قیمت طلا امروز




 روزنامه دنیای اقتصاد / ۱۴۰۵/۰۵/۱۰

آمریکا برای حمله بزرگ به ایران آماده می شود

چندین منبع به شبکه سی‌بی‌اس نیوز اعلام کرده‌اند که ایالات متحده و اسرائیل در حال برنامه‌ریزی برای یکی از شدیدترین موج‌های تجاوز نظامی و بمباران علیه زیرساخت‌های انرژی در ایران هستند؛ حملاتی که احتمال دارد در طول پایان هفته انجام شود.
 آمریکا برای حمله بزرگ به ایران آماده می شود

سی‌بی‌اس نیوز نوشت بحث‌هایی درباره پایان دادن به این عملیات پیش از بازگشایی بازارهای مالی در روز دوشنبه مطرح شده است، چرا که نگرانی‌هایی در خصوص پیامدهای این بمباران‌ها بر اقتصاد آمریکا و جهان وجود دارد؛ با این حال، هنوز زمان مشخصی برای پایان آن تعیین نشده است.

به گفته چند منبع آمریکایی، هماهنگی‌های لازم با اسرائیلی‌ها صورت گرفته و به آنها اطلاع‌رسانی شده است. با این حال، منابع یادشده افزودند که رئیس‌جمهور آمریکا هنوز دستور نهایی برای آغاز این تجاوز را صادر نکرده است.

این عملیات مشترک به معنای بازگشت اسرائیل به نبرد نظامی خواهد بود؛ متجاوزانی که فعالیت‌های خود را در طول آتش‌بس تحت وساطت آمریکا متوقف کرده بودند. این در حالی است که از زمان از بین رفتن یادداشت التزام و ازسرگیری عملیات نظامی آمریکا در اوایل ژوئیه، ایران هیچ حمله‌ای به اسرائیل نداشته است.

با این حال، یک مقام اسرائیلی به سی‌بی‌اس نیوز گفت: «اسرائیل از تصمیمی برای ازسرگیری کامل عملیات نظامی بی‌اطلاع است و درخواستی نیز از اسرائیل برای پیوستن به اقدامات نظامی علیه ایران صورت نگرفته است.»

به گفته منابعی که در جریان جزئیات قرار گرفته‌اند، طرح این تجاوز نظامی در جریان جلسه کابینه پرزیدنت ترامپ در کمپ دیوید در روز جمعه مطرح شد. یکی از منابع اشاره کرد که برخی از دستیاران سیاسی کاخ سفید به‌شدت با این اقدام مخالفت کرده‌اند.

آقای ترامپ در حضور خبرنگاران در اتاق جلسه گفت: «ما ضربه بسیار سختی به آن‌ها خواهیم زد؛ تا جایی که بالاخره بگویند دیگر توان تحمل آن را نداریم.»

او همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره احتمال احیای دیپلماسی گفت: «تصور می‌کنم ما فقط پیروزی می‌خواهیم.»

دو منبع مطلع تأیید کردند که هدف قرار دادن زیرساخت‌های حیاتی انرژی، از جمله نیروگاه‌ها و پالایشگاه‌ها — که حمله به آن‌ها عملاً جنایت علیه مردم ایران و جنایتی جنگی محسوب می‌شود — در دستور کار این تجاوز نظامی قرار دارد.

کارولین لیویت، سخنگوی کاخ سفید، در بیانیه‌ای به سی‌بی‌اس نیوز گفت: «همان‌طور که پرزیدنت ترامپ امروز در نشست کابینه مطرح کرد، ایالات متحده پیروز خواهد شد و ایران در دوره او به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت.»

شان پارنل، سخنگوی ارشد پنتاگون نیز اظهار داشت که پنتاگون پیش از تصمیم نهایی رئیس‌جمهور درباره اهداف عملیاتی اظهار نظر نمی‌کند. پارنل افزود: «وزارت جنگ در حالت آماده‌باش کامل قرار دارد تا دستورات رئیس‌جمهور را در کوتاه‌ترین زمان ممکن اجرا کند.»

یک مقام سابق نظامی آمریکا به سی‌بی‌اس گفت هدف از این جنایت جنگی و حمله به زیرساخت‌های حیاتی، فلج کردن توانایی ارائه خدمات به مردم و مختل کردن اداره کشور است.

یک مقام ارشد اسرائیلی نیز اعلام کرد در دیدار این هفته ترامپ و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، سه گزینه نظامی از جمله حمله به مسیرهای مواصلاتی زمینی به ترامپ ارائه شده است. نتانیاهو همچنین با پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا دیدار کرده است.

یک مقام آمریکایی مدعی شد ایالات متحده پیش از این نیز پل‌هایی را در این منازعه هدف قرار داده که کاربرد دوگانه نظامی و نظامی-غیرنظامی داشته‌اند.

همچنین روز جمعه بحث‌های سطح بالایی در واشنگتن درباره قطع کامل برق تهران مطرح شد، اما تا عصر جمعه تصمیم قطعی در این باره گرفته نشده بود.

