مشکلات اقتصادی داریم.

نخست وزیر عراق اعلام کرد: بستن تنگه هرمز چالش بزرگی را ایجاد می‌کند.

وی افزود: دولت در حال کار بر فعال‌سازی گذرگاه‌های مرزی و اتخاذ راه‌هایی برای مقابله با چالش‌های اقتصادی است.

نخست وزیر عراق اظهار داشت: دولت به زودی پیش‌نویس قانون بودجه را به پارلمان ارسال خواهد کرد.

وی تاکید کرد: برای مقابله با چالش‌های اقتصادی، برنامه‌های اصلاحی در نظر گرفته شده است.

نخست وزیر عراق اظهار داشت: دولت برای حل مشکلات اقتصادی کشور، بیش از یک راهکار در اختیار دارد و ما در حال کار بر اتخاذ اقدامات لازم برای مدیریت شرایط جاری و حفظ ثبات اقتصاد عراق هستیم.

وی گفت: ما توانستیم پرداخت حقوق کارکنان را تضمین و مسیرهای جایگزینی برای صادرات نفت ایجاد کنیم.

الزیدی همچنین اشاره کرد: ما برنامه بودجه را که نقشه راه آینده اقتصادی عراق خواهد بود، ارائه خواهیم کرد.

الزیدی افزود: همه نیروهای سیاسی بر سر ادامه انحصار دولت در استفاده از زور توافق دارند. کار بر روی سازوکارهای تحویل سلاح در حال انجام است.

نخست وزیر عراق درباره موضوع انحصار سلاح در دست دولت تاکید کرد: تمام نیروهای سیاسی کاملا بر ضرورت پیشبرد عملیات انحصار سلاح در دست دولت توافق دارند و کار برای تدوین سازوکارهای تحویل سلاح و پایان دادن کامل به این وضعیت در جریان است.

الزیدی در ادامه تاکید کرد: هیچ نیت یا احتمالی برای هیچ‌گونه وقوع درگیری نظامی وجود ندارد و به دشمنان عراق اجازه نمی‌دهیم که از هیچ فرصتی استفاده کنند.

وی بیان کرد: هیچ‌گونه عقب‌نشینی و بازگشتی از موضوع مبارزه با فساد وجود ندارد و دولت از حمایت گسترده نیروهای سیاسی برخوردار است.

نخست وزیر عراق تاکید کرد: ما در حال کار بر توسعه صادرات نفت از طریق بندر جیهان ترکیه هستیم و کار بر صادرات از طریق بانیسان و العقبه در جریان است.

الزیدی گفت: ما در حال تلاش برای افزایش سهمیه صادراتی عراق از طریق اوپک هستیم و می‌کوشیم تا ظرف ۶ سال، آن را به هشت تا ۱۰ میلیون بشکه در روز برسانیم.

نخست وزیر الزیدی اظهار داشت که عراق هیئتی را برای مذاکره در مورد افزایش سهمیه تولید خود در سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به عربستان سعودی فرستاده است، که بخشی از برنامه‌های عراق برای افزایش تولید نفت خود به بین هشت تا ۱۰ میلیون بشکه در روز ظرف ۶ سال است.

الزیدی در کنفرانس گفتگوی بغداد افزود که روز جمعه هیئتی را به ریاست وزرای نفت و دارایی به عربستان سعودی اعزام کرده است تا در مورد افزایش سهمیه عراق در این سازمان مذاکره کنند.

نخست وزیر عراق در ادامه اشاره کرد: عراق به نمایندگی از منطقه و جهان با داعش تروریستی مبارزه کرد و منصفانه است که این کشور، سهمی از صادرات نفت خام را دریافت کند که با جمعیت و ذخایر نفتی‌اش متناسب باشد.

الزیدی گفت: ما آنقدر که به فکر ساختن دولت و اقتصاد هستیم، به ساختن دولت فکر نمی‌کنیم. عراق فرصت‌ها، منابع و اراده لازم برای غلبه بر چالش‌ها را دارد.

وی تاکید کرد: متعهد شدم که برای دوره دوم نخست وزیری نامزد نشوم و برنامه‌های اصلاحی ما برای دولت‌های آینده ثمربخش خواهد بود.

نخست وزیر عراق بیان کرد: اگر از بخش خصوصی حمایت نکنیم، توسعه‌ای حاصل نخواهد شد و ما به دنبال ایجاد سازوکارهایی برای انتقال نیروی کار از بخش دولتی به بخش خصوصی هستیم.

