قیمت طلا امروز




 روزنامه شرق / ۱۴۰۵/۰۵/۲۵

درمان هم قسطی شد

افزایش هزینه ویزیت، آزمایش، تصویربرداری، دارو و دیگر خدمات درمانی باعث شده بیماری برای بسیاری یک مسئله اقتصادی هم باشد.
 درمان هم قسطی شد

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

افزایش هزینه ویزیت، آزمایش، تصویربرداری، دارو و دیگر خدمات درمانی باعث شده بیماری برای بسیاری یک مسئله اقتصادی هم باشد. خانواده‌هایی که زمانی برای سرعت و کیفیت تجربه درمان به بخش خصوصی مراجعه می‌کردند، حالا میان پرداخت هزینه بیشتر، انتظار در مراکز دولتی و عقب‌انداختن درمان مجبور به انتخاب شده‌اند. اقتصادنیوز گزارشی از «حذف تدریجی طبقه متوسط از بازار درمان خصوصی» منتشر کرده است. روندی که به‌ تدریج در حال افزایش است؛ آن‌هم در شرایطی که طبق نظر کارشناسان، ما با بحران سالمندی نیز روبه‌رو هستیم. سالمندی با بقیه دوران زندگی متفاوت است و توان بدن کم می‌شود و موضوع استقلال و سلامت و تعامل اجتماعی بیش از پیش اهمیت می‌یابد. نگرانی بابت داشتن سالمندی سالم از دغدغه‌های بسیاری است؛ آن‌هم در حالی که افراد باید در اقتصاد سلامت امروز ایران، برای کوچک‌ترین بیماری ‌بخشی از حقوق خود را بپردازند. یک دوره تشخیص معمولی شامل ویزیت متخصص، آزمایش و چکاپ می‌تواند حدود ۳.۹ میلیون تومان هزینه مستقیم داشته باشد؛ رقمی که برای خانواده‌ای با درآمد ۳۰ میلیون تومان، حدود ۱۳ درصد درآمد ماهانه را مصرف می‌کند و برای سالمندان بازنشسته با مستمری ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان، هزینه درمان‌های ساده می‌تواند حدود ۱۳ تا ۱۹.۵ درصد درآمد ماهانه را مصرف کند. در روزهایی که هزینه درمان از دخل خانوار جلو زده، مردم برای دندان، دارو، تراپی و حتی ویزیت پزشک، از ماه‌های بعدشان قرض می‌گیرند. وقتی درمان خصوصی از توان مالی خانواده خارج می‌شود، مسئله فقط پول نیست؛ بیمار باید زمان، مرخصی و انرژی بیشتری برای دریافت همان خدمت در بخش دولتی صرف کند. هزینه درمان معمولا با یک ویزیت تمام نمی‌شود؛ بیمار ممکن است ابتدا پزشک متخصص را ببیند، بعد آزمایش یا تصویربرداری انجام دهد، دوباره برای تفسیر نتیجه مراجعه کند و در ادامه دارو، تزریق یا فیزیوتراپی نیز به هزینه‌ها اضافه شود.

