قیمت طلا امروز




 سایت نورنیوز / ۱ ساعت قبل

از هرمز تا همبرگر؛ ترامپ از فتح هرمز به بحران گوشت چرخ کرده رسید

دونالد ترامپ جنگ با ایران را با وعده‌هایی بزرگ درباره تغییر موازنه قدرت در خاورمیانه، امنیت انرژی و کنترل تنگه هرمز آغاز کرد؛ اما اکنون، چند ماه بعد، یکی از فوری‌ترین مسائل دولت او به چیزی بسیار زمینی‌تر تبدیل شده است: چگونه قیمت گوشت چرخ‌کرده را برای خانواده‌های آمریکایی پایین بیاورند.
 از هرمز تا همبرگر؛ ترامپ از فتح هرمز به بحران گوشت چرخ کرده رسید

نورنیوز-گروه اقتصادی: تصمیم جدید ترامپ برای تسهیل واردات ۳۰۰ هزار تن گوشت چرخ‌کرده طی ۹۰ روز، اگرچه در ظاهر اقدامی اقتصادی و محدود است، اما در واقع تصویری از تغییر مسئله دولت آمریکا از «قدرت‌نمایی خارجی» به «هزینه زندگی داخلی» ارائه می‌کند.

ترامپ روز جمعه اعلام کرد این میزان گوشت بدون تحمیل تعرفه‌های خارج از سهمیه وارداتی وارد آمریکا خواهد شد و مدعی شد گوشت وارداتی ۲۵ درصد پایین‌تر از قیمت فعلی بازار عرضه می‌شود. کاخ سفید هنوز جزئیات توافق، از جمله کشورهای تأمین‌کننده و سازوکار تضمین این کاهش قیمت را اعلام نکرده است. نکته مهم‌تر اما آن است که این تصمیم در شرایطی گرفته شده که آمریکا با کوچک‌ترین گله های گاو خود از دهه ۱۹۵۰ مواجه است؛ حدود ۸۶.۲ میلیون رأس گاو و گوساله.

ترامپ که سیاست تعرفه‌ای را یکی از ابزارهای اصلی تقویت تولید داخلی معرفی می‌کرد، اکنون برای کاهش قیمت یکی از اقلام محبوب سفره آمریکایی، ناچار است عرضه خارجی را افزایش دهد. این نخستین بار هم نیست. دولت او در فوریه مجوز واردات سالانه ۸۰ هزار تن گوشت کم‌چرب از آرژانتین را بدون تعرفه صادر کرده بود؛ محصولی که بخش مهمی از آن برای ترکیب با گوشت داخلی و تولید گوشت چرخ‌کرده استفاده می‌شود. اگرچه موضوع تعرفه می تواند در اتخاذ تصمیم جدید مهم باشد اما تعرفه این ماجرا بیشتر یک حاشیه است تا متن اصلی. متن اصلی، بحران هزینه زندگی در آمریکاست.

اما چرا گوشت چرخ‌کرده تا این اندازه برای ترامپ مهم شده است؟ پاسخ را باید در زنجیره‌ای جست‌وجو کرد که از جنگ و انرژی آغاز می‌شود و در فروشگاه‌های آمریکا به پایان می‌رسد.

جنگ ایران ابتدا بازار انرژی را تحت تأثیر قرار داد. اگرچه قیمت نفت از اوج اولیه خود فاصله گرفته، اما آثار شوک انرژی بر فرآورده‌ها، به‌ویژه گازوئیل، همچنان باقی است. رویترز در ژوئن گزارش داد قیمت گازوئیل در آمریکا از زمان آغاز جنگ بیش از ۴۰ درصد افزایش یافته و این افزایش مستقیماً هزینه عملیات کشاورزی را بالا برده است.

اکنون با نزدیک شدن به فصل برداشت، فشار حتی شدیدتر شده است. اکسیوس گزارش داده قیمت گازوئیل در اواسط اوت به سطوحی رسیده که در یک دهه گذشته کم‌سابقه بوده و سوخت در برخی محصولات حدود ۳ تا ۵ درصد هزینه تولید را تشکیل می‌دهد. افزایش همزمان قیمت کود نیز بدلیل بالا رفتن قیمت علوفه،حاشیه سود کشاورزان آمریکایی را تحت فشار قرار داده است.

