قیمت طلا امروز




 روزنامه دنیای اقتصاد / ۱۴۰۵/۰۵/۱۵

رکوردشکنی نماگرهای بورسی

بورس تهران با نمایش خیره‌کننده خود در معاملات دیروز، پرونده دومین هفته مرداد را با ثبت رکوردی تاریخی بست. به‌طوری‌که با عبور نماگرهای اصلی بازار از سقف‌های پیشین و ورود پول، روزی پرهیجان را در تالار شیشه‌ای رقم زد. شاخص کل برای نخستین‌بار از کانال ۵‌میلیون و ۴۰۰ هزار واحد عبور کرد و همزمان شاخص هموزن نیز در اوج تاریخی خود ایستاد. این صعود در شرایطی رقم خورد که تنها در دو روز، بیش از ۱۲همت سرمایه حقیقی‌ها وارد بازار سهام شده است؛ رقمی که از بازگشت اعتماد سرمایه‌گذاران حکایت دارد. همزمان، تثبیت ارزش معاملات خرد در سطوح بالای ۲۰ هزار‌میلیارد تومان، سبزپوشی ۹۷درصد نمادها و انباشت سنگین سفارش‌های خرید، برتری آشکار تقاضا بر عرضه را به نمایش گذاشت. بازار سهام که پس از اصلاح تیرماه توانست افت خود را به سرعت جبران کند، اکنون با ثبت بهترین عملکرد هفتگی 7هفته اخیر، دوباره در کانون توجه سرمایه‌گذاران …
 رکوردشکنی نماگرهای بورسی

علی عبدالمحمدی:  بورس تهران هفته را با ثبت رکوردی تازه به پایان رساند؛ جایی که هر دو نماگر اصلی بازار در اوج تاریخی خود ایستادند و شاخص کل برای نخستین‌ بار از مرز 5‌میلیون و 400 هزار واحد عبور کرد. همزمان، ورود قابل‌توجه پول حقیقی‌ها، برتری مطلق تقاضا بر عرضه و شکل‌گیری صف‌های خرید گسترده، تصویری متفاوت از معاملات را به نمایش گذاشت. بازگشت سریع بازار پس از اصلاح تیرماه و ثبت بهترین عملکرد هفتگی شاخص کل در هفت هفته اخیر، نشان می‌دهد که بورس بار دیگر در کانون توجه سرمایه‌گذاران قرار گرفته است؛ هرچند تداوم این روند همچنان به پایداری جریان پول حقیقی‌ها و حفظ ارزش معاملات در سطوح بالا وابسته خواهد بود.

معاملات چهارشنبه بورس تهران با تداوم موج قدرتمند تقاضا همراه شد و شاخص کل برای دومین روز معاملاتی متوالی رشدی بیش از 2درصد را به ثبت رساند. نماگر اصلی بازار با افزایش 2.47درصدی، در سطح 5‌میلیون و 407هزار واحد قرار گرفت و برای نخستین‌بار وارد کانال 5‌میلیون و 400 هزار واحدی شد. شاخص هموزن نیز که نماینده عملکرد طیف گسترده‌تری از شرکت‌های بورسی است، همسو با شاخص کل 2.45درصد رشد کرد و به سطح یک‌میلیون و 534 هزار واحد رسید تا هر دو شاخص در پایان هفته، قله تاریخی جدیدی را تجربه کنند. شاخص کل که در 16 تیرماه تا سطح 5‌میلیون و 311 هزار واحد پیشروی کرده بود، در ادامه تحت فشار عرضه‌ها تا کانال 4‌میلیون و 700 هزار واحد عقب نشست. با این حال، روند معاملات در هفته‌های اخیر نشان داد که این اصلاح دوام چندانی نداشت و با بازگشت تقاضا، شاخص توانست تمام افت خود را جبران کند و حتی از رکورد قبلی نیز عبور کند.  موتور محرک بازار

