
به گزارش مشرق ، پنی وانگ وزیر امور خارجه استرالیا، روز پنجشنبه اعلام کرد که کانبرا از تصمیم مقامات اسرائیلی مبنی بر بستن پرونده تحقیقات جنایی درباره کشته شدن «لالزامی زومی فرانکم»، امدادگر استرالیایی و همکارانش در جریان جنگ نسلکشی علیه نوار غزه، «بسیار ناراضی» است.
به نوشته خبرگزاری فرانسه، وانگ در بیانیهای اعلام کرد: «من سفیر اسرائیل در استرالیا، هلیل نیومان را احضار میکنم و از سفیر استرالیا در اسرائیل خواستهام که موضع ما را مستقیماً به آنها ابلاغ کند. در عین حال، دولت استرالیا در حال بررسی گامهای بعدی است».
او افزود: «دولت استرالیا اواخر شب گذشته، لحظاتی پیش از اعلام عمومی، از تصمیم اسرائیل آگاه شد؛ آن هم در روز جهانی بشردوستی. این موضوع اهانتی بزرگ به خانواده زومی، تمامی امدادگران و همه مردم استرالیا است.».
فرانکم تبعه استرالیا، در آوریل ۲۰۲۴ در میان کارکنان سازمان بینالمللی کمکرسانی موسوم به آشپزخانه مرکزی جهانی (World Central Kitchen) بود که در حمله هوایی ارتش اسرائیل به کاروانشان – در حالی که مشغول توزیع غذا و آب بودند – کشته شد.
کشته شدن این امدادگران که علاوه بر شهروند استرالیایی، شامل سه تبعه بریتانیایی، یک تبعه آمریکایی-کانادایی، یک لهستانی و یک فلسطینی بود، موجی از خشم جهانی و درخواستها برای تضمین امنیت کادر بشردوستانه در نوار غزه را به دنبال داشت.
بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی ادعا کرد که ارتش اشغالگر این داوطلبان را «ناخواسته» کشته است، اما ارتش اسرائیل دیروز چهارشنبه اعلام کرد که هیچ تحقیقات جنایی درخصوص کشته شدن این امدادگران صورت نخواهد گرفت.
وانگ در واکنش به این اقدام گفت: «زومی نماد بهترین ویژگیهای استرالیا بود. شجاعت او شایسته تقدیر و خانوادهاش شایسته عدالت هستند. این تصمیم، بسیار پایینتر از سطح پاسخگویی مورد انتظار ما است».
رژیم اشغالگر اسرائیل در اکتبر ۲۰۲۳ نسلکشی علیه نوار غزه محاصرهشده را آغاز کرد که تاکنون منجر به شهادت و مجروح شدن حدود ۲۵۰ هزار شد که اکثریت آنها زن و کودک هستند. این جنگ علاوه بر این، ویرانی تقریباً کامل زیرساختهای غیرنظامی از جمله خانهها، بیمارستانها، مدارس و مساجد را در پی داشته است.
…





