
به گزارش هفت ورزشی، دوستداران قدیمی کشتی به خوبی جان اسمیت را به خاطر می آورند؛ قهرمان بلامنازع و سابق وزن 62 کیلوگرم کشتی آزاد دنیا و دارنده دو مدال طلای بازیهای المپیک (1988 سئول و 1992 بارسلون) و چهار مدال طلای مسابقات قهرمانی کشتی جهان!
یک اعجوبه به تمام معنا که فقط با یک شکست عرصه کشتی را ترک کرد. جان اسمیت از بدنی عادی برخوردار بود؛ بدون عضلات در هم پیچیده و سینههای ستبر اما با این حال کشتیاش مثل رقص پروانه بود، میلغزید و فن میزد وامتیاز میگرفت.
بی تردید هنوز عسگری محمدیان آن فینال المپیک بارسلون مقابل اسمیت را فراموش نکرده که چگونه شش بر صفر مغلوب نابغه آمریکایی شد بدون آنکه حریفش ذرهای عرق کرده باشد!
جان اسمیت پرچمدار کشتی دنیا در دهه 80 میلادی بود؛ جزو آن دسته از جادوگران تشک و دایره طلایی که اسامی آنها را علاقمندان کشتی از بر بودند.
سلمان خاسمیکوف، برادران بلاگلازوف، آرسن فادزایف، رائول کاسکارت، والنتین یوردانف، کنی ماندی و ... که به نظر نگارنده سرآمد همه آنها جان اسمیت کامپیوتر دنیای کشتی بود. قهرمانی که در دوران اوج علیرضا دبیر، قهرمان کشورمان را ستایش می کرد و علیرضا دبیر هم به لحاظ فنی همواره جان اسمیت را الگوی فنی خود در آن زمان می نامید.
به تازگی مصاحبه ای از علیرضا دبیر خواندم که ضمن نکوهش احمد جوان کشتی گیر وزن 61 کیلوگرم و نایب قهرمان سال 2025 جهان گفته بود: «او هنوز خط نخورده است، اما من دیدم که دیروز کادر فنی تیم ملی کشتی آزاد و پژمان درستکار از او تعهد گرفتند. وزن جوان بالاست و وقتی در 55 کیلوگرم نیز کشتی میگرفت، من سر همین وزن او را به اردو راه نمیدادم. به هر حال از این کشتیگیر تعهد گرفته شد و در صورتی که وزن خود را سریعاً کاهش ندهد، ظرف یک هفته آینده از اردوی تیم ملی خط خواهد خورد.»
بلافاصله هم پژمان درستکار سرمربی تیم ملی کشتی آزاد حرف های رییس فدراسیون را این چنین تکمیل کرد:« بنای ما بر اخراج احمد جوان نیست، اما او در اردوی پیش وزن غیرمتعارفی داشت. توقع ما این بود که احمد جوان در این اردو به وزن ایدهآلی که مدنظر داشتیم برسد، اما متأسفانه مواردی که به او گفته بودیم، رعایت نشده و آن چیزی که میخواستیم انجام نشده است. احمد در این اردو …












