قیمت طلا امروز




 سایت اعتماد آنلاین / ۱۴۰۵/۰۵/۱۰

سهم خوراکی‌ها از دستمزد / روغن جامد ۳۹۹.۵ درصد گران شد!

براساس داده‌های منتشرشده از سوی مرکز آمار ایران، سطح قیمت مواد خوراکی در تیرماه ۱۴۰۵ با سرعت کمتری نسبت به ماه‌های قبل افزایش یافت. محاسبه هزینه خوراکی خانوارها در تیرماه، براساس سبد استاندارد اقلام مصرفی وزارت رفاه، حاکی از رشد ۱۳۳درصدی هزینه خوراکی نسبت به تیرماه سال۱۴۰۴ است.
 سهم خوراکی‌ها از دستمزد / روغن جامد ۳۹۹.۵ درصد گران شد!

کد خبر: 784898 | ۱۴۰۵/۰۵/۱۰ ۱۲:۲۳:۲۰ اعتمادآنلاین |

براساس داده‌های منتشرشده از سوی مرکز آمار ایران، سطح قیمت مواد خوراکی در تیرماه ۱۴۰۵ با سرعت کمتری نسبت به ماه‌های قبل افزایش یافت. محاسبه هزینه خوراکی خانوارها در تیرماه، براساس سبد استاندارد اقلام مصرفی وزارت رفاه، حاکی از رشد ۱۳۳درصدی هزینه خوراکی نسبت به تیرماه سال۱۴۰۴ است.

به گزارش دنیای اقتصاد،  طبق آمار تورم خوراکی، قیمت اقلام سبد خوراکی در تیرماه ۱۴۰۵ با بیش از ۱۲۸درصد افزایش نسبت به تیرماه ۱۴۰۴ روبه‌رو بوده است. در بین اقلام خوراکی، بیشترین تورم سالانه، مربوط به کالاهای روغن جامد (۳۹۹.۵ درصد)، روغن مایع (۳۴۴.۳ درصد)، سس مایونز (۲۵۳.۱ درصد) و برنج خارجی (۲۱۱.۳ درصد) بوده است.

در بازه زمانی یک‌ماهه، نرخ تورم اقلام خوراکی رقم ۲.۵ درصد را به ثبت رساند. در تیرماه ۱۴۰۵، هویج فرنگی، پرتقال و سیب‌زمینی بیشترین افزایش ماهانه قیمت را تجربه کردند. داده‌های تورم تیرماه، شاهد کاهش ۵.۸ واحد درصدی تورم مواد غذایی نسبت به تیرماه سال گذشته است. همچنین تورم ماهانه مواد غذایی، در تیرماه ۴.۴ واحد درصد نسبت به خرداد کاهش یافته است.

کارشناسان معتقدند این کاهش بیشتر نتیجه تعدیل انتظارات تورمی و کاهش نااطمینانی‌های سیاسی بوده تا تغییرات ساختاری. با این حال، نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه در این ماه، همچنان با افزایش جزئی به ۸۳.۹درصد رسید و تورم خدمات به‌دلیل چسبندگی بالاتر، حتی افزایش یافت. 

افزایش قیمت اقلام خوراکی در ماه‌های اخیر، عمدتا ناشی از چند عامل به‌هم‌پیوسته بوده است. یکی از مهم‌ترین عوامل، حذف ارز ترجیحی کالاهای اساسی از دی‌ماه ۱۴۰۴ و انتقال یارانه آن به مصرف‌کننده از طریق کالابرگ الکترونیک است. همزمان افزایش نرخ ارز و نوسانات آن هزینه تامین مواد اولیه را بالا برد.

رشد هزینه‌های تولید داخلی شامل خوراک دام، انرژی، حمل‌ونقل، بسته‌بندی و دستمزد نیز فشار مضاعفی وارد کرد. اختلالات زنجیره تامین ناشی از درگیری‌های نظامی در تنگه هرمز نیز عرضه را محدود کرد و به تشدید انتظارات تورمی ختم شد.

قوانین و سیاست‌های حمایتی مانند یارانه گسترده، قیمت‌گذاری دستوری، ارز ترجیحی و محدودیت واردات، اغلب با هدف حمایت کوتاه‌مدت از مصرف‌کننده یا تولیدکننده طراحی می‌شوند؛ اما در بلندمدت تاب‌آوری اقتصاد را کاهش می‌دهند و جایگزینی کالاها را سخت‌تر می‌کنند. وقتی قیمت یک کالا به‌صورت مصنوعی پایین نگه داشته شود، تولیدکنندگان انگیزه کمتری برای افزایش بهره‌وری، تنوع‌بخشی یا یافتن جایگزین‌های کارآمد دارند.

در نتیجه، کشش جایگزینی در بازار پایین می‌آید و اقتصاد نسبت به شوک‌های عرضه، مثل اختلال واردات یا افزایش هزینه نهاده‌ها، آسیب‌پذیرتر می‌شود. از سوی دیگر، حمایت‌های طولانی‌مدت می‌تواند به انحصار یا رانت‌جویی منجر شود. وقتی حمایت ناگهان حذف یا محدود شود، بازار فاقد جایگزین‌های آماده است و جهش قیمت و کمبود رخ می‌دهد.