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های معاملات هفته جاری، بازگشت پرقدرت سرمایه‌گذاران حقیقی به بازار سهام بود. تنها در معاملات چهارشنبه، حدود 6هزار و 227‌میلیارد تومان پول توسط حقیقی‌ها وارد گردونه معاملات شد؛ رقمی که از 25خرداد تاکنون بی‌سابقه محسوب می‌شود. این در حالی است که در روز دوشنبه نیز بیش از 5هزار و 800‌میلیارد تومان ورود پول حقیقی‌ها ثبت شده بود. به این ترتیب، طی 2روز معاملاتی اخیر بیش از 12هزار‌میلیارد تومان سرمایه توسط حقیقی‌ها وارد بازار سهام شده است؛ موضوعی که نقش تعیین‌کننده‌ای در شکل‌گیری روند صعودی اخیر داشته است. تجربه بازار سرمایه نشان می‌دهد که استمرار رشد قیمت‌ها زمانی از پایداری بیشتری برخوردار است که با ورود نقدینگی تازه همراه باشد و نه صرفا افزایش قیمت ناشی از جابه‌جایی منابع موجود.

در کنار ورود پول حقیقی‌ها، ارزش معاملات خرد نیز در کانال 20هزار‌میلیارد تومان تثبیت شد که بیانگر حفظ سطح قابل قبول مشارکت معامله‌گران است. علاوه بر این، ترکیب معاملات نیز تصویری کم‌سابقه را به نمایش گذاشت؛ به‌گونه‌ای‌که 97درصد نمادهای بازار در محدوده مثبت به کار خود پایان دادند و تنها 3درصد نمادها با افت قیمت مواجه شدند. از سوی دیگر، باقی ماندن حدود 17هزار‌میلیارد تومان سفارش خرید روی تابلو، آن هم بدون آنکه فروشنده‌ای پاسخگوی این حجم از تقاضا باشد، نشان می‌دهد که در پایان معاملات، کفه تقاضا همچنان با اختلاف محسوسی سنگین‌تر از عرضه بوده است. چنین وضعیتی معمولا بیانگر خوش‌بینی فعالان بازار نسبت به ادامه روند صعودی در کوتاه‌مدت است؛ هرچند تداوم آن مستلزم حفظ جریان ورود نقدینگی خواهد بود.  آزمون دشوار تداوم صعود

عملکرد هفتگی بازار نیز حاکی از ثبت یکی از بهترین هفته‌های بورس در ماه‌های اخیر است. شاخص کل طی هفته‌ای که گذشت 6.6درصد رشد کرد که بهترین عملکرد هفتگی این نماگر در هفت هفته معاملاتی اخیر به شمار می‌رود. این میزان از بازدهی، آن هم پس از عبور بازار از یک دوره اصلاح، نشان می‌دهد که قدرت خریداران در روزهای اخیر به شکل محسوسی افزایش یافته است. از سوی دیگر، بازدهی شاخص کل از ابتدای سال به 46درصد رسیده است؛ رقمی که از منظر تاریخی نیز قابل‌توجه است. پس از جهش 155درصدی شاخص کل در سال1399، در هیچ‌یک از سال‌های بعد بازدهی سالانه بورس از 46درصد فراتر نرفته بود. اکنون شاخص کل در حالی به این سطح از بازدهی رسیده که هنوز بخش قابل‌توجهی از سال معاملاتی باقی مانده است. این موضوع، چشم‌انداز متفاوتی را پیش روی بازار قرار داده است.

اگر روند ورود پول حقیقی‌ها، ارزش معاملات و برتری تقاضا بر عرضه در هفته‌های آینده نیز ادامه یابد، بورس می‌تواند شانس ثبت یکی از پربازده‌ترین سال‌های خود را داشته باشد. در مقابل، تجربه سال‌های گذشته نشان داده است که پس از دوره‌های رشد پرشتاب، بازار معمولا با افزایش عرضه و شناسایی سود از سوی بخشی از معامله‌گران مواجه می‌شود؛ بنابراین، حفظ تعادل میان ورود نقدینگی و عرضه‌های احتمالی، مهم‌ترین متغیری خواهد بود که مسیر آتی بازار را تعیین می‌کند. در مجموع، آنچه در معاملات هفته گذشته رخ داد، صرفا ثبت یک رکورد عددی نبود، بلکه نشانه‌ای از بازگشت اعتماد سرمایه‌گذاران، تقویت جریان نقدینگی و احیای قدرت تقاضا در بورس تهران بود. اکنون بازار در نقطه‌ای قرار گرفته که علاوه بر ثبت اوج تاریخی، باید توانایی خود را در تثبیت این سطوح و تبدیل رشدهای هیجانی به یک روند پایدار نیز به اثبات برساند. این مطلب برایم مفید است 0 نفر این مطلب را پسندیده اند کپی شد



