قیمت طلا امروز




 سایت هم میهن / ۱۴۰۵/۰۵/۱۷

فارن افرز: آمریکا باید خاورمیانه را ترک کند

یک نشریه آمریکایی با انتقاد از چند دهه حضور نظامی آمریکا در خاورمیانه، جنگ علیه ایران را تازه‌ترین نشانه شکست این راهبرد دانست و تاکید کرد که استقرار گسترده نیروها و پایگاه‌های آمریکایی نه‌تنها امنیت واشنگتن و متحدانش را تضمین نکرده، بلکه آمریکا را درگیر جنگ‌های پرهزینه و بی‌پایان کرده است؛ از این رو، واشنگتن باید نیروهای نظامی خود را از منطقه خارج و تمرکز خود را به دیپلماسی و چالش‌های دیگر در آسیا و اروپا معطوف کند.
 فارن افرز: آمریکا باید خاورمیانه را ترک کند

به گزارش هم‌میهن آنلاین و به نقل از ایرنا، جنگ علیه ایران یک فاجعه تمام‌عیار است. ایالات متحده و اسرائیل کارزاری غیرضروری را آغاز کردند که ناقض حقوق بین‌الملل بوده، دست‌کم هزار و ۷۰۰ غیرنظامی ایرانی از جمله ۳۰۷ کودک را کشته، خسارت گسترده‌ای به زیرساخت‌های غیرنظامی وارد کرده و آشفتگی در منطقه را تشدید کرده است. در همین حال، بسته شدن تنگه هرمز جهش قیمت انرژی را در سراسر جهان به دنبال داشته است.

این جنگ پیامد مجموعه‌ای از تصمیمات سیاست خارجی آمریکاست که طی ۳۵ سال گذشته نه‌تنها امنیت ایالات متحده را افزایش نداده، بلکه درگیری‌ها در خاورمیانه را تشدید کرده است. ریشه این ناکامی‌ها را باید در حضور گسترده نظامی آمریکا در منطقه جست‌وجو کرد؛ حضوری که واشنگتن را به این باور رسانده است که برای تأمین امنیت خود باید پیوسته وارد جنگ‌ها و منازعات منطقه‌ای شود.

هزینه سنگین حضور نظامی آمریکا

جنگ خلیج فارس در سال‌های ۱۹۹۰ و ۱۹۹۱ نقش نظامی آمریکا در خاورمیانه را تثبیت کرد. آنچه با تشکیل ائتلافی بین‌المللی برای پایان دادن به اشغال کویت توسط صدام حسین آغاز شد، به تعهدی چنددهه‌ای تبدیل شد. دولت‌های متوالی آمریکا ده‌ها هزار نظامی را در منطقه حفظ کردند تا به تصور خود جریان آزاد انرژی را تضمین کنند، از اسرائیل حمایت کنند، با گروه‌های تروریستی بجنگند و ایران را بازدارند. اکنون نیز هزاران نیروی آمریکایی در عراق، عربستان سعودی، امارات، اردن، بحرین، قطر و کویت مستقر هستند.

اما همین حضور نظامی می‌تواند به یک نقطه آسیب‌پذیری تبدیل شود. پراکندگی پایگاه‌های آمریکا در سراسر منطقه، نیروهای این کشور را در معرض حملات تلافی‌جویانه قرار داده و واشنگتن را به درگیری‌های محلی کشانده است. اشغال عراق پس از حمله سال ۲۰۰۳، نیروهای آمریکایی را وارد جنگی طولانی کرد و آنها را در معرض حملات گروه‌های مختلف قرار داد. ظهور داعش نیز آمریکا را مجبور کرد تنها چند سال پس از خروج بخش عمده نیروهایش از عراق، دوباره به این کشور بازگردد.

هزینه این سیاست بسیار سنگین بوده است. آمریکا در چارچوب «جنگ علیه تروریسم» پس از حملات ۱۱ سپتامبر حدود هشت تریلیون دلار هزینه کرده است. حدود سه میلیون آمریکایی در این جنگ‌ها خدمت کرده‌اند و بیش از ۱۵ هزار نظامی و پیمانکار کشته شده‌اند. در سراسر منطقه نیز صدها هزار …



 ضربه اقتصادی جنگ و تعرفه‌های ترامپ، بر زندگی مردم آمریکا
۳ دقیقه قبل / سایت مشرق

ضربه اقتصادی جنگ و تعرفه‌های ترامپ، بر زندگی مردم آمریکا

k: ترامپ | امریکا | جنگ پرهزینه ترامپ | جنگ ایران و آمریکا | وضع اقتصادی کشور | مردم آمریکا | نارضایتی مردم | آمریکا | تنگه هرمز | بستن تنگه هرمز

 کانال ارتباطی مصر و سپاه پاسداران برای زمان تشدید تنش/ جغرافیای جنگ ایران و آمریکا به مصر کشیده شد
۹ دقیقه قبل / سایت تابناک

کانال ارتباطی مصر و سپاه پاسداران برای زمان تشدید تنش/ جغرافیای جنگ ایران و آمریکا به مصر کشیده شد

با عمیق‌تر شدن روابط امنیتی بین قدرت‌های منطقه‌ای، مصر در حال تقویت مشارکت‌های کلیدی خود و در عین حال حفظ انعطاف‌پذیری استراتژیک خود است.

 جنگ آمریکا با ایران چطور تمام می‌شود؟
۳۷ دقیقه قبل / سایت مشرق

جنگ آمریکا با ایران چطور تمام می‌شود؟

k: ایالات متحده آمریکا | امریکا | جنگ ایران و آمریکا | حمله آمریکا به ایران | پایان جنگ | حمله ایران به آمریکا | حمله آمریکا به ایارن | تنگه هرمز | بستن تنگه هرمز

 ادعای تازه سنتکام درباره محاصره دریایی ایران | عملیات جدید چگونه است؟
۱ ساعت قبل / سایت اینتیتر

ادعای تازه سنتکام درباره محاصره دریایی ایران | عملیات جدید چگونه است؟

سنتکام مدعی شد نیروهای آمریکایی همچنان محاصره دریایی ایران را اجرا می کنند و تاکنون مسیر ۶۳ کشتی تجاری را تغییر داده اند. این فرماندهی همچنین مدعی ورود نیروهای آمریکایی به عرشه دو کشتی شده است.

 فشار اقتصادی اخیر مذاکرات ایران و عمان را با بحران مواجه کرد
۱ ساعت قبل / سایت تابناک

فشار اقتصادی اخیر مذاکرات ایران و عمان را با بحران مواجه کرد

فشار اقتصادی آمریکا بر ایران، مذاکرات با عمان بر سر مسیر کشتیرانی جدید در تنگه هرمز را تهدید می‌کند.