طبق برآوردها، در تیرماه ۱۴۰۴ معادل ۵۹ درصد از درآمد خانوارها صرف خرید اقلام خوراکی می‌شد. با این حال، در تیرماه ۱۴۰۵ این رقم به ۷۴.۵درصد رسیده است. به بیان دیگر، یک خانواده چهارنفره، تنها ۲۵.۵درصد از حداقل دستمزد را می‌تواند به سایر هزینه‌ها، اعم از مسکن، درمان، پوشاک، حمل‌ونقل، لوازم خانگی، تفریح و فرهنگ تخصیص دهد. اخبار مرتبط ببینید| حقوق نیروهای شرکتی در صورت تبدیل وضعیت کاهش می‌یابد تاریخ پرداخت حقوق کارکنان دولت



۴ ساعت قبل / سایت آوش

آغاز واریز معوقات بازنشستگان از دهم شهریور

«فضل‌الله رنجبر» سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس، در گفت‌و‌گو با رسانه‌ها، از برگزاری نشست با وزیر کار خبر داده و در این رابطه اعلام کرده است «بنا بر اعلام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، پرداخت معوقات مربوط به همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در دستور کار قرار دارد. همچنین مقرر شده است مابه‌التفاوت افزایش حقوق فروردین و اردیبهشت‌ماه نیز به بازنشستگان پرداخت شود. در این جلسه، جمع‌بندی نهایی بر این شد که تمامی موارد مذکور، اعم از اجرای احکام همسان‌سازی و پرداخت معوقاتِ افزایش حقوق، از تاریخ دهم شهریورماه عملیاتی شود.»

پیش از این نیز، نمایندگان مجلس اطلاع داده بودند که واریز معوقات بازنشستگان از دهم شهریور آغاز می‌شود.

بازنشستگان ابراز امیدواری می‌کنند که معوقات یکجا و در موعد مقرر پرداخت شود و بیش از این تاخیر در کار نیفتد؛ آنها تاکید دارند که تا همین امروز، ارزش معوقات شان به شدت کاهش یافته است.

منبع: جماران

 




 مهم‌ترین اخبار کدال تا امروز ۳۰ مرداد ۱۴۰۵ | از افزایش سرمایه‌های سنگین تا خبر‌های مهم فارس، صبا و تاصیکو
۱۲ ساعت قبل / سايت نبض بورس

مهم‌ترین اخبار کدال تا امروز ۳۰ مرداد ۱۴۰۵ | از افزایش سرمایه‌های سنگین تا خبر‌های مهم فارس، صبا و تاصیکو

سامانه کدال تا امروز جمعه ۳۰ مرداد ۱۴۰۵ شاهد انتشار اطلاعیه‌های متعددی از سوی شرکت‌های بورسی و فرابورسی بود. در میان مهم‌ترین اخبار امروز، موضوعاتی مانند پیش...

 تعیین‌تکلیف مرخصی پلاک‌های منطقه آزاد تا پایان شهریور
۶ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

تعیین‌تکلیف مرخصی پلاک‌های منطقه آزاد تا پایان شهریور

دنیای اقتصاد: معاون فنی و مهندسی پلیس راهور فراجا با اعلام اینکه مشکل مرخصی پلاک‌های موقت منطقه آزاد انزلی تا پایان شهریورماه حل خواهد شد، گفت: واردات خودرو به مناطق آزاد باعث افزایش رضایتمندی عمومی، اشتغال‌زایی و ارتقای امنیت عبور و مرور جاده‌ها شده‌ است‌. به گزارش ایرنا، سرهنگ محمدحسن ابراهیم‌پور در همایش توجیهی شرکت‌های واردکننده خودرو با موضوع فرآیند اخذ کاردکس و ترخیص خودروهای پلاک منطقه، بیان کرد: به دنبال شماره‌گذاری خودروهای مناطق آزاد، سرمایه خودرویی نیز جذب شد. معاون فنی و مهندسی پلیس راهور فراجا با اعلام اینکه برای خودروهای عمرانی و کشاورزی در مناطق آزاد، پلاک جدیدی طراحی شده، عنوان کرد: با طراحی این پلاک فعالان این حوزه نیز می‌توانند از ظرفیت موجود بهره‌مند شوند.

 تأکید نفت ستاره خلیج فارس بر ایمنی استفاده محدود از متانول در بنزین
۸ ساعت قبل / سایت هم میهن

تأکید نفت ستاره خلیج فارس بر ایمنی استفاده محدود از متانول در بنزین

مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس اعلام کرد استفاده کنترل‌شده از متانول در بنزین تولیدی این پالایشگاه، پس از مطالعات و آزمایش‌های فنی انجام شده و با فاصله قابل توجه از سقف مجاز استانداردها اجرا شده است.

 خبرخوش برای دارندگان سهام عدالت
۱۱ ساعت قبل / سایت اقتصاد ایرانی

خبرخوش برای دارندگان سهام عدالت

اقتصادایرانی: زمان‌بندی توزیع سود سهام عدالت در دو مرحله و در آستانه «هفته دولت» نهایی شد.

 هشدار نارنجی بارندگی در ۵ استان کشور
۱۲ ساعت قبل / سایت هم میهن

هشدار نارنجی بارندگی در ۵ استان کشور

سازمان هواشناسی هشدار نارنجی رگبار، رعدوبرق و احتمال وقوع سیلاب در برخی استان‌های شمالی و شمال‌شرقی کشور صادر کرد.

 چهارمین هفته  سبز  بورس
۶ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

چهارمین هفته سبز بورس

معاملات بورس تهران در هفته گذشته در شرایطی به پایان رسید که نماگرهای اصلی بازار سهام بار دیگر مسیر صعودی را پیمودند و هر دو شاخص کل و هموزن به اوج‌های تاریخی جدید رسیدند. شاخص کل با رشد 3.8درصدی در محدوده ۵‌میلیون و ۹۵۲هزار واحد قرار گرفت و فاصله خود با مرز روانی ۶‌میلیون واحد را به حداقل رساند.