۱ ساعت قبل / سایت خبرفوری

چیستان: می توانم سریع رشد کنم و منبع خوشبختی یا منبع غم و اندوه شما باشم، می توانم آرام از بین بروم یا به سرانجام برسم. من چی هستم؟

در لغت به معنی پیچیدگی و پوشیدگی است و و در اصطلاح به معنی کلام موزونی است که نام چیزی در آن برده نشود ولی اوصاف آن طوری برشمرده شود که خواننده با خواندن آن اوصاف پی به نام آن چیز ببرد. طراح چیستان سعی می‌کند تا با بیان اجزای حسی و مادی یک پدیده و معرفی برخی از ویژگی‌های آن مخاطب را برای شناسایی آن به تلاش و تکاپوی فکری وادارد.

علت نام گذاری این صنعت به «چیستان» در فارسی، این است که جملات پرسشی معمولاً به صورت سؤال و با عبارت «چیست آن» یا «چیست» آغاز می‌شوند. چیستان: می توانم سریع رشد کنم و منبع خوشبختی یا منبع غم و اندوه شما باشم، می توانم آرام از بین بروم یا به سرانجام برسم. من چی هستم؟

.

.

.   . بیشتر بدانید: چیستان: روزها می دود ولی شب ها، جلوی درب خانه نگهبان است!

 

هنوز پاسخ را پیدا نکردی؟ بهتره بیشتر فکر کنی! شما در معما یا چیستانی که امروز با آن روبرو هستید می توانید ضریب هوشی خود را محک بزنید.

باید بدانید که پاسخگویی به معما در یک لحظه میزان اطلاعات عمومی شما را نشان می دهد.    .

.

.

.

.   . پاسخ چیستان:  می توانم سریع رشد کنم و منبع خوشبختی یا منبع غم و اندوه شما باشم، می توانم آرام از بین بروم یا به سرانجام برسم. من چی هستم؟ جواب درست چیستان  «کفش»


۳ ساعت قبل / سایت عصرایران

استقلال؛ دو برد، دو چهره و یک سؤال بزرگ

عصر ایران ؛ علی خیرآبادی - استقلال فصل را بهتر از چیزی شروع کرده که حتی خوش‌بین‌ترین هوادارش انتظار داشت: دو بازی، دو برد، پنج گل زده و بدون گل خورده. اما اگر فقط به جدول نگاه کنیم، بخشی از داستان را از دست داده‌ایم. این استقلال در دو هفته نخست، دو نسخه کاملاً متفاوت از خودش نشان داده است؛ نسخه‌ای که در بازی اول پرانرژی و تهاجمی بود و نسخه‌ای که در بازی دوم بیشتر به کنترل، صبر و مدیریت لحظه‌ها تکیه کرد.

شاید مهم‌تر از هر دو پیروزی این باشد که استقلال هنوز در حال پیدا کردن پاسخ یک سؤال است: آیا این تیم قرار است با فوتبال مالکانه و تهاجمی‌اش حریفان را بشکند، یا با کنترل بازی و استفاده از کیفیت بازیکنانش؟

در بازی اول مقابل مس شهر بابک، پاسخ تقریباً روشن بود. استقلال با سیستم ۳-۴-۳ وارد زمین شد و از همان ابتدا تلاش کرد بازی را در زمین حریف نگه دارد. آمار هم این برتری را تأیید می‌کند: ۱۴ شوت مقابل ۶ شوت مس و ۲.۷۱ امید گل در برابر ۰.۳۹. مالکیت ۵۲.۱ درصدی هم نشان می‌دهد استقلال برای برتری به شکل افراطی توپ را در اختیار نگرفت؛ بلکه در لحظات مهم، بهتر از حریف از آن استفاده کرد.

