قیمت طلا امروز




 سایت روزنو / ۳ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۷

۴ میلیون دلار گمشده استقلال کجاست؟

اسناد منتشرشده از تسهیلات ۴ میلیون دلاری هلدینگ خلیج فارس به استقلال، پرسش‌های جدی درباره مجوز، تضامین و نحوه ثبت این وام ایجاد کرده است.
 ۴ میلیون دلار گمشده استقلال کجاست؟

 باشگاه استقلال سال گذشته و حدود دو ماه پس از جنگ ۱۲روزه، تسهیلاتی به ارزش ۴ میلیون دلار از هلدینگ خلیج فارس دریافت کرده؛ رقمی که با نرخ روز ارز، حدود ۷۵۰ میلیارد تومان برآورد می‌شود. اما آنچه این پرونده را جنجالی کرده، نه صرفاً رقم سنگین تسهیلات، بلکه ابهام‌های متعدد درباره ماهیت، مجوز، تضامین و نحوه ثبت آن است.

طبق این اسناد، مبلغ مذکور کمک بلاعوض یا قرارداد اسپانسری نبوده و هلدینگ خلیج فارس آن را به عنوان «تسهیلات ارزی» با کارمزد ۸ درصد در اختیار استقلال قرار داده است. همین موضوع نخستین پرسش بزرگ را ایجاد می‌کند: هلدینگ خلیج فارس با چه مجوزی در جایگاه تسهیلات‌دهنده مالی قرار گرفته و آیا رضایت سهامداران و ذی‌نفعان این مجموعه برای پرداخت چنین رقمی اخذ شده است؟

ابهام بعدی به تضامین بازمی‌گردد. بر اساس متن نامه، این مبلغ در قبال دریافت چک و سفته با امضای اعضای هیأت‌مدیره استقلال پرداخت شده است؛ موضوعی که درباره کفایت تضمین‌های چنین تسهیلات سنگینی پرسش‌های جدی ایجاد می‌کند.

از سوی دیگر، وضعیت مالی استقلال این سؤال را پررنگ‌تر می‌کند که بازپرداخت اصل وام و کارمزد ۸ درصدی آن قرار است از چه منبعی انجام شود؟ باشگاهی که بخش قابل‌توجهی از منابع مالی خود را از هلدینگ مالک تأمین می‌کند، چگونه قرار است بدهی خود را به همان مجموعه بازگرداند؟

ماجرا زمانی پیچیده‌تر می‌شود که طبق اطلاعات منتشرشده، سررسید بازپرداخت تسهیلات پایان سال ۱۴۰۴ بوده، اما با وجود گذشت چند ماه از موعد مقرر، هنوز خبری از تسویه آن منتشر نشده است. در همین حال مشخص نیست هلدینگ برای وصول طلب خود چه اقدام قانونی انجام داده و آیا تضامین دریافت‌شده به اجرا گذاشته شده‌اند یا خیر.

یکی از مهم‌ترین بخش‌های این پرونده، نحوه انعکاس تسهیلات در صورت‌های مالی استقلال است. بر اساس گزارش منتشرشده، در صورت‌های مالی شش‌ماهه منتهی به ۳۰ دی ۱۴۰۴، مانده سرفصل «تسهیلات مالی» صفر اعلام شده و جزئیات این وام ۴ میلیون دلاری نیز در سامانه کدال منتشر نشده است.

اگر این اطلاعات صحیح باشد، پرسش اساسی اینجاست که تسهیلاتی با ارزش چند صد میلیارد تومان چگونه و با چه سازوکاری در صورت‌های مالی باشگاه منعکس نشده است؟

ماجرا حالا در شرایطی برای استقلال مطرح شده که این باشگاه همزمان با پنجره نقل‌وانتقالاتی بسته و مشکلات مالی دست‌وپنجه نرم می‌کند؛ مجموعه‌ای از اتفاقات که تصویر مدیریتی و اقتصادی آبی‌پوشان را بیش از گذشته زیر ذره‌بین برده است.

از سوی دیگر، هلدینگ خلیج فارس صرفاً یک بنگاه عادی نیست و دارایی آن با منافع طیف گسترده‌ای از سهامداران و ذی‌نفعان گره خورده است. به همین دلیل، پرداخت یک تسهیلات ارزی سنگین به یک باشگاه ورزشی، بدون شفاف‌سازی درباره مجوز، منبع، تضمین، سررسید، نحوه ثبت حسابداری و فرآیند وصول می‌تواند حساسیت‌های جدی ایجاد کند.

