قیمت طلا امروز




 سایت افکارنیوز / ۱۴۰۵/۰۵/۱۹

بازگشت چینی‌ها به بازار مسکن ایران؟

صندوق ملی مسکن به دنبال استفاده از سرمایه‌گذاری خارجی برای تامین مالی پروژه‌های مسکن است با این حال تحریم‌ها و محدودیت‌های بانکی به چالشی برای جذب سرمایه خارجی تبدیل شده است.
 بازگشت چینی‌ها به بازار مسکن ایران؟
 مسئولان صندوق ملی مسکن قصد دارند برای اجرای پروژه‌های حوزه مسکن از سرمایه‌گذاری خارجی استفاده کنند. در همین راستا راهکارهای تامین مالی پروژه‌های بخش مسکن و تقویت همکاری‌های مشترک در نشست رییس هیات‌عامل صندوق ملی مسکن با رئیس هیأت مدیره بانک خاورمیانه بررسی شد. در این نشست، ظرفیت‌های همکاری برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی در پروژه‌های حوزه مسکن و نقش صندوق ملی مسکن در تجهیز و تضمین منابع مالی پروژه‌های این بخش مورد بررسی قرار گرفت.

تأمین مالی پروژه‌های ساختمانی از طریق سرمایه‌گذاری خارجی یک روش مرسوم در جهان است اما این روش در ایران با توجه به تحریم‌ها و محدودیت مبادلات بانکی با چالش‌هایی همراه بوده و در مواردی که دولت و شهرداری تهران تلاش کردند از ظرفیت سرمایه‌گذاری خارجی برای طرح‌های مسکن استفاده کنند ناکام ماندند.

در دهه ۹۰ شمسی و حتی اوایل دهه ۸۰ مذاکرات زیادی با شرکت‌های ساختمانی کره‌ای و چینی برای ساخت مسکن انبوه به‌ویژه در طرح مسکن مهر و پس از آن انجام شد. اما بسیاری از این مذاکرات به دلیل پیچیدگی‌های نقل‌وانتقال ارزی، تحریم‌های بانکی و تفاوت‌های فاحش در استانداردهای ساخت‌وساز و هزینه‌های تمام‌شده، به قراردادهای عملیاتی گسترده تبدیل نشدند.

در سال‌های اخیر، با مطرح شدن «نهضت ملی مسکن»، دولت سیزدهم مذاکرات جدی‌تری را برای استفاده از توان مهندسی و مالی چین آغاز کرد. دولت وقت اعلام کرد که چینی‌ها آمادگی دارند در ازای دریافت تهاتر نفت یا در قالب قراردادهای ساخت، در پروژه‌های انبوه­سازی مشارکت کنند. اما جزئیات دقیقی از اجرای گسترده این پروژه‌ها توسط چینی‌ها منتشر نشد و این همکاری عقیم ماند.

در آن زمان پس از آن‌که نتیجه‌ی مشخصی از مذاکره با شرکت‌های چینی برای مسکن‌سازی در ایران حاصل نشد، مسئولان وزارت راه و شهرسازی با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تمهیداتی را به منظور استفاده از توان شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی برای صنعت ساختمان به کار گرفتند. برنامه حضور شرکت‌های چینی و ترکیه‌ای به منظور ارتقای تکنولوژی ساخت، روی میز قرار گرفت، اما بجز یک شرکت ترک که از قبل در پروژه مسکن مهر شهرهای جدید پردیس و پرند فعال بود خبری از حضور دیگر شرکت‌های خارجی نشد.

البته برخی شرکت‌های ساختمانی ترکیه در سال‌های گذشته در پروژه‌های تجاری- مسکونی در کلان‌شهرهایی مثل تهران و تبریز مشارکت‌هایی داشته‌اند، اما این موارد عمدتاً خرد و در قالب پروژه‌های لوکس بوده است تا مسکن‌های حمایتی و انبوه.  ورود سرمایه خارجی به مسکن ایران با موانع ساختاری جدی روبرو است. تحریم‌های بانکی، نوسانات ارزی و ریسک‌های سیاسی و حقوقی از جمله این موانع محسوب می‌شود. انتقال پول سرمایه‌گذار به داخل و خروج سود حاصل از پروژه به خارج از کشور به دلیل محدودیت‌های سیستم بانکی (FATF و سوئیفت) با هزینه‌های بسیار بالایی همراه است.

با همه این احوالت پتانسیل بالایی برای استفاده از سرمایه خارجی به ویژه برای ورود تکنولوژی‌های نوینِ ساختمان‌سازی که سرعت ساخت را افزایش می‌دهد وجود دارد، اما تا زمانی که زیرساخت‌های مالی و روابط بانکی بین‌المللی بهبود نیابد، این سرمایه‌گذاری‌ها بیشتر در حد تفاهم‌نامه‌های اولیه باقی می‌مانند.

