قیمت طلا امروز




 خبرگزاری همشهری‌آنلاین / ۱۴۰۵/۰۵/۲۰

تغییر مهم در ساختار نظامی کشور به فرمان رهبر | فرماندهی یکپارچه؛ پایان تفکیک «ستاد» و «میدان»

فرماندهی معظم کل قوا طی حکمی ضمن انتصاب سرلشکر پاسدار خلبان علی عبدالهی به عنوان رئیس ستادکل نیروهای مسلح، بر ضرورت تکمیل روند ادغام ستاد کل نیروهای مسلح و قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء(ص) تاکید کردند؛ ادغامی که براساس تدبیر امام شهید از سال گذشته آغاز شده است.
 تغییر مهم در ساختار نظامی کشور به فرمان رهبر | فرماندهی یکپارچه؛ پایان تفکیک «ستاد» و «میدان»

به گزارش همشهری‌آنلاین، قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا(ص) و ستادکل نیروهای مسلح از مهم‌ترین ارکان ساختار فرماندهی و مدیریت دفاعی جمهوری اسلامی ایران هستند؛ دو مجموعه‌ای که هر یک در مقطعی متفاوت از تاریخ و در پاسخ به یک نیاز مشخص شکل گرفتند. قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا(ص)، در میانه جنگ تحمیلی و با هدف ایجاد فرماندهی و هماهنگی عملیاتی میان ارتش و سپاه تشکیل شد و ستاد فرماندهی کل قوا که بعدها به ستاد کل نیروهای مسلح تغییر نام داد، برای ایجاد هماهنگی و انسجام در سطح کل نیروهای مسلح شکل گرفت.

این دو مجموعه در بیش از چهار دهه گذشته، با وجود ارتباط نزدیک، دو ساختار متمایز با مأموریت‌های متفاوت بوده‌اند اما تحولات امنیتی و نظامی سال‌های اخیر و تجربه جنگ‌های جدید، در نهایت به تحول ساختاری و شکل‌گیری مجموعه‌ای واحد متشکل از «ستاد کل نیروهای مسلح» و «قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا(ص)» منجر شده است؛ مجموعه‌ای که حالا ریاست آن بر عهده سرلشکر پاسدار خلبان علی عبداللهی و جانشین آن بر عهده امیر سرتیپ کیومرث حیدری قرار گرفته است.

سرلشکر علی عبداللهی کیست؟ | دستور ویژه فرمانده کل قوا در مورد قرارگاه خاتم به رئیس جدید ستاد کل نیروهای مسلح قرارگاه خاتم چگونه متولد شد؟

بر اساس اسناد و خاطرات منتشرشده از آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا(ص) در ۳۰ بهمن ۱۳۶۲ و در آستانه عملیات خیبر شکل گرفت. تشکیل این قرارگاه را باید نتیجه تجربه سه سال نخست جنگ تحمیلی عراق علیه ایران و آشکار شدن ضرورت ایجاد یک مرکز فرماندهی مشترک میان ارتش و سپاه دانست. در سال‌های ابتدایی جنگ، ارتش و سپاه هر یک ساختار، فرماندهی و شیوه عملیاتی خاص خود را داشتند و در عین همکاری در جبهه‌ها، هماهنگ‌کردن ظرفیت‌های دو نیرو در عملیات‌های بزرگ همواره یکی از مسائل مهم فرماندهی جنگ بود. قرارگاه‌های مشترکی مانند قرارگاه کربلا برای حل این مسئله ایجاد شده بودند اما با پیچیده‌ترشدن عملیات‌ها، نیاز به سطحی بالاتر از فرماندهی مشترک احساس شد.

در چنین شرایطی، امام خمینی(ره) رهبر وقت انقلاب اسلامی مسئولیت فرماندهی جنگ را به آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی واگذار کردند و قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا(ص) به عنوان مرکز عالی فرماندهی عملیات‌های مشترک شکل گرفت. هاشمی رفسنجانی در آن مقطع رئیس مجلس شورای …





 قیمت دلار توافقی امروز یکشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۵
۵۱ دقیقه قبل / سایت اعتماد آنلاین

قیمت دلار توافقی امروز یکشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۵

قیمت دلار توافقی امروز یکشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۵ اعلام شد.

 ببینید| ایران ونزوئلا و کوبا نیست، تحریم‌ها تازگی ندارد - تسنیم
۱۲ دقیقه قبل / خبرگزاری تسنیم

ببینید| ایران ونزوئلا و کوبا نیست، تحریم‌ها تازگی ندارد - تسنیم

فواز جرجیس گفت: ایران با اقتصاد مقاومتی و تجربه 40 سال تحریم، توان تحمل فشارهای آمریکا را دارد.

 بنزین را با ملاحظه مصرف کنید جایگاه‌ها بنزین ندارند!
۴۷ دقیقه قبل / سایت روزنو

بنزین را با ملاحظه مصرف کنید جایگاه‌ها بنزین ندارند!

سید فرید موسوی، درباره زمزمه‌های افزایش قیمت بنزین و سناریو‌های مطرح‌شده در این زمینه گفت: مسئله بنزین امروز با دوره‌های گذشته تفاوت دارد. در سال‌های قبل، بح...

 حمله سایبری بی‌سابقه به نیروگاه انگلیس؛ پای ایران به میان آمد
۳۹ دقیقه قبل / سایت اکوایران

حمله سایبری بی‌سابقه به نیروگاه انگلیس؛ پای ایران به میان آمد

طبق گزارش تلگراف حمله سایبری به یک نیروگاه برق در بریتانیا باعث از کار افتادن 4 روزه آن شد.