اکنون توپ در زمین باشگاه استقلال و هلدینگ خلیج فارس است؛ ۴ میلیون دلار کجاست، چرا در صورت‌های مالی ردپای روشنی از آن دیده نمی‌شود و سرنوشت بازپرداخت این بدهی چه شده است؟ پاسخ به این پرسش‌ها می‌تواند ابعاد تازه‌ای از یکی از جنجالی‌ترین پرونده‌های مالی فوتبال ایران را روشن کند. 

 



۱۶ دقیقه قبل / سایت ایران آنلاین

ادعای عجیب و تقریباً غیرممکن سخنگوی سازمان لیگ

به گزارش ایران ورزشی، در حالی که تا برگزاری دربی تهران 2هفته زمان باقی مانده، نحوه حضور هواداران در ورزشگاه از همین حالا به یکی از بحث‌های اصلی این مسابقه تبدیل شده است. دیداری که قرار است یازدهم شهریورماه در ورزشگاه نقش‌جهان اصفهان برگزار شود، حالا با ادعای تازه سازمان لیگ درباره اجرای قانون ۹۰ به ۱۰ همراه شده؛ ادعایی که البته با توجه به سابقه سال‌های گذشته، چندان نمی‌توان به عملی شدنش خوشبین بود.

حجت‌الله بهمنی، مدیر روابط عمومی سازمان لیگ، اعلام کرده برای ۸۰درصد ظرفیت ورزشگاه بلیت فروخته می‌شود و استقلال به‌عنوان تیم میزبان، ۹۰درصد سکوها را در اختیار خواهد داشت. این حرف در ظاهر همان چیزی است که سال‌ها درباره دربی وعده داده شده، اما مشکل اینجاست که ۹۰-۱۰ تاکنون بیشتر از آنکه یک قانون اجرایی باشد، به یک وعده تکراری تبدیل شده است. دربی‌های گذشته بارها با همین ادعا برگزار شدند، اما در نهایت تقسیم سکوها به شکل سنتی ۵۰-۵۰ انجام شد؛ حتی دربی اراک نیز نتوانست این الگو را تغییر دهد.

این بار البته شرایط کمی متفاوت است. بازی رفت در اصفهان برگزار می‌شود و طبیعتاً میزان استقبال هواداران استقلال و پرسپولیس از یک دربی خارج از تهران با مسابقه‌ای در ورزشگاه آزادی قابل مقایسه نیست. همین موضوع یک چالش تازه برای سازمان لیگ ایجاد می‌کند؛ چراکه اگر قرار باشد در بازی رفت قانون ۹۰-۱۰ اجرا شود، در صورت برگزاری بازی برگشت با میزبانی پرسپولیس در تهران، بحث سهمیه هواداران برای مسابقه دوم نیز مطرح خواهد شد. استقلالی‌ها هم از همین حالا نگرانند که اجرای قانون در اصفهان، با تغییر شرایط میزبانی در بازی برگشت اوضاع به ضرر آنها تمام شود.

اما اجرای ۹۰-۱۰ صرفاً با اعلام درصدها امکانپذیر نیست. برای چنین تغییری ابتدا باید زیرساخت و فرهنگ حضور هوادار در ورزشگاه آماده باشد. گیت‌های ورودی باید کاملاً مشخص و تفکیک‌شده باشند، بلیت‌فروشی الکترونیکی باید به شکل دقیق انجام شود و هویت خریدار و استفاده‌کننده از بلیت نیز با سامانه‌های مطمئن از جمله تشخیص چهره کنترل شود. در غیر این صورت، روی کاغذ می‌توان ۹۰درصد ظرفیت را به یک تیم داد، اما در عمل کنترل سکوها دشوار خواهد بود. نمونه قابل توجه، دربی میلان و اینتر است؛ مسابقه‌ای که به‌طور معمول در سن‌سیرو برگزار می‌شود، اما هواداران دو تیم مطابق سهمیه تعیین‌شده در سکوهای خود قرار می‌گیرند. تفاوت فقط در قانون نیست؛ سال‌ها فرهنگ‌سازی، تفکیک ورودی‌ها و کنترل دقیق بلیت‌ها باعث شده اجرای چنین مدلی امکان‌پذیر باشد. بنابراین اگر سازمان لیگ واقعاً می‌خواهد دربی را ۹۰-۱۰ برگزار کند، این بار باید فراتر از یک وعده عمل کند. در غیر این صورت، احتمال اینکه باز هم دربی تهران با همان نسخه قدیمی ۵۰-۵۰ برگزار شود، کم نیست؛ نسخه‌ای که سال‌هاست سازمان لیگ از تغییر آن صحبت می‌کند، اما هنوز نتوانسته آن را به واقعیت تبدیل کند.

