قیمت طلا امروز




 سایت جماران / ۱۴۰۵/۰۵/۲۴

ادعای رئیس پیشین موساد: مأموران اسرائیلی «بارها» وارد تأسیسات هسته‌ای فردو شده‌اند

یوسی کوهن، رئیس پیشین موساد، مدعی شد مأموران این سازمان در سال‌های گذشته چندین‌بار از تأسیسات هسته‌ای فردو در ایران بازدید کرده‌اند تا شناخت دقیق‌تری از این مجموعه به دست آورند؛ او بدون ارائه جزئیات درباره زمان و نحوه این حضورها، حمله آمریکا به فردو را نیز «تحقق همه رؤیاهای» خود توصیف کرد.
 ادعای رئیس پیشین موساد: مأموران اسرائیلی «بارها» وارد تأسیسات هسته‌ای فردو شده‌اند

به گزارش سرویس بین‌الملل جماران، روزنامه «تایمز اسرائیل» نوشت: یوسی کوهن، رئیس پیشین موساد، روز سه‌شنبه مدعی شد که مأموران اسرائیلی در گذشته چندین بار از تأسیسات غنی‌سازی اورانیوم فردو در ایران بازدید کرده‌اند.

بنا بر گزارش رسانه‌های عبری‌زبان، او روز سه‌شنبه در «مجمع الجلیل» در شهر صفد مدعی شد: «ما بارها از سایت هسته‌ای فردو بازدید کردیم تا این تأسیسات را بهتر بشناسیم.» وی توضیح نداد که این بازدیدها چه زمانی انجام شده یا دقیقاً چه کسانی از این مجموعه بازدید کرده‌اند.

کوهن افزود: «بمباران [این تأسیسات] توسط آمریکایی‌ها تحقق همه رؤیاهای من بود.»

تأسیسات فردو، همراه با مراکز هسته‌ای اصفهان و نطنز، در جریان جنگ ۱۲ روزه میان اسرائیل و ایران در ژوئن ۲۰۲۵ و در حملات آمریکا به‌شدت آسیب دیدند.

گزارش‌ها حاکی از آن بوده‌اند که ۴۴۰ کیلوگرم (۹۷۰ پوند) اورانیوم با غنای بالا که در این تأسیسات نگهداری می‌شد، زیر آوار مدفون شده است؛ اما گفته می‌شود اسرائیل معتقد است ایران توانسته بخشی از این مواد را پس از آن جنگ به سایت کوه «پیک‌اکس» (Pickaxe Mountain) در نزدیکی فردو منتقل کند.

کوه پیک‌اکس نه در آن زمان و نه در جنگ بعدی هدف حمله قرار نگرفت. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، بارها تهدید کرده است که این سایت را بمباران خواهد کرد.

کوهن همچنین روز سه‌شنبه گفت: «اورانیوم غنی‌شده تا سطح ۶۰ درصد هنوز با ساخت بمب فاصله زیادی دارد.» این اظهارات ظاهراً با نظر کارشناسانی همچون دیوید آلبرایت در تضاد است؛ افرادی که معتقدند اورانیوم با غنای ۶۰ درصد می‌تواند ظرف چند هفته یا حتی چند روز به سطح مورد نیاز برای ساخت سلاح هسته‌ای غنی‌سازی شود.

هیچ نقل‌قول دیگری از سخنان کوهن در این نشست در اختیار رسانه‌ها قرار نگرفت.

ترامپ سال گذشته مدعی شده بود که عملیات ژوئن ۲۰۲۵ توان هسته‌ای ایران را «به‌طور کامل نابود کرده» و برنامه هسته‌ای این کشور را برای چند دهه به عقب رانده است. با این حال، میزان دقیق خسارات واردشده همچنان نامشخص است.

بر اساس ادعای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ایران پیش از حملات سال گذشته اورانیوم را تا سطح ۶۰ درصد غنی‌سازی می‌کرد. این میزان بسیار فراتر از سطح مورد نیاز برای راکتورهای غیرنظامی است و به سطح ۹۰ درصدی مورد نیاز برای ساخت سلاح هسته‌ای نزدیک محسوب می‌شود.