با این حال، یک نکته در این بازی وجود داشت که نباید زیر جشنواره چهارگله گم شود: استقلال برای شکستن دفاع مس، تا اواخر نیمه اول صبر کرد. دو گل نخست سحرخیزان هم در شرایطی به دست آمد که اشتباهات خط دفاع و دروازه‌بان مس نقش مهمی داشتند. بنابراین عدد ۴-۰ الزاماً به معنای یک نمایش کاملاً بی‌نقص هجومی نبود اما نمی شود تنوع تاکتیکی تیم بختیاری زاده را انکار کرد.

قلی‌زاده از همان بازی اول نشان داد قرار نیست صرفاً یک بازیکن کناری باشد. او روی گل نخست پاس گل داد و خودش هم در ادامه گل زد. رزاقی‌نیا نیز در میانه زمین فعال بود و آسانی در سمت دیگر زمین دائماً برای ایجاد برتری عددی و حمل توپ تلاش می‌کرد. استقلال برای باز کردن بازی فقط به یک مهاجم یا یک جناح وابسته نبود.

حتی گل‌های پایانی نیز یک پیام داشتند: استقلال روی نیمکت بازیکنانی داشت که می‌توانستند شدت بازی را حفظ کنند. اسلامی  در دقایق پایانی گل زد و این یعنی فاصله ترکیب اصلی با نیمکت، دست‌کم در این مسابقه، آن‌قدر زیاد نبود.

اما هفته دوم همه‌چیز را سخت‌تر کرد.

نساجی در قائمشهر قرار نبود همان فضای مس شهر بابک را در اختیار استقلال بگذارد. بازی فشرده‌تر شد و استقلال مجبور شد مدت بیشتری برای پیدا کردن شکاف در دفاع حریف صبر کند. نیمه اول بدون گل تمام شد و حتی در نیمه دوم هم موقعیت‌ها به اندازه‌ای نبودند که استقلال بتواند با خیال راحت از حریف فاصله بگیرد.

اینجاست که شاید مهم‌ترین ویژگی استقلال فعلی خودش را نشان می‌دهد: این تیم برای بردن فقط به یک شکل بازی نمی‌کند.

استقلال مقابل نساجی ۶۱.۹ درصد مالکیت داشت، ۵۴۲ پاس با دقت ۸۵.۱ درصد ثبت کرد و ۱۹ بار به سمت دروازه شوت زد که هشت مورد در چارچوب بود. نساجی تنها ۷ شوت داشت. 

بنابراین اگر کسی بازی را فقط از روی نتیجه ۱-۰ قضاوت کند، ممکن است تصور کند استقلال به سختی جان سالم به در برده است. آمار اما تصویر متفاوتی ارائه می‌کند. استقلال تیم برتر زمین بود، فقط نتوانست این برتری را زودتر به گل تبدیل کند.

گل محمدرضا آزادی در دقیقه ۸۲ از همین جنس بود؛ استقلال بالاخره توانست فشار و مالکیتش را به یک موقعیت تعیین‌کننده تبدیل کند و مهاجمی که تنها حدود دو دقیقه از ورودش به زمین گذشته بود، قفل بازی را شکست. این دقیقاً همان چیزی است که یک تیم مدعی به آن احتیاج دارد: بازیکنی که از روی نیمکت وارد شود و نتیجه بازی را تغییر دهد.

حتی انتخاب‌های بختیاری‌زاده در این بازی قابل توجه بود. او در نیمه دوم کوشکی را بیرون کشید و اسلامی را وارد زمین کرد و سپس آزادی را برای سحرخیزان فرستاد. این تعویض آخر در نهایت نتیجه داد. استقلال شاید بهترین فوتبالش را بازی نکرد، اما توانست مسابقه را مدیریت کند و در نهایت برنده شود.

در برابر مس، استقلال بیشتر شبیه تیمی بود که می‌خواست بازی را ببرد؛ برابر نساجی، شبیه تیمی بود که می‌دانست چگونه بازی را نبازد تا فرصت بردن برسد.

این تفاوت برای یک تیم مدعی مهم است. در طول فصل قرار نیست استقلال همیشه بتواند در نیمه اول دو گل بزند. قرار نیست همه حریفان فضا بدهند. قرار نیست هر مسابقه به بازی باز تبدیل شود. تیمی که قرار است تا پایان فصل برای قهرمانی بجنگد، باید بلد باشد هم بازی پرگل انجام دهد و هم در یک عصر سخت شمال، با یک گل سه امتیاز بگیرد.

