قیمت طلا امروز




 روزنامه دنیای اقتصاد / ۵ ساعت قبل

افزایش هزینه بدهی در جهان

بازار اوراق قرضه دولتی در اقتصادهای بزرگ جهان تحت فشار قرار گرفته است؛ فشاری که بازده اوراق بلندمدت را به بالاترین سطوح دهه‌های اخیر رسانده است. رشد قیمت نفت، نگرانی درباره ماندگاری تورم، کسری‌های بودجه‌ای سنگین و افزایش انتشار اوراق برای تامین سرمایه‌گذاری‌های مرتبط با هوش مصنوعی، همزمان به بازار بدهی ضربه زده‌اند.
 افزایش هزینه بدهی در جهان
بازده اوراق ۳۰ ساله خزانه‌داری آمریکا روز سه‌شنبه با دو صدم واحد درصد افزایش به ۵.۳۳ درصد رسید؛ سطحی که از سال ۲۰۰۷ سابقه نداشته است. این نرخ از ابتدای ماه گذشته که کمتر از ۵ درصد بود، افزایش یافته است. در اروپا نیز فشار مشابهی دیده می‌شود. بازده اوراق ۳۰ ساله آلمان با چهار صدم واحد درصد افزایش به ۳.۷۸ درصد رسید که بالاترین سطح از بحران بدهی منطقه یورو در سال ۲۰۱۱ است. در فرانسه، بازده اوراق مشابه با سه صدم واحد درصد افزایش به ۴.۹ درصد رسید؛ سطحی که از سال ۲۰۰۸ مشاهده نشده بود. در بریتانیا، بازده اوراق ۳۰ ساله تا ۵.۸۶ درصد بالا رفت و به سطحی نزدیک شد که از ۱۹۹۸ دیده نشده بود. در ژاپن نیز نرخ اوراق ۳۰ ساله با شش صدم واحد درصد افزایش به ۴.۱۴ درصد رسید و در نزدیکی رکورد تاریخی خود قرار گرفت. همزمانی این تحولات نشان می‌دهد فشار بر بازار بدهی جهانی است.

عامل دیگری که نگرانی سرمایه‌گذاران را تشدید کرده، افزایش قیمت انرژی است. نفت برنت روز دوشنبه برای نخستین بار در دو هفته گذشته بالای ۹۰ دلار در هر بشکه بسته شد و صبح سه‌شنبه حدود ۹۱.۲۵ دلار معامله شد. افزایش قیمت نفت، احتمال شکل‌گیری موج تازه‌ای از تورم را بالا برده است. هرچه هزینه انرژی بیشتر شود، فشار بر قیمت کالاها و خدمات نیز افزایش می‌یابد و سرمایه‌گذاران برای نگهداری اوراق بلندمدت، بازده بیشتری مطالبه می‌کنند. فشار مضاعف

وضعیت مالی دولت‌ها نیز فشار مضاعفی ایجاد کرده است. بدهی دولت آمریکا به مرز ۴۰ تریلیون دلار نزدیک شده و سرمایه‌گذاران نگران‌اند دولت‌ها برای حمایت از خانوارها و شرکت‌ها در برابر افزایش هزینه انرژی، ناچار به افزایش مخارج شوند. کسری بودجه بیشتر به معنای نیاز بیشتر به استقراض و انتشار اوراق جدید است؛ روندی که می‌تواند نرخ بهره بلندمدت را بالاتر ببرد. از سوی دیگر، نشانه‌هایی از کاهش سرعت رشد اقتصاد آمریکا بر نگرانی بازار افزوده است. برخی داده‌های اخیر، از جمله اشتغال و خرده‌فروشی، ضعیف‌تر از انتظار بوده‌اند. در نتیجه، بازار با ترکیبی دشوار از تورم بالا و احتمال کاهش رشد اقتصادی مواجه است؛ شرایطی که تصمیم‌گیری برای دولت‌ها و بانک‌های مرکزی را پیچیده‌تر می‌کند.

عامل تازه دیگر، افزایش نیاز شرکت‌های بزرگ فناوری به تامین مالی برای سرمایه‌گذاری در هوش مصنوعی است. این شرکت‌ها برای ساخت مراکز داده و توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی، اوراق بدهی بیشتری منتشر می‌کنند. افزایش عرضه اوراق دولتی و شرکتی، بازار را تحت فشار گذاشته است. بانک بارکلیز پیش‌بینی کرده مجموع انتشار اوراق شرکت‌های با اعتبار مناسب در سال ۲۰۲۶ به رکورد ۱.۹ تریلیون دلار برسد، درحالی‌که این رقم سال گذشته ۱.۴۴ تریلیون دلار بود. این افزایش عرضه، سرمایه‌گذاران را به مطالبه سود بیشتر واداشته است.

