قیمت طلا امروز




 روزنامه شرق / ۱۴۰۵/۰۵/۱۸

وکیل سابق ترامپ در جایگاه دادستان کل آمریکا

سنای آمریکا با اختلاف تنها یک رأی، تاد بلانش وکیل شخصی پیشین دونالد ترامپ را در رأس وزارت دادگستری نشاند؛ انتصابی که پس از نبردی پرتنش، بار دیگر پرسش استقلال این نهاد از کاخ سفید و حدود نفوذ رئیس‌جمهور بر اجرای قانون را برجسته کرد.
 وکیل سابق ترامپ  در جایگاه دادستان کل آمریکا
به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

سنای آمریکا با اختلاف تنها یک رأی، تاد بلانش وکیل شخصی پیشین دونالد ترامپ را در رأس وزارت دادگستری نشاند؛ انتصابی که پس از نبردی پرتنش، بار دیگر پرسش استقلال این نهاد از کاخ سفید و حدود نفوذ رئیس‌جمهور بر اجرای قانون را برجسته کرد.

سنای تحت کنترل جمهوری‌خواهان با رأی شکننده ۵۰ به ۴۹ به تاد بلانش اعتماد کرد و او را برای جایگاه دادستان کل آمریکا تأیید کرد؛ انتخابی حساس برای نهادی که استقلال آن از کاخ سفید، بخش مهمی از اعتبار تاریخی‌اش

 بوده است.

بلانش پیش‌تر در مقام سرپرست وزارتخانه فعالیت می‌کرد، اما تأیید رسمی می‌تواند دست او را برای پیش‌بردن برنامه دولت ترامپ بازتر کند. رئیس‌جمهور آمریکا نیز پیش‌تر از تمایل خود به استفاده از وزارت دادگستری برای تحقیق درباره مخالفان سیاسی سخن گفته بود. بلانش پس از رأی سنا گفت از اعتماد ترامپ «عمیقا مفتخر» است.

دو جمهوری‌خواه، سوزان کالینز سناتور مین و لیزا مورکوفسکی سناتور آلاسکا، همراه همه دموکرات‌ها علیه او رأی دادند. بخش مهمی از مقاومت جمهوری‌خواهان نیز به توافق جنجالی مربوط به شکایت ترامپ علیه اداره درآمد داخلی آمریکا برمی‌گشت.

بلانش برای عبور از این مانع، کتبا تعهد داد وزارت دادگستری طرح صندوق 1.8 میلیارد دلاری جبران خسارت برای متحدان ترامپ را کنار بگذارد؛ طرحی که شماری از مهاجمان ششم ژانویه ۲۰۲۱ به کنگره نیز می‌توانستند از آن بهره ببرند. او همچنین وعده داد بخشی از توافق طراحی‌شده برای محافظت ترامپ و خانواده‌اش در برابر حسابرسی‌های مالیاتی محدود شود.

همین تعهدها رأی تعیین‌کننده بیل کسیدی سناتور جمهوری‌خواه را به همراه آورد. کسیدی گفت شاید سابقه بلانش به‌عنوان وکیل مدافع ترامپ حتی او را برای مقاومت در برابر برخی خواسته‌های رئیس‌جمهور آماده‌تر کرده باشد. او تأکید کرد: «این همه‌پرسی درباره رئیس‌جمهور ترامپ نیست؛ تصمیمی درباره آقای بلانش در شرایطی بسیار مشخص است».

دموکرات‌ها چنین خوش‌بینی‌ای ندارند. دیک دوربین ارشدترین دموکرات کمیته قضائی سنا، تأیید بلانش را «اشتباهی جدی» خواند و گفت آمریکا اکنون بیش از هر زمان دیگری به دادستان کلی نیاز دارد که فراتر از هر شائبه‌ای باشد و حتی با فساد در بالاترین سطوح حکومت مقابله کند. جدال اصلی از اینجا آغاز می‌شود. منتقدان، رابطه نزدیک بلانش و ترامپ را تهدیدی برای استقلال وزارت دادگستری می‌بینند؛ حامیانش همان رابطه را فرصتی برای مهار درخواست‌های نامناسب رئیس‌جمهور می‌دانند. رأی ۵۰ به ۴۹ این اختلاف را حل نکرد؛ فقط بلانش را وارد مرحله‌ای کرد که از این پس، رفتار او و مرزی که میان وفاداری سیاسی و اجرای مستقل قانون می‌کشد، معیار واقعی قضاوت خواهد بود.