استقلال در هر دو مسابقه از ساختار سه دفاعه استفاده کرده و در فاز مالکیت تلاش کرده با حضور بازیکنان کناری عرض زمین را حفظ کند. این ساختار مقابل تیم‌هایی که عقب می‌نشینند می‌تواند به ایجاد فشار کمک کند، اما در بازی‌های بزرگ‌تر، فضای پشت وینگ‌بک‌ها و کیفیت انتقال دفاع به حمله اهمیت بیشتری پیدا خواهد کرد. هنوز نمی‌دانیم این تیم مقابل حریفی که خودش پرس می‌کند و اجازه نمی‌دهد استقلال به‌آرامی توپ را از عقب زمین خارج کند، چه واکنشی نشان خواهد داد.

از طرف دیگر، دو کلین‌شیت پیاپی اتفاق کم‌اهمیتی نیست. استقلال با فرعباسی درون دروازه و خط سه‌نفره فلاح، آقاسی و آشورماتوف، فعلاً ساختار دفاعی قابل اعتمادی ساخته است. حتی وقتی نساجی در نیمه دوم تلاش کرد از کناره‌ها به محوطه استقلال برسد، آبی‌ها اجازه ندادند موقعیت‌های باکیفیت زیادی شکل بگیرد. شاید بهترین توصیف از استقلال بعد از دو هفته این نباشد که «تیم فوق‌العاده‌ای است» یا «هنوز محک نخورده».

یک مهاجم جوان که گل می‌زند، یک وینگر جوان که هم پاس گل می‌دهد و هم گل می‌زند، هافبکی مثل رزاقی‌نیا که در ساختار تیم نقش دارد، بازیکنانی روی نیمکت که می‌توانند نتیجه را عوض کنند و مهم‌تر از همه، تیمی که حتی وقتی بازی مطابق برنامه پیش نمی‌رود، امتیاز از دست نمی‌دهد.

دو هفته اول البته هیچ جامی نمی‌دهند. مس شهر بابک و نساجی هنوز آزمون‌هایی در اندازه رقابت قهرمانی نبوده‌اند. اما این دو بازی یک چیز را روشن کرده‌اند: استقلال این فصل قرار نیست فقط با کیفیت فردی بازیکنانش زنده بماند. این تیم فعلاً ساختار دارد، صبر دارد و راه‌های مختلفی برای بردن پیدا می‌کند.

حالا سؤال اصلی برای هفته‌های بعدی این است که وقتی استقلال با اولین رقیب بزرگش روبه‌رو شود، آیا همین کنترل و انعطاف را حفظ خواهد کرد یا نه. پربیننده ترین پست همین یک ساعت اخیر تیپ تابستانی نسیم ادبی با اکسسوری‌های خاص (+عکس) نظرات کاربران خبر قبل اشتراک گذاری : تیپ تابستانی نسیم ادبی با اکسسوری‌های خاص (+عکس) تماشاخانه یک جرعه آب برای هدهد؛ یک گودال مرگ برای کل و بزها / دو تصویر از یک ماجرا چیتگر؛ رد یک جنایت عجیب میان درختان / درخت‌ها قبل از مرگ زخمی شده بودند فیلم های دیگر عضویت در اینستاگرام عصر ایران ۱۵ سال پیش در چنین روزی این لحظه با حافظ گلستان سعدی آموزش زبان انگلیسی آپارات عصر ایران اپلیکیشن عصر ایران


۳ ساعت قبل / روزنامه همدلی

جغرافیای نفوذ، بن بست توسعه - همدلی

فرید بازدار

فعال رسانه

 

توســعه همواره با کمبود پول و اعتبار متوقف نمی شود. گاهی بودجه هست، پروژه هم تعریف شــده، مدیر هم پشت میز نشســته، اما کار آن طور که باید پیش نمیرود. علت را باید جایی بیرون از جدول اعتبارات جســتوجو کرد. جایی که مرز مسئولیت ها آرام آرام کمرنگ می شود و در کنار ساختار رسمی اداره کشور، مناسباتی شکل میگیرد که در شرح وظایف نیست ، امادر تصمیم ها اثر دارد.

