قیمت طلا امروز




 سایت مشرق / ۱۴۰۵/۰۵/۱۲

فیلم/ خداحافظی احساسی عراقی‌ها با زائران در مرز مهران

خداحافظی و طلب حلالیت عراقی‌ها از زائران اربعین در مرز مهران: اگر کوتاهی کردیم ببخشید!
 فیلم/ خداحافظی احساسی عراقی‌ها با زائران در مرز مهران



۸ ساعت قبل / سایت مشرق

حرم امامین عسکریین(ع) چگونه تخریب شد؟/ اولین حمله تکفیری‌ها در سامرا +عکس و فیلم

به گزارش مشرق، ۲۳محرم سال ۱۴۲۷ قمری مصادف با سوم اسفند سال ۱۳۸۴ شمسی بود که حرم امامین عسکریین (ع) در سامرا برای نخستین‌بار به دست تکفیری‌ها تخریب شد. ساعت حدود هفت صبح برخی از تکفیری‌ها با پوشیدن لباس نیروهای تکاور عراقی وارد حرم شده و خادمان حرم امامیین عسکریین (ع) را در یکی از صحن‌های حرم زندانی و مواد منفجره همچون TNT در داخل حرم قرار دادند و محل را ترک‌کردند و سپس حرم مطهر سامرا تخریب شد.

با توجه به حجم بالای مواد منفجره، گنبد حرم امامین عسکریین (ع) و دیوارهای کاشی‌کاری فرو ریخت و حتی برخی مصالح تا شعاع نیم کیلومتری اطراف حرم پرتاب شد. با این وجود، پایه‌های گنبد و بدنه اصلی آن به دلیل استحکام بالا سالم ماند و مشکلی برای آن ایجاد نشد.

دانلود

حضور مردم در حرم سامرا بعد از اولین تخریب

پس از این اقدام تروریستی، مراجع سه روز عزای عمومی اعلام کرده و بازارها تعطیل شدند. برخی از مردم نیز به سوی سامرا حرکت کرده و در خانه امام زمان (عج) به عزاداری پرداختند.

مدتی حرم سامرا مسدود شد و زائران امکان تشرف به این مکان مقدس را نداشتند. خادمان ان آستان که در حال خاکبرداری و آماده‌سازی حرم بودند، هر روز قطعه‌ای جدید از طلاکاری گنبد و ضریح را بیرون می‌آوردند و حتی در برخی اوقات تبرکی و نذورات مردم نیز یافت می‌شد.

البته تکفیری‌ها به این تخریب و اقدام تروریستی اکتفا نکرده و ۲۷ جمادی‌الاول سال ۱۴۲۸ قمری همزمان با ۲۳ خرداد سال ۱۳۸۶ برای دومین بار اقدام به بمب‌گذاری در حرم کردند. البته این بار دیگر لباس تکاوران عراقی یا نیروهای خودی را به تن نکرده و به یکباره به سوی خادمان حرم حمله کرده و پس از درگیری با خادمان حرم مطهر امامین عسکریین (ع)، صدای مهیبی از سوی حرم شنیده شد که در ابتدا گلدسته سمت چپ و پس از آن گلدسته سمت راست به صورت کامل تخریب شد. البته داعشی‌ها هم در ۱۶ خرداد سال ۱۳۹۳ قصد حمله و تخریب حرم امامین عسکریین (ع) را داشتند که با مقاومت مردم و نیروهای امنیتی این حمله خنثی و با شکست داعش همراه شد.

در آن‌دوران که داعش قصد نفوذ و تخریب حرم امامین عسکریین (ع) را داشت، نیروهای ستاد بازسازی عتبات نیز در حال برنامه‌ریزی برای توسعه و بازسازی حرم بودند و حتی از سال‌ها قبل برنامه‌ها برای بازسازی خانه امام زمان (عج) را آغاز کرده بودند؛ به طوری که روند بازسازی حرم و حتی ساخت گنبد جدید از همان سال ۱۳۸۹ آغاز شد.

‌بر همین اساس، گنبدی مطلا و البته بسیار چشم‌نواز برای حرم ساخته و نصب شد که این گنبد با مساحت یک هزار و ۲۰۰ مترمربع به عنوان بزرگترین گنبد اعتاب مقدسه عراق به شمار می‌رود.

دانلود

حرم امامین عسکریین (ع)

‌به گفته عباس رضایی‌نسب، رئیس جدید ‌ستاد بازسازی عتبات در سامرا ساخت ضریح حرم امامین عسکریین(ع) که از همان سال‌های اولیه تخریب آغاز شده بود، در سال ۱۳۹۳ تکمیل و سال ۱۳۹۶ نصب و رونمایی شد. هم‌اکنون نیز روند طلاکاری گلدسته‌های حرم در حال انجام است.

‌وی با بیان اینکه‌ طلاکاری گلدسته‌های حرم امامین عسکریین (ع) در هفته‌های آینده تکمیل می‌شود، می‌گوید: تلاش ستاد بازسازی عتبات توسعه و بازسازی این‌مکان مقدس است که امیدواریم با همکاری تولیت ومتولیان این آستان توسعه و بازسازی حرم به خوبی انجام شود.

