قیمت طلا امروز




 روزنامه دنیای اقتصاد / ۱۴۰۵/۰۵/۰۹

توفان مهاجران پشت مرزهای شنگن

هجوم ناگهانی ده‌ها هزار مهاجر از طریق شنا و عبور از حصارهای مرزی به سئوتا، منطقه تحت حاکمیت اسپانیا در شمال آفریقا، دولت مادرید را به استقرار ارتش وادار کرده و به تنش‌های سیاسی عمیقی در این کشور دامن زده است.
 توفان مهاجران پشت مرزهای شنگن

عبور هزاران مهاجر از حصارهای مرزی سئوتا، منطقه تحت حاکمیت اسپانیا در شمال آفریقا/ عکس: AFP «خوان خسوس ویواس»، رئیس دولت محلی سئوتا، دیروز جمعه اعلام کرد که از روز پنج‌شنبه حدود ۶۰هزار نفر وارد این منطقه شده‌اند. وی با اشاره به جمعیت ۸۳ هزار نفری سئوتا، این وضعیت را «کاملا ناپایدار» توصیف کرد. با این حال، وزارت کشور اسپانیا در آماری نسبتا پایین‌تر، شمار ورودکنندگان را حدود ۵۰ هزار نفر برآورد کرد و افزود که تا بعدازظهر جمعه، بیش از ۲۵ هزار نفر از این افراد سئوتا را ترک کرده‌اند. گزارش‌ها از دست کم ۳۴ جان باخته خبر می‌دهند.

گستردگی موج جدید مهاجرت و پیامدهای امنیتی آن به حدی است که دولت اسپانیا برای کنترل اوضاع نیروهای مسلح، یگان‌های دریایی و هوایی خود را به منطقه اعزام کرده و اتحادیه اروپا نیز برای بازگرداندن نظم پیشنهاد اعزام نیروهای گارد ساحلی خود را مطرح کرده است. مقامات محلی این وضعیت را یک شرایط اضطراری بی‌سابقه توصیف می‌کنند که ظرفیت نهادی اسپانیا را به چالش کشیده است. اما ریشه اصلی این بحران کجاست و چرا مرزهای سئوتا به نقطه جوش رسیده است؟ تحلیلگران انگشت اتهام را به سوی بازی‌های ژئوپلیتیک و سیاست‌های داخلی اسپانیا نشانه می‌روند. به نوشته نیویورک‌تایمز، مراکش که عملا کنترل جریان‌های مهاجرتی این مرز را در دست دارد، از تلاش‌های اخیر مادرید برای تعمیق روابط با الجزایر ناخشنود است و بسیاری معتقدند باز گذاشتن ناگهانی مرزها اهرم فشار رباط در واکنش به این نزدیکی دیپلماتیک است.

از سوی دیگر منتقدان دست‌راستی در داخل اسپانیا، سیاست‌های دولت پدرو سانچز را مقصر می‌دانند. طرح جدید دولت برای اعطای اقامت قانونی به مهاجران فاقد مدرک که پیش‌تر …



 ادعای اختلاف دولت و نیروهای نظامی واقعیت نداشت
۱۰ دقیقه قبل / سایت ایران آنلاین

ادعای اختلاف دولت و نیروهای نظامی واقعیت نداشت

جنگ، تنها در میدان نبرد تعیین تکلیف نمی‌شود؛ پشت خطوط مقدم، شبکه‌ای از تصمیم‌های اقتصادی، بودجه‌ای، لجستیکی و اجرایی قرار دارد که می‌تواند توان ایستادگی یک کشور را تقویت یا تضعیف کند.

 کسری بودجه 1.8میلیاردپوندی انگلیس در ژوئیه به‌خلاف پیش‌بینی‌ها - تسنیم
۴ دقیقه قبل / خبرگزاری تسنیم

کسری بودجه 1.8میلیاردپوندی انگلیس در ژوئیه به‌خلاف پیش‌بینی‌ها - تسنیم

دولت انگلیس در ژوئیه با وجود درآمد مالیاتی بالا، به‌دلیل افزایش هزینه‌ها با کسری 1.8میلیاردپوندی روبه‌رو شد.

 کالاهای اساسی تا پایان سال تامین است - تسنیم
۴ دقیقه قبل / خبرگزاری تسنیم

کالاهای اساسی تا پایان سال تامین است - تسنیم

دبیر انجمن غلات ایران گفت: با انجام تعهدات دولت، برای تأمین کالاهای اساسی تا پایان سال نگرانی نداریم.

 چین زیر فشار آمریکا؛ گره اصلی تحریم‌های تازه ایران کجاست؟
۱۱ دقیقه قبل / سایت جهان صنعت نیوز

چین زیر فشار آمریکا؛ گره اصلی تحریم‌های تازه ایران کجاست؟

دولت آمریکا در آستانه رونمایی از بسته تازه‌ای از تحریم‌ها علیه ایران، دامنه تهدیدهای اقتصادی خود را از تهران فراتر برده و کشورها، شرکت‌ها و نهادهای مالی طرف معامله با ایران را نیز به مجازات تهدید کرده است. در مقابل، مقام‌های ارشد ایرانی از پاسخ‌های کوبنده، تنبیهی و ویرانگر سخن گفته‌اند. در این میان، چین به‌دلیل نقش محوری در خرید نفت ایران به مهم‌ترین هدف فشار واشنگتن تبدیل شده، اما پکن تاکنون نشانه‌ای از همراهی با این سیاست نشان نداده است.

 پول تمام شود، قدرت هم می‌رود؛ عصر تازه رقابت ژئوپلیتیک
۱۱ دقیقه قبل / سایت جهان صنعت نیوز

پول تمام شود، قدرت هم می‌رود؛ عصر تازه رقابت ژئوپلیتیک

افزایش شدید نرخ‌های بهره بلندمدت آمریکا و مداخله وزارت خزانه‌داری این کشور در بازار اوراق، نشانه‌ای از بازگشت محدودیت‌های مالی پس از دو دهه است که دولت‌ها در محیطی با نرخ بهره پایین، بدهی‌های خود را به‌سرعت افزایش دادند. اکنون، با رشد بدهی عمومی جهان، افزایش نااطمینانی‌های امنیتی و بازگشت شوک‌های انرژی و زنجیره تأمین، بدهی دیگر فقط یک مسئله اقتصادی نیست. ظرفیت مالی کشورها بیش از گذشته با قدرت نظامی، انسجام اجتماعی و نفوذ ژئوپلیتیک آنها گره خورده و همین موضوع می‌تواند در سال‌های آینده بخشی از موازنه قدرت جهانی را تغییر دهد.