کوهن در گزارشی که ژانویه گذشته از برنامه تحقیقی «عوودا» (Uvda) در شبکه ۱۲ اسرائیل پخش شد، گفته بود که اسرائیل نخستین بار در سال ۲۰۱۰ از آنچه در فردو در حال وقوع بود آگاه شد. پس از آن، موساد طراحی یک عملیات بسیار گسترده را آغاز کرد که به گفته کوهن، اگر اجرا می‌شد، «بزرگ‌ترین عملیات در تاریخ اسرائیل» بود.

گفته می‌شود این طرح به دلیل منابع عظیم مورد نیاز، پیچیدگی سرسام‌آور، ضرورت هماهنگی بسیار دقیق میان فعالیت‌های مختلف، تعداد زیاد مأموران لازم و همچنین دشواری خارج کردن آنان از ایران پس از اجرای عملیات، با تردیدهایی روبه‌رو شد. موساد ترجیح می‌داد به جای استفاده از عوامل جذب‌شده در خارج از اسرائیل، از نیروهای آموزش‌دیده و پرورش‌یافته خود استفاده کند؛ موضوعی که مأموریت را پیچیده‌تر می‌کرد. کوهن اشاره کرده بود که اجرای این طرح دست‌کم به ده‌ها نفر نیرو نیاز داشت.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل که در آن زمان نیز این سمت را بر عهده داشت، بنا بر گزارش‌ها علاقه فراوانی به این طرح داشت و برای پیشبرد مقدمات آن فشار می‌آورد.

با این حال، تا زمانی که کوهن در سال ۲۰۱۶ به ریاست موساد رسید، دولت باراک اوباما توافق هسته‌ای با ایران را امضا کرده بود. کوهن گفت که در آن زمان خود او نیز تا حد زیادی باور پیشینش به امکان اجرای این عملیات را از دست داده بود. از این رو، طرح کنار گذاشته شد و تمرکز به جای آن بر آماده‌سازی ارتش اسرائیل برای حمله به ایران قرار گرفت.

دفتر نخست‌وزیر اسرائیل در واکنش به آن گزارش تأیید کرد که «طرح‌های حمله [به فردو] تدوین شده بودند که برخی از آن‌ها به دلیل رویدادهای هفتم اکتبر امکان اجرا پیدا نکردند»، اما توضیح بیشتری در این باره ارائه نداد.

کوهن پیش‌تر نیز مصاحبه‌های افشاگرانه‌ای درباره فعالیت‌های جاسوسی اسرائیل در داخل ایران و علیه این کشور انجام داده است.

او چند روز پس از کناره‌گیری از ریاست موساد در سال ۲۰۲۱، در مصاحبه‌ای کم‌سابقه با تلویزیون اسرائیل جزئیاتی از این فعالیت‌ها را فاش کرد. وی ادعا کرد که سازمان تحت مدیریت او تأسیسات زیرزمینی سانتریفیوژهای نطنز را منفجر کرده است. او هم‌چنین شرح دقیقی از عملیات سال ۲۰۱۸ موساد برای سرقت آرشیو هسته‌ای ایران از گاوصندوق‌های یک انبار در تهران ارائه داد و تأیید کرد که محسن فخری‌زاده، دانشمند ارشد هسته‌ای ایران که بعدها ترور شد، سال‌ها در فهرست اهداف موساد قرار داشته است. او مدعی شد که حکومت ایران باید درک کند که اسرائیل در تعهد خود برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای جدی است.

کوهن در آن زمان در برنامه «عوودا» همچنین نشان داد که آشنایی عمیقی با تأسیسات مختلف هسته‌ای ایران دارد و گفت اگر فرصت آن را داشته باشد، خبرنگار این برنامه، ایلانا دایان، را به «زیرزمین» تأسیسات نطنز خواهد برد؛ جایی که به گفته او «سانتریفیوژها در آن می‌چرخیدند».



۴۰ دقیقه قبل / سایت برترینها

روسیه: در مذاکره ایران با آمریکا دخالت نمی‌کنیم

 ایرنا: سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد تاکید کرد: ایران کشوری مستقل است و خود درباره مذاکره با آمریکا تصمیم گیری می‌‎کند.

