قیمت طلا امروز




 سایت رکنا / ۱۴۰۵/۰۵/۱۲

غنی‌سازی ۲۰ تا ۶۰ درصدی برخی نقل قول‌ها/ از یادآوری پزشکیان دربارهٔ ظلم تا نام‌های شاهنامه‌ای پسران شاه‌اسماعیل

رکنا: هر وقت نام شاه اسماعیل به میان می‌آید نمی‌توان از همسر و محبوبهٔ ‌او ( بهروزه خانم) هم نگفت که در جنگ چالدران به اسارات عثمانی‌ها در آمد و چون عثمانی جنگ خود با ایران و شیعیان را جنگ اسلام و کفر می‌دانست بهروزه خانم را به عنوان کنیز به دربار خودشان بردند....
 غنی‌سازی ۲۰ تا ۶۰ درصدی برخی نقل قول‌ها/ از یادآوری پزشکیان دربارهٔ ظلم تا نام‌های شاهنامه‌ای پسران شاه‌اسماعیل

به گزارش رکنا، همه روزه از چهره‌های گوناگون سیاسی و فرهنگی و اجتماعی در داخل و خارج ایران، سخنانی نقل و منتشر می‌شود و حجم عظیمی از اخبار یا محتوای فضای مجازی را هم به خود اختصاص می‌دهند.

کار‌به‌دستان ومقامات داخلی البته علاقۀ مفرطی به طرح سخنان تکراری دارند و ظاهرا روی گزارۀ کم‌حافظه بودن خلق‌الله زیاده حساب کرده‌اند و برخی هم مدام «باید و نباید» می‌کنند و «تأکید بر این» و توصیه به آن. چندان که می‌توان ادعا کرد متنی که در آن مقام و صاحب منصبی باید و نباید کرده یا خبری که در آن آمده فلان مسؤول بر این موضوع یا بر آن مقوله تأکید کرده ارزش خبری ندارد چون خبر باید از وقوع امری حکایت کند نه تأکید بر بدیهیاتی که رعایت هم نمی‌کنند.  

با این حال از برخی نقل قول‌ها و جملاتی که منتشر می‌شود نمی‌توان گذشت و گاه ارزش پرداختن در حد یک یادداشت را دارند. منتها چون اخبار هم‌دیگر را می‌بلعند چندان مورد توجه قرار نمی‌گیرند.

از این رو هر از گاهی بر این نقل قول‌ها ولو کوتاه درنگ می‌کنیم تا فراموش نشوند و به بهانۀ آن نکته‌ای را هم یادآور می‌شویم و اصطلاحا غنی‌سازی‌شان می‌کنیم؛ از 20 تا 60 درصد. بیش از آن خطرناک است!

1.  «تناقض است اگر زیر بار ظلم دشمنان نرویم ولی به مردم خودمان ظلم کنیم» - رییس جمهور پزشکیان 

این جمله به رغم ظاهر ساده و بدیهی آن بیان‌گر یکی از مهم ترین پارادوکس‌هاست. آقای پزشکیان بر جای درستی انگشت گذاشته که البته به چشم می‌آمد ولی گفته نمی‌شد. به تعبیر حافظ: کار بد مصلحت آن است که مطلق نکنیم. 

در نگاه اقتدارگرایان داخلی اما برخی کارها را اگر دیگران انجام بدهند بد است ولی خودشان مرتکب شوند بد نیست. مصادیق آن چندان در دور و بر ما مشهود است که شاید نیاز به توضیح بیشتر نباشد. 

۲ . «اکبر عبدی یک استعداد ویژه بود که باید مراقب او می‌بودند تا در ۶۶ سالگی از دست نرود.»- مجتبی راعی، کارگردان سینما 

بخش اول را همه گفته‌اند و قسمت دوم مد نظر است. این همه نهاد و دم و دستگاه تنها برای این نیست که به سود خودشان مراقبت و کنترل کنند. باید به فکر حفظ سرمایه‌ها هم باشند. وقتی بازیگری در آن سطح گرفتار موردی می‌شود یا ناگزیر از تن دادن به بازی در فیلمی که در خور نام او نیست یکی و جایی باید باشد تا به مثابه هشدار تلقی کند و حمایت کند اما این کار را انجام نمی‌دهند و سرمایه‌ها از بین می‌رود.