بنابراین رابطه جنگ با قیمت مواد غذایی را نمی‌توان فقط در قیمت نفت خلاصه کرد. سوخت گران‌تر یعنی کشاورزی گران‌تر، حمل‌ونقل گران‌تر و در نهایت غذای گران‌تر. گازوئیزلی که تراکتور و کمباین را حرکت می‌دهد، همان سوختی است که هزینه حمل خوراک دام و محصولات کشاورزی را نیز افزایش می‌دهد. از همین رو، بحران انرژی می‌تواند با فاصله زمانی خود را در قیمت مواد غذایی نشان دهد.

گوشت چرخ‌کرده در این میان به نمادی بسیار مناسب تبدیل شده است؛ کالایی که برخلاف شاخص‌های پیچیده اقتصادی، افزایش قیمت آن مستقیماً توسط مصرف‌کننده احساس می‌شود. دولت ترامپ اکنون تلاش می‌کند با افزایش عرضه، این فشار را موقتاً کاهش دهد؛ اما این اقدام یک واقعیت مهم را نیز آشکار می‌کند: تولید داخلی آمریکا در کوتاه‌مدت توان افزایش سریع عرضه گوشت را ندارد.

از منظر سیاسی، مسئله حساس‌تر است. ترامپ در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره با افت محسوس محبوبیت مواجه شده است. نظرسنجی اخیر Reuters/Ipsos میزان تأیید عملکرد او را تنها ۳۳ درصد نشان می‌دهد؛ پایین‌ترین سطح دوران ریاست‌جمهوری او. در همین نظرسنجی، نگرانی گسترده‌ای درباره طولانی شدن جنگ ایران وجود دارد. پیش‌تر نیز نظرسنجی Reuters/Ipsos نشان داده بود تنها ۳۵ درصد آمریکایی‌ها از جنگ حمایت می‌کنند و ۵۸ درصد انتظار داشتند وضعیت قیمت بنزین بدتر شود.

این اعداد نشان می‌دهد مشکل ترامپ دیگر فقط نحوه توضیح جنگ در واشنگتن نیست؛ جنگ زمانی به تهدید سیاسی تبدیل می‌شود که اثر آن به جیب رأی‌دهنده برسد. قیمت بنزین، گازوئیل و مواد غذایی، برخلاف بحث‌های ژئوپلیتیکی، هر روز مقابل چشم شهروند آمریکایی قرار دارد.

از این منظر، اقدام اخیر ترامپ درباره گوشت چرخ‌کرده را باید فراتر از یک تصمیم تجاری دید. رئیس‌جمهور آمریکا در حال تلاش برای تبدیل یک بحران بزرگ و پرهزینه خارجی به مجموعه‌ای از دستاوردهای کوچک و ملموس داخلی است؛ از کاهش قیمت سوخت گرفته تا کنترل قیمت گوشت. مسئله این است که آیا این اقدامات می‌توانند پیش از انتخابات کنگره، آثار اقتصادی جنگ را از ذهن رأی‌دهندگان پاک کنند یا نه.

ترامپ جنگ را با هرمز و نفت آغاز کرد؛ اما اکنون بخشی از نبرد سیاسی او در داخل آمریکا در قفسه فروشگاه‌ها جریان دارد. اکنون نگرانی اصلی کاخ سفید این ایت که ممکن است رأی‌دهنده آمریکایی درباره آینده سیاست خارجی ترامپ نه با نقشه خلیج فارس_ که در آنجا هم موفقیتی نداشته است_ بلکه با قیمت یک کیلو گوشت چرخ‌کرده، یک گالن بنزین و هزینه پر کردن باک خودرو تصمیم بگیرد.

 



۱ ساعت قبل / سایت جوان آنلاین

کاهش تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز به ۴ درصد پیش از جنگ

جوان آنلاین: مرکز عملیات تجارت دریایی انگلیس اعلام کرد تردد کشتی‌ها از مبدأ و به مقصد خلیج فارس به چهار درصد سطح پیش از درگیری کاهش یافته است.

این گزارش در حالی است که طبق تازه ترین داده های شرکت کپلر (Kpler) که در زمینه ردیابی حرکت کشتی ها فعالیت می کند، تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز به شدت کاهش پیدا کرده است.

طبق این داده‌ها، طی دیروز پنج شنبه گذشته تنها ۷ شناور از تنگه هرمز عبور کرده اند.