«واسیلی نبنزیا» عصر پنجشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در نیویورک در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به روابط دوجانبه میان ایران و روسیه، مسکو بر تهران فشار وارد می‌کند تا تلاش کند مذاکرات را از سر بگیرد و به این جنگ پایان دهد، گفت: روسیه، به‌عنوان یک اصل، بر هیچ‌کس فشاری وارد نمی‌کند؛ چه ایران باشد و چه هر کشور دیگری. ایران یک کشور مستقل است. آنها خودشان تصمیم می‌گیرند.

نماینده روسیه در سازمان ملل افزود: ما درباره این موضوع نیز صحبت کردیم و می‌دانیم که منشا این درگیری در کاری که ایران انجام داده یا انجام نداده نیست، بلکه در تجاوز بی‌محابا و بدون دلیلی است که ایالات متحده علیه ایران انجام داد. و فکر نمی‌کنم این ایران بوده باشد که از اجرای توافق‌هایی که میان ایالات متحده و ایران با کمک میانجی‌ها حاصل شده بود، عقب‌نشینی کرده باشد.

نبنزیا تاکید کرد: بنابراین فکر نمی‌کنم ما باید ایران را به‌خاطر این موضوع مقصر بدانیم. اما این مساله در شورای امنیت در حال بررسی است. امسال این اتفاق نیفتاد، اما مطمئنم که در ماه‌های آینده به آن رسیدگی خواهیم کرد. در واکنش به کارزار اقتصادی آمریکا علیه ایران: نگران اقتصاد روسیه نباشید

سفیر روسیه در سازمان ملل درباره کارزار اقتصادی آمریکا علیه ایران و پیامدهای آن برای سایر کشور و نیز موضع روسیه در این زمینه گفت: ما آن‌قدر تحریم و وعده برای منزوی کردن اقتصاد روسیه دیده‌ایم که دیگر توجه زیادی به آنها نمی‌کنیم، چون توانسته‌ایم خود را با هر تحریمی که آنها اعمال کرده‌اند یا هر تهدیدی که در این مسیر شنیده‌ایم، سازگار کنیم. فکر می‌کنم از عهده این موضوع هم برخواهیم آمد. نگران اقتصاد روسیه نباشید. واکنش نماینده روسیه به ادعای ترامپ درباره تنگه هرمز

نبنزیا در واکنش به ادعای ترامپ درباره تنگه هرمز و اعلام کردن آن به عنوان قلمرو آمریکا نیز با لبخندی طعنه آمیز گفت: رئیس‌جمهور ترامپ ادعاهای ارضی متعددی درباره نقاط مختلف جهان مطرح کرده است. امروز ما در نمایندگی دانمارک با نامزدهای دبیرکلی سازمان ملل گفت‌وگو داشتیم. نام اتاقی که در آن جلسه برگزار شد، «گرینلند» بود. آیا این موضوع شما را یاد چیزی نمی‌اندازد؟

سفیر روسیه افزود: او (ترامپ) درباره ونزوئلا و بخش‌های دیگری از جهان نیز صحبت کرده است. نمی‌دانم چنین اقدامی چگونه می‌تواند مطابق با حقوق بین‌الملل انجام شود. اما به هر حال، رئیس‌جمهور ترامپ بهتر از هر کسی می‌داند چه می‌گوید. حالا باید ببینیم او قصد دارد این موضوع را چگونه عملی کند!

 


۱ ساعت قبل / سایت اقتصاد ۲۴

به دشمن اعتماد نداریم/ وحدت و همدلی، قدرت واقعی کشور است

فریدون همتی، در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصاد ۲۴ با اشاره به ضرورت تقویت بنیه دفاعی کشور و تأثیر آتش‌بس بر بازدارندگی دفاعی، اظهار کرد: اگر در طول تاریخ جنگ‌هایی را که به وقوع پیوسته مرور کنیم و تاریخچه آنها و اتفاقاتی را که پیش، حین و بعد از جنگ رخ داده است مورد بررسی قرار دهیم، متوجه می‌شویم که شیوه و شکل جنگ‌ها تغییر کرده و امروز مدرن‌تر شده است، اما در ماهیت و ذات حادثه، تقریباً می‌توان گفت که جنگ‌ها به یکدیگر نزدیک هستند.

