قیمت طلا امروز




 سایت صدای بورس / ۱۴۰۵/۰۵/۱۴

تغییر نگاه صدرتامین به HSEE در مسیر تولید پایدار

در گذشته HSE در بسیاری از سازمان‌ها عمدتاً به عنوان مجموعه‌ای از الزامات قانونی، دستورالعمل‌های نظارتی و محدودیت‌های اجرایی شناخته می‌شد. مأموریت این حوزه بیشتر جلوگیری از وقوع حوادث، کنترل انطباق با مقررات و پاسخگویی به الزامات نهادهای نظارتی بود. حتی در برخی صنایع، HSE به عنوان بخشی از سازمان شناخته می‌شد که وظیفه آن توقف فعالیت‌ها، ایجاد محدودیت و در مواردی قرار گرفتن در مقابل تولید بود.
 تغییر نگاه صدرتامین به HSEE در مسیر تولید پایدار

به گزارش صدای بورس، در گذشته HSE در بسیاری از سازمان‌ها عمدتاً به عنوان مجموعه‌ای از الزامات قانونی، دستورالعمل‌های نظارتی و محدودیت‌های اجرایی شناخته می‌شد. مأموریت این حوزه بیشتر جلوگیری از وقوع حوادث، کنترل انطباق با مقررات و پاسخگویی به الزامات نهادهای نظارتی بود. حتی در برخی صنایع، HSE به عنوان بخشی از سازمان شناخته می‌شد که وظیفه آن توقف فعالیت‌ها، ایجاد محدودیت و در مواردی قرار گرفتن در مقابل تولید بود. بر اساس گزارش روابط عمومی شرکت سرمایه‌گذاری صدر تامین (تاصیکو)، محسن نظرپور، مسئول HSEE تاصیکو در ادامه یادداشت خود اینگونه نوشته است: « این نگاه اگرچه در دوره‌ای اجتناب‌ناپذیر به نظر می‌رسید، اما به مرور زمان ناکارآمدی خود را نشان داد؛ تجربه صنایع بزرگ جهان آشکار ساخت که هزینه واقعی نه در اجرای الزامات HSE، بلکه در بی‌توجهی به آن نهفته است. حوادث شغلی، توقف تولید، خسارت به تجهیزات، بیماری‌های ناشی از کار، پیامدهای زیست‌محیطی و مصرف غیربهینه منابع، همگی هزینه‌هایی هستند که مستقیماً بر عملکرد و سودآوری سازمان اثر می‌گذارند. بر همین اساس، طی دو دهه اخیر نگاه به HSE در بسیاری از سازمان‌های پیشرو جهان دستخوش تحول شده است. امروزه ایمنی، سلامت، محیط‌زیست و انرژی دیگر صرفاً ابزاری برای کنترل ریسک محسوب نمی‌شوند، بلکه به بخشی از فرآیند خلق ارزش، افزایش بهره‌وری و تضمین پایداری کسب‌وکار تبدیل شده‌اند. در این رویکرد جدید، HSE نه در تقابل با تولید، بلکه در خدمت تولید و توسعه پایدار تعریف می‌شود. اهمیت این موضوع در صنایع معدنی و صنعتی بیش از هر حوزه دیگری قابل مشاهده است. فعالیت‌های معدنی به دلیل ماهیت خود با ریسک‌های متنوعی از جمله حوادث عملیاتی، مخاطرات شغلی، چالش‌های محیط‌زیستی و مصرف بالای انرژی همراه هستند. در چنین شرایطی، توسعه پایدار تنها از مسیر افزایش ظرفیت تولید یا اجرای پروژه‌های توسعه‌ای حاصل نمی‌شود، بلکه نیازمند مدیریت صحیح ریسک‌ها، حفاظت از سرمایه انسانی و صیانت از منابع طبیعی است. در همین چارچوب، هلدینگ صدر تأمین به عنوان بزرگ‌ترین مجموعه معدنی و صنعتی وابسته به سازمان تأمین اجتماعی، طی سال‌های اخیر تلاش کرده است رویکردی نوین به HSE را در سطح شرکت‌های تابعه توسعه دهد. رویکردی که HSE را از یک واحد صرفاً نظارتی به یکی از ارکان مدیریت راهبردی سازمان ارتقا می‌دهد و آن را در کنار سایر مؤلفه‌های کلیدی توسعه قرار می‌دهد. شاید مهم‌ترین تحول ایجادشده در این مسیر، تغییر نگاه به ماهیت HSE باشد. امروز در بسیاری از شرکت‌های تابعه، موضوعات ایمنی، بهداشت حرفه‌ای، محیط‌زیست و انرژی بیش از گذشته در فرآیندهای تصمیم‌گیری مدیریتی مورد توجه قرار گرفته‌اند. این تغییر نگرش موجب شده است که HSE به تدریج از جایگاه یک واحد اجرایی به جایگاه یک شریک مدیریتی در تحقق اهداف سازمان نزدیک شود.