 



 سهام بی تصمیم، طلا و نقره صعودی / پیش بینی شنبه 31 مرداد ماه

سهام بی تصمیم، طلا و نقره صعودی / پیش بینی شنبه 31 مرداد ماه

بازار سهام در یک قدمی رسیدن شاخص کل به عدد 6 میلیون واحد در حال نوسان است. در مقابل بازار طلا و دلار این روز ها به دلیل افزایش سطح تنش های لفظی میان ایران و...

 مقصد جدید طارمی مشخص شد

مقصد جدید طارمی مشخص شد

به گزارش تسنیم، سایت «گاتزتا» یونان گزارش داد که پیشنهادی از یک تیم از شهر «دبی» امارات برای جذب مهدی طارمی، به باشگاه المپیاکوس رسیده و احتمال جدایی فوری ای...

 نبض اجاره خانه‌های لوکس تهران

نبض اجاره خانه‌های لوکس تهران

دنیای اقتصاد: قیمت پیشنهادی موجران برای واحدهای مسکونی میانسال 10 تا 25 سال ساخت در مناطق لوکس پایتخت به میانگین ودیعه 4‌میلیاردتومانی و متوسط اجاره ماهانه 78‌میلیون‌تومانی رسیده است. با تبدیل متوسط رقم ودیعه به اجاره، کل اجاره چنین واحدی به 200‌میلیون‌تومان در ماه می‌رسد.

 بانک مرکزی: تخلف واقعی بازگشت ارز صادراتی 81 میلیارد دلار است - تسنیم

بانک مرکزی: تخلف واقعی بازگشت ارز صادراتی 81 میلیارد دلار است - تسنیم

دستیار ارزی رئیس‌کل بانک مرکزی می‌گوید اصلاح سیاست‌ها، روند بازگشت ارز صادراتی را در 1405 افزایش داده است.

 نفت ونزوئلا در پالایشگاه‌های آمریکا

نفت ونزوئلا در پالایشگاه‌های آمریکا

دنیای اقتصاد: معاون وزارت انرژی آمریکا اعلام کرد اکنون نزدیک به نیمی از تولید نفت ونزوئلا به پالایشگاه‌های آمریکایی صادر می‌شود؛ پالایشگاه‌هایی که به‌طور خاص برای پردازش همین نوع نفت خام سنگین طراحی شده‌اند.

 انفال و اصلاحات ساختاری در ایران

انفال و اصلاحات ساختاری در ایران

سرمقاله مورخ ۱۵ مرداد ماه ۱۴۰۵ نشریه دنیای اقتصاد با عنوان بازنگری در حکمرانی دارایی‌های عمومی به قلم آقای دکتر غلامرضا سلامی به درستی به اهمیت انفال در اقتصاد ایران پس از انقلاب اسلامی اشاره داشته و تبعات آن را در حوزه مالیه عمومی یاد‌آوری کرده، نهایتا لزوم ایجاد مالیه واحد و شفاف‌سازی و نظارت بر آن را نتیجه گرفته است.

 جا به جایی ۴۵ میلیون مسافر در چهار ماه نخست امسال

جا به جایی ۴۵ میلیون مسافر در چهار ماه نخست امسال

آرمان امروز :  مرتضی اله‌یاری فومنی، مدیرکل دفتر حمل‌ونقل مسافر سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، با بیان اینکه طی چهار ماه نخست امسال بیش از ۴۵ میلیون و ۱۰۵ هزار مسافر با استفاده از ناوگان حمل‌ونقل مسافری بین‌شهری جابه‌جا شده‌اند، گفت: در این مدت، بیش از ۲۳ میلیون و ۲۵۱ هزار مسافر به‌وسیله ۱۴ هزار [ ]

 مسئولیت اجتماعی سبز و توسعه پایدار در فولاد خوزستان

مسئولیت اجتماعی سبز و توسعه پایدار در فولاد خوزستان

آرمان امروز : سال‌ها مسئولیت اجتماعی صنایع، بیشتر با ساخت مدرسه، درمانگاه یا حمایت از برنامه‌های فرهنگی شناخته می‌شد؛ اما امروز در جهان، مهم‌ترین شاخص مسئولیت‌پذیری یک صنعت، نحوه تعامل آن با محیط‌زیست است. صنعتی که بتواند هم تولید کند، هم اشتغال بیافریند و هم ردپای زیست‌محیطی خود را کاهش دهد، در واقع مسئولیت اجتماعی [ ]