نایب‌رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی افزود: وقتی تاریخ جنگ‌های گذشته، به‌ویژه جنگ‌هایی را که علیه کشور خودمان در طول تاریخ رخ داده است، مرور می‌کنیم، به این نتیجه می‌رسیم که هر جا بین مسئولین ما با مردم رابطه خوبی وجود داشته، مردم در میدان بوده‌اند و مردم و حاکمیت برای دفاع از یکپارچگی کشور و مرز‌های آن در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند، حتی اگر هزینه‌های سنگینی نیز پرداخت شده باشد، جنگ در نهایت به نفع کشور تمام شده است.

همتی ادامه داد: در چنین شرایطی دشمن نتوانسته به اهداف خود دست پیدا کند و کشور نیز به اهداف دفاعی خود رسیده است. جنگ تحمیلی یکی از جنگ‌های متفاوت در دنیا بود؛ ما هشت سال جنگ داشتیم و آمریکایی‌ها، اروپایی‌ها، حتی شوروی وقت و کشور‌های حوزه خلیج فارس، همگی در کنار صدام بودند؛ دقیقاً مانند امروز که به‌جز روسیه، البته با تفاوت‌هایی، بسیاری از کشور‌ها در کنار آمریکا قرار دارند.

نایب رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در آن دوران صرفاً با تکیه بر داخل کشور، توانمندی و ایمان مردم، روحیه مردم، حضور جوانان و مشارکت مردم، هشت سال جنگ را اداره کرد و اجازه نداد دشمن به اهداف خود دست پیدا کند.

وی با بیان اینکه جنگ همیشه نظامی نیست، گفت: امروز نیز می‌بینیم که جنگ فقط جنگ نظامی نیست؛ جنگ اقتصادی نیز وجود دارد. دشمن از ابتدای انقلاب، به بهانه‌های مختلف کشور ما را تحریم کرده و همواره از منظر اقتصادی تلاش کرده کشور را تحت فشار قرار دهد تا ما تسلیم شویم.

همتی ادامه داد: هدف دشمن این بوده که نابسامانی اقتصادی در داخل کشور ایجاد شود، این نابسامانی به نارضایتی عمومی تبدیل شود، مردم از نظام، حاکمیت و سیستم خود فاصله بگیرند و شکافی میان حاکمیت و ملت به وجود بیاید و دشمن از این شکاف برای رسیدن به اهداف خود استفاده کند؛ همان اهدافی که به دنبال بازگشت به جغرافیای ایران و تسلط بر منابع، سرنوشت و حاکمیت کشور است؛ همان شیوه‌ای که آمریکایی‌ها امروز در بسیاری از کشور‌ها دنبال می‌کنند.

وی اضافه کرد: در دوران پس از انقلاب و حتی بعد از جنگ تحمیلی، ما مدام درگیر جنگ اقتصادی، فرهنگی و سیاسی با دشمن بوده‌ایم. دشمن جنگ را علیه ما ایجاد و آغاز کرده و ما نیز در مقام بازدارندگی، خنثی‌سازی و جلوگیری از رسیدن دشمن به اهدافش، با آن مقابله کرده‌ایم و در این مسیر به مردم تکیه داشته‌ایم. حضور مردم، عامل خنثی‌سازی توطئه‌های دشمن

همتی با اشاره به بروز جنگ ۱۲ روزه و جنگ رمضان گفت: در این جنگ نیز مشخص شد که باوجود فشار‌های ۴۷ ساله دشمن در ابعاد مختلف علیه ایران، انقلاب اسلامی و ملت مبارز ما، مردمی که «نه» به آمریکایی‌ها و «نه» به اروپایی‌ها گفتند و هزینه دادند تا حاکمیت ایران به دست خود ایرانی‌ها باشد و مردم خودشان بر سرنوشت خود حاکم باشند، به خوبی ایستادگی کردند.

