قیمت طلا امروز




 سایت اکونگار / ۱۴۰۵/۰۵/۱۷

چرا موبایل ۳۰تا۴۰درصد گران شد؟

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با اشاره به عدم ثبت سفارش موبایل در سال ۱۴۰۵ و افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمت موبایل طی امسال، گفت: اگر ثبت سفارش باز شود، قیمت موبایل ۲۰ درصد ارزان خواهد شد.
 چرا موبایل  ۳۰تا۴۰درصد گران شد؟

به گزارش اکونگار به نقل از ایسنا، عبدالمهدی اسدی، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران و انجمن موبایل ایران با اشاره به عدم ثبت سفارش موبایل در سال ۱۴۰۵، گفت: تا این لحظه، هیچ تصمیمی برای واردات موبایل در سال ۱۴۰۵ گرفته نشده و هر تعداد موبایلی که امسال وارد کشور شده است، همه ثبت سفارش‌های سال گذشته بوده است. کاهش قیمت موبایل مشروط به بازشدن ثبت سفارش

رئیس انجمن واردکنندگان موبایل در پاسخ به این سوال که «وضعیت عرضه و تقاضای این کالا در چنین شرایطی چگونه است؟» گفت: بازار موبایل نسبت به سال‌های گذشته خیلی کوچک‌تر شده است. بازار ما در سال ۱۴۰۱ حدود ۴ میلیارد دلار و در سال ۱۴۰۲ حدود یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار بوده است. هنوز آمار سال ۱۴۰۴ به دلیل شرایط جنگ و... منتشر نشده؛ ولی مشخص است که اندازه بازار به دلیل وضعیت اقتصادی مردم و شرایط کشور کوچک شده است.

اسدی با تاکید بر اینکه کمبود موبایل در بازار نداریم، افزود: موبایل در چنین شرایطی به دلیل ناتراز بودن بین عرضه و تقاضا گران است، اما کمبود در بازار نیست؛ اگر ثبت سفارش‌ها در سال ۱۴۰۵ انجام شود و شرکت‌های واردکننده بتوانند موبایل وارد کنند، با تمام شرایط اعم از نرخ ارز بالا، گرانی لجستیک و چیپست‌ها و مموری و... قطعا قیمت این کالا حدود ۲۰ درصد کاهش خواهد داشت.

بررسی ثبت سفارش موبایل در اوایل شهریور ماه

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران و انجمن موبایل در مورد پیگیری این انجمن برای آغاز ثبت سفارش موبایل در سال ۱۴۰۵، گفت: ما پیگیر این موضوع هستیم و البته شرایط کشور را درک می‌کنیم؛ اما انتظارمان از دولت این است که نگاهی هم به این صنعت داشته باشند تا بازار به تعادل برسد.

شناسایی مقصر گرانی موبایل/علت افزایش قیمت چیست؟

اسدی ادامه داد: وزارت صمت قول داده که تا اوایل شهریورماه در مورد صبت سفارش موبایل تصمیم‌گیری شود، زیرا این موضوع باید در کمیته ارزی بررسی شود.

واردات قطره چکانی موبایل به کشور

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی و انجمن موبایل ایران در مورد ارز واردات موبایل، گفت: ارز واردات موبایل با ارز حاصل از صادرات خود قیمت‌گذاری می‌شد که تقریباً با قیمت بازار آزاد محاسبه می‌شود.

اسدی با اشاره به افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمت موبایل در سال ۱۴۰۵، گفت: چند عامل باعث شده که قیمت موبایل در ایران بین ۳۰ تا ۴۰ درصد از ابتدای امسال افزایش یابد. افزایش قیمت تراشه‌ها و مموری در دنیا، افزایش ۵۰ درصدی هزینه‌های لجستیک بعد از جنگ و افزایش میزان عوارض و سود بازرگانی که قبلا با ارز ۷۰ هزار تومان محاسبه می‌شد و هم‌اکنون با ارز ۱۵۰ هزار تومان محاسبه می‌شود، موجب شده که قیمت موبایل صعودی شود. ضمن اینکه همچنان ثبت سفارش برای شرکت‌های واردکننده موبایل در سال ۱۴۰۵ انجام نشده و واردات قطره‌چکانی موبایل به کشور نیز از محل ثبت سفارش‌های سال گذشته است.

بسته شدن ثبت سفارش موبایل از ۹ اسفند

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران و انجمن موبایل ایران با تاکید بر تاثیر عرضه و تقاضا بر قیمت موبایل، گفت: عرضه و تقاضا روی قیمت موبایل بسیار تاثیرگذار است. موبایل یک کالای رقابتی است و در بازار شرکت‌ها با همدیگر رقابت می‌کنند. در حال حاضر حدود ۵۰۰، ۶۰۰ شرکت فعال در این حوزه فعال‌اند.

اسدی ادامه داد: ما به خود آقای رئیس‌جمهور هم نامه زدیم که اصلا به‌دنبال دریافت ارز ارزان یا رانتی برای واردات موبایل نیستیم و به ما خارج از این پیچ و خم‌ها و بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌ها و... اجازه واردات بدهید، زیرا ما می‌توانیم ارز مورد نیاز واردات‌مان را تامین و هم می‌توانیم کالا وارد کشور کنیم که نهایتاً به نفع مصرف‌کننده و مردم است.

