قیمت طلا امروز




 سایت جهان صنعت نیوز / ۱۴۰۵/۰۵/۱۲

بمب جمعیتی 1.2 میلیارد نفری ؛ اقتصاد جهان برای این نسل آماده است؟

اقتصادهای نوظهور و در حال توسعه در آستانه یکی از بزرگ‌ترین تحولات جمعیتی تاریخ قرار دارند. طی یک دهه آینده، ۱.۲ میلیارد جوان به سن کار خواهند رسید؛ موجی که اگر با ایجاد فرصت‌های شغلی همراه شود، می‌تواند موتور تازه‌ای برای رشد اقتصادی باشد، اما در صورت ناتوانی اقتصادها در جذب این جمعیت، به یکی از مهم‌ترین چالش‌های توسعه تبدیل خواهد شد.
 بمب جمعیتی 1.2 میلیارد نفری ؛ اقتصاد جهان برای این نسل آماده است؟

جهان صنعت نیوز – طی سال‌های ۲۰۲۵ تا ۲۰۳۵، حدود ۱.۲ میلیارد نفر در اقتصادهای نوظهور و در حال توسعه به سن کار خواهند رسید؛ بزرگ‌ترین نسل جوانی که تاکنون وارد بازار کار شده است. این موج جمعیتی نتیجه روندی است که طی دهه‌های گذشته شکل گرفته و اکنون به نقطه اوج خود رسیده است.

با این حال، این موج در همه مناطق جهان یکسان توزیع نشده است. تمرکز جمعیت جوان به تدریج به آفریقای جنوب صحرا و تا حدودی خاورمیانه و شمال آفریقا منتقل می‌شود. تنها در آفریقای جنوب صحرا، شمار افراد ۱۵ تا ۲۴ ساله از سال ۲۰۰۰ تاکنون دو برابر شده و تا سال ۲۰۳۵ به بیش از ۳۳۰ میلیون نفر خواهد رسید؛ رقمی که حدود دو و نیم برابر ابتدای قرن حاضر است.

در کنار جمعیت جوان، روند تغییر جمعیت در سن کار نیز اهمیت زیادی دارد. این شاخص علاوه بر ورود افراد جدید به بازار کار، خروج افراد به دلیل سالمندی، مهاجرت یا فوت را نیز در نظر می‌گیرد و تصویر کامل‌تری از فشار وارد بر بازار کار ارائه می‌دهد.  آفریقا مرکز ثقل بازار کار آینده

اگرچه جمعیت در سن کار در اغلب اقتصادهای نوظهور همچنان رو به افزایش است، اما این رشد به‌تدریج در چند منطقه محدود متمرکز می‌شود.

بر اساس برآوردهای بانک جهانی، تا سال ۲۰۵۰ بیش از سه‌چهارم افزایش جمعیت در سن کار جهان تنها در آفریقای جنوب صحرا رخ خواهد داد. این منطقه طی ۲۵ سال آینده حدود ۶۲۵ میلیون نفر به جمعیت در سن کار خود اضافه خواهد کرد.

خاورمیانه و شمال آفریقا نیز رشد قابل توجهی را تجربه خواهند کرد و جنوب آسیا نیز همچنان بر جمعیت فعال خود خواهد افزود، هرچند سرعت این افزایش نسبت به گذشته کمتر خواهد بود. در مقابل، شرق آسیا و اقیانوسیه با روندی معکوس روبه‌رو هستند و جمعیت در سن کار آنها تا سال ۲۰۵۰ بیش از ۲۰۰ میلیون نفر کاهش خواهد یافت.

با این حال، کاهش جمعیت در سن کار به معنای پایان چالش اشتغال نیست. حتی در اقتصادهایی که جمعیت فعال آنها کاهش می‌یابد، همچنان گروه بزرگی از جوانان وارد بازار کار می‌شوند و هم‌زمان کاهش رشد اقتصادی و تغییر ساختار اقتصاد، ایجاد شغل را دشوارتر می‌کند.  همه جوانان وارد بازار کار نمی‌شوند

یکی از نکات مهم گزارش این است که رسیدن به سن کار به معنای اشتغال نیست. شمار قابل توجهی از جوانان نه شاغل هستند، نه در جست‌وجوی کار قرار دارند و …



 زنگ خطر برای اقتصاد آمریکا به صدا درآمد
۳ ساعت قبل / سایت نورنیوز

زنگ خطر برای اقتصاد آمریکا به صدا درآمد

یک تحلیل جدید از وضعیت اقتصادی آمریکا نشان می‌دهد، آمار رسمی بیکاری تصویر کاملی از بازار کار این کشور ارائه نمی‌کند و شمار قابل توجهی از شاغلان و جویندگان کار با بیکاری پنهان، اشتغال ناقص یا دستمزدهای پایین مواجه هستند.

