قیمت طلا امروز




 سایت انتخاب / ۳ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۸

تنهایی با انزوای اجتماعی فرق دارد؛ کدام یک می‌تواند ما را بیمار کند؟

شاید شما هم افرادی را بشناسید که در میان جمعیت هستند اما احساس تنهایی می‌کنند، یا برعکس، کسانی که زمان زیادی را تنها می‌گذرانند اما از این تنهایی رنج نمی‌برن...
 تنهایی با انزوای اجتماعی فرق دارد؛ کدام یک می‌تواند ما را بیمار کند؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

زومیت: شاید شما هم افرادی را بشناسید که در میان جمعیت هستند اما احساس تنهایی می‌کنند، یا برعکس، کسانی که زمان زیادی را تنها می‌گذرانند اما از این تنهایی رنج نمی‌برند. این تفاوت ظریف، کلید درک یک پرسش اساسی است: چرا تنهایی و انزوای اجتماعی، تأثیرات متفاوتی بر سلامت ما دارند؟

به گزارش ساینتیفیک آمریکن، مطالعه‌ای جدید با استفاده از روش‌های پیشرفته آماری، نشان می‌دهد تنهایی یا به عبارت دقیق‌تر، احساس پریشانی ناشی از فقدان صمیمیت در روابط، می‌تواند به افسردگی، کاهش رضایت از زندگی و حتی افزایش خطر خودکشی منجر شود.

درمقابل، انزوای اجتماعی که صرفاً به تعداد و دفعات تماس‌های اجتماعی اشاره دارد، تأثیر محدودتری بر سلامت روان دارد و عمدتاً با کاهش رفاه عمومی مرتبط است. یافته‌ها در حالی منتشر می‌شود که سازمان بهداشت جهانی تخمین می‌زند حدود یک‌ششم از جمعیت جهان، تنهایی را تجربه می‌کنند.

برای درک بهتر موضوع، باید تفاوت دو مفهوم را بدانیم:

تنهایی: احساسی درونی و ذهنی است که فرد وقتی تجربه می‌کند که روابطش با دیگران، صمیمیت و ارتباط عاطفی مورد نیازش را فراهم نمی‌کند. 

انزوای اجتماعی: وضعیتی عینی و قابل اندازه‌گیری است که به تعداد و دفعات تماس‌های فرد با دیگران اشاره دارد. فردی که در انزواست، ممکن است دچار تنهایی باشد یا نباشد.

از هر شش نفر در جهان، یک نفر احساس تنهایی می‌کند؛ این احساس پریشانی، نه تنها سلامت روان، بلکه سلامت جسمانی را نیز تهدید می‌کند

تنهایی و انزوای اجتماعی می‌توانند با هم همپوشانی داشته باشند، اما یک فرد ممکن است یکی را بدون دیگری تجربه کند. مثلاً کسی که در خانواده بزرگی زندگی می‌کند ممکن است تنها باشد، در حالی که کسی که در کلبه‌‌ای جنگلی زندگی می‌کند ممکن است تنهایی را تجربه نکند.

محققان برای اطمینان از صحت یافته‌های خود، از رویکردی نوین به نام مثلث‌سازی استفاده کردند. در این روش، یک پرسش با استفاده از روش‌های متعددی بررسی می‌شود که هر یک، تحت تأثیر خطاها و سوگیری‌های بالقوه‌ی متفاوتی قرار دارند. زمانی که همه‌ی این روش‌ها به نتایج همسانی منجر شوند، پژوهشگران با اطمینان بیشتری می‌توانند نتیجه بگیرند که یافته‌هایشان صرفاً ناشی از محدودیت‌های یک روش خاص نیست.

۱. …





 برخورد پلیس با اشغال معابر توسط نمایشگاه‌داران و مغازه‌داران
۵۴ دقیقه قبل / سایت ایران آنلاین

برخورد پلیس با اشغال معابر توسط نمایشگاه‌داران و مغازه‌داران

رئیس پلیس ترافیک شهری راهور فراجا از آغاز فاز اجرایی طرح ساماندهی اشغال معابر توسط برخی نمایشگاه‌داران، مغازه‌داران و واحدهای تجاری خبر داد.

 پوتین: اقتصاد اوکراین در حال نفس‌های آخر است
۱ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

پوتین: اقتصاد اوکراین در حال نفس‌های آخر است

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در اظهاراتی با ارزیابی وضعیت اقتصادی اوکراین، تاکید کرد که بخش‌های حساس اقتصاد این کشور از جمله تولیدات کشاورزی آن به عنوان منبع اصلی درآمد دولت کی‌یف، در حال نفس‌های آخر است.

 محسن رضایی: همه دنیا دیدند عضویت در سازمان انرژی اتمی و NPT  برای جلوگیری از حمله آمریکا اثری ندارد
۱ ساعت قبل / سایت باشگاه خبرنگاران

محسن رضایی: همه دنیا دیدند عضویت در سازمان انرژی اتمی و NPT  برای جلوگیری از حمله آمریکا اثری ندارد

سرلشکر رضایی گفت: به تمام کشورهای اطراف می‌گوییم وارد جنگ اقتصادی علیه ایران نشوند وهرکس وارد شود،آن را دشمن می‌دانیم.

 هشدار هواشناسی برای ۵ استان؛ کاهش دما در شرق و مرکز کشور
۵۴ دقیقه قبل / سایت اعتماد آنلاین

هشدار هواشناسی برای ۵ استان؛ کاهش دما در شرق و مرکز کشور

یک کارشناس هواشناسی گفت: طی امروز(۳۱ مرداد) در ۵ استان کرمان، هرمزگان، فارس، خراسان شمالی و رضوی رگبار باران در ساعات بعد از ظهر رخ می‌دهد و در برخی مناطق با وزش باد شدید همراه خواهد بود.