نایب‌رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس بیان کرد: دشمن آمریکایی ـ اسرائیلی با حمایت سایر کشورها، به‌ویژه کشور‌های حوزه خلیج فارس، با تمام توان نظامی، آخرین تکنولوژی، دانش و برتری‌های نظامی خود وارد این جنگ شد، اما آنچه توانست در مقابل این فشار‌ها مقاومت کند و دوام بیاورد، همین حضور و مشارکت مردم بود.

وی خاطرنشان کرد: مردم نگران تمامیت ارضی کشور خود بودند و به خوبی فهمیدند که دشمن چه اهدافی دارد؛ از جمله تجزیه کشور و ایجاد ناامنی. تجربه افغانستان، عراق، یمن و کشور‌های مختلف پیش روی ماست و مردم می‌دانند که آنها چگونه با مسلمانان، به‌ویژه شیعیان، رفتار کرده‌اند و چگونه می‌خواهند کشور‌های اسلامی مانند ایران را که با آنها هماهنگ و در اختیار آنها نیست، به جان یکدیگر بیندازند و زمینه خونریزی و ناامنی را فراهم کنند. مردم با وجود مشکلات معیشتی کنار کشور ایستادند

همتی با تأکید بر اینکه مردم با وجود مشکلات اقتصادی و معیشتی، کشور را تنها نگذاشتند، گفت: مردم با تکیه بر همین درک و حضور، در کنار نظام ایستادند؛ باوجود اینکه شاید ده‌ها مشکل اقتصادی و معیشتی داشته باشند، اما آنها را کنار گذاشتند، چون می‌دانند که جنگ است و جنگ دشمن همزمان نظامی، اقتصادی، فرهنگی، رسانه‌ای، سیاسی و بین‌المللی است.

وی ادامه داد: در گذشته شاید دشمن در یک یا دو جبهه با ما می‌جنگید، اما امروز همه این جبهه‌ها را به میدان آورده و جنگ نظامی مستقیم را نیز با حضور خودش آغاز کرده است. با این حال، ملت ما بیش از یک سال است که دوام آورده و توانسته است بایستد و اجازه ندهد کشور از بین برود و دشمن نیز دچار هزینه و شکست‌های روحی، اعتباری در دنیا و حتی شکست‌های نظامی شود.

همتی این وضعیت را نشانه حضور و قدرت مردم دانست و گفت: این قدرت نیرو‌های مسلح ما با تکیه بر ملت و هدایت رهبری است؛ چه رهبر شهید و چه رهبر فعلی که بعد از رهبر شهیدمان سکان هدایت کشور را به دست گرفته‌اند. دولت، نهادها، سازمان‌ها، مجلس و قوه قضاییه نیز در این مسیر نقش دارند، اما اساس و پایه، مردم هستند. آتش‌بس؛ فرصتی برای بازسازی و ارتقای توان دفاعی

نایب‌رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به پذیرش آتش‌بس گفت: ما تا این لحظه در میدان ایستاده‌ایم و وقتی دشمن در میدان جنگ و نبرد کم آورد و درخواست توقف جنگ و آتش‌بس کرد، ما نیز بر اساس دستور اسلامی، اخلاقی و انسانی خود، زمانی که طرف مقابل درخواست توقف جنگ می‌دهد، این توقف را پذیرفتیم.

وی افزود: این فاصله و توقف نبرد فرصت خوبی برای ما ایجاد کرد. درست است که دشمن نیز در این فاصله خود را تجهیز می‌کند، اما ما نیز متقابلاً فرصت پیدا می‌کنیم در ابعاد مختلف توانمندی‌های خود را ارتقا دهیم، سازماندهی کنیم و ضعف‌هایی را که داشته‌ایم کاهش داده و برطرف کنیم.

نایب رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس تصریح کرد: بنابراین، این فرصت‌های توقف جنگ برای ما نیز فرصت خوبی است و باید لحظه‌به‌لحظه آنها را غنیمت بشماریم و از این فرصت‌ها به بهترین شکل استفاده کنیم. از نظر نظامی و در زمینه عوامل، تجهیزات و امکانات نیز باید از این فرصت برای تقویت توان دفاعی کشور استفاده کنیم.