این تحولات در حالی رخ می‌دهد که هفته گذشته، ترامپ در شبکه اجتماعی «تروت سوسیال» تهدید کرده بود به ازای هر حمله به کشتی‌ها در تنگه هرمز، یک پل یا نیروگاه را در ایران نابود خواهد کرد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است. این مطلب برایم مفید است 0 نفر این مطلب را پسندیده اند کپی شد



۴ ساعت قبل / سایت الف

روایتی جدید از قدرتِ ایرانی

نشریه "فایننشیال تایمز" در بحبوحه تداوم فضای تنش میان ایران و آمریکا در گزارشی فاش کرده که اگر ترامپ تصمیم بگیرد به سمت تشدید مجدد جنگ افروزی علیه ایران حرکت کند، تهران نیز اقدامات تازه ای نظیر هدف قرار دادن پایگاه های نظامی آمریکا در اروپا و در کشورهایی نظیر بلغارستان و قبرس و البته ایجاد مشکل برای کابل های اینترنت در تنگه هرمز که روزانه میلیاردها دلار فعالیت مالی و بانکی و تجاری را تسهیل می کنند، در دستورکار قرار خواهد داد. 

این گزارش فایننشیال تایمز با بازخوردهای گسترده ای رو به رو شده و بسیاری از صاحب نظران، در حال واکاوی پیام‌های آن هستند. برخی به طور خاص به این مساله اشاره می کنند که ایران برخلاف آمریکا، دستی باز در تحمیل هزینه و خسارت به دشمنان خود دارد و کل کارت های خود را هنوز رو نکرده است. همین موضوع خود سطح تردیدها در کاخ سفید برای ماجراجویی جدید علیه کشورمان را به شدت بالا برده است. البته آنچه فایننشیال تایمز به آن اشاره کرده، تنها بخشی از واقعیت است و تهران اهرم های قدرت متنوع‌تر و گسترده‌تری در تحمیل خسارات جدی به دشمنانش در اختیار دارد. 

در عین حال، راهبرد هوشمندانه ایران در نبرد با آمریکایی ها موجب شده تا آن ها در وهله نخست پایگاه‌های نظامی خود در مجاورت ایران را ویران‌شده بیابند و اکنون می بینند که ایران برای پایگاه های آن ها در هزاران کیلومتر دورتر از مرزهای خود نیز برنامه دارد. این یعنی مبدا تجاوز به ایران در هر نقطه ای که باشد دیگر امن نیست و میزبانان دشمنان ملت ایران باید بهای این حرکت خود را بپردازند. 

ورای همه این ها، دشمن پس از جنگ ۱۲ روزه مانور گسترده ای روی روایت پوسیده و غلط ضعیف‌شدن ایران انجام می داد. با این حال، چه در جنگ رمضان و چه اکنون، همه به این جمع‌بندی رسیده اند که این روایت چیزی بیش از یک بازی تبلیغاتی نیست. کما اینکه مقاله اخیر نشریه فایننشیال تایمز که در گزارش حاضر نیز به آن اشاره شد نمودی عینی از همین واقعیت را بازتاب می دهد. 

 

 


۵ ساعت قبل / سایت خبرفوری

ادعا‌ و لفاظی‌های جدید ترامپ: توافق با ایران آسان نیست/ ما هیچ گزینه دیگری جز حمله نداشتیم، حتی لازم بود 100 بار هم تکرار می کردم

دونالد ترامپ درباره حمله به ایران ادعاهای زیر را کرد:

- ما هیچ گزینه دیگری نداشتیم (و باید حمله می کردیم).

- من این کار را بارها و بارها، حتی ۱۰۰ بار، تکرار می‌کردم.

- آنها نباید سلاح هسته‌ای داشته باشند.

- ایران به کشورهایی که تقریباً بی‌طرف هستند، مانند عربستان سعودی، قطر، امارات متحده عربی، کویت و بحرین، حمله کرده است.

- ما نیروی دریایی و هوایی ایران را تضعیف کردیم و به همین دلیل، بستن یک توافق با ایران کار آسانی نیست، زیرا ما رهبری ایران را تضعیف کرده‌ایم.

 _ایران به کشورهای "نیمه بی طرف" مانند عربستان سعودی، قطر، امارات، کویت و بحرین حمله کرد.‌‌

 _بخشی از مشکل این است که بسیاری از رهبران ایران رفته‌اند؛ معامله آسان نیست. هیچ کس نمی داند چه کسی ایران را رهبری می کند.‌

_ایران به یک قدرت سلطه‌گر در خاورمیانه تبدیل شده بود، که همه کشورها را مورد زورگویی قرار می‌داد؛ اما ایالات متحده دیگر نمیگذارد!

_ایران هنوز تعدادی پهپاد و موشک دارد. اما ظرفیت تولید آنها در مقایسه با پنج ماه قبل بسیار پایین است.

_اگر ایران سلاح هسته ای داشت از آن استفاده می کرد و  اسرائیل و تمام خاورمیانه را نابود می کرد.