وی خاطرنشان کرد: در آخرین ثبت سفارش‌هایی که سال گذشته برای موبایل انجام شد محل تامین ارز، ارز حاصل از صادرات خود بوده یعنی شرکت‌های واردکننده صادرات محصولات مختلف که بشود در کنارش موبایل وارد کرد را انجام می‌دادند، اما از ۹ اسفند ۱۴۰۴ به بعد این اتفاق نیفتاده است.

بیشتر بخوانید



۷ ساعت قبل / سایت تجارت نیوز

رشد ۴ برابری قیمت موبایل در یک سال

به گزارش تجارت نیوز، بازار تلفن همراه طی یک سال گذشته یکی از نمونه‌های قابل توجه تغییر قیمت کالاهای مصرفی در ایران است؛ بازاری که بررسی قیمت مدل‌های پرمخاطب آن از مرداد ۱۴۰۴ تا مرداد ۱۴۰۵ نشان می‌دهد افزایش قیمت گوشی‌ها تنها یک تغییر عددی در برچسب کالا نیست، بلکه بازتابی از فشار همزمان نرخ ارز، هزینه‌های واردات، محدودیت‌های عرضه و کاهش قدرت خرید مصرف‌کنندگان است و در نهایت فاصله میان درآمد خانوار و هزینه تامین یک کالای ضروری و ارتباطی را بیشتر کرده است.

بررسی روند قیمت مدل‌های مختلف تلفن همراه در این بازه زمانی نشان می‌دهد اگرچه شدت افزایش قیمت در همه مدل‌ها یکسان نبوده، اما مسیر کلی بازار به شدت صعودی است و در این میان، رشد قیمت مدل‌های میان‌رده و اقتصادی اهمیت بیشتری دارد؛ چراکه این گروه سهم قابل توجهی از تقاضای بازار را به خود اختصاص داده و افزایش قیمت آن‌ها مستقیما بر انتخاب بخش بزرگی از مصرف‌کنندگان اثر می‌گذارد.

در جدول زیر میزان افزایش قیمت تعدادی از گوشی‌های پر مخاطب تلفن همراه در بازار از مرداد ماه سال گذشته تا مرداد ماه امسال بررسی و نسبت افزایش قیمت در آن ذکر شده که نشان دهنده افزایش شدید قیمت تلفن همراه طی بازه زمانی یک ساله و از میزان دو تا چهار برابر قیمت است.

امروز آنچه در بازار موبایل رخ داده را نمی‌توان صرفا با عبارت «گرانی گوشی» توصیف کرد. مسئله مهم‌تر، کاهش قدرت خرید مصرف‌کننده است. فردی که یک سال قبل با بودجه مشخص امکان خرید یک مدل معین را داشت، امروز ممکن است با همان میزان درآمد ناچار باشد به سراغ گزینه‌ای بسیار ارزان‌تر برود یا خرید خود را به تعویق بیندازد بنابراین از این منظر، افزایش قیمت موبایل را باید بخشی از روند کوچک‌تر شدن سبد مصرفی خانوار دانست.

 

 

از سوی دیگر نیز ساختار بازار تلفن همراه باعث شده این کالا نسبت به تحولات حوزه واردات و ارز حساسیت بالایی داشته باشد چراکه تلفن همراه در ایران کاملا وابسته به واردات و تولیدات خارجی است؛ ‌بنابراین هرگونه اختلال در ثبت سفارش، تخصیص ارز، ترخیص یا ورود کالا می‌تواند به سرعت در سطح عرضه و در نهایت قیمت بازار منعکس شود و این در حالی است که در ماه‌های اخیر نیز گزارش‌هایی درباره محدودیت یا توقف مقطعی ثبت سفارش تلفن همراه منتشر شد و نگرانی‌هایی درباره کاهش عرضه و افزایش قیمت ایجاد کرد.

بنابراین، روند قیمت موبایل در یک سال گذشته نشان می‌دهد که افزایش هزینه‌های واردات، نوسانات ارزی و محدودیت‌های عرضه، در کنار کاهش قدرت خرید خانوار، بازار تلفن همراه را با شرایط پیچیده‌ای مواجه کرده که در آن رشد قیمت بیشتر ناشی از کاهش عرضه و افزایش قیمت ارز است و در چنین شرایطی، ثبات در فرآیند واردات، تامین ارز و مقررات تجاری و همچنین جلوگیری از ایجاد وقفه در عرضه، می‌تواند مهم‌ترین پیش‌شرط برای کنترل قیمت‌های بازار باشد.

