قیمت طلا امروز




 سایت جماران / ۱۴۰۵/۰۵/۲۲

«محور مقاومت» چگونه پس از پنج ماه جنگ دوباره خود را بازسازی کرد؟/ طی دو دهه گذشته این شبکه به ساختاری گسترده، غیرمتمرکز، انعطاف‌پذیر و تا حدی خودتکثیرشونده تبدیل شده است

«فارن افرز» در تحلیلی با بررسی روند بازسازی توان ایران و متحدان منطقه‌ای‌اش پس از ماه‌ها حملات نظامی و فشار اقتصادی نوشت که تصور اولیه آمریکا و اسرائیل درباره فروپاشی سریع «محور مقاومت» محقق نشده است؛ شبکه‌ای که به‌دلیل غیرمتمرکزشدن ساختار، تنوع مسیرهای تأمین، انتقال مستقیم دانش فنی میان اعضا و توان بازسازی ظرفیت‌های نظامی، همچنان قدرت سازگاری و ادامه فعالیت خود را حفظ کرده و چالش تازه‌ای برای راهبرد واشنگتن در منطقه ایجاد کرده است.
 «محور مقاومت» چگونه پس از پنج ماه جنگ دوباره خود را بازسازی کرد؟/ طی دو دهه گذشته این شبکه به ساختاری گسترده، غیرمتمرکز، انعطاف‌پذیر و تا حدی خودتکثیرشونده تبدیل شده است

به گزارش سرویس بین‌الملل جماران، نشریه «فارن افرز» در مقاله‌ای تحلیلی استدلال می‌کند که برخلاف ارزیابی اولیه آمریکا و اسرائیل، پنج ماه جنگ، حملات گسترده هوایی، تحریم‌های شدید و کشته‌شدن(شهادت) شمار زیادی از فرماندهان ارشد نتوانسته جمهوری اسلامی و متحدان منطقه‌ای آن را از میان ببرد.

به نوشته مقاله، حزب‌الله همچنان در جنوب لبنان مقاومت می‌کند، گروه‌های مسلح عراقی به پایگاه‌های آمریکا و زیرساخت‌های نفت و گاز کشورهای خلیج فارس حمله کرده‌اند و انصارالله یمن نیز عملیات علیه کشتی‌های تجاری در دریای سرخ و تأسیسات انرژی عربستان سعودی را از سر گرفته‌اند.

نویسندگان، این پایداری را نشانه‌ای از اشتباه بودن تصور اولیه واشنگتن و تل‌آویو درباره امکان فروپاشی سریع «محور مقاومت» می‌دانند.

  «دکترین اختاپوس» و محاسبه‌ای که جواب نداد

آمریکا و اسرائیل جنگ را بر مبنای رویکردی آغاز کردند که از آن با عنوان «دکترین اختاپوس» یاد می‌شود. منطق این دکترین آن بود که اگر «سر اختاپوس» در تهران، یعنی رهبری جمهوری اسلامی، اقتصاد ایران، تأسیسات تسلیحاتی و خطوط اصلی تدارکاتی این کشور هدف قرار گیرد، بازوهای آن در منطقه نیز به‌تدریج از کار خواهند افتاد.

اما نویسندگان معتقدند این تصور دیگر با واقعیت ساختار کنونی محور مقاومت مطابقت ندارد.

چنین رویکردی شاید ۲۰ سال پیش می‌توانست مؤثر باشد، زیرا انتقال سلاح، فناوری و دانش فنی عمدتاً به‌صورت مستقیم از ایران انجام می‌شد، اما طی دو دهه گذشته این شبکه به ساختاری گسترده، غیرمتمرکز، انعطاف‌پذیر و تا حدی خودتکثیرشونده تبدیل شده است. امروز دانش فنی، منابع مالی، خطوط تدارکاتی و حتی بخش‌هایی از فرآیند تصمیم‌گیری در نقاط مختلف این شبکه توزیع شده است.

در نتیجه، اعضای شبکه قادرند فرماندهان کشته‌شده(شهید شده) را جایگزین کنند، کارخانه‌ها و انبارهای تخریب‌شده را دوباره بسازند و در صورت قطع یک مسیر انتقال سلاح، مسیرهای تازه‌ای ایجاد کنند.

  از گروه‌های محلی تا سازمان‌های نظامی و …



 تشدید تنش میان آمریکا و کانادا؛ ترامپ موضع گرفت
۵۸ دقیقه قبل / سایت مشرق

تشدید تنش میان آمریکا و کانادا؛ ترامپ موضع گرفت

با تشدید تنش میان واشنگتن و اوتاوا، رئیس جمهور آمریکا با انتشار یک پست از کانادا انتقاد کرد.

 العربیه: عاصم منیر حامل پیام واشنگتن به تهران خواهد بود
۱ ساعت قبل / سایت آفتاب نیوز

العربیه: عاصم منیر حامل پیام واشنگتن به تهران خواهد بود

العربیه به نقل از منابع گزارش داد که فرمانده ارتش پاکستان در جریان سفر به تهران حامل پیام واشنگتن خواهد بود.