۵ ساعت قبل / سایت جماران

کنایه زیدآبادی به تندروها درباره «صلح شرافتمندانه» از نظر سید محمد خاتمی

به گزارش جماران، احمد زیدآبادی در کانال تلگرامی خود نوشت: 

 «حمایت سیدمحمد خاتمی از صلح شرافتمندانه به مذاق محافل تندرو خوش نیامده است. برخی از آنها می‌پرسند منظور از صلح شرافتمندانه چیست؟

 آقای خاتمی خودش آن را توضیح داده است. صلح شرافتمندانه یعنی احیا و اجرای کامل تفاهم‌نامه‌ای که‌ بین رؤسای جمهور ایران و آمریکا رسما امضا شده است.

جایگزین این تفاهم‌نامه سه چیز است. اول، آغاز دوبارهٔ جنگ که هزینه‌ها و نتایج مترتب بر آن آشکار است. دوم، ادامهٔ وضعیت موجود و تداوم محاصرهٔ اقتصادی کشور که عواقبش نیاز به توضیح ندارد. سوم، تن دادن به فرمولی یک‌جانبه که به لغو تحریم‌ها منجر نشود.

کدامیک از این سه جایگزین به کام تندروها شیرین می‌آید که اجرای تفاهم‌نامه را به عنوان مبنای صلح شرافتمندانه نفی می‌کنند؟»




 ترکیه‌: یاوه‌گویی نتانیاهو علیه اردوغان نشان‌دهنده ناتوانی اسرائیل است
۳۲ دقیقه قبل / خبرگزاری مهر

ترکیه‌: یاوه‌گویی نتانیاهو علیه اردوغان نشان‌دهنده ناتوانی اسرائیل است

نهادهای ترکیه ای با صدور بیانیه‌هایی جداگانه، اهانت‌های دفتر نتانیاهو به اردوغان را محکوم کرده و آن را نشانه‌ای آشکار از ناتوانی رژیم تل آویو دانستند.

 تولیدکننده  یا  نگهبان ؟
۵ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

تولیدکننده یا نگهبان ؟

هر بار که بحث کوچک‌سازی یا بزرگ‌شدن دولت مطرح می‌شود، یک پرسش بنیادین دوباره جان می‌گیرد: اساسا دولت برای چه به وجود آمده است؟ آیا دولت باید تولیدکننده، تاجر، کارفرما، بانکدار، صنعتگر و حتی بنگاه‌دار باشد یا آنکه رسالت اصلی آن در جای دیگری تعریف می‌شود؟ اقتصاددانان، فیلسوفان سیاست و نظریه‌پردازان حکمرانی طی بیش از یک قرن گذشته پاسخ نسبتا روشنی به این پرسش داده‌اند. دولت پیش از هر چیز نهادی است که باید «کالاهای عمومی» را تامین کند؛ کالاهایی که بازار به دلیل ویژگی‌های ذاتی خود قادر به تولید کارآمد آنها نیست یا اگر هم تولید کند، جامعه با کمبود، نابرابری یا شکست بازار مواجه خواهد شد. از همین نقطه، مفهوم کالای عمومی به یکی از مهم‌ترین پایه‌های نظری دولت مدرن تبدیل شد.

 نبض شاخص - ۱۴۰۵/۰۵/۳۱
۵ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

نبض شاخص - ۱۴۰۵/۰۵/۳۱

k: شاخص | نبض

 حد و مرز دولت
۵ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

حد و مرز دولت

نظریه‌های اقتصادی، کالاهای عمومی را با دو خصوصیت «رقابت‌ناپذیری» و «استثناناپذیری» تعریف می‌کنند؛ اما در دنیای واقعی، مرز این تعریف با خدمات ضروریِ غیرعمومی کاملا بهم می‌خورد. وظایفی چون امنیت و دفاع مرزی تعریف مشخصی دارند؛ با این همه، بخش زیادی از مداخله‌های دولتی در حوزه‌های آموزش، درمان و زیرساخت اتفاق می‌افتند؛ بخش‌هایی که شاید با تعاریف کهنه‌ کالای عمومی منطبق نباشند، اما چون منافع همگانی (آثار خارجی مثبت) دارند، حضور دولت را توجیه می‌کنند.

 صلح از  موضع قدرت
۱ ساعت قبل / روزنامه شرق

صلح از موضع قدرت

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه منکر کمبودها و کاستی‌ها هم نیستیم، اما تلاش داریم با وفاق، کشور را پیش ببریم، گفت: بهتر است امروز که در قدرت و عزت هستیم و تمام دنیا به پیروزی ما اذعان دارند و تأکید می‌کنند آمریکا برخلاف تمام مقررات، به مدارس، بیمارستان‌ها و زیرساخت‌های ما حمله کرده و در دنیا منفور است، جنگ را پایان دهیم.

 نیویورکر: ترامپ همچنان در برابر ایران بازنده است
۴ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

نیویورکر: ترامپ همچنان در برابر ایران بازنده است

نیویورکر نوشت؛ اهداف اولیه واشنگتن محقق نشده است؛ چراکه حکومت ایران همچنان منسجم باقی مانده و تداوم بسته ماندن تنگه هرمز نیز هزینه‌های نظامی و سیاسی آمریکا را افزایش داده است.