قیمت طلا امروز




 سایت تابناک / ۱۴۰۵/۰۵/۲۴

«پیمان مکه» مقابل حملات متحدان منطقه‌ای ایران ناکارآمد است/ احتمال پیوستن قطر به توافق بالاست

«ساوت چاینا مورنینگ پست» در مقاله‌ای نوشته است که «پیمان مکه» میان عربستان، ترکیه و پاکستان مقابل حملات متحدان منطقه‌ای ایران ناکارآمد است.
 «پیمان مکه» مقابل حملات متحدان منطقه‌ای ایران ناکارآمد است/ احتمال پیوستن قطر به توافق بالاست

به گزارش سرویس بین الملل تابناک، وب سایت «ساوت چاینا مورنینگ پست» در مقاله‌ای نوشته است: «کارشناسان می‌گویند به نظر می‌رسد پیمان دفاعی میان عربستان سعودی، ترکیه و پاکستان با هدف بازدارندگی ایران و اسرائیل از جدا کردن خاورمیانه با درگیری‌هایشان، و در پی ناتوانی واشنگتن در تضمین امنیت منطقه، منعقد شده است.

طبق مفاد این توافق که روز جمعه در مکه به امضای محمد بن سلمان، ولی‌عهد سعودی، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، و شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان رسید، «هرگونه حمله مسلحانه علیه هر یک از سه کشور، حمله‌ای علیه همه آنها تلقی خواهد شد».

جزئیات بیشتری از این توافق عمومی منتشر نشده است، اما امضاکنندگان به سرعت روشن کردند که ائتلاف نظامی تشکیل نداده‌اند و این توافق به عنوان یک عامل بازدارنده عمل می‌کند.

رائد کریملی، معاون وزیر امور خارجه عربستان در امور دیپلماسی عمومی، در پستی در شبکه‌های اجتماعی گفت که این پیمان «امنیت هیچ کشوری در منطقه را تهدید نمی‌کند و نباید آن را تشدید تنش بین هیچ دو کشوری تلقی کرد».

اردوغان نیز همین موضع را دنبال کرد و گفت این توافق «هیچ کشوری را هدف قرار نمی‌دهد و برای مشارکت همه کشور‌های برادری که خواهان صلح، شکوفایی و ثبات منطقه ما هستند، باز است».

حمد بن جاسم بن جابر آل ثانی، نخست‌وزیر پیشین قطر، این پیمان سه‌جانبه را «گامی امیدوارکننده» توصیف کرد و ابراز امیدواری نمود که دیگر اعضای شورای همکاری خلیج فارس «ابتکار عمل را برای پیوستن به آن به کار گیرند».

کارشناسان قطر را به دلیل توافق دفاعی از پیش موجود با ترکیه، نامزد آشکاری برای پیوستن به این پیمان می‌دانند. کویت نیز پس از تصویب توافقنامه همکاری دفاعی گسترده خود با پاکستان در ماه ژوئیه، امضاکننده‌ای بالقوه است.

اما امارات متحده عربی و بحرین بعید است که به پیمان مکه بپیوندند، زیرا در سال ۲۰۲۰ روابط خود را با اسرائیل و تحت نظارت توافق‌نامه‌های ابراهیم به رهبری آمریکا عادی کرده‌اند. همین وضعیت احتمالاً در مورد مصر و اردن نیز صادق است، زیرا توافق‌نامه‌های صلح چند دهه‌ای آنها با اسرائیل که با میانجی‌گری آمریکا امضا شده، آنها را ملزم به مقابله با تهدیدات علیه این (رژیم) می‌کند.

به گفته تحلیلگران، با گذشت زمان، پیمان مکه ممکن است به عنوان سومین «قطب …



 فرمانده ارتش پاکستان به تهران می‌آید
۱ ساعت قبل / خبرگزاری دانشجو

فرمانده ارتش پاکستان به تهران می‌آید

فرمانده ارتش پاکستان فردا به منظور دیدار و رایزنی با مقامات ایران به تهران سفر می‌کند.

 کانال‌های محرمانه اسرائیل با ترکیه برای «جلوگیری از جنگ»/ وال‌استریت‌ژورنال: ایران و آمریکا احتمالا دوباره به همان تفاهم‌نامه برمی‌گردند/ ادعای تکراری ترامپ درباره تنگه هرمز
۳ ساعت قبل / سایت دیدارنیوز

کانال‌های محرمانه اسرائیل با ترکیه برای «جلوگیری از جنگ»/ وال‌استریت‌ژورنال: ایران و آمریکا احتمالا دوباره به همان تفاهم‌نامه برمی‌گردند/ ادعای تکراری ترامپ درباره تنگه هرمز

در پی آغاز تجاوز نظامی اسرائیل و آمریکا علیه ایران از روز ۹ اسفندماه ۱۴۰۴، تنش‌های گسترده در خاورمیانه و درگیری‌ها میان ایران و آمریکا در تنگه هرمز همچنان اد...

