قیمت طلا امروز




 سایت صفحه اقتصاد / ۷ ساعت قبل

رونق بی‌سابقه اقتصاد کره شمالی + جزئیات

جزئیات گزارش فایننشال تایمز از رونق بی‌سابقه اقتصاد کره شمالی حکایت دارد.
 رونق بی‌سابقه اقتصاد کره شمالی + جزئیات

صفحه اقتصاد -

کره شمالی پس از سال‌ها انزوای اقتصادی، اکنون نشانه‌هایی از رونق بی‌سابقه‌ای را به نمایش گذاشته است؛ از برج‌های مسکونی و فروشگاه‌های عرضه‌کننده کالاهای لوکس در پیونگ‌یانگ گرفته تا رشد تجارت با چین و درآمدهای هنگفت از همکاری نظامی با روسیه.

روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی نوشت: وقتی شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین در ژوئن ۲۰۱۹ به پیونگ‌یانگ سفر کرد، کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، چیز چندانی برای به رخ کشیدن به رئیس‌جمهور چین نداشت. به‌جز چند خیابان نمایشی در پایتخت، اقتصاد کشور در وضعیت نامناسبی قرار داشت و قرار بود همه‌گیری کرونا نیز اوضاع را بدتر کند. اما زمانی که رئیس جمهور چین امسال دوباره به کره شمالی بازگشت، با صحنه‌ای کاملا متفاوت روبه‌رو شد. در مسیر فرودگاه، مناطق مسکونی جدیدی با برج‌های آپارتمانی رنگارنگ به چشم می‌خورد و فروشگاه‌های متعددی نیز کالاها و سبک زندگی مصرف‌گرایانه‌ای را به نمایش می‌گذاشتند که اکنون برای نخبگان کره شمالی امکان‌پذیر شده است.

مسافرانی که اخیرا به کره شمالی سفر داشته‌اند، می‌گویند فروشگاه بزرگ «دِسونگ» به‌طور آشکار کالاهای لوکسی مانند ساعت‌های امگا و لوازم آرایشی شنل عرضه می‌کند؛ کالاهایی که از طریق چین و به وسیله واردکنندگان موازی که تحریم‌ها را دور می‌زنند، وارد کره شمالی می‌شوند.

به گفته تحلیلگران، کره شمالی و به‌ویژه پایتخت آن، در حال رونق گرفتن است.

راشل مین‌یونگ لی از مرکز استیمسون می‌گوید: «پیونگ‌یانگ به‌وضوح ثروتمندتر شده است.»

به گفته او، این تغییر را می‌توان در افزایش تعداد ساختمان‌های بلندمرتبه، خودروها، خیابان‌های نورپردازی‌شده و مراکز فرهنگی و تفریحی و همچنین افزایش کلی فعالیت در فضاهای عمومی مشاهده کرد.

کره شمالی یکی از تحت‌کنترل‌ترین و منزوی‌ترین کشورهای جهان است و از سال ۱۹۶۵ تاکنون آمار اقتصادی منظم منتشر نکرده اما حالا اوضاع فرق کرده است.

با این حال، بانک مرکزی کره جنوبی برآورد کرده که تولید ناخالص داخلی واقعی کره شمالی در سال ۲۰۲۵ حدود ۳.۵ درصد رشد کرده است. این سومین سال متوالی بود که رشد اقتصادی کره شمالی از ۳ درصد فراتر رفت. این رقم از رشد اقتصادی کره جنوبی در سال‌های اخیر نیز بیشتر است و تفاوت چشمگیری با رشد پایین یا حتی منفی شدید اقتصاد کره شمالی در بیش از نیم دهه گذشته دارد. جنگ اوکراین به نفع کره شمالی

دولت کره شمالی همچنین اکنون قدرتمندتر از هر زمان دیگری به نظر می‌رسد؛ این کشور مجموعه رو به رشدی از تسلیحات هسته‌ای و متعارف در اختیار دارد و همزمان از روابط خوب کیم جونگ اون با شی جین‌پینگ و روابط نزدیک او با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه بهره می‌برد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، نیز همین چند روز پیش تلاش‌های خود برای ازسرگیری دیپلماسی با پیونگ‌یانگ را افزایش داده و با هدف فراهم کردن زمینه دیدار دوباره با کیم جونگ اون، در حال کاهش برخی رزمایش‌های مشترک با کره جنوبی است. ترامپ و کیم جونگ اون در دوره نخست ریاست‌جمهوری ترامپ سه بار با یکدیگر دیدار کردند.

در کنار برج‌های آپارتمانی جدید پیونگ‌یانگ که برای خانواده‌های مورد اعتماد سیاسی ساخته می‌شوند، موج جدیدی از ساخت‌وساز مسکن در شهرهای دیگر این کشور نیز در جریان است.

بر اساس گزارش مرکز استیمسون درباره کره شمالی، تقریبا دو سوم این افزایش به صادرات تنگستن مربوط می‌شد؛ فلزی که برای برخی صنایع تولیدی و بخش دفاعی اهمیت زیادی دارد.