یکی از مهم‌ترین نمودهای این تحول، تقویت رویکرد مبتنی بر مدیریت ریسک است. در گذشته، بسیاری از اقدامات پس از وقوع حادثه یا بروز مشکل انجام می‌شد، اما امروزه تمرکز بر شناسایی، ارزیابی و کنترل ریسک‌ها پیش از وقوع حادثه قرار گرفته است. این رویکرد علاوه بر کاهش حوادث، زمینه افزایش قابلیت اطمینان فرآیندها، کاهش توقفات ناخواسته و ارتقای بهره‌وری را نیز فراهم می‌کند. در کنار مدیریت ریسک، توسعه فرهنگ ایمنی نیز به عنوان یکی از مهم‌ترین اولویت‌های این مسیر مورد توجه قرار گرفته است. فرهنگ ایمنی زمانی شکل می‌گیرد که رعایت اصول ایمنی صرفاً وظیفه واحد HSE نباشد، بلکه به بخشی از باور، رفتار و مسئولیت حرفه‌ای تمامی مدیران و کارکنان تبدیل شود. سازمان‌هایی که موفق به نهادینه‌سازی فرهنگ ایمنی شده‌اند، معمولاً از انسجام سازمانی بیشتر، مشارکت بالاتر کارکنان و عملکرد پایدارتر برخوردار هستند.

از سوی دیگر، ارتباط میان HSE و بهره‌وری نیز بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است. برخلاف برخی تصورات سنتی، سرمایه‌گذاری در حوزه ایمنی، سلامت و محیط‌زیست هزینه اضافی محسوب نمی‌شود؛ بلکه ابزاری برای کاهش خسارات، افزایش قابلیت اطمینان تجهیزات، حفظ سرمایه انسانی و ارتقای عملکرد عملیاتی سازمان است. تجربه جهانی نشان داده است که سازمان‌های موفق، میان شاخص‌های HSE و شاخص‌های بهره‌وری رابطه‌ای مستقیم و معنادار مشاهده می‌کنند. همزمان با این تحولات، موضوع انرژی نیز به دلیل ناترازی‌های موجود و تاکید مسئولان، جایگاه ویژه‌ای در نگاه جدید تاصیکو پیدا کرده است. افزایش اهمیت بهره‌وری انرژی، محدودیت منابع و ضرورت حرکت به سمت توسعه پایدار، موجب شده است که نگاه به HSE به تدریج به سمت رویکرد یکپارچه HSEE حرکت کند؛ رویکردی که ایمنی، سلامت، محیط‌زیست و انرژی را اجزای به‌هم‌پیوسته یک نظام مدیریتی واحد می‌داند. آنچه امروز در تاصیکو در حال شکل‌گیری است، صرفاً توسعه یک نظام HSEE یا اجرای مجموعه‌ای از الزامات مدیریتی نیست؛ بلکه تلاشی برای تغییر یک نگاه است. نگاهی که در آن ایمنی، سلامت، محیط‌زیست، انرژی، مدیریت ریسک و بهره‌وری در تقابل با تولید قرار ندارند، بلکه پیش‌نیاز تولید پایدار و توسعه بلندمدت محسوب می‌شوند. تجربه صنایع پیشرو جهان نیز نشان داده است که سازمان‌های موفق، HSEE را نه یک هزینه، بلکه سرمایه‌گذاری برای حفظ سرمایه‌های انسانی، کاهش ریسک، افزایش بهره‌وری و تضمین پایداری کسب‌وکار می‌دانند. تاصیکو نیز با همین رویکرد، در مسیر تبدیل HSEE به یکی از ارزش‌های بنیادین خود گام برداشته است؛ ارزشی که می‌تواند فرهنگ ایمنی، مسئولیت‌پذیری، مدیریت ریسک و توسعه پایدار را به بخشی از هویت سازمانی شرکت‌های تابعه تبدیل کند. از مانع تولید تا پیش‌نیاز تولید؛ این شاید بهترین توصیف برای تحولی باشد که امروز در نگاه به HSEE در هلدینگ صدر تأمین در حال شکل‌گیری است.»

یادداشت؛ محسن نظرپور کد مطلب 555452 سمانه باقری





 فرصت ایران برای توسعه زنجیره مس و ایفای نقش در بازار جهانی فولاد سبز
۶ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

فرصت ایران برای توسعه زنجیره مس و ایفای نقش در بازار جهانی فولاد سبز

مدیرعامل شرکت مهندسی فکور صنعت تهران (سهامی عام) با تشریح مسیر ۳۳ساله این مجموعه، از تحول فکور صنعت از یک شرکت مهندسی و پیمانکاری به یک بنگاه چندکسب‌وکاره و یک شرکت ارائه‌دهنده راه‌حل جامع (Total Solution Provider) در زنجیره معدن و فولاد کشور خبر داد. محمدوحید شیخ‌زاده با اشاره به جایگاه این شرکت به‌عنوان هفتمین تولیدکننده کنسانتره کشور با ظرفیت حدود 3.5میلیون تن تولید و رتبه ۵۹ در رده‌بندی IMI-100، تاکید کرد که هدف فکور صنعت، حرکت به سمت توسعه پایدار و تبدیل شدن به یک سرمایه صنعتی چندنسلی و ملی است. او در این گفت‌وگو، فرصت‌های پیش روی ایران در حوزه فولاد سبز، آهن اسفنجی و توسعه زنجیره مس را تشریح کرد و دانش فنی، نیروی انسانی متخصص و ظرفیت‌های معدنی کشور را از مهم‌ترین مزیت‌های رقابتی ایران دانست. شیخ‌زاده همچنین با انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری، مداخلات گسترده در اقتصاد و محدودیت‌های پیش روی …

