قیمت طلا امروز




 خبرگزاری همشهری‌آنلاین / ۱۴۰۵/۰۵/۱۷

قوروت بادمجان بیرجندی؛ تنها غذای بنفش رنگ جهان اما پر از عطر و طعم خراسان

قوروت بادمجان یکی از غذاهای اصیل خراسانی است که عطر روغن حیوانی، گردوی سابیده و کشک بیرجندی، طعمی متفاوت به آن می‌دهد. راز خوشمزگی این غذای محلی اما در آماده‌سازی درست قروت و ترکیب آن با بادمجان است.
 قوروت بادمجان بیرجندی؛ تنها غذای بنفش رنگ جهان اما پر از عطر و طعم خراسان

به گزارش همشهری آنلاین، قوروت بادمجان یکی از غذاهای محلی و لذیذ استان خراسان و بیرجند است که برعکس بلغور پلو، طرز تهیه مشکلی دارد؛ زیرا برای آماده‌سازی آن باید کشک را سابید. قوروت بادمجان با کشک بیرجندی معروف به قروت درست می‌شود که در صورت عدم دسترسی به آن، باید خودتان آن را در خانه تهیه کنید.

بیرجندی‌ها به این غذا «قروت» می‌گویند و دلیل بنفش شدنش هم پروسه تهیه کشک آن است. می‌گویند در گذشته ماست چکیده را در یک دیگ چدنی می‌جوشاندند و بعد که سفت می‌شد در فضای باز می‌گذاشتند تا خشک شود. بعد این کشک‌ را در ظرف های سفالی که «تغارچه» نام دارد، به همراه گردو انقدر می‌سابیدند که کشک بنفش شود. این محصول نهایی همان «قروت» است.

امروز اما اینطور نیست و فرایند تهیه قروت فرق کرده. حالا ماست چکیده جوشانده را که سفت شده را بدون خشک کردن در آفتاب در فریزر می‌گذارند تا یخ بزند و برای هر بار استفاده، از فریزر در می‌آورند و باقی مراحل تهیه قروت را طی می‌کنند.

نکته دیگر اینکه در گذشته قروت بیرجندی با نان خشک، یا نهایتا با همان بادمجان خورده می‌شده؛ ولی به مرور زمان و احتمالا با گسترش گردشگری و رفت و آمد اقوام مختلف (که تغییر الگوهای غذایی را در پی دارد) شیوه سرو و خوردن این غذا هم مثل خیلی از غذاهای دیگر تغییر کرده است. امروز حتی در خود بیرجند هم این غذا را به همراه کدوی خورشی، کدو حلوایی، پوره سیب زمینی یا تخم مرغ می‌خورند.

قروت تنها غذای محبوب مسافران بیرجند نیست! این غذا در سال ۱۳۹۷ اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی در فهرست میراث ناملموس ملی کشور ثبت و طرز تهیه قروت بیرجندی برای همیشه در فرهنگ و تاریخ غذایی ایران ماندگار شد.

مواد لازم برای سه نفر

کشک بیرجندی: ۵۰۰ گرم

بادمجان: ۲ عدد

پیاز: یک عدد

روغن حیوانی: ۲ قاشق غذاخوری

گردو: ۱۰ تا ۱۵ عدد

نعنا داغ: یک قاشق مرباخوری

نمک، فلفل سیاه و دارچین: به مقدار لازم طرز تهیه

کشک ها را در داخل یک ظرف ریخته و آب به آن اضافه می کنند تا خیس بخورد

همزمان با خیس خوردن کشک ها تعدادی گردو را که بستگی به تعداد قرووت …





 چهره جدید ارلینگ هالند؛ مهاجم سیتی بچه‌مثبت شد! +تصاویر
۱۶ دقیقه قبل / سایت خبر ورزشی

چهره جدید ارلینگ هالند؛ مهاجم سیتی بچه‌مثبت شد! +تصاویر

ارلینگ هالند در آستانه فصل جدید لیگ برتر، با کنار گذاشتن موهای بلند و مشهورش، ظاهری کاملاً متفاوت پیدا کرد.

 عکس: حیات‌وحش در هفته‌ای که گذشت
۴۵ دقیقه قبل / سایت تابناک

عکس: حیات‌وحش در هفته‌ای که گذشت

منتخبی از بهترین عکس‌های حیات‌وحش جهان در هفته گذشته؛ از خفاشی که در یک توالت پناه گرفته تا مرغ دریایی در حال حرکت و پرنده‌ای با کفش‌های ویژه.

 اسماعیل همتی درگذشت
۳۱ دقیقه قبل / سایت ایران آنلاین

اسماعیل همتی درگذشت

اسماعیل همتی، نمایشنامه‌نویس، داستان‌نویس ، شاعر و استاد دانشگاه سحرگاه امروز، یکشنبه یکم شهریور ماه درگذشت و فردا به خاک سپرده می‌شود.