 

انتهای پیام/


۱ ساعت قبل / سایت برترینها

مذاکره استقلال با سرمربی لیگ برتری فاش شد

ورزش سه: سعید دقیقی که در آستانه شروع فصل جدید و پس از بروز اختلاف با مدیران پیکان از این تیم جدا شد، در برنامه شب‌های فوتبالی از مذاکراتی سخن گفت که می‌توانست مسیر مربیگری او را به یکی از نیمکت‌های بزرگ فوتبال ایران برساند.

ماجرا به ماه‌های پایانی لیگ بیست‌وچهارم بازمی‌گردد. پس از فسخ قرارداد پیتسو موسیمانه به دلیل پرداخت نشدن مطالباتش، سهراب بختیاری‌زاده به طور موقت هدایت استقلال را بر عهده گرفت و مدیران باشگاه همزمان مذاکرات طولانی خود با والتر ماتزاری را آغاز کردند. گفت‌وگو با مربی ایتالیایی پس از چند هفته به نتیجه نرسید و در نهایت میودراگ بوژوویچ، سرمربی وقت استقلال خوزستان، یک روز پیش از دربی به‌عنوان سرمربی جدید آبی‌ها انتخاب شد.

دقیقی حالا تأیید کرده است که نام او نیز در همان مقطع روی میز مدیران استقلال قرار داشت. او در پاسخ به این پرسش که دوست داشت فرصت هدایت کدام تیم را به دست بیاورد، گفت: «دو سه مرتبه بحث حضورم در تیم‌های بزرگ جدی شد. در یکی دو سال گذشته نیز مذاکراتی با استقلال انجام شد و تا مرحله‌ای پیش رفت، اما در نهایت این اتفاق رخ نداد و آقای بوژوویچ را انتخاب کردند.»

سرمربی سابق پیکان درباره علاقه‌اش به کار در تیم‌های پرطرفدار ادامه داد: «طبیعتاً دوست دارم در تیم‌های بزرگ کار کنم. استقلال یا پرسپولیس تفاوتی ندارد، چون من حرفه‌ای هستم و با همین نگاه کار می‌کنم.»

او سپس از مذاکرات چندباره با تراکتور پرده برداشت و گفت: «بحث حضورم در تراکتور نیز یکی دو بار بسیار جدی شد. حتی امسال هم صحبت‌هایی مطرح بود، اما قسمت نبود که این همکاری شکل بگیرد.»

دقیقی سابقه بازی با پیراهن تراکتور را در کارنامه دارد و همین پیشینه می‌توانست راه حضور او روی نیمکت تیم تبریزی را هموار کند. او در اشاره به این موضوع گفت: «قبلاً در تراکتور بازی کرده بودم و طبیعتاً شناخت و تعلق خاطری نسبت به آنجا داشتم.»

این صحبت‌ها نشان می‌دهد در روزهای پرابهام نیمکت استقلال پس از جدایی موسیمانه، علاوه بر گزینه‌های خارجی، نام دقیقی نیز به شکل جدی بررسی شده بود. او که آن زمان هدایت خیبر خرم‌آباد را بر عهده داشت، پیش‌تر نیز تأیید کرده بود مذاکراتش با استقلال قبل از انتخاب بوژوویچ انجام شده است. دقیقی در پایان آن فصل با خیبر به رتبه یازدهم رسید و سپس از این تیم جدا شد. حالا پس از جدایی از پیکان، این مربی بار دیگر در انتظار فرصتی تازه برای بازگشت به لیگ برتر است.

 


۱ ساعت قبل / سایت فوتبالی

تاجرنیا: جام قهرمانی را ندهند به CAS شکایت می‌کنیم

پایگاه خبری فوتبالی- سرپرست مدیرعاملی باشگاه استقلال همچنان به دنبال معرفی این تیم از سوی فدراسیون فوتبال به عنوان قهرمان فصل گذشته است.

به گزارش فوتبالی، بعد از آن که لیگ بیست و پنجم به دلیل شروع جنگ متوقف شد فدراسیون فوتبال ایران باید اسامی نمایند‌ه‌های ایران برای حضور در مسابقات لیگ نخبگان و لیگ قهرمانان آسیا دو را به  AFC  اعلام می‌کرد.

در نهایت تصمیم گرفته شد جدول لیگ برتر فریز شود. در روزی که جدول فریز شد استقلال در صدر جدول بود و تیم‌های تراکتور، سپاهان و گل گهر در رده‌های دوم تا چهارم قرار داشتند.

با اعلام سازمان لیگ استقلال و تراکتور نماینده ایران در لیگ نخبگان شدند و سپاهان به لیگ قهرمانان آسیا دو معرفی شد. اما پس از عدم صدور مجوز حرفه‌ای سپاهان و طی اتفاقاتی عجیب و غریب گل گهر سیرجان نماینده ایران در لیگ قهرمانان آسیا دو شد.

