قیمت طلا امروز




 سایت جهان صنعت نیوز / ۱۴۰۵/۰۵/۲۲

زمین رایگان هم مسکن را ارزان نکرد؛ هزینه ساخت متری ۶۰ میلیون شد

یک کارشناس حوزه مسکن گفت: اگر هزینه‌های احداث مراکز اجتماعی و خدمات درمانی، آموزشی، فضای سبز و زیرساخت‌های حمل‌ونقل را هم در کنار هزینه‌های زیرساختی مسکن در نظر بگیریم، هزینه زمین به بالای ۲۰ میلیون تومان و حتی نزدیک ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان برای هر متر مربع می‌رسد؛ بنابراین این‌گونه نیست که فکر کنیم با واگذاری زمین، مسئله مسکن حل می‌شود.
 زمین رایگان هم مسکن را ارزان نکرد؛ هزینه ساخت متری ۶۰ میلیون شد

جهان صنعت نیوز، در حالی که دبیر ستاد ملی جمعیت از واگذاری زمین ۲۰۰ متری برای ساخت مسکن به خانواده‌های دارای سه فرزند و بیشتر خبر داده است و برخی خانواده‌های مشمول این طرح از مسیر طولانی و فرسایشی دریافت این زمین‌ها خبر می‌دهند، کارشناسان بار‌ها به انتقاد از این سیاست پرداخته‌اند.

اگرچه واگذاری زمین به‌عنوان یکی از نسخه‌های رایج برای افزایش عرضه مسکن مطرح می‌شود، اما پرسش اصلی اینجاست که ظرفیت واقعی زمین‌هایی با قابلیت ساخت‌وساز تا چه حد است و چه میزان از این اراضی اساساً امکان تبدیل به بافت مسکونی را دارند؟ 

محمود اولاد، کارشناس حوزه مسکن با نقد سیاست واگذاری زمین به عنوان ابزاری برای حل بحران مسکن تاکید کرد که ریشه اصلی نداشتن استطاعت مردم در تامین مسکن، ناظر بر بحران فقیرتر شدن جامعه و کاهش توان اقتصادی است.

وی با تشریح هزینه‌های سنگین زیرساخت، آماده‌سازی زمین و همچنین افت آمار تقاضای جدید، توسعه افقی شهرها را فاقد ضرورت دانست و از تداوم رکود عمیق در بازار مسکن تا زمان بقای فضای عدم قطعیت خبر داد. ریشه مشکلات مسکن در ایران 

اولاد با اشاره به ریشه مشکلات مسکن به طرح یک پرسش بنیادی پرداخت و گفت: پیش از ورود به راهکار‌های تامین مسکن در جامعه، باید ابتدا بررسی کنیم که آیا اصلاً با بحرانی به نام بحران مسکن مواجه هستیم یا بحران مهم‌تری وجود دارد که مسکن تنها نمود ظاهری آن است؟ همان‌طور که وجود یک عفونت سنگین در بدن ممکن است با تب بروز کند، اما فرد برای حل مشکل به‌جای درمان تب به دنبال علت اصلی بیماری می‌رود، در مسئله مسکن نیز وضعیت مشابهی داریم.

این کارشناس مسکن گفت: ما ۱۵ تا ۲۰ سال است با یک بحران اساسی مواجه شده‌ایم و آن فقیرتر شدن مداوم کشور است. این بحران اصلی، خود را در عدم استطاعت مالی و از دست رفتن قدرت خرید مردم برای مسکن نشان می‌دهد. به دلیل افت درآمدها، استطاعت‌پذیری افراد برای تملک یا حتی اجاره مسکن کاملاً از بین رفته است. هزینه‌های آماده‌سازی زمین؛ از ۷ تا بالای ۳۰ میلیون تومان برای هر متر مربع

اولاد به بررسی سهم زمین در هزینه ساخت‌وساز مسکن پرداخت و اظهار کرد: مسکن هزینه‌های ساخت خود را دارد و حتی اگر زمین را کاملاً رایگان فرض کنیم، کف هزینه ساخت هر متر مربع مسکن نزدیک ۴۰ میلیون، ۵۰ تا ۶۰ میلیون تومان است. یعنی اگر …





 هومن افاضلی : پس از عکس یادگاری با اینفانتینو مطمئن شدم که ما حذف می‌ شویم
۵۷ دقیقه قبل / سایت پارس فوتبال

هومن افاضلی : پس از عکس یادگاری با اینفانتینو مطمئن شدم که ما حذف می‌ شویم

هومن افاضلی دستیار امیر قلعه‌نویی در تیم ملی فوتبال ایران گفت : پس از عکس یادگاری با اینفانتینو من اینجا مطمئن شدم که ما حذف می‌شویم.

 ویدیو/ فرهاد همتی، از پیشگامان ناشناخته پزشکی ایران
۱ ساعت قبل / خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ فرهاد همتی، از پیشگامان ناشناخته پزشکی ایران

فرهاد همتی از نخستین متخصصان پوست در ایران بود؛ پزشکی که سال‌ها در شرایط دشوار، به خدمت ادامه داد اما نامش کمتر در حافظه عمومی ماند. به مناسبت روز ملی پزشکی در ایران نگاهی داشته‌ایم به زندگی این پزشک کمتر شناخته‌شده.

 تصاویر / در جلسه سران قوا چه گذشت؟
۱ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

تصاویر / در جلسه سران قوا چه گذشت؟

نشست مشترک سران قوای مجریه، مقننه و قضائیه امروز به میزبانی رئیس جمهور در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد.

 سناتور ۳۹ ساله دموکرات کاندیدای دموکرات‌ها در انتخابات 2028 می‌شود؟ | جان اوسوف؛ سناتور دموکرات که از میانه‌روی به دشمن سرسخت ترامپ تبدیل شد
۴۳ دقیقه قبل / سایت اقتصادنیوز

سناتور ۳۹ ساله دموکرات کاندیدای دموکرات‌ها در انتخابات 2028 می‌شود؟ | جان اوسوف؛ سناتور دموکرات که از میانه‌روی به دشمن سرسخت ترامپ تبدیل شد

اقتصادنیوز: اوایل امسال، سناتور جان اوسوف در مراسمی در یکی از حومه‌های آتلانتا روی صحنه رفت و با لحنی آتشین به دولت ترامپ حمله کرد و گفت: «این طبقه اپستین است که کشور ما را اداره می‌کند.»

 نگرانی از مداخلات ترامپ در انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره
۲ ساعت قبل / سایت هم میهن

نگرانی از مداخلات ترامپ در انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره

کارشناسان دموکراسی و حقوق اساسی در آمریکا نسبت به احتمال مداخله دونالد ترامپ در روند برگزاری و تأیید نتایج انتخابات میان‌دوره‌ای سال ۲۰۲۶ ابراز نگرانی کرده‌اند.

 نامیرا| ایستگاه آخر - تسنیم
۱ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

نامیرا| ایستگاه آخر - تسنیم

حالا ما غم‌زدگان این روزها، به ایستگاه آخر رسیده‌ایم. رسیده‌ایم به نمازی که همه از خواندنش وحشت داشتند.