۳. «کشتی‌های کوچک یا ناوگان دریایی پشه‌ای ایران می‌تواند الگویی برای نوع مواجهه باشد.»- ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه 

هر چند به آنچه رهبران روس می‌گویند چندان نمی‌توان نگاه مثبت داشت و مشخص نیست این را برای خوش‌آیند ما گفته تا از انجام تعهدات سر‌باز بزند یا یا واقعی است اما یادآور گزارهٔ‌ مشهور است: کوچک، زیباست. مصادیق هم بسیار است: اگر صدا و سیما این قدر حجیم نبود کارآمد‌تر بود. اگر به جای ورزشگاه آزادی چند ورزشگاه جمع‌و‌جور‌تر داشتیم فوتبال ما لنگ زمین نبود. اگر ساختمان مجلس را این قدر بزرگ و در دست‌رس حملات موشکی و پهپادی نمی‌ساختند و مثل بریتانیا در سالنی جمع‌و‌جور می‌نشستند از همان بالا می رفتند زیر زمین و ناگزیر نبودند از بیم حمله دشمن به فضای مجازی پناه ببرند. بزرگی ساختمان و تشریفات شاید شکوه ظاهری بیاورد ولی گاه از چابکی می‌اندازد و آقای پوتین به همین اشاره کرده. چابکی و فرزی قایق‌های ایرانی در مقابل کشتی‌های بزرگ و نفت‌کش در تنگهٔ‌هرمز. این گزاره را به خیلی جاهای دیگر هم می توان تعمیم داد. دولت و کلیت حاکمیت چاره‌ای جز سبک شدن ندارد. 

۴. «باید از نخست‌وزیر اسراییل بپرسیم آیا از تاریخ معاصر ایران چیزی می‌دانی؟ تا کنون نام محمد مصدق را شنیده‌ای؟ نخست‌وزیر منتخب مردم ایران که از ۱۹۵۱ تا ۱۹۵۳ بر سر کار بود و پس از ملی کردن صنعت نفت ایران در کودتایی با طراحی و اجرای سازمان سیا و ام‌آی‌سیکس از قدرت برکنار شد و زخمی که آن کودتا بر جای گذاشت هنوز در جان بسیاری از ایران زنده است.»- توماس فریدمن، ستون‌نویس نیویورک تایمز 

دو هفتهٔ دیگر ۲۸ مرداد است؛ سال‌گرد همین کودتای سیاه که روزنامه‌نگار مشهور به آن اشاره کرده ولی هنوز بعد از بیش از ۷۰ سال عده‌ای در ایران با مدعای روشن فکری ذهن مردم را مشوش می‌کنند که کودتا بود یا نبود و به جای واژهٔ کودتا از کلمهٔ‌ واقعه استفاده می‌کنند تا مبادا در فضای مجازی هدف حملات سلطنت‌طلبان قرار بگیرند و مدعی‌اند برکناری دکتر مصدق از اختیارات شاه بوده و نمی‌گویند اگر چنین بود چرا حکم را روز روشن ابلاغ نکرد و سرهنگ بدنامی چون نصیری را   شبانه فرستاد و چرا خود بعد از برکناری از کشور گریخت؟ اگر معیارشان قبل مشروطه و رفتار ناصرالدین شاه قاجار است پس چرا انقلاب مشروطه برپا شد که ۱۴ مرداد ۱۲۰ ساله می‌شود. ناصرالدین شاه هم حکم برکناری امیر کبیر را صادر کرد هم حاجب‌الدوله را فرستاد تا «امیر را راحت کند» و به کلاردشت و بغداد و رم نرفت. نکند توماس فریدمن هم معنی کودتا را نمی‌داند!  (برخی مدعیان داخلی که در سال‌های اخیر به سیمای مصدق چنگ می‌زنند درباره توماس فریدمن چه نطری دارند؟‌ نکند روزنامه‌نگاری او را قبول ندارند که دست از شیوهٔ‌ نخ‌نماشان برنمی دارند). 