 العربیه: عاصم منیر حامل پیام واشنگتن به تهران خواهد بود
۳ ساعت قبل / سایت آفتاب نیوز

العربیه: عاصم منیر حامل پیام واشنگتن به تهران خواهد بود

العربیه به نقل از منابع گزارش داد که فرمانده ارتش پاکستان در جریان سفر به تهران حامل پیام واشنگتن خواهد بود.

 عاصم منیر در راه تهران؛ فرمانده ارتش پاکستان چه پیامی از آمریکا دارد؟
۳ ساعت قبل / سایت نورنیوز

عاصم منیر در راه تهران؛ فرمانده ارتش پاکستان چه پیامی از آمریکا دارد؟

سخنگوی وزارت امور خارجه از سفر عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان، به تهران در روز دوشنبه خبر داد. این سفر در چارچوب تقویت همکاری‌های دوجانبه ایران و پاکستان و ادامه تلاش‌های اسلام‌آباد برای کمک به صلح و امنیت منطقه انجام می‌شود. درهمین حال العربیه به نقل از منابع آگاه اعلام کرد عاصم منیر در جریان سفر خود به تهران، حامل پیام‌هایی از سوی آمریکا برای ایران است.

 عاصم منیر در راه تهران؛ هدف سفر فرمانده ارتش پاکستان به ایران چیست؟
۴ ساعت قبل / سایت نورنیوز

عاصم منیر در راه تهران؛ هدف سفر فرمانده ارتش پاکستان به ایران چیست؟

سخنگوی وزارت امور خارجه از سفر عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان، به تهران در روز دوشنبه خبر داد. این سفر در چارچوب تقویت همکاری‌های دوجانبه ایران و پاکستان و ادامه تلاش‌های اسلام‌آباد برای کمک به صلح و امنیت منطقه انجام می‌شود.



تبدیل آمریکا به بزرگترین تولیدکننده نفت و گاز جهان
سایت عصرایران

تبدیل آمریکا به بزرگترین تولیدکننده نفت و گاز جهان

تولید نفت خام آمریکا در سال ۲۰۲۶ حدود ۱۳.۷ تا ۱۳.۸ میلیون بشکه در روز پیش‌بینی شده است.
سایت فرارو

تیپ متفاوت امیر قطر در یک کافه

چین در دوراهی، ایران در آزمون/ ترامپ می‌خواهد شبکه اقتصادی تهران - پکن را قطع کند
سایت فرارو

چین در دوراهی، ایران در آزمون/ ترامپ می‌خواهد شبکه اقتصادی تهران - پکن را قطع کند

پژوهشگر مسائل چین گفت: روز دی اقتصادی ترامپ، میزان تاب‌آوری روابط تجاری تهران و پکن را محک می‌زند و ایران باید به‌جای اتکا به حمایت مقطعی، به‌دنبال تعمیق پیوندهای اقتصادی و ایجاد منافع مشترک با چین باشد.
[محمدعلی مهتدی] سوریه؛ میدان تقابل ترکیه و رژیم صهیونیستی
سایت اطلاعات آنلاین

[محمدعلی مهتدی] سوریه؛ میدان تقابل ترکیه و رژیم صهیونیستی

سه‌شنبه هفته گذشته تحول مهمی در سوریه رخ داد که در ایران کمتر مورد توجه محافل تحلیلی قرار گرفت: حمله ارتش صهیونیستی به فرودگاه ابوالظهور در حومه ادلب.
از قانونی کردن کودک‌همسری تا تبدیل خشونت خانگی به «تنبیه اصلاحی»؛ طالبان با زنان افغان چه کرد؟
سایت اطلاعات آنلاین

از قانونی کردن کودک‌همسری تا تبدیل خشونت خانگی به «تنبیه اصلاحی»؛ طالبان با زنان افغان چه کرد؟

طالبان در پنج سال گذشته مجموعه‌ای از قوانین و محدودیت‌ها را بر زنان افغانستان تحمیل کرده که از ممنوعیت تحصیل و محدود کردن حق طلاق تا حذف حداقل سن ازدواج و مشروعیت‌بخشی به «تنبیه اصلاحی» توسط شوهر را دربر می‌گیرد.
جابه‌جائی در میدان - همدلی
روزنامه همدلی

جابه‌جائی در میدان - همدلی

حمیدرضاعظیمی روزنامه‌نگار مسئولان آمریکایی از زمان پایان جنگ بی‌اطلاع‌اند. وزیر خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا در یک گفتگوی تلویزیونی با تاکید بر تحریم‌های سخت علیه ایران در پاسخ به پرسشی که زمان پایان جنگ را طلب می‌کرد صریحا گفت: نمی‌دانیم. دونالد ترامپ نیز پیش از این بارها از نزدیک بودن پایان جنگ خبرداده اما حرف‌های [ ]