 رئیس جمهور در حرم امام خمینی (ره): آنچه در تفاهمنامه به آن رسیدیم، اجماع کسانی بود که دستی در آتش داشتند
۱۸ دقیقه قبل / سایت شهرآرانیوز

رئیس جمهور در حرم امام خمینی (ره): آنچه در تفاهمنامه به آن رسیدیم، اجماع کسانی بود که دستی در آتش داشتند

رئیس‌جمهوری با تاکید بر اینکه ما در مقابل سختی‌ها با تمام وجود در حال تلاش هستیم اما شرمنده‌ایم که مشکلاتی وجود دارد، تصریح کرد: ما در جنگ تمام‌عیار اقتصادی و نظامی و امنیتی قرار گرفته‌ اما ایستاده‌ایم و تلاش می‌کنیم در این جنگ نابرابر خدمتگزار مردم باشیم.

 استقلال مهاجمی که ‌نمی‌تواند بخرد را می‌خواهد
۴۴ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

استقلال مهاجمی که ‌نمی‌تواند بخرد را می‌خواهد

اظهارات علی تاجرنیا درباره نیاز استقلال به جذب یک مهاجم تمام‌کننده، بحثی را دوباره داغ کرده که پاسخ عملی آن فعلاً وجود ندارد.



چالشی در گیلان: دود «گُل» در پارک‌ها و اماکن عمومی |  انصاف نیوز
سایت انصاف نیوز

چالشی در گیلان: دود «گُل» در پارک‌ها و اماکن عمومی | انصاف نیوز

سایت گیل خبر (گیلان) نوشت: «در ماه‌های اخیر، با افزایش نگرانی شهروندان رشت و برخی شهرهای دیگر استان درباره مصرف گل در بعضی از پارک‌ها و کافه‌ها که جزو اماکن عمومی محسوب می‌شوند، روبرو هستیم. مصرف آزادانه و بدون قبح گل توسط برخی جوانان در اماکن عمومی، امنیت روانی و آرامش شهروندان را با چالش‌های مختلفی مواجه کرده و پاتوق و تجمع مصرف‌کنندگان در این مکان‌ها را یک آسیب اجتماعی جدی می‌نامند.
پیامدهای حقوقی طلاق صوری
روزنامه ستاره صبح

پیامدهای حقوقی طلاق صوری

پدیده‌ای به نام «طلاق صوری» در مرز میان حقوق، معیشت و اخلاق اجتماعی، موضوع خانواده ایرانی شده است. در این وضعیت، طلاق نه ناشی از فروپاشی عاطفی یا تصمیم واقعی زوجین برای پایان زندگی مشترک، بلکه گاه به عنوان راهکاری برای دستیابی به حمایت‌ اقتصادی و اجتماعی، از جمله برخورداری از مستمری والدین متوفی و مزایای قانونی، مورد استفاده قرار می‌گیرد.
درس صف‌های طولانی در روسیه برای ایران
روزنامه ستاره صبح

درس صف‌های طولانی در روسیه برای ایران

روسیه دهه‌ها از مهم‌ترین صادرکنندگان انرژی جهان بود؛ کشوری که نه‌فقط نفت خام، بلکه فرآورده‌های نفتی خود را نیز به بازار می‌فرستاد و از انرژی به‌عنوان یکی از پایه‌های قدرت اقتصادی، سیاسی و نظامی خود استفاده می‌کرد. اما امروز جنگ با اوکراین و غرب روسیه را زمین گیر کرده است.
فاجعه‌ی تراستی‌ها | نوشتاری از: رضا رمضانی خورشیددوست
روزنامه ستاره صبح

فاجعه‌ی تراستی‌ها | نوشتاری از: رضا رمضانی خورشیددوست

اشاره: رییس سازمان بازرسی کل کشور روز چهارم مرداد از فساد عزیم تراستی ها پرده برداشت و گفت: 20 هزار و 676 نفر از تراستی ها 94 میلیارد یورو معادل 107 میلیارد دلار را به کشور باز نگردانده اند. رضا رمضانی خورشید دوست، استاد دانشگاه و نماینده دور اول مجلس به این موضوع پرداخته که در ادامه می آید.
از «موش‌کشی» تا تحریم چین؛ ترامپ چگونه به دنبال تشدید فشار اقتصادی بر ایران است؟
سایت تجارت نیوز

از «موش‌کشی» تا تحریم چین؛ ترامپ چگونه به دنبال تشدید فشار اقتصادی بر ایران است؟

دولت ترامپ در آستانه اجرای دور جدیدی از فشارهای اقتصادی علیه ایران قرار دارد و بنا بر گزارش رویترز، تحریم پالایشگاه‌ها و بانک‌های چینی، هدف قرار دادن شبکه‌های دور زدن تحریم‌ها و اعمال تعرفه علیه شرکای تجاری تهران از جمله گزینه‌های مطرح واشنگتن است.
آیا ایران عامل سقوط ترامپ می‌شود؟
سایت افکارنیوز

آیا ایران عامل سقوط ترامپ می‌شود؟

گاردین نوشت ترامپ در برابر مجموعه‌ای از گزینه‌های نامطلوب قرار گرفته و تنها راه پیش روی او، انتخاب گزینه‌ای است که «کمتر بد» باشد؛ اقدامی که ممکن است عملاً به معنای پذیرش شکست باشد.