قیمت طلا امروز




 سایت نورنیوز / ۱۴۰۵/۰۵/۲۰

ذخایر سدهای تهران 200 میلیون مترمکعب کمتر از میانگین؛ خشکسالی پایتخت تداوم دارد

معاون شرکت آب منطقه‌ای تهران با هشدار نسبت به استمرار خشکسالی و تراز منفی 200 میلیون مترمکعبی ذخایر سدهای پایتخت، از اجرای طرح استراتژیک انتقال آب از محل نشتی سد لار برای مدیریت هدررفت منابع آبی خبر داد.
 ذخایر سدهای تهران 200 میلیون مترمکعب کمتر از میانگین؛ خشکسالی پایتخت تداوم دارد

نورنیوز- گروه اقتصادی:   راما حبیبی روز سه‌شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به وضعیت اقلیمی کشور، اظهار داشت: ایران در منطقه‌ای خشک و نیمه‌خشک واقع شده و متوسط بارندگی سالانه کشور حدود ۲۸۰ میلی‌متر است؛ رقمی که در مقایسه با میانگین جهانی فاصله معناداری دارد.

وی با ارائه آمار سال آبی جاری افزود: امسال میزان بارش‌ها به ۱۷۴.۵ میلی‌متر رسید که نه‌فقط از میانگین بلندمدت اقلیمی کشور عقب‌تر است، بلکه زنگ خطری جدی برای مدیریت منابع آبی محسوب می‌شود. بر این اساس نباید افزایش مقطعی بارش‌ها در یک سال را به معنای پایان خشکسالی در تهران یا کشور تعبیر کرد؛ چرا که آمارها گویای استمرار وضعیت کم‌آبی است.

حبیبی با اشاره به وضعیت سدهای تامین‌کننده آب شرب تهران اعلام کرد: مجموع ذخایر سدهای پایتخت در حال حاضر ۵۳۰ میلیون مترمکعب است، در حالی که در شرایط مشابه و متوسط بلندمدت، این رقم باید حدود ۷۵۰ میلیون مترمکعب باشد. این تراز منفی ۲۰۰ میلیون مترمکعبی، بیانگر فشار مضاعف بر منابع آبی است.

وی درخصوص وضعیت سدهای اصلی پایتخت توضیح داد: اگرچه سدهای امیرکبیر و لتیان وضعیت ذخیره به نسبت بهتری دارند، اما سد طالقان با کاهش ۵۰ درصدی نسبت به حجم کل مخزن مواجه است و سد لار نیز با ذخیره‌ای کمتر از ۱۰ درصد، شرایط نگران‌کننده‌ای دارد. پروژه انتقال آب لار به نیروگاه کلان

معاون شرکت آب منطقه‌ای تهران درباره پروژه انتقال آب سد لار به متظور مدیریت نشتی موجود در این سد و جلوگیری از هدررفت آب در آن گفت: طرح انتقال آب از محل نشتی سد لار به نیروگاه به طول ۲۸ کیلومتر در دست اجراست. تاکنون حدود ۱۶.۵ کیلومتر از این مسیر عملیاتی شده و در صورت تامین اعتبارات لازم، این طرح می‌تواند تا ۲ سال آینده، ۱۶۰ میلیون مترمکعب به ظرفیت تامین آب شرب تهران بیفزاید.

وی درباره پدیده نشتی سد لار تصریح کرد: به دلیل ساختار زمین‌شناسی و انحلال سنگ‌های آهکی در کف مخزن سد، خروج آب از کف مخزن رخ می‌دهد. پروژه‌های متعددی برای انسداد این نشتی‌ها در دهه‌های گذشته اجرا شده، اما راهکار بهینه‌تر و دائمی‌تر، انتقال آب از محل دقیق این نشتی‌ها به شبکه مصرف است.

حبیبی با بیان اینکه سالانه ۱۰۰ میلیون مترمکعب کسری مخزن در منابع زیرزمینی تهران وجود دارد، تاکید کرد: برداشت از منابع زیرزمینی باید با نصب کنتورهای هوشمند و ابزارهای اندازه‌گیری کنترل شود. در حال حاضر ۳۶۴ حلقه چاه به کنتورهای هوشمند مجهز شده‌اند و تلاش می‌کنیم تا پایان برنامه هفتم توسعه، تمامی چاه‌های غیرمجاز و پرمصرف را تحت مدیریت حجمی قرار دهیم.