 

برای اطلاع از آخرین اخبار و تحلیل‌ها به کانال شرق در «تلگرام» بپیوندید.



 آخرین نظرسنجی در اسرائیل؛ پیشتازی «گادی آیزنکوت»، نتانیاهو در جایگاه دوم

آخرین نظرسنجی در اسرائیل؛ پیشتازی «گادی آیزنکوت»، نتانیاهو در جایگاه دوم

نتایج تازه‌ترین نظرسنجی مؤسسه «کانتار» که در شبکه ۱۱ تلویزیون اسرائیل منتشر شد، از تداوم پیشتازی «گادی آیزنکوت»، رئیس حزب «یاشار» در رقابت‌های انتخاباتی کنست...

 ترامپ در جنگ ایران به راهبرد تازه‌ای رو آورده است: فاصله‌گیری

ترامپ در جنگ ایران به راهبرد تازه‌ای رو آورده است: فاصله‌گیری

دونالد ترامپ پس از هفته‌ها تلاش ناموفق برای پیشبرد توافق با ایران، اکنون به‌گفته مقام‌های آمریکایی دستور توقف تماس‌های دیپلماتیک را داده و هم‌زمان از تشدید ف...

 پوپولیست‌هایی که در «نمایش» استادند

پوپولیست‌هایی که در «نمایش» استادند

ترامپ صبر لازم برای کار طولانی، دقیق و طاقت‌فرسایی را که دیپلماسی نیاز دارد، ندارد. او هیجان لحظه‌ای یک پست در شبکه‌های اجتماعی یا یک تیتر خبری را می‌خواهد. به زبان ساده، او در سیاست‌ورزی به شکلی که امروز انجام می‌شود، استاد است، اما در حکومت‌داری ناتوان است.

  تنها راه‌حل اختلاف میان ایران و آمریکا

 تنها راه‌حل اختلاف میان ایران و آمریکا

دفتر رئیس‌جمهور ترکیه ضمن اعلام حمایت از هرگونه تلاش دیپلماتیک با هدف دستیابی به صلح در منطقه غرب آسیا، استدلال کرد که مذاکرات تنها راه‌حل اختلاف ایران و ایالات متحده است.

 ملانیا در حاشیه؛ ناتالی هارپ چگونه به سایه نزدیک ترامپ تبدیل شد؟ - تسنیم

ملانیا در حاشیه؛ ناتالی هارپ چگونه به سایه نزدیک ترامپ تبدیل شد؟ - تسنیم

دستیار اجرایی دونالد ترامپ، به یکی از پرحاشیه‌ترین چهره‌های نزدیک به رئیس‌جمهور تبدیل شده است.

 امارات چه چیزی را قربانی بازی تازه خود با ایران کرد؟

امارات چه چیزی را قربانی بازی تازه خود با ایران کرد؟

دعای شلیک موشک از سوی ایران و توقف مناسبات با تهران، در حالی از سوی امارات مطرح شده که مقام‌های ایرانی آن را رد کرده‌اند؛ همزمانی این ادعا با تحرکات تازه آمریکا، درباره انگیزه ابوظبی پرسش‌هایی جدی برمی‌انگیزد.

 مقام‌های عرب می‌گویند ما «بین ایران و آمریکا گیر افتاده‌ایم»

مقام‌های عرب می‌گویند ما «بین ایران و آمریکا گیر افتاده‌ایم»

وال استریت ژورنال نوشت: حملات ایران به کشتی‌ها در تنگه هرمز در حال افزایش است، بدون آنکه واکنش نظامی آمریکا را در پی داشته باشد؛ وضعیتی که خطر عبور کشتی‌ها از این آبراه راهبردی را افزایش داده و برخی متحدان عرب آمریکا را نگران کرده است. این کشورها بیم دارند که واشنگتن راهبرد مشخصی برای پایان دادن به جنگ نداشته باشد.

 تحریم‌های جدید انگلیس علیه ایران

تحریم‌های جدید انگلیس علیه ایران

بریتانیا در تازه‌ترین اقدام خصمانه خود، هفت مورد جدید را به فهرست تحریم‌های ایران اضافه کرد.