قیمت طلا امروز




 سایت جوان آنلاین / ۳ ساعت قبل

تحول سبز در دشت‌های کرمانشاه

طرح «سامانه گرمسیری» چشم‌انداز تحول، تنوع کشت و رونق کشاورزی کرمانشاه را گشود
 تحول سبز در دشت‌های کرمانشاه

جوان آنلاین: اجرای «طرح سامانه گرمسیری» در استان کرمانشاه، نقطه عطفی در تاریخ کشاورزی غرب کشور است که سیمای سنتی اراضی این منطقه را به کانون مدرن تولید محصولات متنوع تبدیل کرده است. این پروژه کلان با انتقال آب به اراضی مستعد، نه تنها بستر را برای تحول در الگوی کشت فراهم آورده، بلکه تنوع محصولات زراعی را از غلات پایه به سمت کشت‌های سودآور و استراتژیک سوق داده است. امروز، کرمانشاه با تکیه بر این زیرساخت حیاتی، در مسیر برندسازی و افزایش بهره‌وری گام برمی‌دارد تا جایگاه خود را به عنوان قطب تأمین امنیت غذایی کشور، بیش از پیش تثبیت کند. 

 

کرمانشاه، سرزمینی که با دشت‌های حاصلخیز و رود‌های خروشانش شناخته می‌شود، اکنون در حال گذار از کشاورزی معیشتی به سوی کشاورزی صنعتی و دانش‌بنیان است. مناظر این استان، از کشتزار‌های طلایی گندم تا مزارع پرعطر زعفران، گواهی بر اقلیم بی‌نظیر آن است. خاک‌های غنی این منطقه در ترکیب با برنامه‌های ترویجی جدید، چشم‌اندازی از خودکفایی و صادرات را ترسیم کرده است. فراتر از محصولات سنتی، ظرفیت‌هایی در تولید بذر، مکانیزاسیون و صنایع تبدیلی نهفته است که اگر با رویکردی هدفمند هدایت شوند، می‌توانند ارزش افزوده‌ای بی‌بدیل برای اقتصاد محلی خلق کرده و کرمانشاه را از یک تأمین‌کننده مواد خام، به یک قطب فرآوری تبدیل کنند. 

 سامانه گرمسیری، شریان حیاتی نوین

طرح سامانه گرمسیری به عنوان یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های زیرساختی استان، تحولی ملموس در پهنه‌های زراعی غرب ایجاد کرده است. این طرح نه تنها زمین‌های بایر را به دشت‌های حاصلخیز تبدیل کرده، بلکه زنجیره‌ای از کامیون‌های حمل محصول را به سمت سایر استان‌ها روانه ساخته است. 

سعید کریمی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، درباره پیشرفت این طرح می‌گوید: «امروز با صراحت اعلام می‌کنیم که ۷۵درصد اراضی سامانه گرمسیری تحویل مردم شده است. این پروژه، امکان تنوع‌بخشی به محصولات را فراهم کرده و بسیاری از کارخانه‌های خارج از استان اکنون وابسته به تولیدات کشاورزان این منطقه هستند. با این حال، افزایش سطح زیرکشت به تنهایی برای آینده کافی نیست و نیاز است که عملکرد در واحد سطح نیز به طرز چشم‌گیری ارتقا یابد.»

تنوع محصولات کشاورزی در این استان حیرت‌انگیز است. از زعفران تا گردو و عسل، …



 مشاور پوتین: درباره نظامی‌گری این کشور هشدار می دهم | آنها می توانند ظرف یکسال سلاح‌های هسته‌ای بسازند
۲ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

مشاور پوتین: درباره نظامی‌گری این کشور هشدار می دهم | آنها می توانند ظرف یکسال سلاح‌های هسته‌ای بسازند

«آنتون کوبیاکوف» مشاور رئیس جمهور روسیه و دبیر اجرایی کمیته سازماندهی مجمع حقوقی بین‌المللی سن پترزبورگ (SPILF) در اظهاراتی نسبت به رویکرد توکیو به سمت نظامی‌گری هشدار داد

 تصاویر نفوذ MI۶ به دفتر نتانیاهو و دستیابی ایران به اسناد؛ ببینید | دستور دستگاه اطلاعاتی انگلیس و...
۱ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تصاویر نفوذ MI۶ به دفتر نتانیاهو و دستیابی ایران به اسناد؛ ببینید | دستور دستگاه اطلاعاتی انگلیس و...

