🔑 روش اول؛ استفاده از روان کننده مخصوص قفل
اگر کلید وارد قفل می شود اما به سختی می چرخد، ممکن است داخل مغزی قفل گردوغبار، زنگ زدگی یا خشکی ایجاد شده باشد.
مراحل:
ابتدا کلید را از قفل خارج کنید.
مقدار کمی اسپری روان کننده مخصوص قفل داخل ورودی کلید بزنید.
چند لحظه صبر کنید تا روان کننده درون مکانیزم پخش شود.
کلید را دوباره وارد کنید.
بدون فشار زیاد، کلید را به آرامی حرکت دهید.
نکته: اگر کلید با فشار زیاد حرکت نمی کند، آن را نچرخانید؛ فشار بیش از حد ممکن است باعث شکستن کلید داخل مغزی شود.
🗝️ روش دوم؛ امتحان کردن کلید یدکی و بررسی خود کلید
گاهی مشکل از قفل نیست و کلید خم شده، ساییده یا آسیب دیده است.
مراحل:
کلید را روی یک سطح صاف بررسی کنید.
اگر خم شده یا دندانه های آن آسیب دیده، از آن استفاده نکنید.
در صورت داشتن کلید یدکی، کلید دوم را امتحان کنید.
مطمئن شوید کلید کاملاً تا انتها وارد قفل شده است.
کلید را بدون اعمال نیروی شدید بچرخانید.
اگر کلید یدکی به راحتی کار کرد، بهتر است از کلید آسیب دیده یک نسخه جدید تهیه کنید.
🧰 روش سوم؛ کمک گرفتن از قفل ساز
اگر قفل همچنان باز نمی شود، امن ترین و کم خطرترین راه، مراجعه به قفل ساز مجاز است.
این گزینه مخصوصاً زمانی مناسب است که:
کلید داخل قفل شکسته باشد؛
مغزی قفل کاملاً گیر کرده باشد؛
قفل زنگ زده یا آسیب دیده باشد؛
قفل مربوط به درِ منزل یا محل کار باشد؛
نمی خواهید به در، قفل یا چارچوب آسیب وارد شود.
قفل ساز می تواند پس از احراز مالکیت یا اجازه دسترسی، مشکل را با ابزار تخصصی برطرف کند.
⚠️ یک نکته مهم
روش هایی مانند دستکاری پین های داخلی، ساخت ابزار برای باز کردن قفل، شکستن مغزی یا آموزش دور زدن قفل می تواند برای ورود غیرمجاز به ملک دیگران استفاده شود؛ بنابراین نمی توانم دستورالعمل مرحله به مرحله چنین روش هایی را ارائه کنم.
اما اگر قفل خودتان گیر کرده، می توانید عکس قفل را بفرستید؛ می توانم از روی ظاهر آن توضیح بدهم که مشکل احتمالی چیست و چه راهکار ایمن و غیرمخربی برای تعمیر یا باز کردنش مناسب تر است.






![پزشکیان: مذاکره به معنای تسلیم نیست؛ در روند مذاکرات ما در اوج قدرت گام به گام پیش می رویم؛ هدف ما پایان جنگ، رفع محاصره، آزادسازی منابع بلوکه شده و سپس گفت وگوی هسته ای بوده/ادعای ترامپ: شاید در مقطعی مذاکرات با ایران را از سر بگیریم، اما در حال حاضر وضعیت خیلی خوب است، ولی شاید در مقطعی [این کار را انجام دهیم]/معاون وزیر خارجه روسیه: مسکو معتقد است تردد از تنگه هرمز باید آزاد باشد](/news/u/2026-08-19/entekhab-f413x.jpg)