وی، وضعیت فرونشست زمین در تهران را بحرانی برشمرد و خاطرنشان کرد: گزارش‌ها حاکی از نرخ فرونشست ۳۵ تا ۴۰ سانتی‌متری در برخی مناطق استان تهران است که برای مقابله با آن، تشکیل تشکل‌های مردمی صیانت از منابع آبی و برخورد قانونی با تصرفات غیرمجاز بستر و حریم رودخانه‌ها در اولویت قرار دارد.

معاون شرکت آب منطقه‌ای تهران با تاکید بر لزوم فرهنگ‌سازی برای اصلاح الگوی مصرف اذعان کرد: مدیریت مصرف آب نه یک انتخاب، بلکه ضرورتی برای بقا در شرایط خشکسالی است. همچنین جایگزینی چاه‌های فضای سبز شهرداری با پساب تصفیه‌شده، از دیگر برنامه‌های استراتژیک این شرکت برای کاهش فشار بر منابع آب زیرزمینی است.





 روایت‌سازی علیه هرمز زیر آتش بازار؛ نفت 94 دلاری چه می‌گوید؟
۸ ساعت قبل / سایت نورنیوز

روایت‌سازی علیه هرمز زیر آتش بازار؛ نفت 94 دلاری چه می‌گوید؟

چند روز است رسانه‌های غربی با برجسته‌کردن عبور محدود نفتکش‌ها از مسیر جنوبی تنگه هرمز، از بازگشت جریان نفت سخن می‌گویند؛ اما ایجاد مسیر ویژه با حمایت نظامی آمریکا، افزایش هزینه حمل و نفت 94 دلاری نشان می‌دهد، هرمز هنوز به شرایط عادی بازنگشته است.

 کالا برگ در محاصره گرانی تورم چه بلایی بر سر کالابرگ یک میلیون تومانی آورد؟ | نفت ما
۱۵ ساعت قبل / سایت نفت ما

کالا برگ در محاصره گرانی تورم چه بلایی بر سر کالابرگ یک میلیون تومانی آورد؟ | نفت ما

دی ماه سال گذشته بود که همزمان با حذف ارز ترجیحی، کالابرگ یک میلیون تومانی به همه مردم ایران داده شد. کالابرگی که قرار بود با تغییر نرخ کالاهای اساسی نیز اعتبار آن افزایش یابد اما نه تنها این رقم ثابت مانده بلکه برخی فروشگاه‌های طرف قرارداد کالابرگ نیز به دنبال لغو قرارداد هستند و برخی از آنها نیز فروش با اعتبار کالابرگ را متوقف کردند.

 قیمت خودروهای تولید داخل و وارداتی در بازار +جدول
۸ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

قیمت خودروهای تولید داخل و وارداتی در بازار +جدول

اقتصادنیوز: کوییک S با نرخ ۱ میلیارد و ۱۹۴ میلیون تومان و دنا پلاس اتوماتیک با نرخ ۲ میلیارد و ۷۲۰ میلیون تومان عرضه شد.

 روایت فارین پالسی از نبرد قدرت‌ها بر سر LNG / وقتی چین به آخرین سنگر روس‌ها تبدیل می‌شود
۱۴ ساعت قبل / سایت تجارت نیوز

روایت فارین پالسی از نبرد قدرت‌ها بر سر LNG / وقتی چین به آخرین سنگر روس‌ها تبدیل می‌شود

چین با فراهم کردن زیرساخت و بازار برای LNG تحریم‌شده روسیه به شریان حیاتی صادرات انرژی مسکو تبدیل شده و واشنگتن اکنون در پی هدف قرار دادن این مسیر و زیرساخت‌های چینی برای مهار صادرات LNG روسیه است.

 وعده دیدار ترامپ و کیم؛ چرا پکن نگران پیوند یانگ شده؟
۱۳ ساعت قبل / سایت اکوایران

وعده دیدار ترامپ و کیم؛ چرا پکن نگران پیوند یانگ شده؟

اکوایران: اولویت چین پرهیز از درگیری نظامی غیرضروری با ایالات متحده است، اما ادامه تحریکات هسته‌ای و موشکی کره شمالی، همکاری نظامی عمیق‌تر آن با روسیه و افزایش پیش‌بینی‌ناپذیری این کشور، خطر کشاندن چین به یک بحران را افزایش می‌دهد.

 قیمت تتر امروز
۱۴ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

قیمت تتر امروز

اقتصادنیوز:قیمت تتر امروز در صرافی‌های معتبر داخلی با کاهش 0.05 درصدی، به 189,398 (یکصد و هشتاد و نه هزار و‌ سیصد و نود و هشت) تومان رسید.