نشریه آمریکایی پولیتیکو پیشتر در گزارشی نوشته بود که دولت ترامپ مدعی است که تنگه هرمز برای تجارت باز است و عبور و مرور نفتکش‌ها در جریان است، اما ردیاب‌های بازار تصویر چندان خوش‌بینانه‌ای در این خصوص ندارند.

مقام های کشورمان هم همیشه تأکید کرده اند که تا رفتار آمریکا تغییر نکند و هزینه نقض تفاهم‌نامه اسلام آباد را متقبل نشود، تغییری در وضعیت تردد تنگه هرمز ایجاد نخواهد شد و عبور و مرور شناورها بر اساس تصمیم نیروهای مسلح ایران خواهد بود.


۳۹ دقیقه قبل / سایت صفحه سیاست

جنجال امنیتی تازه در کاخ سفید؛ دستیار ترامپ یک سال بدون مجوز فعالیت کرد

صفحه سیاست-

هارپ که به دلیل تهیه و چاپ گزارش‌های خبری مثبت درباره ترامپ به «پرینتر انسانی» شهرت پیدا کرده، به گفته گزارش‌های رسانه‌ای برای مدتی طولانی مراحل معمول بررسی پیشینه و دریافت مجوز امنیتی را تکمیل نکرده بود.

بر اساس این گزارش‌ها، هارپ پس از هشدار دفتر حقوقی کاخ سفید و مداخله مستقیم ترامپ، فرم‌های لازم را تکمیل کرد و در نهایت با تأخیر مجوز امنیتی دریافت کرد.

هشدار درباره دسترسی به اطلاعات حساس

این موضوع با واکنش شماری از مقام‌های سابق و کارشناسان حقوقی و اخلاقی در آمریکا مواجه شده است. منتقدان معتقدند حضور یک دستیار نزدیک رئیس‌جمهور در محیط‌هایی مانند کاخ سفید و سفرهای رسمی، بدون تکمیل مراحل امنیتی، می‌تواند خطراتی برای حفاظت از اطلاعات حساس ایجاد کند.

برخی کارشناسان همچنین با اشاره به حضور هارپ در هواپیمای اختصاصی رئیس‌جمهور، تأکید کرده‌اند که ممکن است در چنین محیط‌هایی گفت‌وگوهایی درباره موضوعات حساس سیاسی و نظامی مطرح شود و به همین دلیل، برخورداری از مجوز امنیتی اهمیت ویژه‌ای دارد.

کاخ سفید: هارپ مجوز امنیتی دارد

کاخ سفید اتهامات مطرح‌شده درباره نقض قانون را رد کرده است. سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد هارپ مانند سایر کارکنان دارای مجوز امنیتی است و از اعضای وفادار و سخت‌کوش تیم رئیس‌جمهور محسوب می‌شود.

در همین حال، منتقدان با اشاره به سابقه دولت نخست ترامپ، موضوع هارپ را یادآور پرونده جرد کوشنر دانسته‌اند؛ داماد ترامپ که در دوره نخست ریاست‌جمهوری او پس از مداخله مستقیم رئیس‌جمهور مجوز دسترسی به اطلاعات محرمانه دریافت کرد.

این اظهارات بار دیگر بحث درباره نحوه اعطای مجوزهای امنیتی به نزدیکان رئیس‌جمهور آمریکا و میزان رعایت پروتکل‌های مربوط به دسترسی به اطلاعات محرمانه را در کانون توجه قرار داده است.


۴۵ دقیقه قبل / سایت خبرفوری

ترافیک کشتیرانی در خلیج فارس ۴ درصد نسبت به قبل از درگیری، کاهش یافته است

سازمان عملیات تجاری بریتانیا (UKTrade) در بیانیه‌ای خاطرنشان کرد که کاهش ترافیک کشتیرانی خلیج فارس، تأثیر عمیق درگیری منطقه‌ای بر تجارت جهانی را برجسته می‌کند.

به گزارش رویترز، این آژانس افزود: «این داده‌ها چالش‌های لجستیکی و امنیتی پیش روی کشتیرانی بین‌المللی، به ویژه در مناطق جنگی را به ما یادآوری می‌کند.»