منبع: ایسنا




 زنگ هشدار تجارت از امارات
۵ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

زنگ هشدار تجارت از امارات

هفته گذشته امارات اعلام کرد همه روابط تجاری و مالی با ایران را متوقف می‌کند. این خبر از آنجا اهمیت دارد که این کشور در طول سالیان گذشته یکی از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین شرکای تجاری ایران بوده و نقشی اساسی در دور زدن تحریم‌ها به‌خصوص در بخش مبادلات بانکی را برای ما بر عهده داشته است. قطع مسیر تجاری امارات، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین ‌هاب‌های لجستیک، مالی و صادرات مجدد ایران، می‌تواند هزینه و ریسک تجارت خارجی کشور را افزایش دهد؛ اگرچه فعالان اقتصادی از امکان جایگزینی این مسیر سخن می‌گویند، اما پراکندگی مقاصد، افزایش مسافت و محدودیت‌های ناشی از جنگ و تحریم، جایگزینی سریع این شریک تجاری را با تردید مواجه کرده است.

 وام 23 درصدی بالای 50 درصد برای شما تمام می‌شود
۸ ساعت قبل / سایت تجارت نیوز

وام 23 درصدی بالای 50 درصد برای شما تمام می‌شود

برای نمونه، در یک تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی، ممکن است پس از کسر برخی هزینه‌ها، مبلغ واقعی در اختیار متقاضی به حدود ۸۵ تا ۹۰ میلیون تومان برسد.

 الگویی از سودآوری، توسعه پایدار و مدیریت اثربخش -/کارنامه موفق؛پتروشیمی تبریز از رکوردهای مالی تا پیشبرد پروژه‌های راهبردی
۵ ساعت قبل / روزنامه آرمان امروز

الگویی از سودآوری، توسعه پایدار و مدیریت اثربخش -/کارنامه موفق؛پتروشیمی تبریز از رکوردهای مالی تا پیشبرد پروژه‌های راهبردی

آرمان امروز : شرکت پتروشیمی تبریز؛ به عنوان یکی از بازیگران کلیدی صنعت پتروشیمی ایران، در تیر ماه سال جاری مجموعه‌ای از اقدامات و موفقیت‌ها را به ثبت رساند که بیانگر یک استراتژی منسجم در ابعاد مالی، عملیاتی و توسعه‌ای است. تیر ماه ۱۴۰۵ برای پتروشیمی تبریز، ماهی سرشار از رویدادهای شاخص و گواهی بر [ ]

 تلاطم بورس در مرز حساس
۵ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

تلاطم بورس در مرز حساس

بورس تهران پس از رشد 60درصدی از ابتدای سال، اکنون در آستانه ورود شاخص کل به کانال ۶‌میلیون واحدی با احتیاط بیشتری حرکت می‌کند. نزدیک شدن به این مرز روانی، از یک‌سو میل برخی معامله‌گران به شناسایی سود را افزایش داده و از سوی دیگر، بخشی از سرمایه‌گذاران همچنان به تداوم روند صعودی امیدوارند. همین وضعیت، بازار را در نقطه‌ای مردد قرار داده است. با وجود چهارمین هفته متوالی مثبت بورس، دو سناریو برای مسیر پیش‌روی بازار سهام مطرح است. در سناریوی نخست، عطش خریداران می‌تواند عرضه‌های ایجادشده در بازار را جذب کند و تداوم حضور ارزش معاملات در سطوح بالا نیز می‌تواند به عبور شاخص از مرز ۶‌میلیون واحد و رسیدن به ارتفاعات بالاتر منجر شود. اما در سناریوی دیگر، رشدهای اخیر زمینه شناسایی سود را فراهم می‌کند و کاهش قدرت تقاضا می‌تواند شاخص را وارد فصل جدیدی از نوسان و استراحت کند. کارشناسان معتقدند، واکنش بورس …

 قیمت جدید گوشت قرمز امروز ۳۰ مرداد ۱۴۰۵
۱۳ ساعت قبل / روزنامه تعادل

قیمت جدید گوشت قرمز امروز ۳۰ مرداد ۱۴۰۵

تازه‌ترین قیمت گوشت قرمز در بازار ۳۰ مردادماه ۱۴۰۵ اعلام شد.

 بخش عمومی در ایران
۵ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

بخش عمومی در ایران

امروزه توافق نسبتا گسترده‌ای وجود دارد که بازار، هرچند ساز وکاری قدرتمند برای تخصیص منابع است، در تامین برخی کالاها و خدمات با محدودیت مواجه می‌شود و در چنین مواردی، وجود دولت می‌تواند از نظر اقتصادی توجیه‌پذیر باشد. البته، این توافق به معنای پذیرش بی‌قیدوشرط مداخله دولت نیست؛ برخی اقتصاددانان مکتب اتریشی و به‌ویژه موری روتبارد، حتی استدلال نظریه کالاهای عمومی را هم به چالش کشیده‌اند؛ روتبارد حتی وجود یک دولت حداقلی برای دفاع، پلیس و دادگاه‌ها را نیز ضروری نمی‌دانست و معتقد بود این خدمات هم می‌توانند از طریق ترتیبات داوطلبانه و خصوصی ارائه شوند. با این‌حال، می‌توان گفت تامین کالاهای عمومی یکی از معدود حوزه‌هایی است که مداخله دولت در آن از پذیرش نسبتا گسترده‌ای در میان اقتصاددانان برخوردار است.