قیمت طلا امروز




 سایت فرتاک / ۱ ساعت قبل

ایران در تنگنای نقشه ضدچینی آمریکا قرار دارد

ایران به عنوان بخشی از برنامه مهار چین آمریکا در وضعیت بحرانی قرار گرفته است. وحید شقاقی، کارشناس اقتصادی، این وضعیت را ناشی از سیاست‌های جهانی واشنگتن می‌داند.
 ایران در تنگنای نقشه ضدچینی آمریکا قرار دارد

به گزارش فرتاک نیوز؛ وحید شقاقی، کارشناس اقتصادی، در گفت‌وگو با خبرآنلاین، وضعیت کنونی را به عنوان یک چالش جهانی توصیف کرد.

او به تلاش‌های آمریکا برای مهار چین و روسیه اشاره کرده و گفت: شواهد نشان می‌دهد که آمریکا به عنوان هژمون جهانی تلاش دارد تا چین را تحت فشار قرار دهد. برنامه نهایی آنها مهار چین و سپس روسیه است و در این میان، کشورهای اطراف نیز تحت تأثیر قرار می‌گیرند که ایران یکی از آنهاست.

شقاقی جنگ اوکراین را نمونه‌ای از این روند دانست و گفت: اوکراین، کشوری در حاشیه روسیه، به جنگی گرفتار شده و قربانی برنامه‌های آمریکا شده است. هر بار که روسیه بر اوکراین فشار می‌آورد، غرب تسلیحات بیشتری به این کشور ارسال می‌کند و اوکراین به یک تله تبدیل شده است.

او افزود: این روند زمان‌بر است و ممکن است سال‌ها به طول بینجامد.

این کارشناس اقتصادی معتقد است که آمریکا برنامه مشابهی برای چین دارد و متأسفانه ایران نیز در این نقشه ضدچینی گرفتار شده است.

شقاقی بر اهمیت انرژی در این رقابت تأکید کرد و گفت: آمریکایی‌ها بارها اعلام کرده‌اند که جنگ اصلی آنها با چین است و برای این منظور باید از وضعیت انرژی جهانی اطمینان حاصل کنند.

او اهمیت ونزوئلا و خاورمیانه را در این تحلیل بیان کرده و گفت: کنترل نفت ونزوئلا و کشورهای خاورمیانه از جمله عراق در این راستا قرار دارد. همچنین کشورهای عربی مانند قطر، بحرین، عربستان سعودی، امارات و اردن به نحوی تحت کنترل آمریکا هستند.

شقاقی در ادامه به اهمیت آبراه‌های استراتژیک اشاره کرد و گفت: آمریکا در تلاش برای کنترل تنگه‌های مهم جهانی است؛ از جمله تنگه‌های هرمز و باب‌المندب که برای مهار چین حیاتی هستند.

او اظهار کرد: بحث‌های مربوط به هسته‌ای و حقوق بشر در واقع بهانه‌هایی برای تحت فشار قرار دادن کشورها هستند. غرب هر کس را که بخواهد از صحنه خارج کند، به بهانه حقوق بشر هدف قرار می‌دهد.

شقاقی به تحولات پیش از انقلاب اسلامی ایران نیز اشاره کرد و گفت: فشارهای مشابهی در آن زمان نیز وجود داشته است.

او تأکید کرد: باید به این نقشه جهانی توجه کنیم و از تحلیل‌های سطحی فاصله بگیریم. مسئله جنگ ایران فراتر از جمهوری اسلامی است. حتما بخوانید: خوردن طالبی در تابستان باعث لاغری می‌شود؟ اصول صحیح نوشیدن آب در فصل گرما؛ جرعه‌جرعه بنوشید ویدیو لو رفته از مرگ کودک ۶ ساله پس از تنبیه توسط معلم





 تأکید نفت ستاره خلیج فارس بر ایمنی استفاده محدود از متانول در بنزین
۳ ساعت قبل / سایت هم میهن

تأکید نفت ستاره خلیج فارس بر ایمنی استفاده محدود از متانول در بنزین

مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس اعلام کرد استفاده کنترل‌شده از متانول در بنزین تولیدی این پالایشگاه، پس از مطالعات و آزمایش‌های فنی انجام شده و با فاصله قابل توجه از سقف مجاز استانداردها اجرا شده است.

 اخبار مهم بورس فردا شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ | از عرضه‌های اولیه تا صندوق نقره و توقف نمادها
۱۰ ساعت قبل / سايت نبض بورس

اخبار مهم بورس فردا شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ | از عرضه‌های اولیه تا صندوق نقره و توقف نمادها

بورس فردا شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ در حالی آغاز به کار می‌کند که چند خبر مهم از نرخ سود بانکی، عرضه‌های اولیه، پذیره‌نویسی صندوق‌های سرمایه‌گذاری و توقف نمادها می‌...

 فروپاشی اقتصادی چیست و چه شرایطی آن را می‌سازد؟
۹ ساعت قبل / سایت اکوایران

فروپاشی اقتصادی چیست و چه شرایطی آن را می‌سازد؟

اکوایران: این روزها کم نمی‌شنویم که اقتصاد ایران در آستانه فروپاشی قرار دارد. این جمله در گفت‌وگوهای روزمره، در تحلیل‌های کارشناسی و گاهی حتی در اظهارنظرهای رسمی تکرار می‌شود، اما پیش از قضاوت درباره درست یا نادرست بودنش باید دید فروپاشی اقتصادی در ادبیات اقتصادی دقیقا به چه معناست و چه شرایطی باید کنار هم جمع شوند تا بشود این برچسب را روی یک اقتصاد گذاشت.

 مجوز واردات ۲۵ هزار خودروی کارکرده در 1405
۱ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

مجوز واردات ۲۵ هزار خودروی کارکرده در 1405

دنیای اقتصاد: سخنگوی وزارت صمت گفت: مطابق آیین‌نامه نحوه واردات خودرو‌های کارکرده، کارگروه ویژه میزان واردات خودرو‌های کارکرده را برای سال جاری، ۲۵هزار دستگاه تعیین کرده است.

 روایت‌هایی از تاثیر محدود قطع مبادلات تجاری کشور با ابوظبی: فروش املاک ایرانیان مقیم امارات مشروط شد
۴ ساعت قبل / سایت هم میهن

روایت‌هایی از تاثیر محدود قطع مبادلات تجاری کشور با ابوظبی: فروش املاک ایرانیان مقیم امارات مشروط شد

عضو اتاق بازرگانی با اشاره به تاثیر محدود قطع مبادلات تجاری کشور با امارات، گفت: پس از جنگ اخیر و شرایط خاص تنگه هرمز، امارات نقش هاب تجاری‌اش برای ایران را از دست داده و دیگر مبدایی برای ورود و خروج کالا‌های ما در جنگ نبوده است.

 فرصت نفتی برای ایران
۱ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

فرصت نفتی برای ایران

یک تحلیلگر بین‌المللی نفت و انرژی گفت: برداشت گسترده آمریکا و کشورهای عضو آژانس بین‌المللی انرژی از ذخایر راهبردی در پی اختلال تنگه هرمز، ذخایر نفت آمریکا را به پایین‌ترین سطح در چهار دهه اخیر رسانده و این موضوع، آسیب‌پذیری واشنگتن را آشکار کرده و فرصتی برای افزایش قدرت چانه‌زنی ایران در مذاکرات ایجاد کرده است.