بعد از این اتفاق فدراسیون و سازمان لیگ قصد داشتند ادامه مسابقات لیگ را برگزار کنند اما شرایط به قدری نابسامان و زمان به قدری کم بود که در نهایت تصمیم بر این شد که لیگ نیمه کاره به پایان برسد.

حالا اما باشگاه استقلال مدعی است که چون در جدول فریز شده در صدر قرار داشته باید به عنوان قهرمان لیگ برتر هم معرفی شود. موضوعی که با مخالفت باشگاه‌هایی مثل پرسپولیس، سپاهان و تراکتور مواجه شده است.

علی تاجرنیا سرپرست مدیرعاملی استقلال ساعتی پیش در یک گفت‌وگوی تلویزیونی در این باره گفت: «ما مستندات را ارائه کرده‌ایم اما متاسفانه طبق ضرب المثل «چیزی که برای من نفعی ندارد برای دیگران هم نداشته باشد» استراتژی بعضی‌ها این است. اگر اصراری در این باره از سوی فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ وجود داشته باشد کم کم این مساله را به ذهن متبادر می‌کند که رفتارها با تیم‌های مختلف عادلانه نیست و ما شاهد یک نوع تبعیض هستیم. این که افراد و جامعه فوتبال بگویند که اگر تیم دیگری در صدر جدول بود جام قهرمانی به آن تیم داده می‌شد نکته جالبی نیست.»

تاجرنیا درباره تصمیم نهایی استقلال در این باره گفت: «این موضوعی نیست که ما بخواهیم با آن کنار بیاییم و اگر ابزار قانونی وجود داشته باشد طبیعتا آن را دنبال می‌کنیم. البته شکل دنبال کردن ما طبیعتا مثل سایر تیم‌ها با لابی‌های سیاسی نیست. ما سعی می‌کنیم مسیرهای قانونی را دنبال کنیم.»




 آرسنال 3-0 کاونتری: وحشت از قهرمان در انگلیس
۵ ساعت قبل / سایت ورزش ۳

آرسنال 3-0 کاونتری: وحشت از قهرمان در انگلیس

توپچی‌ها فصل جدید لیگ برتر را با نمایشی مقتدرانه آغاز کردند و در خانه با سه گل از سد کاونتری گذشتند.

 دختران والیبالیست ایران تاریخ‌ساز شدند
۱۶ ساعت قبل / سایت هم میهن

دختران والیبالیست ایران تاریخ‌ساز شدند

تیم ملی والیبال زنان ایران مسابقات قهرمانی آسیا را با برد مقابل چین تایپه آغاز کرد و برای اولین بار در تاریخ به جمع تیم‌های ۱۰۰ امتیازی جهان وارد شد.

 تداوم صدرنشینی تیم والیبال زیر ۱۷ سال ایران با شکست پاکستان
۸ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

تداوم صدرنشینی تیم والیبال زیر ۱۷ سال ایران با شکست پاکستان

تیم والیبال زیر ۱۷ سال پسر ایران در دومین دیدار خود در قهرمانی جهان دوحه موفق به شکست پاکستان شد و در صدر جدول گروه پنجم مرحله مقدماتی باقی ماند.

 علیرضا عنایت‌زاده هافبک پرسپولیس به صورت قرضی به مس شهر بابک پیوست
۱۳ ساعت قبل / سایت پارس فوتبال

علیرضا عنایت‌زاده هافبک پرسپولیس به صورت قرضی به مس شهر بابک پیوست

علیرضا عنایت‌زاده، هافبک ۲۲ ساله پرسپولیس، به صورت قرضی به مس شهر بابک پیوست تا فصل آینده را در این تیم سپری کند.

 ملی‌پوش پرسپولیس قصد جدایی ندارد
۱۶ ساعت قبل / سایت هم میهن

ملی‌پوش پرسپولیس قصد جدایی ندارد

مدافع تیم فوتبال پرسپولیس درخواست جدایی از سرخپوشان را نداده است.

 مدیر روابط‌عمومی سازمان لیگ: دیدار تراکتور و پرسپولیس بدون تماشاگر برگزار می‌شود
۱۳ ساعت قبل / سایت پارس فوتبال

مدیر روابط‌عمومی سازمان لیگ: دیدار تراکتور و پرسپولیس بدون تماشاگر برگزار می‌شود

مدیر روابط‌عمومی سازمان لیگ گفت: دیدار تراکتور و پرسپولیس در هفته سوم لیگ برتر بدون تماشاگر برگزار می‌شود.