بخش دولتی برای کاهش هزینه درمان به سپر اصلی خانوارها تبدیل شده است، اما دریافت خدمت ارزان‌تر الزاما به معنای هزینه کمتر نیست. صف‌های طولانی، نوبت‌های دور، رفت‌وآمد و نیاز به چند بار مراجعه، بخشی از هزینه درمان را از جیب به «زمان» منتقل می‌کند. در برخی مراکز حتی مردم برای گرفتن نوبت از ساعت دو بامداد در صف می‌ایستند؛ درحالی‌که تنها حدود ۴۵ تا ۴۸ درصد نوبت‌گیری بیمارستان‌ها و مراکز درمانی کشور به شکل الکترونیکی انجام می‌شود. رئیس هیئت‌مدیره انجمن بیمارستان‌های خصوصی از کاهش دست‌کم ۵۰‌درصدی مراجعه مردم به بیمارستان‌های خصوصی طی حدود پنج ماه خبر داده است. هم‌زمان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران از افزایش ۴۵‌درصدی مراجعه به بیمارستان‌های دولتی گفته است. این جابه‌جایی لزوما به معنای کاهش نیاز مردم به درمان نیست؛ بخشی از بیماران از بخش خصوصی خارج شده‌اند و به مراکز دولتی، دانشگاهی و تأمین اجتماعی رفته‌اند و بخشی نیز ممکن است درمان را به تعویق انداخته باشند. طبقه متوسط‌ که پیش‌تر برای سرعت، امکان انتخاب پزشک و صرفه‌جویی در زمان به بخش خصوصی مراجعه می‌کرد، حالا ناچار است میان پول کمتر و زمان بیشتر یکی را انتخاب کند. در واقع نکته شایان توجه این است که «طبقه متوسط لزوما یک‌شبه فقیر نمی‌شود؛ گاهی ابتدا قدرت انتخابش را از دست می‌دهد». دندان‌پزشکی حذف می‌شود، آزمایش غیرفوری به ماه بعد موکول می‌شود، فاصله ویزیت‌ها بیشتر می‌شود و خدمات خصوصی جای خود را به مراکز دولتی می‌دهند؛ در چنین شرایطی، فقر درمانی می‌تواند پیش از فقر درآمدی ظاهر شود. خانواده هنوز خانه، خودرو یا شغل دارد، اما دیگر نمی‌تواند مانند گذشته زمان، پزشک، محل و سرعت درمان خود را انتخاب کند. این نکته نیز شایان ذکر است که طبق گزارشی که ایرنا منتشر کرده، بیش از ۹۰ درصد از قراردادهای کار در ایران موقتی هستند و بیش از نیمی از شاغلان در مشاغل غیررسمی فاقد بیمه کار می‌کنند. این در حالی است که پژوهش‌ها نشان می‌دهند اضطراب مزمن ناشی از ناامنی شغلی در میانسالی، مستقیما با ابتلا به زوال عقل، بیماری‌های قلبی و افسردگی در دوران سالمندی مرتبط است و دبیرخانه شورای ملی سالمندان درباره این آمار هشدار می‌دهد که ایران همین امروز دارد نسل آینده سالمندان پرهزینه، بیمار و تنهای خود را می‌سازد.

 

برای اطلاع از آخرین اخبار و تحلیل‌ها به کانال شرق در «تلگرام» بپیوندید.



۱ ساعت قبل / سایت شهرآرانیوز

یافتن امیدی تازه برای مهار سرطان پستان

به گزارش شهرآرانیوز؛ سرطان پستان سه‌گانه‌منفی یا TNBC، نوعی از سرطان پستان است که در سلول‌های آن گیرنده‌های هورمونی و پروتئین HER۲، که در بسیاری از درمان‌های هدفمند سرطان پستان نقش دارند، وجود ندارد. به همین دلیل، شماری از داروهایی که برای انواع دیگر سرطان پستان قابل استفاده‌اند، در این گروه از بیماران کارایی محدودی دارند. این نوع سرطان به علت رفتار تهاجمی و تمایل بیشتر به انتشار سریع به اندام‌های دوردست، سهم نامتناسبی در مرگ‌ومیر ناشی از سرطان پستان دارد.

موضوع اصلی نگرانی در این بیماری، پدیده‌ای به نام متاستاز است؛ یعنی زمانی که سلول‌های سرطانی از تومور اولیه جدا می‌شوند، به بخش‌های دیگر بدن می‌روند و در آنجا تومورهای جدیدی می‌سازند. تومور اولیه اغلب با جراحی یا درمان‌های موضعی قابل کنترل است، اما وقتی سرطان به نقاط دیگری از بدن گسترش پیدا کند، کنترل آن بسیار دشوارتر می‌شود. در سرطان پستان سه‌گانه‌منفی، سلول‌های سرطانی می‌توانند به اندام‌هایی مانند ریه و استخوان برسند و حتی پس از مدتی خاموش بودن، دوباره رشد کنند. بنابراین، یافتن نشانه‌هایی که احتمال گسترش بیماری را نشان دهند و نیز کشف راهی برای جلوگیری از رشد این سلول‌ها، اهمیت زیادی دارد.

پژوهشگران دانشگاه آدلاید و مؤسسه پژوهش سرطان اولیویا نیوتن-جان، تحقیقی درباره نقش یک تنظیم‌کننده مولکولی در گسترش سرطان پستان سه‌گانه‌منفی انجام داده‌اند. این پژوهش بر رابطه میان مولکولی طبیعی به نام miR-۳۴۲ و مسیر مولکولی E۲F تمرکز دارد؛ مسیری که می‌تواند در رشد و پیشرفت سلول‌های سرطانی نقش داشته باشد.

