قیمت طلا امروز




 سایت سلامت نیوز / ۱۴۰۵/۰۶/۰۴

۵ عارضه احتمالی مصرف زیاد گوجه‌فرنگی

برای بیشتر افراد، خوردن گوجه‌فرنگی هر روز مشکلی ایجاد نمی‌کند و حتی می‌تواند به سلامت قلب و کاهش خطر برخی بیماری‌های مزمن کمک کند. با این حال، افراد مبتلا به برخی مشکلات گوارشی، آلرژی‌ها یا بیماری پیشرفته کلیوی ممکن است نیاز به محدود کردن مصرف آن داشته باشند.
 ۵ عارضه احتمالی مصرف زیاد گوجه‌فرنگی

این بخش به‌صورت خودکار گردآوری شده است. برای مطالعه کامل خبر، به منبع اصلی مراجعه کنید.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از verywellhealth، گوجه‌فرنگی سرشار از مواد مغذی مانند ویتامین C، پتاسیم، فیبر و لیکوپن است؛ آنتی‌اکسیدانی که با سلامت قلب و کاهش خطر برخی بیماری‌های مزمن ارتباط دارد.

با این حال، مصرف منظم گوجه‌فرنگی برای همه افراد کاملاً بدون مشکل نیست. در برخی شرایط، به‌ویژه در افرادی که مشکلات گوارشی، آلرژی‌های غذایی یا بعضی بیماری‌های زمینه‌ای دارند، خوردن گوجه‌فرنگی ممکن است باعث بروز علائم ناخوشایند شود.

۱. ممکن است رفلاکس معده را تشدید کند

گوجه‌فرنگی به‌طور طبیعی اسیدی است و می‌تواند در برخی افراد مبتلا به بیماری رفلاکس معده به مری (GERD) باعث تشدید علائم شود.

در این بیماری، اسید معده به سمت مری بازمی‌گردد و موجب تحریک آن می‌شود. خود گوجه‌فرنگی باعث ایجاد رفلاکس نمی‌شود، اما در افرادی که از قبل به رفلاکس مبتلا هستند، مصرف آن ممکن است سوزش سر دل و علائم برگشت اسید را تشدید کند.

محصولات تهیه‌شده از گوجه‌فرنگی مانند سس گوجه و کچاپ نیز ممکن است برای برخی افراد مشکل‌سازتر باشند، زیرا معمولاً اسیدی‌تر هستند.

۲. مصرف زیاد ممکن است باعث ناراحتی معده شود …




 اخبار جدید

 بیمار نباید در مسیر درمان گم شود/ ضرورت تقویت پزشکی خانواده و نظام ارجاع
۷ ساعت قبل / سایت سلامت نیوز

بیمار نباید در مسیر درمان گم شود/ ضرورت تقویت پزشکی خانواده و نظام ارجاع

مراقبت از بیماری‌های غیرواگیر به یک ویزیت یا اقدام درمانی محدود نمی‌شود و بیماران مبتلا به بیماری‌های مزمن ممکن است سال‌ها با پزشکان، مراکز درمانی، آزمایشگاه‌ها و داروخانه‌های مختلف در ارتباط باشند؛ موضوعی که به گفته ابراهیم نوری گوشکی، متخصص پزشکی خانواده، ضرورت وجود پزشکی خانواده قدرتمند، نظام ارجاع کارآمد و مشارکت آگاهانه بیماران را برای کاهش خطا و افزایش ایمنی مراقبت برجسته می‌کند.

 پیاده روی برای افراد مبتلا به آسم مفید است
۸ ساعت قبل / سایت سلامت نیوز

پیاده روی برای افراد مبتلا به آسم مفید است

یک مطالعه جدید نشان می دهد که افراد مبتلا به آسم ممکن است از افزایش تعداد قدم های روزانه خود به همان اندازه که از یک برنامه تمرینی هوازی ساختاریافته سود می برند، بهره مند شوند.

 ایمنی بیمار از رویکرد فرد محوری باید به مدیریت نظام‌مند خطا در سلامت تغییر کند
۸ ساعت قبل / سایت سلامت نیوز

ایمنی بیمار از رویکرد فرد محوری باید به مدیریت نظام‌مند خطا در سلامت تغییر کند

معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تأکید بر ضرورت بازنگری در رویکردهای مرتبط با ایمنی بیمار گفت: ایمنی بیمار موضوعی فراتر از عملکرد یک فرد یا یک گروه حرفه‌ای است و برای کاهش خطاهای قابل پیشگیری باید تمامی اجزای نظام سلامت از سیاست‌گذاری و مدیریت تا کادر درمان، بیمار و خانواده وی، در یک چارچوب منسجم و نظام‌مند ایفای نقش کنند.

 پزشک ایرانی برنده جایزه سازمان جهانی بهداشت در حوزه سرطان شد
۸ ساعت قبل / سایت سلامت نیوز

پزشک ایرانی برنده جایزه سازمان جهانی بهداشت در حوزه سرطان شد

یک پزشک ایرانی در حوزه درمان سرطان کودکان موفق به دریافت یکی از جوایز سازمان جهانی بهداشت شد. امیرعلی حمیدیه، بنیانگذار پیوند سلول‌های بنیادی خون‌ساز کودکان در ایران، جایزه دولت کویت را به دلیل فعالیت‌های درمانی و پژوهشی خود دریافت کرده است.

 روزهای گرانی درمان
۷ ساعت قبل / سایت روزنامه سازندگی

روزهای گرانی درمان

بازگشت موج بیماری‌های تنفسی همزمان با کمبود دارو و جهش هزینه‌های درمان

 تأثیر خرما بر تقویت قلب و مغز؛ جایگزینی سالم برای قندهای مصنوعی
۷ ساعت قبل / خبرگزاری ایسنا

تأثیر خرما بر تقویت قلب و مغز؛ جایگزینی سالم برای قندهای مصنوعی

یک متخصص طب سنتی گفت: در متون طب سنتی آمده است که خرما سرشار از مواد مغذی است که قلب و مغز را تقویت کرده و برای تأمین انرژی بدن بسیار مناسب است. در دنیای امروزی که مصرف قندهای مصنوعی بسیار زیاد شده است، مصرف متعادل خرما می‌تواند تا حدی جایگزین این قندهای مضر شود.

پنجشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۵ - 17 September 2026