قیمت طلا امروز




 سایت آفتاب نیوز / ۲ ساعت قبل

چرا ونیز امسال مردانه‌تر از همیشه شده است؟

جشنواره فیلم ونیز امسال با یک آمار غیرمنتظره در بخش مسابقه اصلی روبه‌روست؛ از ۲۱ فیلم حاضر در رقابت برای شیر طلایی، تنها یک فیلم به کارگردانی یک زن دیده می‌ش...
 چرا ونیز امسال مردانه‌تر از همیشه شده است؟

به گزارش آفتاب نیوز،

این رقم در حالی ثبت شده که ونیز در دو سال گذشته سهمی نزدیک به ۲۹ درصد برای فیلمسازان زن داشت و جشنواره‌هایی مانند برلین و لوکارنو نیز امسال حضور به‌مراتب پررنگ‌تری برای زنان در بخش مسابقه در نظر گرفته‌اند. آیا ونیز ۲۰۲۶ یک عقب‌گرد است یا نشانه‌ای از شکنندگی دستاورد‌های برابری جنسیتی در سینمای جشنواره‌ای؟

آلبرتو باربرا، مدیر هنری جشنواره فیلم ونیز، به‌دلیل کاهش چشمگیر حضور کارگردانان زن در بخش مسابقه اصلی این جشنواره با انتقاد چندین سازمان سینمایی ایتالیا مواجه شده است. امسال تنها یک فیلم از میان ۲۰ فیلم بخش مسابقه اصلی ونیز به کارگردانی یک زن ساخته شده است.

این سازمان‌ها، از جمله «زنان در سینما، تلویزیون و رسانه ایتالیا»، درباره انتخاب‌های امسال در مورد سینمای ایتالیا نوشته‌اند: «هفت کارگردان مرد نماینده سینمای ایتالیا در بخش‌های مسابقه و خارج از مسابقه جشنواره فیلم ونیز و در مهم‌ترین صحنه جشنواره هستند. این انتخابی یک‌بعدی است؛ انتخابی کاملاً مردانه.»

این گروه‌ها در بیانیه‌ای که روز دوشنبه در روزنامه ایتالیایی «لا رپوبلیکا» منتشر و در شبکه‌های اجتماعی نیز منتشر شد، تأکید کردند: «کیفیت، مفهومی الهی، بی‌طرف و عینی نیست که خارج از تاریخ معلق باشد. ما به‌خوبی می‌دانیم که این مفهومی متحرک و در حال تکامل است و هنر میدان نبردی متشکل از بدن‌ها، اشک‌ها، خون و قدرت است؛ نه قلمرویی پاک و آسمانی که فرشتگان کیفیت در آن بدون جنسیت بال‌وپر بزنند.»

در ادامه این بیانیه آمده است: «هر انتخاب نتیجه یک نگاه، یک فرهنگ و یک تخیل است؛ نتیجه ترجیحات، حساسیت‌ها، محدودیت‌ها، اشتباهات و یک خط‌مشی مشخص سردبیری است. تصور اینکه کیفیت را بتوان از همه این عوامل جدا کرد، یعنی نادیده گرفتن چگونگی شکل‌گیری قانون فرهنگی و سرچشمه هنر.»

امضاکنندگان این بیانیه همچنین تأکید کرده‌اند: «دقیقاً به همین دلیل، معیار‌هایی که با آنها کیفیت را می‌سنجیم نیز باید دائماً مورد پرسش قرار بگیرند. وقتی سال‌به‌سال با چنین عدم توازن شدیدی در نمایندگی مواجه هستیم، نمی‌توانیم صرفاً نتیجه بگیریم که کارگردانان زن «به اندازه کافی خوب نیستند». باید بپرسیم آیا ابزار‌هایی که با آنها سینما را می‌بینیم، هنوز برای زمانه امروز مناسب هستند یا نه.»

از دیگر امضاکنندگان …



 خشم جمعی از جوانمرگی بازیگران
۱۷ ساعت قبل / روزنامه آرمان امروز

خشم جمعی از جوانمرگی بازیگران

آرمان امروز : چند تن از چهره‌های زنی که از کودکی بازیگر بودند، در اعتراض به مرگ چند بازیگر جوان به هالیوود اعتراض کردند و نارسا بودن سیستم را موجب جوانمرگی آنها دانستند. آنا پاکوین و ملیسا گیلبرت پس از مرگ هایدن پنیتیر خواستار محافظت از کودکان بازیگر شدند و از سکوت جمعی در برابر [ ]

 جعفر حسنخانی درگذشت
۶ ساعت قبل / سایت هم میهن

جعفر حسنخانی درگذشت

نوازنده و هنرمند باسابقه موسیقی ایران ساعاتی قبل در سن 88 سالگی درگذشت.

