قیمت طلا امروز




 سایت اقتصادنیوز / ۳ ساعت قبل

درخواست زلنسکی از ماسک/ پای استارلینک به حملات داخل روسیه باز می‌شود؟

اقتصادنیوز: اوکراین برای جبران کمبود موشک‌های پدافندی به دنبال استفاده تهاجمی از استارلینک است؛ طرحی که به گفته منابع مطلع، به کی‌یف امکان می‌دهد پهپادهای خود را برای هدف قرار دادن سکوهای پرتاب موشک و مراکز فرماندهی روسیه تا عمق ۲۰۰ کیلومتری خاک این کشور به کار گیرد.
 درخواست زلنسکی از ماسک/ پای استارلینک به حملات داخل روسیه باز می‌شود؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از نورنیوز، اوکراین در تلاش است موافقت ایلان ماسک، میلیاردر آمریکایی، را برای استفاده از شبکه ماهواره‌ای استارلینک در پهپادهای تهاجمی خود به دست آورد تا از این طریق اهدافی را در داخل خاک روسیه هدف قرار دهد؛ اقدامی که به گفته منابع مطلع، با هدف جبران کمبود شدید موشک‌های پدافندی، به‌ویژه موشک‌های پاتریوت، دنبال می‌شود.

فایننشال‌تایمز نوشت: کی‌یف می‌خواهد پهپادهای مجهز به استارلینک را برای شناسایی و هدف قرار دادن سکوهای پرتاب موشک‌های بالستیک، مراکز فرماندهی و تأسیسات پشتیبانی روسیه در عمق حداکثر ۲۰۰ کیلومتری خاک این کشور به کار گیرد.

این درخواست در شرایطی مطرح شده که حملات موشکی و پهپادی روسیه به اوکراین افزایش یافته و توان کی‌یف برای رهگیری موشک‌های بالستیک کاهش یافته است. اوکراین عمدتاً برای مقابله با این تهدید به سامانه‌های پاتریوت آمریکایی متکی است، اما ذخایر موشک‌های رهگیر این کشور پاسخگوی حجم حملات روسیه نیست.

تغییر راهبرد؛ «هدف قرار دادن سکوهای پرتاب»

تحلیلگران نظامی معتقدند تأمین موشک‌های پاتریوت به اندازه‌ای که اوکراین بتواند راهبرد دفاعی کنونی خود را ادامه دهد، بعید است. از همین رو، کی‌یف به دنبال تغییر رویکرد و هدف قرار دادن «پرتاب‌کننده» پیش از شلیک موشک‌هاست.

فرانتس استفان گادی، تحلیلگر نظامی، می‌گوید اوکراین باید به سمت راهبردی تهاجمی‌تر حرکت کند و سکوهای پرتاب، مراکز فرماندهی و زیرساخت‌های پشتیبانی روسیه را پیش از اجرای حملات هدف قرار دهد.

در این میان، استارلینک می‌تواند نقش مهمی ایفا کند. این شبکه ماهواره‌ای متعلق به شرکت اسپیس‌ایکس امکان برقراری ارتباط پایدارتر پهپادها با اپراتورهایشان در فواصل طولانی را فراهم می‌کند و در برابر برخی روش‌های ایجاد اختلال نیز مقاومت بیشتری دارد.

استارلینک طی جنگ اوکراین به بخش مهمی از سامانه ارتباطی و فرماندهی ارتش این کشور تبدیل شده و در هدایت تجهیزات بدون سرنشین هوایی، دریایی و زمینی نیز مورد استفاده قرار گرفته است.

درخواست زلنسکی از ترامپ برای رایزنی با ماسک

بر اساس اظهارات افرادی که در نشست ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، و دونالد ترامپ در کاخ سفید در ماه ژوئیه حضور داشتند، زلنسکی از ترامپ خواسته است با ماسک درباره اجازه استفاده از استارلینک برای عملیات پهپادی در داخل خاک روسیه گفت‌وگو کند.

طرح اوکراین محدود کردن عملیات به عمق ۲۰۰ کیلومتری خاک روسیه است؛ محدوده‌ای که می‌تواند سکوهای پرتاب موشک، مراکز فرماندهی و برخی تأسیسات نظامی روسیه را در بر بگیرد.

کی‌یف امیدوار است تعیین یک محدوده جغرافیایی مشخص، پذیرش این درخواست را برای ماسک آسان‌تر کند، اما ترامپ در آن نشست موضع روشنی در حمایت از این طرح نشان نداد و افراد حاضر در جلسه احتمال موافقت ماسک را پایین ارزیابی کرده‌اند.

سابقه اختلاف ماسک و کی‌یف

درخواست جدید، بار دیگر پیچیدگی رابطه ماسک با اوکراین را برجسته کرده است. ماسک از استفاده ارتش اوکراین از استارلینک حمایت کرده، اما در برخی موارد محدودیت‌هایی برای کاربرد نظامی آن اعمال کرده است.

او در سال ۲۰۲۲ ارتباط نیروهای اوکراینی را در جریان عملیاتی مرتبط با کریمه قطع کرد؛ اقدامی که به گفته منابع، ناشی از نگرانی درباره تشدید درگیری و حتی احتمال کشیده شدن آن به سطح هسته‌ای بود.