این در حالی است که داده‌های شرکت فرانسوی ردیابی کشتی‌ها (کپلر) نشان می‌دهد که در بحبوحه نگرانی‌ها در مورد خطرات کشتیرانی در خاورمیانه، در حالی که مذاکرات صلح بین ایالات متحده و ایران همچنان متوقف مانده است، هفت کشتی حامل کالا روز پنجشنبه از تنگه هرمز عبور کردند.

منطقه خلیج فارس یک آبراه حیاتی است که بازارهای آسیایی و اروپایی را به هم متصل می‌کند و بنابراین هرگونه اختلالی می‌تواند عواقب گسترده‌ای داشته باشد. رسیدگی به این مسائل برای تضمین تداوم تجارت و تبادل اقتصادی، به ویژه در زمانی که بسیاری از کشورها هنوز در حال بهبودی از اثرات درگیری هستند، بسیار مهم است.




 فروپاشی اقتصادی چیست و چه شرایطی آن را می‌سازد؟
۱ ساعت قبل / سایت اکوایران

فروپاشی اقتصادی چیست و چه شرایطی آن را می‌سازد؟

اکوایران: این روزها کم نمی‌شنویم که اقتصاد ایران در آستانه فروپاشی قرار دارد. این جمله در گفت‌وگوهای روزمره، در تحلیل‌های کارشناسی و گاهی حتی در اظهارنظرهای رسمی تکرار می‌شود، اما پیش از قضاوت درباره درست یا نادرست بودنش باید دید فروپاشی اقتصادی در ادبیات اقتصادی دقیقا به چه معناست و چه شرایطی باید کنار هم جمع شوند تا بشود این برچسب را روی یک اقتصاد گذاشت.

 خشت‌گذاری ۱۰ مدرسه تعاملی و آینده‌نگر در تهران
۳۶ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

خشت‌گذاری ۱۰ مدرسه تعاملی و آینده‌نگر در تهران

سخنگوی شهرداری تهران از برگزاری آیین خشت‌گذاری ۱۰ مدرسه با محوریت معماری تعاملی و آینده‌نگر خبر داد.

 پیش‌بینی بارش‌های فراتر از نرمال در ایران همزمان با احتمال وقوع «سوپر النینو»
۱ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

پیش‌بینی بارش‌های فراتر از نرمال در ایران همزمان با احتمال وقوع «سوپر النینو»

کارشناسان نسبت به وقوع پدیده سوپر النینو و احتمال بارش‌های سیل‌آسا در فلات ایران هشدار صادر کرده و اعلام کرده‌اند که در این زمینه دستگاه‌ها آماده باشند.

 خداحافظی با بازار بزن و دررو / دستور دادستان تهران «حیات‌خلوت» خودروسازان را ویران می‌کند؟
۲۸ دقیقه قبل / سایت تابناک

خداحافظی با بازار بزن و دررو / دستور دادستان تهران «حیات‌خلوت» خودروسازان را ویران می‌کند؟

در حالی که مردم در آتش قیمت‌های کاذب و بدعهدی‌های بی‌پایان خودروسازان می‌سوزند، دستور قاطع دادستان تهران برای نظارت آنلاین، پرده از یک واقعیت تلخ برمی‌دارد.

 ایجاد صندوقی برای بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده از جنگ
۱ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

ایجاد صندوقی برای بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده از جنگ

مدیرعامل بانک مسکن گفت: با توجه به آسیب‌هایی که در جریان جنگ اخیر به بخشی از واحدهای مسکونی وارد شده، پیشنهاد ایجاد صندوق سرمایه‌گذاری بازسازی مسکن را مطرح کرده‌ایم تا بتوان از ظرفیت بازار سرمایه برای بازسازی این واحدها استفاده کرد.

 ترافیک سنگین در محورهای شمالی و آزادراه قزوین–کرج–تهران/ چالوس و تهران–شمال یک‌طرفه شد
۱ ساعت قبل / سایت رکنا

ترافیک سنگین در محورهای شمالی و آزادراه قزوین–کرج–تهران/ چالوس و تهران–شمال یک‌طرفه شد

رکنا:جانشین پلیس راه راهور فراجا از ممنوعیت تردد در مسیر جنوب به شمال محور چالوس و آزادراه تهران–شمال تا اطلاع بعدی و ترافیک سنگین در برخی محورهای شمالی و آزادراه قزوین–کرج–تهران خبر داد.