قیمت طلا امروز




 روزنامه صمت / ۵۳ دقیقه قبل

از کارخانه و نیروگاه تا جاده و فرودگاه؛ روایت یک سفر برای توسعه مس ایران

سفر سیدمحمد اتابک به استان کرمان، فقط به افتتاح چند پروژه محدود نشد؛ از کارخانه‌ای که سالانه ۳۶هزار تن کنسانتره به ظرفیت تولید می‌افزاید تا نیروگاهی برای تأمین برق، خط ریلی برای ارتقای بهره‌وری، ورزشگاهی برای مردم و فرودگاهی که دوباره به مدار پرواز بازگشت؛ تصویری از توسعه‌ای که قرار است زنجیره مس را از تولید تا زیرساخت‌های پیرامونی به‌هم متصل کند.
 از کارخانه و نیروگاه تا جاده و فرودگاه؛ روایت یک سفر برای توسعه مس ایران

این بخش به‌صورت خودکار گردآوری شده است. برای مطالعه کامل خبر، به منبع اصلی مراجعه کنید.

به گزارش پایگاه خبری مس‌پرس، پنجشنبه پنجم شهریورماه، هم‌زمان با هفته دولت، سیدمحمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت، در سفر به استان کرمان در شهرستان‌های شهربابک و رفسنجان حضور یافت؛ سفری که به پروژه‌های شرکت ملی صنایع مس ایران اختصاص داشت و شش طرح در حوزه‌های تولید، انرژی، حمل‌ونقل، ایمنی و مسئولیت اجتماعی، با دستور رئیس‌جمهور به بهره‌برداری رسید.

اتابک در جریان این سفر، توسعه زیرساخت‌ها را بخشی از مسیر تکمیل زنجیره ارزش مس دانست و با تقدیر از راهبری ایمیدرو و مجموعه شرکت ملی مس، بر اهمیت طرح‌هایی تأکید کرد که علاوه بر افزایش ظرفیت تولید، گلوگاه‌های زیرساختی صنعت را نیز هدف قرار داده‌اند.

نقطه آغاز این زنجیره، تولید بود. کارخانه فلوتاسیون سرباره خاتون‌آباد با سرمایه‌گذاری ۹۵ میلیون یورو به بهره‌برداری رسید؛ طرحی که سالانه ۳۶هزار تن کنسانتره به سبد محصولات شرکت اضافه می‌کند و به گفته وزیر صمت، ارزش درآمدی بیش از ۱۰۰میلیون دلار در سال خواهد داشت. این پروژه همچنین برای حدود ۲۰۰نفر اشتغال مستقیم ایجاد کرده است.

اما افزایش تولید بدون انرژی پایدار، روی کاغذ می‌ماند. به همین دلیل، در ادامه همین مسیر، نیروگاه ۴۲ مگاواتی خودتأمین خاتون‌آباد با سرمایه‌گذاری ۳۵ میلیون یورو وارد مدار شد؛ پروژه‌ای که اتابک آن را اقدامی مهم برای تأمین برق مجتمع مس شهربابک و کمک به کاهش ناترازی انرژی دانست.

گام بعدی، رساندن مواد و محصولات با هزینه و ریسک کمتر بود. خط ۱۷.۶ کیلومتری اتصال کارخانه ذوب خاتون‌آباد به شبکه سراسری راه‌آهن، امکان جابه‌جایی سالانه ۲ میلیون تن کنسانتره و ۶۰۰هزار تن اسید سولفوریک را فراهم می‌کند. به گفته وزیر صمت، توسعه این مسیر ریلی علاوه بر کاهش مخاطرات حمل‌ونقل جاده‌ای، هزینه‌های لجستیک و مصرف سوخت را نیز کاهش می‌دهد.

در کنار ریل، جاده نیز در مسیر توسعه قرار گرفت. فاز نخست باند دوم محور میدوک- مجتمع مس شهربابک به طول ۱۶ کیلومتر و با سرمایه‌گذاری ۲۰ میلیون یورو به بهره‌برداری رسید؛ طرحی که برای تسهیل جابه‌جایی مواد معدنی و تجهیزات و افزایش ایمنی مسیر اجرا شده است. …




 اخبار جدید

 بهترین خودروهای بازار ایران تا ۳ میلیارد تومان + راهنمای خرید و رتبه‌بندی بهترین گزینه‌های بازار
۱ ساعت قبل / سایت پرشین خودرو

بهترین خودروهای بازار ایران تا ۳ میلیارد تومان + راهنمای خرید و رتبه‌بندی بهترین گزینه‌های بازار

بهترین خودروهای بازار ایران تا ۳ میلیارد تومان را بشناسید؛ مقایسه قیمت بازار و کارخانه، مشخصات فنی، استهلاک، امکانات، بازار دست‌دوم و ارزش خرید ۱۰ خودرو برتر.

 سقوط آزاد در جاده مخصوص/ تولید سایپا ذوب شد!
۱ ساعت قبل / سایت تابناک

سقوط آزاد در جاده مخصوص/ تولید سایپا ذوب شد!

در حالی که در ویترین رسانه‌ای و پست‌های رنگارنگ اینستاگرامی، ادعاهای خیره‌کننده‌ای از بهبود عملکرد می‌شنویم، اما آمارهای سرد کدال، روایت دیگری دارند.

 فوری/ انفجار در اصفهان؟
۲ ساعت قبل / سایت اکوایران

فوری/ انفجار در اصفهان؟

روابط عمومی سپاه حضرت صاحب‌ الزمان( عج) استان اصفهان از احتمال شنیده شدن صدای انفجار کنترل شده در محدوده صفه، بهارستان و اطراف آن خبر داد.

 چرا شرق تهران دوباره لرزید؟ | گسل‌های شرق تهران فعال هستند؛ زلزله های کوچک به معنای تخلیه انرژی هستند؟
۳۳ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

چرا شرق تهران دوباره لرزید؟ | گسل‌های شرق تهران فعال هستند؛ زلزله های کوچک به معنای تخلیه انرژی هستند؟

رئیس شبکه ملی شتاب‌نگاری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به زلزله ۳.۸ ریشتری شرق تهران گفت: گسل‌های این منطقه فعال هستند، اما زلزله‌های کوچک به معنای تخلیه انرژی زمین نیستند.

 خبر لغو پرواز‌های مهرآباد تکذیب شد
۴۳ دقیقه قبل / سایت دیدارنیوز

خبر لغو پرواز‌های مهرآباد تکذیب شد

مجید اخوان، سخنگوی سازمان هواپیمایی خبر‌هایی که در ساعات اخیر در خصوص لغو پرواز‌های فرودگاه مهرآباد و تعطیل شدن این فرودگاه منتشر شده را تکذیب کرد.

 رکوردشکنی بیمه ما با تولید بیش از ۱۲.۴ هزار میلیارد تومان حق‌بیمه
۳۲ دقیقه قبل / سایت صدای بورس

رکوردشکنی بیمه ما با تولید بیش از ۱۲.۴ هزار میلیارد تومان حق‌بیمه

شرکت بیمه ما «ما» تازه‌ترین کارنامه فعالیت ماهانه خود منتهی به ۳۱ مردادماه ۱۴۰۵ را منتشر کرد که حاکی از تداوم روند روبه‌رشد صدور بیمه‌نامه و تقویت ترکیب پورتفوی با جذب قراردادهای کم‌ریسک و سودآور است.

دوشنبه ۹ شهریور ۱۴۰۵ - 31 August 2026