وی در ادامه اشاره کرد: صندوق توسعه ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه خواهد داشت و سرمایه این صندوق از طریق مشارکت بانک مرکزی، عرضه عمومی سهام و همچنین مشارکت موسسات مالی بین‌المللی و منطقه‌ای انجام خواهد شد.

نخست وزیر عراق تاکید کرد: ما از تبدیل نقش عراق از صحنه‌ای برای منازعه به پل ارتباطی برای مذاکره و تفاهم حمایت کردیم و جایگاه و وزن کشورمان، نقشی تاثیرگذار و تعیین‌کننده در ثبات منطقه دارد.

نخست وزیر عراق اظهار داشت: هیچ قصد یا امکانی برای رویارویی نظامی وجود ندارد و ما به دشمنان اجازه نمی‌دهیم از هیچ فرصتی سوءاستفاده کنند.

نخست وزیر عراق افزود: هیچ عقب‌نشینی از مبارزه با فساد وجود نخواهد داشت و دولت از حمایت نیروهای سیاسی برخوردار است.

علی فالح الزیدی بار دیگر تعهد خود را برای عدم نامزدی برای دوره دوم تکرار و تأکید کرد که دولت او بر سازندگی کشور، توسعه اقتصادی و اجرای برنامه‌های اصلاحی متمرکز است که مزایای آن به دولت‌های آینده نیز خواهد رسید. اخبار مرتبط رویترز: فروش نفت ایران ادامه دارد تانکر ترکرز: ایران در یک هفته ۳۶ میلیون بشکه نفت صادر کرد




 پیام جدید فرمانده کل سپاه سرلشکر احمد وحیدی صادر شد
۱ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

پیام جدید فرمانده کل سپاه سرلشکر احمد وحیدی صادر شد

دشمنان‌ هیچ‌گاه‌ از کینه‌توزی‌ علیه‌ این‌ ملت‌ بزرگ‌ دست‌ برنمی‌دارند فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پیامی، ۳۱ مرداد «روز صنعت دفاعی کشور» را به سرپرست وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران تبریک گفت.

 چطور آثار خطرناک بی تحرکی راجبران کنیم؟
۲۹ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

چطور آثار خطرناک بی تحرکی راجبران کنیم؟

شواهد زیادی حاکی از آن است که نشستن طولانی‌مدت ممکن است به اندازه سیگار کشیدن برای سلامتی خطرناک باشد. با این حال، یک مطالعه کوچک نشان می‌دهد که پنج دقیقه پیاده‌روی سبک به ازای هر ۳۰ دقیقه نشستن، می‌تواند به جبران این آسیب کمک کند.

 وجود برخی مواد حساسیت‌زا در شامپوهای سر و بدن
۱ ساعت قبل / سایت هم میهن

وجود برخی مواد حساسیت‌زا در شامپوهای سر و بدن

معاون اداره کل فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو، با اشاره به استفاده از برخی مواد نگه‌دارنده در شامپوها، بر ضرورت توجه مصرف کنندگان به ترکیبات درج‌ شده روی محصول تأکید کرد.

 تشکیک سازمان بین‌المللی دریانوردی در وضعیت تردد در تنگه هرمز
۲ ساعت قبل / سایت هم میهن

تشکیک سازمان بین‌المللی دریانوردی در وضعیت تردد در تنگه هرمز

آرسنیو دومینگوئز، دبیرکل سازمان بین‌المللی دریانوردی، ادعاهای مقامات آمریکایی مبنی بر باز بودن تنگه هرمز برای کشتیرانی را رد کرد و وضعیت فعلی این آبراه را برای تردد ایمن ندانست.

 کفش‌های عجیب خانم بازیگر جنجالی شد + عکس
۱ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

کفش‌های عجیب خانم بازیگر جنجالی شد + عکس

مارگارت کوالی در مراسم افتتاحیه فیلم «ستاره‌های سگ» در لندن، با پوششی تمام‌چنل روی فرش قرمز حاضر شد و کفش‌های جنجالی و وایرال این برند را به پا داشت؛ کفش‌هایی که به دلیل طراحی خاصشان، ظاهری شبیه راه رفتن با پای برهنه ایجاد می‌کنند.

 دیپلمات اهل گویان در رقابت برای دبیرکلی سازمان ملل پیشتاز شد
۱ ساعت قبل / سایت هم میهن

دیپلمات اهل گویان در رقابت برای دبیرکلی سازمان ملل پیشتاز شد

در دومین رأی‌گیری غیررسمی شورای امنیت درباره جانشینی آنتونیو گوترش، نامزد اهل گویان بیشترین حمایت را به دست آورد و رقابت میان هشت نامزد دبیرکلی سازمان ملل وارد مرحله تازه‌ای شد.