 ولی افتاد مشکل‌ها + فایل صوتی
۱ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

ولی افتاد مشکل‌ها + فایل صوتی

1. حدود چهار سال است که بحث بنزین و اصلاحات مرتبط با آن به طور جدی در دستور کار دولت و مجلس و سایر نهادهای تصمیم‌گیری قرار دارد و طرح‌های عجیب‌وغریب بسیاری مطرح شده است فقط به این دلیل که نظام سیاستگذاری ما واقعیتی به نام قیمت را به رسمیت نمی‌شناسد. اما دست‌آخر ناچار است تسلیم بدون قید‌و‌شرط همان چیزی شود که به رسمیت نمی‌شناسد و هزینه سنگینی هم بابت آن متحمل شود.

 روایتی از پیشنهاد ادعایی نتانیاهو به رئیس‌جمهور منتخب آمریکا
۱ ساعت قبل / سایت هم میهن

روایتی از پیشنهاد ادعایی نتانیاهو به رئیس‌جمهور منتخب آمریکا

محسن رضایی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، در اظهاراتی به تشریح جزئیات پیشنهادی پرداخت که گفته می‌شود از سوی نخست‌وزیر اسرائیل به دونالد ترامپ برای اعمال فشار اقتصادی حداکثری بر ایران مطرح شده است.



چرا بعضی‌ها با صدای بلند صحبت می‌کنند؟
خبرگزاری ایسنا

چرا بعضی‌ها با صدای بلند صحبت می‌کنند؟

بلند صحبت‌کردن همیشه نشانه ویژگی شخصیتی یا اختلال روانی نیست و می‌تواند از عادت‌های خانوادگی، محیط رشد، فرهنگ و شرایط شنوایی ناشی شود؛ با این حال، تداوم آن در روابط و محیط کار موجب حواس‌پرتی و تخریب ارتباطات می‌شود و در زمان تعارض، اگر با هدف ترساندن یا تهدید طرف مقابل باشد، نوعی آزار روانی محسوب می‌شود.
سناریوی ممتد یک فاجعه
خبرگزاری ایرنا

سناریوی ممتد یک فاجعه

تهران- ایرنا- پیش از آنکه بوی سوختن تن‌ها و فریادهای بلند مردان و زنان از پشت درهای بسته سینمارکس، گوش آبادان را کر کند، این قدرت و سید بودند که روی پرده «گوزن‌ها» نقش آفرینی می‌کردند. فیلمی که به سبب قصه‌اش، حواشی زیادی داشت و سوختنِ تماشاگرانش در آن شب گرم مردادماه در سینما رکس، خود تبدیل شد به هیزمی بزرگ برای اعتراض. جایی که روایت فیلم از پرده بیرون زد و آتش اعتراض مردم را تا انقلاب ۵۷ شعله‌ورتر کرد.
خبرگزاری ایرنا

فیلم| گذری بر کاروانسرای شاه عباسی یزد

آسیب‌شناسی یک چالش هنری؛ آیا تئاتر طبقاتی است؟
خبرگزاری ایرنا

آسیب‌شناسی یک چالش هنری؛ آیا تئاتر طبقاتی است؟

روایتِ رسانه‌ای از وضعیت قیمت بلیت تئاتر، این روزها اغلب با تمرکز بر بالاترین نرخ‌هایِ یک سالنِ خاص، تصویرِ یک فضایِ غیرقابلِ دسترسی را به جامعه مخابره می‌کند. اما با نگاه به تنوعِ بیش از ۹۰ اجرایِ هم‌زمان در پایتخت و تفاوتِ ساختاریِ سالن‌های دولتی و خصوصی، مشخص می‌شود که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نه تنها از نقش حمایتی خود عقب‌نشینی نکرده، بلکه در چارچوبِ قانون، در تلاش برای حفظ توازن میان معیشت هنرمندان و قدرت خرید مخاطبان است؛ توازنی که نباید با تیترهایِ یک‌سویه، فدایِ جنجال‌هایِ رسانه‌ای شود.
از کارتر تا ترامپ؛ آیا تاریخ بحران ایران برای آمریکا تکرار می‌شود؟
خبرگزاری ایرنا

از کارتر تا ترامپ؛ آیا تاریخ بحران ایران برای آمریکا تکرار می‌شود؟

تهران-ایرنا- روزنامه گاردین با بررسی شباهت‌های بحران کنونی دونالد ترامپ در جنگ با ایران با وضعیت جیمی کارتر در جریان بحران گروگان‌گیری، نوشت که رئیس‌جمهوری آمریکا در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای با جنگی فرسایشی، افزایش قیمت انرژی و کاهش حمایت افکار عمومی مواجه است؛ شرایطی که می‌تواند خاطره شکست انتخاباتی کارتر را تداعی کرده و به پاشنه آشیل ترامپ در انتخابات پیش‌رو تبدیل شود.
حذف ارز ترجیحی؛ رهایی از رانت، ورود به آزمون معیشت
خبرگزاری ایرنا

حذف ارز ترجیحی؛ رهایی از رانت، ورود به آزمون معیشت

تهران- ایرنا- پایان ارز ترجیحی در شرایط محدودیت منابع ارزی را باید اقدامی قابل دفاع و اجتناب‌ناپذیر دانست که در عین حال مرحله ای دشوارتر را برای شکل گیری نظام کارآمد حمایت اجتماعی در اقتصاد ایران رقم زده است؛ نظامی که موفقیت آن نه فقط با نرخ ارز، بلکه در صیانت از قدرت خرید مردم سنجیده خواهد شد.