وی ادامه داد: توقف نبرد فرصت خوبی برای ماست تا خودمان را قوی کنیم، سازماندهی کنیم و نفس جدیدی در مجموعه‌های مختلف خود بدمیم تا اگر دشمن دوباره عملیات جنگی را آغاز کرد، ما نیز متقابلاً قدرت بازدارندگی، ایستادگی و مقاومت در مقابل آن را داشته باشیم؛ بنابراین باید این فرصت‌ها را غنیمت بشماریم، اما هیچ‌گاه به دشمن اعتماد نخواهیم داشت؛ چرا که دشمن در طول تاریخ ثابت کرده است که قابل اعتماد نیست.

همتی گفت: ضمن اینکه به دشمن اعتماد نداریم، قواعد اخلاقی و بین‌المللی را نیز رعایت می‌کنیم. هر جا دشمن توقف دهد، ما نیز توقف می‌کنیم و هر جا دشمن جنگ را شروع کند، ما نیز برای دفاع وارد میدان می‌شویم. دفاع ما دفاع از خانه‌مان است و آنچه دشمن انجام می‌دهد، جنگ و تهاجم به خانه ماست.

نایب‌رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس ابراز امیدواری کرد: امیدوارم به همین رویه‌ای که ما اکنون بیش از یک سال است در مقابل جنگ مستقیم دشمن، پایدار، مقاوم و سرافراز ایستاده‌ایم و کشور را در مقابل دشمن محفوظ نگه داشته‌ایم، ادامه دهیم. همین مسئله قدرتی است که دشمن نیز روی آن حساب می‌کند. وی خاطرنشان کرد: امیدواریم دشمن عقلش را به کار بگیرد و دیگر با ملت ما سر به سر نگذارد؛ چرا که هرچه بیشتر با ملت ما مقابله کند، ضرر، زیان و خسارتی که متحمل خواهد شد، به مراتب بیشتر از خسارتی خواهد بود که ممکن است به کشور ما وارد شود.

همتی در پایان با تأکید بر اهمیت وحدت و همدلی گفت: وحدت، همدلی و همراهی بسیار مهم است. قدرت واقعی ما همین‌هاست؛ قدرت واقعی ما ملت است. قدرت واقعی ما تبعیت ملت از رهبری است و قدرت واقعی ما هماهنگی میان نیرو‌های مسلح و ملت است. نیرو‌های مسلح ما از متن مردم هستند و همین مسئله باعث شده است که ملت با تمام وجود از تمامیت ارضی کشور، از حاکمیت و امنیت کشور دفاع کند.


۱ ساعت قبل / خبرگزاری برنا

مسکو: سیاست إعمال فشار، به آمریکا اجازه تحقق اهدافش در قبال ایران را نخواهد داد

به گزارش برنا، اولیانوف در واکنش به خبر‌هایی مبنی بر تهدید دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا به مجازات هر کشوری که از ایران حمایت اقتصادی کند، این اظهارات را مطرح کرد.

به نقل از روسیا الیوم، او در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «ایران چندین دهه است که تحت تحریم‌های آمریکا قرار دارد. تهران در دوره نخست ریاست‌جمهوری ترامپ نشان داد که توان ایستادگی در برابر سیاست فشار حداکثری را دارد. اگر واشنگتن واقعاً می‌خواهد به هر یک از اهداف خود دست یابد، راه نادرستی را برگزیده است. نتایج مثبت تنها از طریق دیپلماسی صادقانه قابل دستیابی است. هرچه ایالات متحده زودتر به این واقعیت پی ببرد، بهتر خواهد بود.»

پیش‌تر، ترامپ از آغاز یک عملیات اقتصادی علیه ایران خبر داده و در حالی که آمریکا از دست یابی به اهداف خود علیه ایران عاجز مانده است، ترامپ از متحدان آمریکا خواست به واشنگتن بپیوندند.