۵. «شاه‌اسماعیل اول در ۱۶ سال اول توانست ایران را یک‌پارچه و عنصر هویت ایرانی را احیا کند. انتخاب نام ۴ فرزند شاه‌اسماعیل از شخصیت‌های شاهنامه نشان‌دهندۀ توجه او به فرهنگ و تاریخ ایران است.»- سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ 

  شنیدن این سخنان از زبان وزیر فرهنگ جای امید‌واری دارد و کاش نام وزارتخانه متبوع هم به فرهنگ و هنر تغییر یابد. چون بخش «ارشاد اسلامی» واقعا نقض غرض است. تغییر نام وزارتخانه به ابتکار دکتر میناچی در سال ۵۸ به ارشاد ملی تحت تأثیر حسینیهٔ‌ ارشاد بود و بعدتر یادآور «گشت ارشاد» شد و به خاطر سابقه ذهنی منفی از این اداره ناراضی تراش نفرت پراکن و موهن دیگر مناسبتی ندارد و وقتی همه دستگاه‌ها ذیل جمهوری اسلامی ایران‌اندنیاز به «اسلامی» هم نیست  همان‌گونه که وزارتخانه های دیگر ‌هم «اسلامی» ندارند و اگر هم باشد سازمان تبلیغات اسلامی کفایت می‌کند با ۸ هزار میلیارد تومان بودجه (شامل خودش و سازمان‌های اقماری). 

   آن ۴ نام ایرانی و شاهنامه‌ای پسران شاه اسماعیل هم اینهاست: تهماسب، سام، رستم و بهرام.

با این حال هر وقت نام شاه اسماعیل به میان می‌آید و نام فرزندان او نمی‌توان از همسر و محبوبهٔ ‌او نگفت که در جنگ چالدران به اسارات عثمانی‌ها در آمد (‌بهروزه خانم) و چون جنگ خود با ایران صفوی و شیعیان را جنگ میان اسلام و کفر می‌دانستند بهروزه خانم اسیر شده را به عنوان کنیز تلقی کردند و به این اعتبار دیگر همسر شاه اسماعیل نیست و می‌تواند در عقد دیگری درآید و همین اتفاق رنجی عظیم را بر دل شاه صفوی نشاند و حتی گفته‌اند وقتی شنید باردار است کم مانده بود دق کند و البته آن اتفاق توش و توان او را گرفت. پایان خبر / رکنا / کدخبر 1235526

اخبار وبگردی را در اینجا بخوانید: خلاصه بازی پی‌اس‌وی آیندهوون 0 - آلکمار 4 مشاهده خبر

اخبار تاپ حوادث فیلم / ارسال ویدیوی هولناک پس از قتل همسر باردار و فرار عامل جنایت دعوای زنان در هواپیما خلبان را وادار به فرود اضطراری کرد / زنان مسافر بی رحمانه همدیگر را زدند ! آخرین قسمت اعترافات مجید سالک؛ روایت خودکشی مخوف ترین قاتل سریالی دهه ۶۰ + فیلم فیلم / دیدار با دو کودک بازمانده از حمله به خانه مسکونی در قشم / پدر و مادر و برادرش آسمانی شدند بیش از 300 بخیه در دعوای آقاجون و بی‌کله اراذل و اوباش معروف غرب تهران بازداشت 3 مرد شیطان صفت در تهران / دختر جوان در دام شوم دوست پسرش غنی‌سازی ۲۰ تا ۶۰ درصدی برخی نقل قول‌ها/ از یادآوری پزشکیان دربارهٔ ظلم تا نام‌های شاهنامه‌ای پسران شاه‌اسماعیل تبلیغات تبلیغات





 اجرای مصوبه مجلس برای واردات خودروهای کارکرده | تعدیل قیمت بازار هدف اصلی واردات
۴۷ دقیقه قبل / سایت اقتصادنیوز

اجرای مصوبه مجلس برای واردات خودروهای کارکرده | تعدیل قیمت بازار هدف اصلی واردات

اقتصادنیوز: رییس فراکسیون صنعت، معدن، ایمنی و استاندارد مجلس، گفت: به دنبال پیگیری های صورت گرفته، واردات خودروهای کارکرده با عمر ۳ تا ۵ سال آزاد شد.