 بازگشت یک شاهکار ایرانی به صحنه
۱۷ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

بازگشت یک شاهکار ایرانی به صحنه

مهم‌ترین دستاورد اجرای مجدد «خسوف» در ایران، به صحنه بردن این اثر توسط ارکستری کاملاً ایرانی بود که نوازندگانش همگی از ایران بودند و توانستند اجرایی قابل‌قبول ارائه دهند.

 علیرضا اوسیوند «محمودآقا» شد
۳ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

علیرضا اوسیوند «محمودآقا» شد

علیرضا اوسیوند در سریال تاریخی «حماسه زاگرس» به کارگردانی حسن آخوندپور به ایفای نقش می‌پردازد.

 بازیگر قدیمی درگذشت
۳ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

بازیگر قدیمی درگذشت

محمدعلی فرمند، بازیگر پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون اهل گیلان، امروز پنجشنبه ۵ شهریورماه در سن ۷۸ سالگی درگذشت.

 تاریخچه فال حافظ و شیوه فال گرفتن
۱۲ ساعت قبل / سایت تابناک

تاریخچه فال حافظ و شیوه فال گرفتن

فال حافظ یکی از ماندگارترین رسم‌های فرهنگی ایرانیان است؛ رسمی که از شب یلدا و نوروز تا لحظه‌های مهم زندگی، همچنان در میان خانواده‌ها و جمع‌های دوستانه رواج د...



راز بیمارانی که از موزه به بیمارستان رفتند!
خبرگزاری ایسنا

راز بیمارانی که از موزه به بیمارستان رفتند!

یک گردشگر وارد موزه‌ای در فلورانس می‌شود، مقابل یک شاهکار می‌ایستد و چند دقیقه بعد دیگر حالش خوب نیست. قلبش تند می‌زند، سرش گیج می‌رود و جهان اطرافش شکل عادی خود را از دست می‌دهد. این صحنه آن‌قدر در فلورانس تکرار شد که یک روان‌پزشک شروع به ثبت پرونده‌هایشان کرد؛ ماجرایی که بعدها با نام «سندرم استاندال» مشهور شد.
قاب‌های کوچکی از ایران + عکس
خبرگزاری ایسنا

قاب‌های کوچکی از ایران + عکس

قلمدان‌های لاکی، از ظریف‌ترین جلوه‌های هنر ایرانی، روزگاری وسیله‌ای برای نگهداری قلم بودند اما به‌تدریج به بوم‌های کوچکی برای نمایش نقاشی، تذهیب و روایت‌های تاریخی و ادبی از ایران تبدیل شدند؛ هنری که در دوره قاجار به اوج ظرافت رسید و امروز نمونه‌هایی از آن در موزه‌های معتبر جهان، بخشی از نبوغ و مهارت استادکاران ایرانی را روایت می‌کند.
چرا مهدی اخوان‌ثالث موسیقی را کنار گذاشت؟
سایت عصرایران

چرا مهدی اخوان‌ثالث موسیقی را کنار گذاشت؟

«اخوان» پیش از شعر، به موسیقی روی آورد که با منع جدی پدر روبرو شد و برخلاف میل خود، موسیقی را کنار گذاشت.
شهر سوخته؛ تمدنی که ۵ هزار سال جلوتر از زمان خود بود/ رازهای تمام شهر؛ از پروتز چشم تا جراحی مغز
سایت خبرآنلاین

شهر سوخته؛ تمدنی که ۵ هزار سال جلوتر از زمان خود بود/ رازهای تمام شهر؛ از پروتز چشم تا جراحی مغز

«شهر سوخته» سال‌هاست با عنوان «شهری که از زمان خود جلوتر بود» معرفی می‌شود؛ اما آیا این توصیف واقعاً بر پایه شواهد علمی است یا حاصل بزرگ‌نمایی رسانه‌ای؟ برای پاسخ باید به حدود پنج هزار سال پیش، در حاشیه دلتای رود هیرمند بازگردیم.
چرا ونیز امسال مردانه‌تر از همیشه شده است؟/  سهم زنان از بخش مسابقه فقط یک فیلم
سایت خبرآنلاین

چرا ونیز امسال مردانه‌تر از همیشه شده است؟/ سهم زنان از بخش مسابقه فقط یک فیلم

جشنواره فیلم ونیز امسال با یک آمار غیرمنتظره در بخش مسابقه اصلی روبه‌روست؛ از ۲۱ فیلم حاضر در رقابت برای شیر طلایی، تنها یک فیلم به کارگردانی یک زن دیده می‌شود؛ آماری که سهم زنان را به حدود ۵ درصد می‌رساند.
افول ستاره
سایت روزنامه سازندگی

افول ستاره

چرا سینما، محمدرضا گلزار را پس زد و او به ستاره فضای مجازی تبدیل شد؟