انتهای پیام/


۱ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

در واکنش به ادعای ترامپ درباره تنگه هرمز، کنسولگری ایران در هند، «کالیفرنیا» را قلمروی جدید ایران معرفی کرد + عکس

کد خبر: 787360 | ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ ۲۳:۵۷:۱۸ اعتمادآنلاین |

در واکنش به اظهارات دونالد ترامپ، درباره ادعای مالکیت آمریکا بر تنگه هرمز، کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در حیدرآباد هند نقشه‌ای از ایالات متحده منتشر کردند که در آن ایالت کالیفرنیا با عبارت “قلمرو جدید جمهوری اسلامی ایران” مشخص شده است.

  اخبار مرتبط قطر: خواهان بازگشت وضعیت تنگه هرمز به زمان قبل از جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران هستیم توافق ایران و عمان می‌تواند به تنهایی منجر به بازگشایی تنگه‌هرمز شود؟


۲ ساعت قبل / سایت خبرفوری

وزیر خزانه‌داری آمریکا: شدیدترین تحریم‌های تاریخ را علیه ایران اعمال خواهیم کرد/ فشار اقتصادی جایگزین درگیری نظامی با ایران می‌شود/ ویدئو

اسکات بسنت مدعی شد انزوای اقتصادی ایران به نتیجه خواهد رسید و واشنگتن شدیدترین تحریم‌های تاریخ را علیه جمهوری اسلامی اعمال خواهد کرد.

او با اشاره به سیاست‌های آمریکا در قبال ونزوئلا و کوبا گفت: «محاصره ما در ونزوئلا کارساز بود، در کوبا کارساز است و در ایران هم کارساز خواهد بود.»

وزیر خزانه‌داری آمریکا همچنین مدعی شد: «زمان آن رسیده است که متحدان آمریکا و سایر کشورهای جهان از تعامل با نظام ایران دست بکشند.»

وی در ادامه با اشاره به تنگه هرمز گفت: «ما کنترل تنگه هرمز را در اختیار داریم و حجم زیادی از نفت از این تنگه عبور می‌کند؛ ما شدیدترین تحریم‌ها را علیه ایران اعمال خواهیم کرد.»

او همچنین تأکید کرد که انزوای اقتصادی ایران، بزرگ‌ترین انزوای اقتصادی در تاریخ خواهد بود.

  فشار اقتصادی جایگزین درگیری نظامی با ایران می‌شود

وزیر خزانه‌داری آمریکا، اسکات بسنت، روز پنجشنبه در گفت‌وگو با شبکه سی‌ان‌بی‌سی گفت اعمال «فشار اقتصادی حداکثری» علیه ایران احتمالاً مانع از سرگیری درگیری نظامی گسترده خواهد شد.

بسنت مدعی شد دولت آمریکا قصد دارد «بزرگ‌ترین انزوای اقتصادی هماهنگ در تاریخ جهان» را علیه ایران ایجاد کند؛ اظهاراتی که بلافاصله با افزایش قیمت نفت همراه شد.

این در حالی است که کارشناسان مختلف غربی تأکید کرده‌اند با توجه به تجربه چندین‌ساله ایران در مقابله با تحریم‌ها، تکرار این رویکرد از سوی دولت ترامپ تأثیری بر درگیری‌های کنونی نخواهد گذاشت.

وزیر خزانه‌داری آمریکا همچنین اعلام کرد روز دوشنبه در یک کنفرانس خبری، جزئیات بیشتری از این طرح ارائه خواهد کرد.

در ادامه این گفت‌وگو، خبرنگار از بسنت پرسید که آیا کارزار اقتصادی علیه ایران، با توجه به شراکت اقتصادی چین با تهران، شامل چین نیز خواهد شد.

  تحریم‌ها و محاصره اقتصادی، نظام ایران را فرو می‌پاشاند

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، روز پنجشنبه در گفت‌وگو با شبکه CNBC مدعی شد واشنگتن قصد دارد «سخت‌ترین تحریم‌های تاریخ» را علیه ایران اعمال کند.