 فروپاشی اقتصادی چیست و چه شرایطی آن را می‌سازد؟
۱۴ ساعت قبل / سایت اکوایران

فروپاشی اقتصادی چیست و چه شرایطی آن را می‌سازد؟

اکوایران: این روزها کم نمی‌شنویم که اقتصاد ایران در آستانه فروپاشی قرار دارد. این جمله در گفت‌وگوهای روزمره، در تحلیل‌های کارشناسی و گاهی حتی در اظهارنظرهای رسمی تکرار می‌شود، اما پیش از قضاوت درباره درست یا نادرست بودنش باید دید فروپاشی اقتصادی در ادبیات اقتصادی دقیقا به چه معناست و چه شرایطی باید کنار هم جمع شوند تا بشود این برچسب را روی یک اقتصاد گذاشت.

 کفایت‌سنجی ۴۴ میلیون تومان برای یک زندگی دو نفره
۶ ساعت قبل / روزنامه آرمان امروز

کفایت‌سنجی ۴۴ میلیون تومان برای یک زندگی دو نفره

آرمان امروز : اگر یک خانوار دو نفره در تهران را در نظر بگیریم که هر دو، کارمند باشند و حداقل دریافتی یک فرد متأهل را دریافت کنند، مجموع درآمد ماهانه آنها حدود ۴۴ میلیون تومان خواهد بود. این مبلغ بخش مهمی از هزینه‌های ضروری را پوشش می‌دهد؛ اما با اضافه شدن هزینه‌های جانبی و [ ]

 آزادی واردات خودرو کارکرده
۶ ساعت قبل / روزنامه آرمان امروز

آزادی واردات خودرو کارکرده

آرمان امروز : عضو هیئت رئیسه مجلس اعلام کرد واردات خودروهای کارکرده سه تا پنج سال ساخت آزاد شد فرشاد ابراهیم‌پور با اشاره به مصوبه مجلس برای واردات خودروهای سواری کارکرده اظهار کرد: سقف واردات خودروی سواری در سال جاری به میزان ۲۰ هزار دستگاه تعیین شده است. به گزارش ایسنا، وی افزود: در این [ ]

 آموزه‌های مکتب کلاسیک در اقتصاد ایران؛ زیاده‌روی در مداخله ؛ کاستی در تنظیم‌گری
۶ ساعت قبل / روزنامه آرمان امروز

آموزه‌های مکتب کلاسیک در اقتصاد ایران؛ زیاده‌روی در مداخله ؛ کاستی در تنظیم‌گری

آرمان امروز : عبدالعظیم آق‌آتابای؛ پژوهشگر اقتصادی در یادداشتی اختصاصی برای تازه‌های اقتصاد به جایگاه آموزه‌های مکتب کلاسیک در اقتصاد ایران و نقد ظرفیت آن برای حل مسائل ساختاری اقتصاد کشور پرداخت. در شرایطی که اقتصاد ایران با چالش‌های هم‌زمان تورم مزمن، ناترازی‌های مالی و فشارهای ارزی روبه‌روست، بازخوانی «مکتب کلاسیک» به‌عنوان نخستین نظام نظری [ ]

 تعیین‌تکلیف مرخصی پلاک‌های منطقه آزاد تا پایان شهریور
۶ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

تعیین‌تکلیف مرخصی پلاک‌های منطقه آزاد تا پایان شهریور

دنیای اقتصاد: معاون فنی و مهندسی پلیس راهور فراجا با اعلام اینکه مشکل مرخصی پلاک‌های موقت منطقه آزاد انزلی تا پایان شهریورماه حل خواهد شد، گفت: واردات خودرو به مناطق آزاد باعث افزایش رضایتمندی عمومی، اشتغال‌زایی و ارتقای امنیت عبور و مرور جاده‌ها شده‌ است‌. به گزارش ایرنا، سرهنگ محمدحسن ابراهیم‌پور در همایش توجیهی شرکت‌های واردکننده خودرو با موضوع فرآیند اخذ کاردکس و ترخیص خودروهای پلاک منطقه، بیان کرد: به دنبال شماره‌گذاری خودروهای مناطق آزاد، سرمایه خودرویی نیز جذب شد. معاون فنی و مهندسی پلیس راهور فراجا با اعلام اینکه برای خودروهای عمرانی و کشاورزی در مناطق آزاد، پلاک جدیدی طراحی شده، عنوان کرد: با طراحی این پلاک فعالان این حوزه نیز می‌توانند از ظرفیت موجود بهره‌مند شوند.