در این بررسی، گروه پژوهشی، سطح miR-۳۴۲ و میزان فعالیت مسیر E۲F را در ارتباط با احتمال شکل‌گیری بیماری متاستاتیک ارزیابی کرد. miR-۳۴۲ نوعی مولکول طبیعی و کوچک است که می‌تواند فعالیت مجموعه‌ای از ژن‌ها را تنظیم کند. پژوهشگران همچنین از مدل‌های پیش‌بالینی، یعنی مدل‌های آزمایشگاهی که پیش از آزمون روی انسان به کار می‌روند، استفاده کردند. آن‌ها بررسی کردند که بازگرداندن سطح miR-۳۴۲ چه اثری بر گسترش سرطان دارد و نیز داروی پالبوسیکلیب را در مدل‌هایی با سطح پایین miR-۳۴۲ آزمایش کردند. پالبوسیکلیب دارویی از گروه مهارکننده‌های CDK۴/۶ است که اکنون برای برخی بیماران مبتلا به سرطان پستان پیشرفته دارای گیرنده هورمونی استفاده می‌شود.

یافته‌ها نشان دادند بیمارانی که سطح miR-۳۴۲ در بدنشان پایین‌تر و فعالیت مسیر E۲F در تومورشان بالاتر بود، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری متاستاتیک قرار داشتند. به بیان ساده، کاهش این مولکول طبیعی می‌تواند مانعی مهم را از سر راه فعالیت ژن‌های مرتبط با پیشرفت سرطان بردارد. در چنین وضعی، مسیر E۲F بیش‌فعال می‌شود و به سلول‌های سرطانیِ خاموشی که پیش‌تر در بدن پخش شده‌اند، فرصت می‌دهد تا رشد کنند و به تومورهای ثانویه خطرناک تبدیل شوند.

در ادامه حتما بخوانید ضرورت انجام غربالگری سرطان پستان در زنان بالای ۴۰ سال

پژوهشگران در مدل‌های پیش‌بالینی مشاهده کردند که بازگرداندن miR-۳۴۲، گسترش سرطان پستان به اندام‌های دیگر، از جمله ریه و استخوان را به‌طور چشمگیری کاهش داد. همچنین، داروی پالبوسیکلیب در مدل‌هایی که سطح miR-۳۴۲ پایین بود، رشد تومورهای متاستاتیک را به شکل قابل توجهی کم کرد. اثربخشی این دارو زمانی برجسته‌تر بود که پس از پراکنده شدن سلول‌های سرطانی تجویز شد؛ یعنی در مرحله‌ای که رسوبات بسیار کوچک سرطانی در بدن وجود دارند، اما هنوز به تومورهای ثانویه بزرگ و تهدیدکننده زندگی تبدیل نشده‌اند. چرا این نتایج، اهمیت دارد؟

اهمیت این نتایج در آن است که شاید اندازه‌گیری سطح miR-۳۴۲ بتواند به شناسایی گروه مشخصی از زنان مبتلا به سرطان پستان سه‌گانه‌منفی کمک کند؛ گروهی که احتمال دارد از درمان با مهارکننده‌های CDK۴/۶ سود بیشتری ببرند. این رویکرد می‌تواند به درمان شخصی‌سازی‌شده نزدیک‌تر شود؛ یعنی به جای استفاده از یک روش مشابه برای همه بیماران، درمان بر پایه ویژگی‌های زیستی تومور هر فرد انتخاب شود.

این یافته‌ها که در نشریه علمی EMBO Molecular Medicine منتشر شده‌اند، همچنین امکان استفاده دوباره از دارویی موجود را برای نوعی از سرطان پستان مطرح می‌کنند که گزینه‌های درمانی آن محدود است. با این حال، پژوهشگران تأکید کرده‌اند گام بعدی، تأیید نتایج با استفاده از مدل‌های پیش‌بالینی برگرفته از بیماران و سپس حرکت به سوی کارآزمایی‌های بالینی است. بنابراین، این نتایج هنوز به معنای اثبات اثربخشی این روش برای همه بیماران نیست، اما می‌تواند مسیر توسعه درمان‌های دقیق‌تر را هموار کند.

منبع: ایسنا


۲ ساعت قبل / سایت صفحه سیاست

آخرین وضعیت مصدومیت دو بازیکن پرسپولیس اعلام شد

صفحه سیاست-

ابوالفضل جلالی در دقایق ابتدایی دیدار پرسپولیس مقابل استقلال خوزستان دچار مصدومیت شد و پس از انجام اقدامات اولیه، روز بعد برای تصویربرداری اعزام شد.