فشار بازار اوراق به بازار سهام نیز سرایت کرده است. معاملات آتی شاخص‌های اصلی سهام آمریکا روز سه‌شنبه کاهش یافتند. هزینه تامین مالی بالاتر می‌تواند ارزش شرکت‌ها و جذابیت سرمایه‌گذاری‌های پرریسک را کاهش دهد. افزایش بازده اوراق بلندمدت صرفا یک نوسان مقطعی نیست. تورم، قیمت انرژی، بدهی دولت‌ها و هزینه سنگین سرمایه‌گذاری در هوش مصنوعی همزمان شده‌اند و فشار تازه‌ای بر بازار بدهی جهان وارد کرده‌اند. اگر این روند ادامه یابد، دولت‌ها و شرکت‌ها با هزینه بالاتری برای تامین مالی روبه‌رو خواهند شد؛ وضعیتی که می‌تواند سرمایه‌گذاری، بازارهای مالی و رشد اقتصادی جهان را تحت‌تاثیر قرار دهد. این مطلب برایم مفید است 0 نفر این مطلب را پسندیده اند کپی شد



 از جنگ تا هوش مصنوعی؛ پشت پرده جهش بازده اوراق بلندمدت جهان

از جنگ تا هوش مصنوعی؛ پشت پرده جهش بازده اوراق بلندمدت جهان

بازار اوراق قرضه جهان در هفته‌های اخیر شاهد موجی کم‌سابقه از افزایش بازده بوده است. بازده اوراق ۳۰ ساله آمریکا به بالاترین سطح از سال ۲۰۰۷ رسیده، اوراق بلندمدت آلمان به رکوردی از سال ۲۰۱۱ دست یافته و بازده اوراق بلندمدت بریتانیا نیز در بالاترین سطح خود از سال ۱۹۹۸ قرار گرفته است. اگرچه هر کشور با چالش‌های مالی خاص خود روبه‌رو است، اما نیروهای اصلی این روند، ماهیتی جهانی دارند و از تغییر انتظارات سرمایه‌گذاران نسبت به تورم، نرخ بهره و آینده اقتصاد جهانی ناشی می‌شوند.

 قیمت طلا امروز چهارشنبه ۲۸ مرداد 1405/ کاهش قیمت طلا

قیمت طلا امروز چهارشنبه ۲۸ مرداد 1405/ کاهش قیمت طلا

اقتصادنیوز: قیمت طلا امروز با کاهش 70 دلاری نسبت به روز گذشته، 4334 (چهار هزار و سیصد و سی و چهار) دلار نرخ‌گذاری شد.

 فیلم | غنی‌نژاد: لیبرال‌ها بزرگترین منتقدان وضع موجودند | دخانچی: نظام حکمرانی ما دستوری است

فیلم | غنی‌نژاد: لیبرال‌ها بزرگترین منتقدان وضع موجودند | دخانچی: نظام حکمرانی ما دستوری است

اقتصادنیوز: محور اصلی مناظره موسی غنی‌نژاد و میلاد دخانچی این است که آیا می‌توان از دل میراث علی شریعتی و پروژه روشنفکری دینی، قرائتی تازه و قابل‌دفاع از «چپ» بیرون کشید، یا اینکه این عناوین صرفاً بازتولید همان سنت شکست‌خورده چپ با زبانی جدید هستند.

 شرایط جدید فروش اقساطی پراید وانت در بازار+ جدول مردادماه ۱۴۰۵

شرایط جدید فروش اقساطی پراید وانت در بازار+ جدول مردادماه ۱۴۰۵

گروه خودرو اقتصادآنلاین؛ همزمان با افزایش قیمت خودروهای تجاری سبک و رشد تقاضا برای خودروهای کار، طرح‌های فروش اقساطی پراید وانت بار دیگر مورد توجه متقاضیان ق...

 تغییر مسیر دلار

تغییر مسیر دلار

روز سه‌شنبه نرخ دلار با هزار تومان افزایش نسبت به ‌روز دوشنبه به ۱۸۴هزار تومان رسید. همزمان بازار فیزیکی طلا شاهد افزایش قیمت اغلب قطعات بود. قیمت هر گرم طلای ۱۸عیار با ثبت رشد پنجمین روز متوالی، به ۱۹‌میلیون و ۲۳۰ هزار تومان رسید؛ سطحی که از اواخر اردیبهشت‌ماه تاکنون مشاهده نشده بود. در بازار سکه نیز سکه طرح جدید و نیم‌سکه به بالاترین قیمت خود از ابتدای خردادماه رسیدند.

 ببینید| وزیر اقتصاد: فشارهای اقتصادی و نظامی دشمن، بی‌نتیجه خواهد ماند - تسنیم

ببینید| وزیر اقتصاد: فشارهای اقتصادی و نظامی دشمن، بی‌نتیجه خواهد ماند - تسنیم

سید علی مدنی زاده گفت: فشارهای اقتصادی و نظامی دشمن، بی‌نتیجه خواهد ماند.

 قربانیان بی‌ثباتی

قربانیان بی‌ثباتی

همان‌طور که آگاه هستید تحولات اخیر و تجربه تنش‌های نظامی و اجتماعی متناوب صنعت تبلیغات کشور را دچار چالش‌های متعددی کرده‌ و از پس هر کدام، این صنعت توقف‌های طولانی‌مدتی را تجربه کرده ‌است.

 یارانه

یارانه