سرویس اطلاعات خارجی انگلیس (MI۶) با هدف نفوذ به حلقه نزدیک بنیامین نتانیاهو و دستیابی به یک گزارش محرمانه نظامی ـ امنیتی، مأموریتی را در سرزمین‌های اشغالی دنبال کرده که حالا برخی از اسناد آن در اختیار دستگاه اطلاعاتی ایران است.

 آمریکا و ایران توافق کردند؛ یکی از بندهای اصلی آن چیست؟ | ادعای تازه نووستی به نقل از منابع نظامی پاکستانی و منابع امنیتی ایرانی
۱ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

آمریکا و ایران توافق کردند؛ یکی از بندهای اصلی آن چیست؟ | ادعای تازه نووستی به نقل از منابع نظامی پاکستانی و منابع امنیتی ایرانی

آرتی نوشت: منابع نظامی پاکستانی و منابع امنیتی ایرانی ادعا کردند که میان آمریکا و ایران بر سر برقراری آتش‌بس توافق حاصل شده است؛ توافقی که یکی از بندهای اصلی آن بر آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز تأکید دارد.

 جنگ به زندگی روس‌ها رسید؛ اقتصاد روسیه تا کجا دوام می‌آورد؟
۳۴ دقیقه قبل / سایت اکوایران

جنگ به زندگی روس‌ها رسید؛ اقتصاد روسیه تا کجا دوام می‌آورد؟

روسیه در حالی وارد مرحله تازه‌ای از جنگ با اوکراین شده که نشانه‌های فشار جنگ، بیش از گذشته به زندگی روزمره شهروندان روس رسیده است. حملات پهپادی اوکراین به عمق خاک روسیه افزایش یافته و کرملین نیز تهدید کرده که زیرساخت‌های حیاتی اقتصاد اوکراین، از جمله مسیرهای صادرات غله در دریای سیاه، هدف حملات گسترده‌تری قرار خواهند گرفت.

 ماجرای ورود متانول به بنزین و تأثیرش بر آلودگی هوا
۴۶ دقیقه قبل / خبرگزاری ایسنا

ماجرای ورود متانول به بنزین و تأثیرش بر آلودگی هوا

ورود متانول به ترکیب بنزین و احتمال اثرگذاری آن بر کیفیت سوخت و آلودگی هوا، به موضوعی بحث‌برانگیز تبدیل شده است اما شرکت پالایش و پخش آن را در چارچوب استاندارد می‌داند و محیط زیست اثر مستقیم آن بر آلودگی هوا را کم ارزیابی می‌کند.

 جنگ نمی‌تواند توجیه‌کننده بی‌کفایتی‌ها باشد
۱ ساعت قبل / روزنامه چارسوق

جنگ نمی‌تواند توجیه‌کننده بی‌کفایتی‌ها باشد

فرشاد مؤمنی تصریح کرد: اگر کسانی در شرایط کنونی ایران، مثلاً به جای پاسخگویی در قبال ضعف اندیشه و ضعف اجرا و فساد و همه این چیزها، بخواهند همه‌چیز را نسبت بدهند به جنگ، از باب اینکه جنگ تأثیر تعیین‌کننده دارد، حرفشان متین است؛ اما اینکه این توجیه‌کننده آن بی‌کفایتی‌ها و فسادها و جهل‌ها باشد، این به هیچ وجه قابل قبول نیست و نسبتی با علم و عقل در قلمرو اقتصاد و توسعه ندارد. فرشاد مؤمنی ضمن انتقاد از سیاست‌های اقتصادی و شیوه‌های تصمیم‌گیری در کشور گفت: بهای پول برای تأمین مالی سرمایه در گردش تولید در ایران طی ۲۵ سال گذشته پنج تا ۱۰ برابر میانگین جهانی بوده و از سال ۱۳۹۷ نیز جمعیت فقیر کشور طی سه سال دو برابر شده است. به گزارش ایسنا، فرشاد مؤمنی اقتصاددان در نشست خبری که در موسسه دین و اقتصاد برگزار شد، با اشاره به بررسی‌های انجام‌شده درباره تأمین مالی در ایران و کشورهای مختلف اظهار کر …