قیمت طلا امروز




 سایت جماران / ۱ ساعت قبل

مومنی، اقتصاددان: سیاست شوک‌درمانی در زمینه بنزین، از پیش محکوم به شکست است/ دولت‌های ما هیچ‌گاه متوجه نشده و نمی‌شوند که بنزین تنها مشکل اقتصاد ایران نیست

عضو هیات علمی گروه اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه اجرای سیاست شوک‌درمانی در زمینه بنزین، از پیش محکوم به شکست است، به جماران گفت: و چون این چندمین بار است که سیاست شوک‌درمانی اجرا می‌شود، مشکوک هم هست. کدام حکومیتی در این شرایط بین‌المللی و با این بستر اجتماعی و اقتصادی، دست به چنین کاری می‌زند؟
 مومنی، اقتصاددان: سیاست شوک‌درمانی در زمینه بنزین، از پیش محکوم به شکست است/ دولت‌های ما هیچ‌گاه متوجه نشده و نمی‌شوند که بنزین تنها مشکل اقتصاد ایران نیست

این بخش به‌صورت خودکار گردآوری شده است. برای مطالعه کامل خبر، به منبع اصلی مراجعه کنید.

فرشاد مومنی در گفت‌وگو با خبرنگار جماران در تشریح راهکارهای خود برای حل معضل بنزین، اظهار کرد: متاسفانه دولت‌های ما هیچ‌گاه متوجه نشده و نمی‌شوند که بنزین تنها مشکل اقتصاد ایران نیست؛ کما اینکه خود دولت در گزارش‌هایی که منتشر می‌کند، می‌گوید ده‌ها بحران کوچک و بزرگ دارد که به انحای مختلف در پیوند با هم هستند و در تخریب تمام ستون‌های اقتصاد و نظام ملی، آثار سینرژیک می‌گذارند. در چنین شرایطی، امکان ندارد که مواجهه موردی و انتزاعی با یک مسئله بتواند موفقیت‌آمیز باشد. 

 

وی ادامه داد: دولت باید یک برنامه مشخص برای تعاملات بین بخش‌ها و مناطق، بین وجوه سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و همچنین بین مردم و حکومت تنظیم کند و تمام قیود و محدودیت‌ها مشخص شود و این طور نباشد که وقتی به نیازهای اساسی فقرا می‌رسد، دولت اعلام کند که ارز ندارد و ناگهان دم خروس بزند بیرون که چه قدر مجوز واردات طلا و خودروهای لوکس صادر شده است‌. 

 

این اقتصاددان با بیان اینکه متاسفانه یک بدعت بسیار خطرناکی در قانون برنامه هفتم گذاشته شد و آن اینکه هیچ خبری از جدول منابع و مصارف ارزی و ریالی در این سند نیست، افزود: یعنی کسانی که برنامه هفتم را نوشته و تصویب کردند، نمی‌خواهند هیچ سطحی از پاسخگویی در مورد نحوه هزینه‌کرد دلارهای متعلق به عموم جامعه را داشته باشند. این سند اصلا برنامه نیست.

 

مومنی اضافه کرد: همچنین عدم وجود چنین جداولی در سند موسوم به برنامه هفتم، نشان می‌دهد طراحان و تصویب‌کنندگان این سند، نمی‌خواهند هیچ قیدی داشته باشند و همین ما را به چنین روزی انداخته است‌. شاید بهتر باشد ما از ب بسم‌الله، دوره‌های آموزشی برای سیاستگذاران برگزار کنیم. من یک دوره آموزشی تحت عنوان "فلسفه‌های برنامه‌ریزی" برگزار کردم و گفتم وقتی سیاستگذار زیر بار طراحی یک برنامه باکیفیت نمی‌رود، یعنی می‌داند که هر فاجعه‌ای می‌تواند رخ دهد.

  …





دوشنبه ۹ شهریور ۱۴۰۵ - 31 August 2026