قیمت طلا امروز




 سایت اقتصادنیوز / ۱۴ ساعت قبل

محمود کاشانی: ادعای کودتا با روایت من از 28 مرداد 1332 سازگار نیست | پس از انتصاب زاهدی به نخست‌وزیری، مصدق نامه 23 مرداد به شاه را با واژه «چاکر» امضا کرد

اقتصادنیوز: سید محمود کاشانی به نامه ۲۳ مرداد مصدق به شاه اشاره کرد و نحوه امضای این نامه را یکی از قرائن مورد استناد خود دانست و گفت: «چرا مصدق این نامه را با واژه «چاکر» امضا می‌کند؟ در حالی که در اعلامیه‌ها و بیانیه‌های دیگر، نام خود و عنوان نخست‌وزیر را درج می‌کرد، در اینجا عنوان نخست‌وزیر را به کار نمی‌برد. این یکی از نکات مهم این سند است.»
 محمود کاشانی: ادعای کودتا با روایت من از 28 مرداد 1332 سازگار نیست | پس از انتصاب زاهدی به نخست‌وزیری، مصدق نامه 23 مرداد به شاه را با واژه «چاکر» امضا کرد

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرگزاری کتاب ایران، نشست «بازخوانی روایت آیت‌الله سیدابوالقاسم کاشانی از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲» هم‌زمان با هفتادوسومین سالروز این رویداد تاریخی، با حضور سیدمحمود کاشانی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی و حامد ایرانشاهی، پژوهشگر سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، در اندیشگاه فرهنگی این سازمان برگزار شد. این نشست با طرح دو دیدگاه متفاوت درباره این رویداد برگزار شد؛ سیدمحمود کاشانی با رد روایت رایج از کودتا، عملکرد دولت مصدق در روزهای منتهی به ۲۸ مرداد را محور تحلیل خود قرار داد و حامد ایرانشاهی، ضمن نقد عملکرد مصدق و کاشانی، بر نقش مداخلات خارجی و کودتا بودن واقعه ۲۸ مرداد تأکید کرد.

علی‌محمد طرفداری، دبیر علمی نشست، با اشاره به انگیزه برگزاری این برنامه گفت: «یکی از انگیزه‌های جدی من برای برپایی این نشست این بود که هر سال به مناسبت‌هایی مانند ۲۸ مرداد، جلسات متعددی در مراکز مختلف برگزار می‌شود، اما فضای علمی و دانشگاهی ما در مجموع فضایی مصدقی است و وجه غالب این نشست‌ها نیز بر روایت‌های نزدیک به دکتر مصدق استوار است. حتی در نشست‌هایی که با رویکرد انتقادی به وقایع نهضت ملی و عملکرد محمد مصدق برگزار می‌شوند نیز همچنان روایت غالب، روایتی مصدق‌محور است»

طرفداری در عین حال تأکید کرد هدف از برگزاری این برنامه جایگزین کردن یک روایت یک‌سویه با روایت یک‌سویه دیگری نبوده است و افزود: «اصرار داشتیم فضای نشست به‌گونه‌ای نباشد که فقط یک روایت مطرح شود. به همین دلیل تلاش کردیم در کنار یک روایت، روایت دیگری نیز حضور داشته باشد تا امکان گفت‌وگو، نقد و مواجهه میان دیدگاه‌های متفاوت فراهم شود.» روایت شخصیت‌های تاریخی را نباید در دوگانه‌های موافق و مخالف محصور کرد

حامد ایرانشاهی، پژوهشگر سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، در این نشست با انتقاد از شیوه مواجهه با شخصیت‌های تاریخ معاصر گفت: «ما مواجهه خوبی با سوژه‌ها و کاراکترهای تاریخی نداریم و تا زمانی که نوعی دوگانه‌سازی در ذهن ما شکل نگیرد، گویی نمی‌توانیم افراد را تحلیل کنیم. این شیوه مواجهه با تاریخ غلط است.»

وی افزود: «وقتی بپذیریم دکتر مصدق شخصیتی مهم، تأثیرگذار و در عین حال بی‌نقص بوده است، طبیعی است که هر کسی را که در مقابل او قرار گرفته باشد، رد کنیم؛ خواه …



 رئیس‌ جمهور: مردم ایران آگاه‌تر از آنندکه از دشمن فریب بخورند - سلام نو
۶ ساعت قبل / سایت سلام نو

رئیس‌ جمهور: مردم ایران آگاه‌تر از آنندکه از دشمن فریب بخورند - سلام نو

رئیس‌جمهور با انتقاد از رفتار فریبکارانه مدعیان حقوق بشر، خاطرنشان کرد: آنها سال‌هاست که جمهوری اسلامی ایران را تروریست و حامی تروریست می‌نامند، اما از آغاز

 روایتی تلخ از داماد رهبر شهید انقلاب
۴۶ دقیقه قبل / سایت تابناک

روایتی تلخ از داماد رهبر شهید انقلاب

داماد رهبر شهید انقلاب و همسر شهیده بشری خامنه ای گفت: حضور در مراسم بزرگداشت همسر شهیدم از نظر عاطفی برایم سخت بود.

 بیانیه مشترک چین و اردن درباره آتش‌بس ایران- آمریکا / کشتیرانی در تنگه هرمز باید به‌طور عادی از سر گرفته شود
۱ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

بیانیه مشترک چین و اردن درباره آتش‌بس ایران- آمریکا / کشتیرانی در تنگه هرمز باید به‌طور عادی از سر گرفته شود

چین و اردن در بیانیه‌ای مشترک خواستار حفظ آتش‌بس میان آمریکا و ایران شدند.

 قالیباف با تمسخر شعار انتخاباتی ترامپ: آمریکا را دوباره گرسنه می‌کنیم
۳ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

قالیباف با تمسخر شعار انتخاباتی ترامپ: آمریکا را دوباره گرسنه می‌کنیم

رئیس مجلس شورای اسلامی با تمسخر شعار انتخاباتی ترامپ نوشت: آمریکا را دوباره گرسنه می‌کنیم، ۴۷ میلیون آمریکایی گرسنه‌اند و این آمارها مثل حرف‌های تو جعلی نیستند.

 رمزگشایی مهم اژه ای از علت حملات اخیر به دستگاه قضا | اولین اظهارنظر بعد از تغییرات گسترده در قوه قضاییه
۵ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

رمزگشایی مهم اژه ای از علت حملات اخیر به دستگاه قضا | اولین اظهارنظر بعد از تغییرات گسترده در قوه قضاییه

رئیس قوه قضاییه گفت: در نتیجه‌ی اقدامات کمیته ویژه مبارزه با فساد اقتصادی در حوزه ارز، تاکنون بالغ بر ۷ و نیم میلیارد یورو رفع تعهدات ارزی صورت گرفته است. این مبلغ، میزان قابل‌توجهی است؛ ما برای وصول ۶ میلیارد دلار از منابع خود در فلان کشور، جهد و تلاش بسیار می‌کنیم.

 جدیدترین توهم‌فروشی ترامپ علیه ایران: «ایران کاملاً در حال فروپاشی است! »
۱ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

جدیدترین توهم‌فروشی ترامپ علیه ایران: «ایران کاملاً در حال فروپاشی است! »

دونالد ترامپ در آخرین پستِ خود با استفاده از ادبیاتی پر از علامت تعجب، ادعایی متوهمانه درباه ایران بیان کرد؛ ادعایی که بیش از آنکه گزارش امنیتی باشد، یک «آرزوی دیرینه» برای پوشاندنِ ناکامی‌های اخیر واشنگتن است.