در حوزه هــای انتخابیهای که چند نماینده دارند، تقسیم کار برای پیگیری بهتر امور نه عجیب است و نه لزومًًا نادرست. یک نماینده ممکن اســت مسائل یک شهرستان را بیشتر دنبال کند و دیگری بر موضوعی تخصصی تمرکز داشته باشــد.

اتفاقًًا هماهنگی میان نمایندگان می تواند به سود منطقه تمام شــود. نگرانی از جایی آغاز می شود که این تقسیم کار، از پیگیری امور عبور کند و به تقسیم حوزه نفوذ برسد. یعنی کم کم چنین تصوری شکل بگیرد که فالن منطقه، اداره یا حتی مدیر،به سهم سیاسی این یا آن فرد تعلق دارد.اکنون دیگر بحث بر سر یک توافق گذرا میان چند سیاستمدار نیست. پای کیفیت حکمرانی در میان است.

مدیری را تصور کنید که باید هم به وزارتخانه و اســتانداری پاسخ بدهد و هم نگران رضایت کسی باشد که تصور می کند در ماندن یا رفتنش نقش تعیین کننده دارد.از چنین مدیری چقدر می توان انتظار اســتقالل حرفهای داشــت. حتی اگر فردی ســالم و متخصص باشــد، نفس وجود دو مرکز قدرت، تصمیمگیری را دشوار می کند. به مرور ممکن است تخصص در کنار مالحظات سیاسی بنشیند و گاهی نیز جای خود را به آن بدهد.مشــکل فقط به انتصاب مدیران ختم نمی شود.

توسعه یک منطقه را نمی توان مانند نقشهایروی میز گذاشت و با خط کش میان افراد تقسیم کرد. آب از مرز حوزه انتخابیه عبور می کند،جاده چند شهرستان را به هم پیوند میدهد، آلودگی هوا پشت تابلو ورودی یک شهر متوقف نمی شود و اشتغال نیز مسئله یک بخش یا یک اداره نیست. توسعه، ذاتًًا به هم پیوسته است. اگر این واقعیت را بپذیریم، یک پرســش جدی پیش روی ما قرار میگیرد. وقتی هر بخش از یک منطقه در ذهن سیاســتمداران به قلمروی جداگانه تبدیل شود، چه کسی تصویر بزرگ تر را خواهد دید. همین جا یکی از پیچیده ترین مشــکالت حکمرانی پدیدار می شود.

موفقیت معمو ًلا صاحبان زیادی پیدا می کند، اما شکســت نه. اگر پروژهای افتتاح شود، افراد متعددی می توانند از سهم خود در تحقق آن سخن بگویند. اما وقتی همان پروژه سال ها متوقف بماند، مردم با زنجیرهای از پاسخ ها روبهرو می شوند. مدیر از محدودیت اختیار می گوید، دستگاه باالدستی از مشکالت اجرایی و نماینده از پیگیری هایی که انجام داده اســت. در نهایت، مردم می مانند و مسئلهای که هنوز حل نشده است.این ابهام، اگر ادامه پیدا کند، آرام آرام به سیاست هم سرایت می کند.

انتخابات قرار است میدان مقایسه برنامه ها، کارنامه ها و توان نمایندگی باشد. اما وقتی دسترسی به مدیران و امکانات به بخشی از قدرت سیاسی تبدیل شود، رقابت نیز ممکن است از برنامه محوری فاصله بگیرد. آن وقت به جای اینکه پرسیده شود چه کسی برای آینده منطقه برنامه بهتری دارد، این پرسش اهمیت پیدا می کند که چه کسی نفوذ بیشتری دارد.شــاید برای تشخیص مسیر درست، کافی باشد از انتهای راه به ماجرا نگاه کنیم. اگر ده سال دیگر منطقهای توسعه یافته می خواهیم، چه چیزی باید از امروز باقی بماند.