 آتلانتیک: واشنگتن در بن‌بست جنگ ایران؛ هرمز، زرادخانه‌ها و متحدانی که در حال فاصله‌گرفتن‌اند
۱ ساعت قبل / سایت جماران

آتلانتیک: واشنگتن در بن‌بست جنگ ایران؛ هرمز، زرادخانه‌ها و متحدانی که در حال فاصله‌گرفتن‌اند

جنگ علیه ایران، از نگاه «آتلانتیک»، واشنگتن را هم‌زمان در سه جبهه تحت فشار قرار داده است: بن‌بست مذاکرات، فرسایش ذخایر تسلیحاتی و کاهش اعتماد متحدان عرب به توان آمریکا برای بازگرداندن موازنه در خلیج فارس. این نشریه می‌نویسد که ادامه اتکا به فشار اقتصادی، در شرایطی که مسیر نظامی نیز پرهزینه‌تر شده، می‌تواند موقعیت آمریکا را بیش از پیش محدود و ابتکار عمل را به تهران واگذار کند.

 فایننشال تایمز: جنگ ایران ضربه اقتصادی سنگینی به آمریکا زد
۱۰ دقیقه قبل / سایت جوان آنلاین

فایننشال تایمز: جنگ ایران ضربه اقتصادی سنگینی به آمریکا زد

روزنامه فایننشال تایمز به پیامدهای جنگ افروزی آمریکا علیه ایران و انعکاس آن بر اقتصاد این کشور پرداخت.

 ژنرال بازنشسته: آمریکا دسترسی به 15 پایگاه منطقه‌ای را از دست داده است - تسنیم
۲۵ دقیقه قبل / خبرگزاری تسنیم

ژنرال بازنشسته: آمریکا دسترسی به 15 پایگاه منطقه‌ای را از دست داده است - تسنیم

یک ژنرال بازنشسته آمریکایی گفت آمریکا احتمالاً به‌طور دائم دسترسی خود به 15 پایگاه در خلیج فارس را از دست داده



تبدیل آمریکا به بزرگترین تولیدکننده نفت و گاز جهان
سایت عصرایران

تبدیل آمریکا به بزرگترین تولیدکننده نفت و گاز جهان

تولید نفت خام آمریکا در سال ۲۰۲۶ حدود ۱۳.۷ تا ۱۳.۸ میلیون بشکه در روز پیش‌بینی شده است.
سایت فرارو

تیپ متفاوت امیر قطر در یک کافه

چین در دوراهی، ایران در آزمون/ ترامپ می‌خواهد شبکه اقتصادی تهران - پکن را قطع کند
سایت فرارو

چین در دوراهی، ایران در آزمون/ ترامپ می‌خواهد شبکه اقتصادی تهران - پکن را قطع کند

پژوهشگر مسائل چین گفت: روز دی اقتصادی ترامپ، میزان تاب‌آوری روابط تجاری تهران و پکن را محک می‌زند و ایران باید به‌جای اتکا به حمایت مقطعی، به‌دنبال تعمیق پیوندهای اقتصادی و ایجاد منافع مشترک با چین باشد.
[محمدعلی مهتدی] سوریه؛ میدان تقابل ترکیه و رژیم صهیونیستی
سایت اطلاعات آنلاین

[محمدعلی مهتدی] سوریه؛ میدان تقابل ترکیه و رژیم صهیونیستی

سه‌شنبه هفته گذشته تحول مهمی در سوریه رخ داد که در ایران کمتر مورد توجه محافل تحلیلی قرار گرفت: حمله ارتش صهیونیستی به فرودگاه ابوالظهور در حومه ادلب.
از قانونی کردن کودک‌همسری تا تبدیل خشونت خانگی به «تنبیه اصلاحی»؛ طالبان با زنان افغان چه کرد؟
سایت اطلاعات آنلاین

از قانونی کردن کودک‌همسری تا تبدیل خشونت خانگی به «تنبیه اصلاحی»؛ طالبان با زنان افغان چه کرد؟

طالبان در پنج سال گذشته مجموعه‌ای از قوانین و محدودیت‌ها را بر زنان افغانستان تحمیل کرده که از ممنوعیت تحصیل و محدود کردن حق طلاق تا حذف حداقل سن ازدواج و مشروعیت‌بخشی به «تنبیه اصلاحی» توسط شوهر را دربر می‌گیرد.
جابه‌جائی در میدان - همدلی
روزنامه همدلی

جابه‌جائی در میدان - همدلی

حمیدرضاعظیمی روزنامه‌نگار مسئولان آمریکایی از زمان پایان جنگ بی‌اطلاع‌اند. وزیر خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا در یک گفتگوی تلویزیونی با تاکید بر تحریم‌های سخت علیه ایران در پاسخ به پرسشی که زمان پایان جنگ را طلب می‌کرد صریحا گفت: نمی‌دانیم. دونالد ترامپ نیز پیش از این بارها از نزدیک بودن پایان جنگ خبرداده اما حرف‌های [ ]