بر اساس نتایج بررسی‌های انجام‌شده، مصدومیت جلالی از ناحیه کشاله ران تشخیص داده شده و این بازیکن در حال حاضر برنامه اختصاصی خود را زیر نظر کادر پزشکی دنبال می‌کند تا پس از رسیدن به آمادگی لازم به تمرینات گروهی بازگردد. آخرین وضعیت محمد عمری

محمد عمری نیز در دیدار قبلی پرسپولیس از ناحیه آرنج دست دچار کشیدگی شده است. اقدامات اولیه برای این بازیکن نیز بلافاصله انجام شد و او در حال حاضر زیر نظر کادر پزشکی به روند آماده‌سازی خود ادامه می‌دهد.

عمری نیز پس از کسب آمادگی لازم به تمرینات گروهی بازخواهد گشت.




 اختلال در جست‌وجو و برخی خدمات گوگل
۲۹ دقیقه قبل / سایت سیتنا

اختلال در جست‌وجو و برخی خدمات گوگل

همزمان با افزایش گزارش کاربران از بروز مشکل در استفاده از گوگل، شماری از کاربران از اختلال در جست‌وجو، بارگذاری محتوا و دسترسی به وب‌سایت این شرکت خبر داده‌اند؛

 شناسنامه ملی زمین؛ شرط شفافیت مالکیت و مهار زمین‌خواری
۲ ساعت قبل / روزنامه هفت صبح

شناسنامه ملی زمین؛ شرط شفافیت مالکیت و مهار زمین‌خواری

راه‌حل موثر، صرفا برخورد قضایی پس از وقوع تخلف نیست. پیشگیری از زمین‌خواری نیازمند یک تحول نهادی و فناورانه است

 روایتی از تولید، پایداری و توسعه دریامحور
۲ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

روایتی از تولید، پایداری و توسعه دریامحور

دولت چهاردهم با نگاه ویژه به استان راهبردی هرمزگان، گام‌های عملی در جهت تحقق شعار «تولید، اشتغال و صادرات» برداشته است.

 چراغ سبز واشنگتن به فروش ۴.۵ میلیارد دلاری تسلیحات به قطر
۱ ساعت قبل / سایت اکوایران

چراغ سبز واشنگتن به فروش ۴.۵ میلیارد دلاری تسلیحات به قطر

نورنیوز : وزارت خارجه آمریکا فروش احتمالی ۴.۵ میلیارد دلاری تجهیزات نظامی شامل ۴ فروند سوخت‌رسان هوایی KC-۴۶A پگاسوس، موتورهای اضافی، سامانه‌های هشدار راداری و تجهیزات مقابله با موشک به قطر را تأیید کرد و اعلام داشت که این فروش توان دفاعی قطر و همکاری نظامی این کشور با آمریکا را تقویت می‌کند و موازنه نظامی منطقه را تغییر نمی‌دهد .

 وال‌استریت ژورنال: فشار ترامپ به «دبی»، یکی از بزرگترین شریان‌های حیاتی اقتصادی ایران | امارات نگران تلافی نظامی ایران و آسیب اقتصادی است
۵۶ دقیقه قبل / سایت رویداد‌ ۲۴

وال‌استریت ژورنال: فشار ترامپ به «دبی»، یکی از بزرگترین شریان‌های حیاتی اقتصادی ایران | امارات نگران تلافی نظامی ایران و آسیب اقتصادی است

امارات تحت فشار ترامپ، تجارت و تراکنش‌های مالی با ایران را متوقف کرد تا شریان ۲۱ میلیارد دلاری واردات ایران را ببندد، اما نگرانی از تلافی نظامی و آسیب به اقتصاد دبی، این کشور را به حفظ خطوط پنهان دیپلماتیک با تهران واداشته است.

 نماینده مجلس: مشکل بازار کمبود کالا نیست، بلکه گرانی است
۲ ساعت قبل / سایت هم میهن

نماینده مجلس: مشکل بازار کمبود کالا نیست، بلکه گرانی است

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تأکید بر اینکه در حال حاضر مشکل اصلی بازار، کمبود کالا نیست بلکه گرانی و فشار معیشتی است، گفت: بخشی از افزایش قیمت‌ها ناشی از شرایط جنگی است که مردم آن را درک و تحمل می‌کنند، اما با افرادی که از فضای جنگ برای گران‌فروشی و فشار بیشتر بر مردم سوءاستفاده می‌کنند، باید با شدت برخورد شود.