مدیران وابسته به افراد، یا نهادهایی که با تغییر افراد همچنان درست کار می کنند. پروژه های حاصل از چانهزنی، یا برنامهای که اولویت هایش برای همه روشــن است. پاسخ تقریبًًا معلوم است. توسعه زمانی ریشه میگیرد که نهاد از فرد قدرتمندتر باشد.ایــن نگاه به معنای کمرنگ کردن نقش نمایندگان نیســت. برعکس، مجلس به نمایندگان قدرتمند نیاز دارد. اما قدرت نماینده در تعیین مدیر یک اداره خالصه نمی شود. نمایندهای که بتواند وزیر را پاســخگو کند، بودجه یک پروژه اســاسی را به منطقه بیاورد، مانع یک تصمیم نادرست شود و مسئلهای محلی را به مطالبهای ملی تبدیل کند، در جایگاهی بسیار اثرگذارتر ایستاده است.

در نهایت، مسئله بر سر چند اداره و چند انتصاب نیست. بحث بر سر این است که منطقه را با قانون اداره کنیم یا با مرزهای نانوشته نفوذ.جغرافیــای سیاسی را می توان روی نقشــه دید، اما جغرافیای نفوذ روی هیچ نقشــهای ثبت نمی شود. خطر درست از همین جا آغاز می شود. جایی که قدرت دیده نمی شود، اما اثر می گذارد و مســئولیت وجود دارد، اما صاحب آن به آسانی پیدا نمی شود. توسعه در چنین زمینی دشوار است. توسعه به قلمروهای بیشتر نیاز ندارد، به مسئولیت های روشن تر نیاز دارد.




 اگر قرار است مردم علیه حکومت قیام کنند باید شرایط را کاملا طاقت فرسا کنیم!
۲۰ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

اگر قرار است مردم علیه حکومت قیام کنند باید شرایط را کاملا طاقت فرسا کنیم!

نماینده کنگره آمریکا گفت: صادقانه بگویم به نظر من ما باید از همان ابتدا همه محدودیت‌ها را کنار می‌گذاشتیم و با حداکثر شدت به آن‌ها ضربه می‌زدیم.

 کمینه‌ی اقتصاد جامعه مهدوی در اربعین
۳ ساعت قبل / سایت جوان آنلاین

کمینه‌ی اقتصاد جامعه مهدوی در اربعین

روایتی از چشم‌انداز جامعه موعود در مسیر راهپیمایی اربعین؛ جایی که منفعت شخصی در خدمت جمعی استحاله می‌شود و عاشقان حسین (ع) بی‌چشمداشت، پس‌انداز عمرشان را خرج...

 ادعای عجیب دستیار قلعه‌نویی درباره حذف تیم ملی فوتبال
۴ ساعت قبل / سایت تابناک

ادعای عجیب دستیار قلعه‌نویی درباره حذف تیم ملی فوتبال

هومن افاضلی، مشاور فنی سرمربی تیم ملی فوتبال ایران مدعی شد پس از آنکه جانی اینفانتینو کارش با تیم ملی فوتبال ایران تمام شد و عکس‌های یادگاری‌اش را گرفت و است...

 بقائی: جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران، اعلان جنگ به همه دولت‌ها است
۲ ساعت قبل / خبرگزاری مهر

بقائی: جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران، اعلان جنگ به همه دولت‌ها است

سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اعلام تحریم‌های جدید اقتصادی علیه ایران در حساب کاربری خود نوشت: اعلام تحریم‌های اقتصادی جدید آمریکا علیه ایران، اعلان جنگ به همه دولت‌ها است.

 از ایران درس بگیرید و در برابر اسرائیل بایستید | این حمله توهین مستقیم به شما بود
۴۴ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

از ایران درس بگیرید و در برابر اسرائیل بایستید | این حمله توهین مستقیم به شما بود

تحلیلگر برجسته جهان عرب، در واکنش به حمله اخیر رژیم صهیونیستی به فرودگاه «ابوالظهور» در ادلب سوریه، ضمن انتقاد شدید از انفعال ترکیه، این حمله را توهینی مستقیم به دولت آنکارا و متحدان منطقه‌ای‌اش دانست.

 طرز تهیه قورمه سبزی رشتی
۱ ساعت قبل / سایت تابناک

طرز تهیه قورمه سبزی رشتی

قورمه سبزی رشتی یکی از غذاهای سنتی گیلان است که با قورمه سبزی رایج تفاوت‌هایی دارد. استفاده از سبزی‌های معطر شمالی مانند خالواش و چوچاق در کنار لوبیا چشم‌بلب...