کی‌یف اکنون با یک معضل دوگانه مواجه است: از یک سو با کمبود فزاینده موشک‌های پدافندی روبه‌روست و از سوی دیگر برای استفاده تهاجمی از یکی از مهم‌ترین ابزارهای فناوری خود در داخل روسیه، به موافقت ماسک نیاز دارد.

در صورت تداوم کمبود موشک‌های رهگیر، هدف قرار دادن سکوهای پرتاب روسیه پیش از شلیک موشک‌ها می‌تواند به بخش مهم‌تری از راهبرد اوکراین برای مقابله با حملات مسکو تبدیل شود.

  همچنین بخوانید پروژه عجیب ماسک برای تسلا و اسپیس‌اکس/ رویایی به وسعت ۹ میلیون مترمربع اتحاد ۲۱ میلیارد دلاری انویدیا و ایلان ماسک | پیوند غول تراشه‌های هوش مصنوعی با امپراتوری ایلان ماسک عمیق‌تر شد بازگشت ماسک به اردوگاه ترامپ/ ۱۰۰ میلیون دلار در راه انتخابات آمریکا ثروت ایلان ماسک نصف شد؛ سقوط ۷۲۵ میلیارد دلاری در چند هفته





 پرداخت 3500 میلیارد تومان خسارت خودروهای آسیب دیده از جنگ/وام 1419 شهید جنگی تسویه شد
۱ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

پرداخت 3500 میلیارد تومان خسارت خودروهای آسیب دیده از جنگ/وام 1419 شهید جنگی تسویه شد

اقتصادنیوز: اف‌بی‌آی در روزهای اخیر به اداره‌های پلیس در ایالت کالیفرنیا هشدار داده است که ایران ممکن است در واکنش به حملات آمریکا، با پهپاد به سواحل غربی ایالات متحده حمله کند؛ این موضوع بر اساس هشداری است که شبکه ABC News به آن دست یافته است.

 صالحی امیری: اینکه کسی در یک تریبون رسمی و در زمانی که کشور درگیر جنگ است، رسماً درباره حمله به ترامپ و ترور او در ترکیه سخن بگوید، چه معنایی دارد؟ این اقدامات جز اینکه بخواهد نظام سیاسی را تحت فشار دشمن قرار دهد، چه نتیجه‌ای دارد؟
۱۹ دقیقه قبل / سایت جماران

صالحی امیری: اینکه کسی در یک تریبون رسمی و در زمانی که کشور درگیر جنگ است، رسماً درباره حمله به ترامپ و ترور او در ترکیه سخن بگوید، چه معنایی دارد؟ این اقدامات جز اینکه بخواهد نظام سیاسی را تحت فشار دشمن قرار دهد، چه نتیجه‌ای دارد؟

رضا صالحی‌امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی: پزشکیان پرچمدار رفاه ملی است؛ بدون وفاق نمی‌توان کشور را اداره کرد/ پزشکیان در پایان دوره، کارنامه خوبی در آشتی با ایرانیان خارج از کشور خواهد داشت/ 3800 پروژه گردشگری در کشور؛ هدف‌گذاری جذب 2 میلیون گردشگر تا سال 1407/ ایران با یک میلیون اثر تاریخی، بزرگ‌ترین قدرت نرم خود را نادیده گرفته است

 پوتین بر تقویت امنیت روسیه در قطب شمال تأکید کرد
۱ ساعت قبل / سایت هم میهن

پوتین بر تقویت امنیت روسیه در قطب شمال تأکید کرد

رئیس‌جمهور روسیه در نشست شورای امنیت این کشور، راهبرد توسعه قطب شمال و تدابیر لازم برای تأمین امنیت ملی در این منطقه را بررسی کرد.

 چارلز ملتون در آستانه پیوستن به لایواکشن Naruto؛ مذاکره برای نقش کاکاشی نهایی می‌شود
۳۰ دقیقه قبل / سایت سلام سینما

چارلز ملتون در آستانه پیوستن به لایواکشن Naruto؛ مذاکره برای نقش کاکاشی نهایی می‌شود

چارلز ملتون، بازیگر May December، در مرحله نهایی مذاکره برای ایفای نقش کاکاشی در اقتباس سینمایی و لایواکشن Naruto قرار دارد؛ پروژه‌ای که لایونزگیت توسعه آن را پیش می‌برد و طبق برنامه، فیلم‌برداری‌اش اوایل سال آینده آغاز می‌شود.

 نسخه آشنا برای بحران انرژی/ یارانه حامل را کنار بگذارید، به «خدمت ضروری» برسید
۱ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

نسخه آشنا برای بحران انرژی/ یارانه حامل را کنار بگذارید، به «خدمت ضروری» برسید

اقتصادنیوز: مسئله اصلی مصرف بنزین نیست؛ مسئله نحوه جابه‌جایی مسافر و بار است. تا زمانی که شهروند برای یک سفر مشخص گزینه مناسب از نظر زمان، هزینه و دسترسی نداشته باشد، اصلاح قیمت سوخت به‌تنهایی نمی‌تواند الگوی مصرف را به‌صورت پایدار تغییر دهد.

 قالیباف: ایران در امور داخلی عراق دخالت نمی‌کند
۵ دقیقه قبل / سایت تابناک

قالیباف: ایران در امور داخلی عراق دخالت نمی‌کند

نشست هم‌اندیشی فعالان اقتصادی ایرانی و عراقی با دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی و هیأت پارلمانی همراه، روز گذشته (پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵) در سفار...