 نسخه‌ جدید درمان سرطان جهان توسط یک ایرانی + ویدئو | توضیحات پروفسور اکبری
۲۶ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

نسخه‌ جدید درمان سرطان جهان توسط یک ایرانی + ویدئو | توضیحات پروفسور اکبری

پروفسور محمداسماعیل اکبری درباره نسخه‌ جدید درمان سرطان جهان توضیحاتی داده است.

 از برق‌ رسانی به روستای ۳ خانواری در نقطه مرزی تا هدف گذاری تولید ۱۶۵ مگاوات انرژی خورشیدی در بخش شرکت توزیع استان اردبیل + فیلم
۴۹ دقیقه قبل / سایت رکنا

از برق‌ رسانی به روستای ۳ خانواری در نقطه مرزی تا هدف گذاری تولید ۱۶۵ مگاوات انرژی خورشیدی در بخش شرکت توزیع استان اردبیل + فیلم

رکنا اقتصادی: معاون برنامه‌ ریزی و مهندسی شرکت توزیع نیروی برق استان اردبیل، در گفتگو با رکنا از پایان روستاهای فاقد برق در استان، برق‌ رسانی به دورافتاده‌ ترین نقاط مرزی و محروم و برنامه‌ های جدید برای کاهش خاموشی‌ ها خبر داد. به گفته وی، برای برق‌ رسانی به روستاهای محروم و دورافتاده، ده‌ ها میلیارد تومان اعتبار هزینه شده و در کنار توسعه شبکه سراسری، ورود ۳۰ مگاوات ظرفیت جدید نیروگاه خورشیدی به شبکه استان توسط شرکت توزیع استان و ۱۳۵ مگاوات توسط سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه نیروگاه خورشیدی تا پایان سال در دستور کار قرار دارد.

 چهار جایزه یک مسابقه بین‌المللی برای عکاس ایرانی
۱ ساعت قبل / سایت هم میهن

چهار جایزه یک مسابقه بین‌المللی برای عکاس ایرانی

کیارش مسیبی، عکاس تئاتر، در تازه‌ترین دوره مسابقه بین‌المللی عکاسی تئاتر Theatre Exposed 2026 اوکراین، با کسب سه مقام نخست و یک مقام سوم، موفق به دریافت چهار جایزه در بخش‌های مختلف این رویداد شد.



سایت تابناک

آموزش فارسی به نظامیان آمریکایی پیش از اعزام به ایران

وقتی مرزها آرام‌آرام جابه‌جا می‌شوند؛ نمایش خانگی چقدر به تعهداتش پایبند است؟
سایت تابناک

وقتی مرزها آرام‌آرام جابه‌جا می‌شوند؛ نمایش خانگی چقدر به تعهداتش پایبند است؟

توقیف برنامه «درجام» را نمی‌توان صرفاً در حد توقف یک برنامه یا حذف قسمت پایانی یک محصول نمایش خانگی دید. فارغ از اینکه مبنای دقیق قضایی این تصمیم چه بوده و ک...
وزیر هزار وعده بدون عمل/ زمین‌گیر شدن میدری در آسمان - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

وزیر هزار وعده بدون عمل/ زمین‌گیر شدن میدری در آسمان - مردم سالاری آنلاین

سؤال افکار عمومی روشن است؛ آقای میدری، آن یک هفته‌ای که قرار بود برای درست شدن آسمان وقت بگذارید، دقیقاً چه زمانی تمام شد؟ اگر نتیجه آن وعده، تشکیل ستاد احیا پس از یک سال و آغاز تعمیر پنج هواپیمای زمین‌گیر است، پس تکلیف وعده‌ای که با اطمینان از «درست شدن» شرکت داده شد چه می‌شود؟
خلیج فارس، نامی که تاریخ تغییرش نمی دهد؛ عراق باید مواضع خود را اصلاح کنند
سایت تابناک

خلیج فارس، نامی که تاریخ تغییرش نمی دهد؛ عراق باید مواضع خود را اصلاح کنند

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به استفاده رئیس مجلس عراق از واژه «خلیج عربی» در دیدار با قالیباف، ضمن تأکید بر احترام ایران به مردم و دولت عراق، خواستار...
تبدیل آمریکا به بزرگترین تولیدکننده نفت و گاز جهان
سایت عصرایران

تبدیل آمریکا به بزرگترین تولیدکننده نفت و گاز جهان

تولید نفت خام آمریکا در سال ۲۰۲۶ حدود ۱۳.۷ تا ۱۳.۸ میلیون بشکه در روز پیش‌بینی شده است.
آیا تهران در سال ۱۴۲۶ بهتر از ۱۴۰۵ است یا بدتر؟/ پایتخت براساس کدام «سند» بزرگ شد؟
سایت عصرایران

آیا تهران در سال ۱۴۲۶ بهتر از ۱۴۰۵ است یا بدتر؟/ پایتخت براساس کدام «سند» بزرگ شد؟

تفاوت توسعه با گسترش در این است که در حالت اول، «کیفیت‌‌زندگی» رشد می‌کند اما در حالت دوم، «رشد فیزیکی» شهر بدون آنکه عناصر زیست‌شهری ارتقا یابند، رخ می‌دهد.