قیمت طلا امروز




 سایت برترینها / ۲ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۶

سلاح مرموز چین روی شناور پنهانکار

این شناور آزمایشی که نخستین‌بار در سال ۲۰۲۳ مشاهده شد، اخیرا با جایگزینی یک پرتابگر موشک با سامانه‌ای جعبه‌ای‌شکل و ناشناخته، بار دیگر مورد توجه تحلیلگران نظامی قرار گرفته است.
 سلاح مرموز چین روی شناور پنهانکار
ایرنا: چین با آزمایش یک کوروت(ناوچه سبک) پنهانکار مجهز به سامانه‌ای ناشناخته، گمانه‌زنی‌ها درباره نسل جدید تسلیحات دریایی را افزایش داده است؛ سامانه‌ای که احتمال می‌رود یک سلاح صوتی یا مایکروویو پرقدرت باشد و بتواند از مقابله با پهپادهای انبوه تا اعمال فشار در «منطقه خاکستری» کاربرد داشته باشد.

به گزارش نشریه آسیا تایمز، این شناور آزمایشی که نخستین‌بار در سال ۲۰۲۳ مشاهده شد، اخیرا با جایگزینی یک پرتابگر موشک با سامانه‌ای جعبه‌ای‌شکل و ناشناخته، بار دیگر مورد توجه تحلیلگران نظامی قرار گرفته است.

برخی کارشناسان احتمال می‌دهند که این سامانه یک سلاح صوتی برای ایجاد اختلال در نیروهای دشمن باشد، در حالی که گروهی دیگر آن را یک سامانه مایکروویو پرقدرت(HPM) می‌دانند که برای مقابله با هواپیمای بدون سرنشین‌ها (پهپادها) طراحی شده است.

همچنین، قرار گرفتن این سامانه روی یک شناور پنهانکار می‌تواند نشانه‌ای از تلاش چین برای آزمایش فناوری‌هایی باشد که در آینده هم برای ماموریت‌های «منطقه خاکستری» و هم برای دفاع در برابر حملات گسترده پهپادی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

چین پیش از این نیز به استفاده از تجهیزات صوتی و لیزری در برخی رویارویی‌های دریایی متهم شده است.

بنابراین، در صورت مایکروویو بودن سامانه جدید، یکی از مهم‌ترین کاربردهای احتمالی آن مقابله با دسته‌های بزرگ پهپادی است؛ تهدیدی که می‌تواند با مصرف حجم زیادی از موشک‌های رهگیر و مهمات متعارف، سامانه‌های دفاعی کشتی‌ها را تحت فشار قرار دهد.

با این حال، هنوز هیچ تایید رسمی درباره ماهیت دقیق این سامانه منتشر نشده است و آنچه اهمیت دارد، این است که تبدیل شدن این کوروت به یک سکوی آزمایشی برای بررسی فناوری‌های کم‌مشاهده، تسلیحات نوظهور و سامانه‌های انرژی هدایت‌شده است؛ فناوری‌هایی که در صورت رفع چالش‌های مربوط به تامین انرژی، خنک‌سازی، برد و مقابله با اقدامات متقابل، می‌توانند بخشی از چهره جنگ دریایی آینده را تغییر دهند.



 نماینده ایران: تجاوز نظامی آمریکا و اسرائیل سیاسی‌کاری شورای امنیت را آشکار کرده است

نماینده ایران: تجاوز نظامی آمریکا و اسرائیل سیاسی‌کاری شورای امنیت را آشکار کرده است

غلامحسین درزی سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل گفت: تجاوز نظامی ایالات متحده و رژیم اسرائیل علیه حاکمیت و تمامیت ارضی ایران، بار دیگر سیاسی‌کاری، استانداردهای دوگانه و اعمال گزینشی قوانین و رویه‌های شورای امنیت را آشکار کرده است.

 پاسخ مخبر به ترامپ: تنگه هرمز ایرانی بوده و ایرانی خواهد ماند

پاسخ مخبر به ترامپ: تنگه هرمز ایرانی بوده و ایرانی خواهد ماند

مشاور رهبر معظم انقلاب در پاسخ به گزافه‌گویی‌های رئیس جمهور آمریکا درباره تنگه هرمز، تاکید کرد که این آبراهه ایرانی بوده و ایرانی نیز خواهد ماند.

 تحریم‌های جدید انگلیس علیه ایران

تحریم‌های جدید انگلیس علیه ایران

بریتانیا در تازه‌ترین اقدام خصمانه خود، هفت مورد جدید را به فهرست تحریم‌های ایران اضافه کرد.

 نیویورک‌تایمز خطاب به آمریکایی‌ها؛ بنزین و گازوئیل خیال ارزان‌شدن ندارند

نیویورک‌تایمز خطاب به آمریکایی‌ها؛ بنزین و گازوئیل خیال ارزان‌شدن ندارند

نیویورک‌تایمز در گزارشی با اشاره به تنش‌های خاورمیانه و تاثیر آن بر بهای نفت، نوشت: دنیا با کمبود نفت مواجه نیست؛ مشکل این است که ظرفیت و فضای کافی برای تبدیل نفت به سوخت ندارد؛ بدین معنا که قیمت فرآورده‌های پالایشی همچون بنزین همچنان بالا خواهد ماند؛ و حل این مشکل می‌تواند به مراتب آزاردهنده‌تر باشد و زندگی را برای آمریکایی‌ها ناخوشایند کند.

 آیا موشک‌های ایران واقعا به اروپا می‌رسند؟

آیا موشک‌های ایران واقعا به اروپا می‌رسند؟

در پنج دهه گذشته ایران همیشه برد موشک هایش را بر اساس حساسیت اروپایی‌ها تنظیم می‌کرد به گونه‌ای که آنها احساس خطر نکنند، اما ظاهرا این دکترین نظامی جمهوری اسلامی در حال تغییر است.

 قالیباف با رئیس‌جمهور عراق دیدار کرد

قالیباف با رئیس‌جمهور عراق دیدار کرد

رئیس مجلس شورای اسلامی در سفر به عراق با رئیس‌جمهور این کشور دیدار و گفت و گو کرد.

 هشدار تهران

هشدار تهران

تنش لفظی بین ایران و آمریکا بر سر تنگه هرمز

 پزشکیان: مذاکره به معنای تسلیم نیست/ دنیا از پایداری ملت ایران و نیروهای مسلح حیرت کرد/ اگر چنین حمله‌ای به دیگر کشورها صورت می گرفت، به فروپاشی می‌انجامید/ از همراهی مردم در سختی‌ها قدردانی می‌کنم/ مردم عملکرد مسئولان را می سنجند

پزشکیان: مذاکره به معنای تسلیم نیست/ دنیا از پایداری ملت ایران و نیروهای مسلح حیرت کرد/ اگر چنین حمله‌ای به دیگر کشورها صورت می گرفت، به فروپاشی می‌انجامید/ از همراهی مردم در سختی‌ها قدردانی می‌کنم/ مردم …

پزشکیان مذاکره را به معنای تسلیم ندانست و با اشاره به تجربه جهانی، گفت: کشورهایی مانند چین با رقابت اقتصادی خود را اثبات می کنند. حفظ میهن، خدمت رسانی و احساس تعلق ملی در برابر بیگانگان ضرورت دارد. باید از همراهی مردم در سختی ها قدردانی کنم.