در سال‌های اخیر پس از تخریب حرم امامین عسکریین (ع)، تاکنون‌چندین صحن و شبستان ساخته شده است و این مکان مقدس که در سال‌های گذشته ناامن بود و شاید تعداد زوار آن انگشت‌شمار بود، اکنون با برقراری امنیت شاهد حضور پرشور زوار است و زائران از راه‌های دور و نزدیک به حرم امامین عسکریین (ع) مشرف شده‌و به زیارت می‌پردازند. در این مکان مقدس برخی نیز اسکان می‌یابند و از غذای حضرتی نیز متنعم می‌شوند. در ایام‌ ‌محرم و صفر نیز هر ساله در حرم امامین عسکریین (ع) موکب‌های پذیرایی از زائران راه‌اندازی می‌شود.

در حرم امامین عسکریین (ع) سامرا قبور مطهر دو امام شیعیان، امام هادی (ع) و امام حسن عسکری (ع) است. همچنین حضرت نرجس خاتون (س) مادر امام زمان (عج)، حضرت حکیمه خاتون دختر امام جواد (ع) در این مکان مقدس تدفین شدند. البته حضرت سمانه مادر امام هادی (ع) و مغربیه مادر امام حسن عسکری (ع) و شمار دیگری از خاندان اهل بیت (ع) در حرم امامین عسکریین (ع) در سرداب و نزدیکی ضریح امامین عسکریین (ع) مدفون هستند.




 پرداخت 3500 میلیارد تومان خسارت خودروهای آسیب دیده از جنگ/وام 1419 شهید جنگی تسویه شد
۱ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

پرداخت 3500 میلیارد تومان خسارت خودروهای آسیب دیده از جنگ/وام 1419 شهید جنگی تسویه شد

اقتصادنیوز: اف‌بی‌آی در روزهای اخیر به اداره‌های پلیس در ایالت کالیفرنیا هشدار داده است که ایران ممکن است در واکنش به حملات آمریکا، با پهپاد به سواحل غربی ایالات متحده حمله کند؛ این موضوع بر اساس هشداری است که شبکه ABC News به آن دست یافته است.

 صالحی امیری: اینکه کسی در یک تریبون رسمی و در زمانی که کشور درگیر جنگ است، رسماً درباره حمله به ترامپ و ترور او در ترکیه سخن بگوید، چه معنایی دارد؟ این اقدامات جز اینکه بخواهد نظام سیاسی را تحت فشار دشمن قرار دهد، چه نتیجه‌ای دارد؟
۱۹ دقیقه قبل / سایت جماران

صالحی امیری: اینکه کسی در یک تریبون رسمی و در زمانی که کشور درگیر جنگ است، رسماً درباره حمله به ترامپ و ترور او در ترکیه سخن بگوید، چه معنایی دارد؟ این اقدامات جز اینکه بخواهد نظام سیاسی را تحت فشار دشمن قرار دهد، چه نتیجه‌ای دارد؟

رضا صالحی‌امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی: پزشکیان پرچمدار رفاه ملی است؛ بدون وفاق نمی‌توان کشور را اداره کرد/ پزشکیان در پایان دوره، کارنامه خوبی در آشتی با ایرانیان خارج از کشور خواهد داشت/ 3800 پروژه گردشگری در کشور؛ هدف‌گذاری جذب 2 میلیون گردشگر تا سال 1407/ ایران با یک میلیون اثر تاریخی، بزرگ‌ترین قدرت نرم خود را نادیده گرفته است

 پوتین بر تقویت امنیت روسیه در قطب شمال تأکید کرد
۱ ساعت قبل / سایت هم میهن

پوتین بر تقویت امنیت روسیه در قطب شمال تأکید کرد

رئیس‌جمهور روسیه در نشست شورای امنیت این کشور، راهبرد توسعه قطب شمال و تدابیر لازم برای تأمین امنیت ملی در این منطقه را بررسی کرد.

 چارلز ملتون در آستانه پیوستن به لایواکشن Naruto؛ مذاکره برای نقش کاکاشی نهایی می‌شود
۳۰ دقیقه قبل / سایت سلام سینما

چارلز ملتون در آستانه پیوستن به لایواکشن Naruto؛ مذاکره برای نقش کاکاشی نهایی می‌شود

چارلز ملتون، بازیگر May December، در مرحله نهایی مذاکره برای ایفای نقش کاکاشی در اقتباس سینمایی و لایواکشن Naruto قرار دارد؛ پروژه‌ای که لایونزگیت توسعه آن را پیش می‌برد و طبق برنامه، فیلم‌برداری‌اش اوایل سال آینده آغاز می‌شود.

 نسخه آشنا برای بحران انرژی/ یارانه حامل را کنار بگذارید، به «خدمت ضروری» برسید
۱ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

نسخه آشنا برای بحران انرژی/ یارانه حامل را کنار بگذارید، به «خدمت ضروری» برسید

اقتصادنیوز: مسئله اصلی مصرف بنزین نیست؛ مسئله نحوه جابه‌جایی مسافر و بار است. تا زمانی که شهروند برای یک سفر مشخص گزینه مناسب از نظر زمان، هزینه و دسترسی نداشته باشد، اصلاح قیمت سوخت به‌تنهایی نمی‌تواند الگوی مصرف را به‌صورت پایدار تغییر دهد.

 قالیباف: ایران در امور داخلی عراق دخالت نمی‌کند
۵ دقیقه قبل / سایت تابناک

قالیباف: ایران در امور داخلی عراق دخالت نمی‌کند

نشست هم‌اندیشی فعالان اقتصادی ایرانی و عراقی با دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی و هیأت پارلمانی همراه، روز گذشته (پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵) در سفار...