 فروپاشی اقتصادی چیست و چه شرایطی آن را می‌سازد؟
۱ ساعت قبل / سایت اکوایران

فروپاشی اقتصادی چیست و چه شرایطی آن را می‌سازد؟

اکوایران: این روزها کم نمی‌شنویم که اقتصاد ایران در آستانه فروپاشی قرار دارد. این جمله در گفت‌وگوهای روزمره، در تحلیل‌های کارشناسی و گاهی حتی در اظهارنظرهای رسمی تکرار می‌شود، اما پیش از قضاوت درباره درست یا نادرست بودنش باید دید فروپاشی اقتصادی در ادبیات اقتصادی دقیقا به چه معناست و چه شرایطی باید کنار هم جمع شوند تا بشود این برچسب را روی یک اقتصاد گذاشت.

 نماینده مجلس: دارو، خودرو نیست که بگویند مردم فعلا نخرند
۱ ساعت قبل / سایت هم میهن

نماینده مجلس: دارو، خودرو نیست که بگویند مردم فعلا نخرند

نایب‌ رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه توجیه علت کمبود دارو، درد مردم را درمان نمی‌کند، گفت: مجلس و به ویژه کمیسیون بهداشت موضوع تحقیق و تفحص از سازمان غذا و دارو را با جدیت دنبال می‌کنند و منتظر پاسخ مسئولان سازمان غذا و دارو هستیم اما در کنار بررسی و تحقیق و شنیدن توضیحات مسئولان، باید یک اقدام عملی و فوری برای رفع کمبود داروهای خاص و کنترل قیمت دارو انجام شود؛ چرا که توجیه کردن، مشکل مردم را حل نمی‌کند.

 هدف از طرح های بنزینی، افزایش درآمد دولت است/ اول جلو قاچاق بنزین را بگیرید/ چرا خودرو کم مصرف تولید یا وارد نمی شود؟!
۵۳ دقیقه قبل / سایت الف

هدف از طرح های بنزینی، افزایش درآمد دولت است/ اول جلو قاچاق بنزین را بگیرید/ چرا خودرو کم مصرف تولید یا وارد نمی شود؟!

بینندگان «الف» هر روز با ارائه نظرات خود در تکمیل و تعمیق محتوای ارائه‌شده مشارکت می‌کنند. بسیاری از این نظرات، گویای دقت و توجه مخاطبان و داوری عمومی آن‌ها نسبت به وقایع روز است. گزیده‌ای از نظرات مخاطبان را ذیل سه مطلب پر بحث هفته به انتخاب تحریریه «الف» بخوانید.

 جوانان ایران؛ ۲برد، ۲شکست
۴۵ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

جوانان ایران؛ ۲برد، ۲شکست

روز دوم مسابقات کشتی آزاد جوانان جهان با ثبت ۲پیروزی و ۲شکست برای نمایندگان ایران همراه بود و تات و رحمانی به مرحله یک‌چهارم نهایی راه یافتند.

 هشدار جی‌پی‌مورگان نسبت به سقوط بازارها در پائیز | هوش مصنوعی یادآور سال ۲۰۰۰ است؟
۱۵ دقیقه قبل / سایت اقتصادنیوز

هشدار جی‌پی‌مورگان نسبت به سقوط بازارها در پائیز | هوش مصنوعی یادآور سال ۲۰۰۰ است؟

اقتصادنیوز: با وجود اینکه شاخص‌های اصلی در روند صعودی باقی مانده‌اند، جی‌پی‌مورگان خطرات فزاینده‌ای را برای رکود بازار در اواخر تابستان یا اوایل پاییز پیش‌بینی می‌کند.