بسنت با اشاره به همزمانی تحریم‌ها با محاصره اقتصادی ایران گفت: «این یک ضربه دوگانه است. ما محاصره را داریم و سخت‌ترین تحریم‌های تاریخ را خواهیم داشت. این در ایران جواب خواهد داد و ما این رژیم را فروخواهیم پاشاند.»

این اظهارات با واکنش لارنس نورمن، خبرنگار وال‌استریت ژورنال، مواجه شد. نورمن در شبکه ایکس نوشت که این اظهارات، «اولین بار پس از مدت‌هاست که یک مقام ارشد دولت ترامپ خواستار تغییر نظام در ایران شده است» و پرسید آیا این موضع نشان‌دهنده بازگشت دولت آمریکا به اهدافی است که از ۲۸ فوریه دنبال می‌کرد.

در ماه‌های گذشته نیز مقام‌های آمریکایی و متحدان واشنگتن درباره احتمال فروپاشی حکومت ایران اظهارنظر کرده بودند، اما دولت ترامپ در مقاطع مختلف از استفاده صریح از عبارت «تغییر رژیم» خودداری کرده بود.




 درگیری طایفه‌ای در ایرانشهر دو کشته بر جای گذاشت
۳ ساعت قبل / سایت تابناک

درگیری طایفه‌ای در ایرانشهر دو کشته بر جای گذاشت

درگیری میان دو طایفه در ایرانشهر به کشته شدن عابران پیاده و دستگیری تعدادی از عوامل نزاع منجر شد.

 بارسلونا و مساله ریاست!
۷ ساعت قبل / سایت ورزش ۳

بارسلونا و مساله ریاست!

فلیک برای تیمش یک رهبر جدید می‌خواست و رودری باید کنار رافینیا نقش بزرگ‌تری داشته باشد.

 نماز مایک تایسون در کافه نژادپرست آمریکایی
۳۸ دقیقه قبل / سایت تابناک

نماز مایک تایسون در کافه نژادپرست آمریکایی

یک کافه در آمریکا جلوی در ورودی‌اش تابلوی «ورود سگ و مسلمان‌ها ممنوع» گذاشته بود، مایک تایسون (یکی از بهترین بوکسورهای تاریخ) که در سال‌های اخیر مسلمان شده،...

 امارات؛ حلقه کلیدی فشار تازه آمریکا بر ایران
۲ ساعت قبل / سایت جماران

امارات؛ حلقه کلیدی فشار تازه آمریکا بر ایران

در حالی که دولت دونالد ترامپ از آغاز مرحله‌ای کم‌سابقه از فشار اقتصادی علیه ایران سخن می‌گوید، امارات متحده عربی به یکی از مهم‌ترین بازیگران این راهبرد تبدیل شده است. محدود کردن مبادلات مالی و تجاری با تهران، تشدید کنترل بر شبکه‌های مستقر در دبی و برخورد با مسیرهای دور زدن تحریم‌ها می‌تواند یکی از مهم‌ترین شریان‌های اقتصادی ایران را تحت فشار قرار دهد؛ هرچند ابوظبی همچنان می‌کوشد این فشار را به‌صورت تدریجی اعمال کرده و کانال‌های سیاسی با تهران را کاملاً نبندد.

 مبلغ سود سهام عدالت ۱۴۰۵ چقدر است؟ + زمان واریز آن کی تعیین شد؟
۲ ساعت قبل / روزنامه تعادل

مبلغ سود سهام عدالت ۱۴۰۵ چقدر است؟ + زمان واریز آن کی تعیین شد؟

گروه اقتصادی اقتصادآنلاین؛ سود سهام عدالت در سال ۱۴۰۵ قرار است مانند سال گذشته در دو مرحله به حساب مشمولان واریز شود. بر اساس آخرین اعلام رئیس اتاق تعاون ایر...

 حجت الاسلام قمی: «مسجد» محور جامعه مبعوث است
۲ ساعت قبل / خبرگزاری مهر

حجت الاسلام قمی: «مسجد» محور جامعه مبعوث است

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی گفت: امروز بعثت مردمی را شاهد هستیم که اراده‌ای جمعی و فولادین برای تحقق فرمان الهی و مواجهه با قلدرها و زورگوهای عالم را رقم زده‌اند.