 هدف ما تبدیل شدن به «تویوتای ایران» است | حفظ تولید، اولویت ایران‌خودرو برای صیانت از اشتغال است
۳ ساعت قبل / سایت بورس 24

هدف ما تبدیل شدن به «تویوتای ایران» است | حفظ تولید، اولویت ایران‌خودرو برای صیانت از اشتغال است

نماینده صاحبان اکثریت سهام گروه صنعتی ایران‌خودرو با تأکید بر ضرورت حفظ تولید و اشتغال در شرایط دشوار اقتصادی گفت: راهی جز کار و تلاش مستمر نداریم و باید مسیر ت...



حذف ارز ترجیحی؛ رهایی از رانت، ورود به آزمون معیشت
خبرگزاری ایرنا

حذف ارز ترجیحی؛ رهایی از رانت، ورود به آزمون معیشت

تهران- ایرنا- پایان ارز ترجیحی در شرایط محدودیت منابع ارزی را باید اقدامی قابل دفاع و اجتناب‌ناپذیر دانست که در عین حال مرحله ای دشوارتر را برای شکل گیری نظام کارآمد حمایت اجتماعی در اقتصاد ایران رقم زده است؛ نظامی که موفقیت آن نه فقط با نرخ ارز، بلکه در صیانت از قدرت خرید مردم سنجیده خواهد شد.
وابستگی تجارت خارجی ایران به امارات قابل جایگزینی است/ مردم نگران معیشت نباشند
خبرگزاری ایرنا

وابستگی تجارت خارجی ایران به امارات قابل جایگزینی است/ مردم نگران معیشت نباشند

تهران- ایرنا- رئیس اتاق مشترک ایران و چین با بیان اینکه اخلال در مبادلات مالی از سوی امارات بر تجارت خارجی ایران اثرگذار است اما می توان راه ها و روش های دیگر را جایگزین کرد، اظهار داشت: در شرایطی هستیم که برای ماهها بابت معیشت مردم و در دسترس بودن کالا نگرانی نداریم پیش‌بینی های لازم در این زمینه صورت گرفته است.
زنجیره حذف ارز پیش‌سازهای دارویی تا جیب بیماران ادامه دارد
روزنامه توسعه ایرانی

زنجیره حذف ارز پیش‌سازهای دارویی تا جیب بیماران ادامه دارد

رامتین موثق در روزهای پایانی هفته گذشته، خبری مبنی بر حذف ارز ترجیحی دارو پخش شد و این در حالی اتفاق افتاد که وزیر بهداشت و درمان به سختی مقابل این
پیامدهای توقف تجارت با امارات چیست؟/ ایران از امارات چه می‌خرد و چه می‌فروشد؟/ عمان جایگزین امارات می‌شود؟
سایت الف

پیامدهای توقف تجارت با امارات چیست؟/ ایران از امارات چه می‌خرد و چه می‌فروشد؟/ عمان جایگزین امارات می‌شود؟

تصمیم امارات برای توقف تجارت و معاملات مالی با ایران، یکی از مهم‌ترین مسیرهای تجارت خارجی کشور را هدف گرفته و زنجیره واردات، تولید، تأمین ارز و صادرات را در معرض شوک تازه قرار داده است.
لوبیا چیتی خلاف جریان آب شنا می‌کند
روزنامه هفت صبح

لوبیا چیتی خلاف جریان آب شنا می‌کند

افزایش عرضه، واردات مناسب، رسیدن محصول داخلی و تغییر رفتار خریداران، قیمت محبوب‌ترین لوبیای بازار را پایین کشید
پول داریم یا نداریم؟ روایت دوگانه از دخل ارزی
سایت جوان آنلاین

پول داریم یا نداریم؟ روایت دوگانه از دخل ارزی

بانک مرکزی: ۱/۴ میلیارد دلار اضافه شده به ذخایر اسکناس از بازار داخلی جمع‌آوری شده است