قیمت تنگستن اخیرا افزایش یافته و این فلز در این دوره به بزرگترین کالای صادراتی کره شمالی به چین تبدیل شد و اندکی از محصول سنتی صادراتی این کشور، یعنی کلاه‌گیس جلو زد. کیم جونگ اون در مراسم افتتاح ۱۰ هزار آپارتمان در هواسونگ

طرح «۲۰×۱۰» کیم جونگ اون

پیونگ یانگ همچنین می‌گوید در اجرای جاه‌طلبانه‌ترین طرح اقتصادی خود، یعنی سیاست توسعه منطقه‌ای «۲۰×۱۰»، موفق بوده است.

این طرح در سال ۲۰۲۴ آغاز شد و هدف آن ساخت کارخانه‌های جدید عمدتا در صنایع سبک مانند فرآوری مواد غذایی، نساجی و تولید کالاهای خانگی و ایجاد زیرساخت‌های عمومی در ۲۰ شهرستان در هر سال و طی یک دوره ۱۰ ساله است. مطالعه بیشتر: رمزارزها در آستانه یک تغییر بزرگ/ سناریوها، جایگزین پیش‌بینی قیمت شدند منبع: ايسنا اخبار مرتبط circle هشدار تند پیونگ‌یانگ به توکیو؛ ژاپن در معرض «حمله فوری و نابودکننده» circle 11 پروژه‌ ناتمام، سرمایه‌هایی که سال‌هاست پشت خط پایان مانده‌اند circle افزایش مبلغ کالابرگ قطعی شد/ جلوی رانت ۴۷ ساله را گرفتیم/کشورهای همسایه اجازه ندادند ضد انقلاب وارد شوند circle کارخانه‌ها خالی، بازار مسکن پرپول؛ اقتصاد در تله سرمایه‌های غیرمولد پیشنهاد سردبیر circle تحلیل بازار ارز امروز ۳۰ مرداد و پیش بینی قیمت دلار فردا شنبه ۳۱ مرداد circle پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا شنبه ۳۱ مرداد / گرانی بیشتر طلا در راه است؟ circle پیش بینی بورس فردا شنبه ۳۱ مرداد / بورس طوفانی صعود می کند؟ circle سرپرست وزارت دفاع: اجازه تجاوز به کشورمان را نخواهیم داد





 تاکید پزشکیان بر برابری جنسیتی در پرتو عدالت
۲ ساعت قبل / روزنامه آرمان امروز

تاکید پزشکیان بر برابری جنسیتی در پرتو عدالت

آرمان امروز: مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور، در سخنانی با تأکید بر جایگاه انسان و اهمیت علم، آگاهی و تلاش، بر این نکته تأکید کرد که جنسیت نباید معیاری برای سنجش توانمندی‌های انسانی باشد. او با استناد به مفاهیم قرآنی، تلاش و همت انسان را فارغ از زن یا مرد بودن، عامل اصلی رشد، شکوفایی استعدادها و [ ]

 بزرگانی همچون آقای خاتمی مورد تکریم قرار گیرند / باید تغییرات جدی صورت گیرد/ خدا نیامرزد کسی را که «بگم‌بگم» راه انداخت
۲ ساعت قبل / سایت عصرایران

بزرگانی همچون آقای خاتمی مورد تکریم قرار گیرند / باید تغییرات جدی صورت گیرد/ خدا نیامرزد کسی را که «بگم‌بگم» راه انداخت

ردصلاحیت ها نباید باعث شود که افراد از خدمت کردن منع شوند / کشور بدون همه ایرانیان نمی‌تواند از این بحران عبور کند

 محمدرضا ظفرقندی: اگر هر مسیری جز یادداشت تفاهم طی شود، خسارت زیادی برای کشور ایجاد می‌کند
۲ ساعت قبل / روزنامه آرمان امروز

محمدرضا ظفرقندی: اگر هر مسیری جز یادداشت تفاهم طی شود، خسارت زیادی برای کشور ایجاد می‌کند

آرمان امروز : وزیر بهداشت گفت: اکنون موضوع مهم، پساجنگ است. حرکت در مسیر گذشته همان نتایج گذشته را رقم می‌زند؛ باید تغییرات جدی صورت گیرد و آن اتفاقات افتاده جبران شود. اگر فردی مثل آقای خاتمی بیانیه می‌دهد و صحبت می‌کند، باید قدر آن را دانست و به آن توجه شود. این افراد سرمایه‌های [ ]

 بازی متفاوت عمان در زمین تنگه هرمز
۲ ساعت قبل / روزنامه آرمان امروز

بازی متفاوت عمان در زمین تنگه هرمز

آرمان امروز-سرویس دیپلماسی: زمانی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، برای نخستین بار عمان را به بمباران تهدید کرد، مقام‌های این کشور شوکه شدند و ابتدا با خود فکر کردند که شاید او حرفش را اشتباه زده است. اما تهدید دوباره ترامپ در این هفته، در کشوری که سال‌ها برای خود نقشی به‌عنوان قدرت میانجی و [ ]

 نقشی را به‌اجبار نپذیرفتم
۲ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

نقشی را به‌اجبار نپذیرفتم

آیین رونمایی و نقد و بررسی کتاب «همیشه ناصرالدین شاه» نوشته بیژن شکرریز که گفت‌وگویی بلند با ایرج راد است برگزار شد. ایرج راد در این مراسم گفت: در این کتاب تلاش کردم همه‌ چیز را با صداقت کامل بیان کنم، هر کار و نقشی را که انتخاب کردم، از روی اجبار نبوده است؛ آن اثر را خوانده‌ام، دوست داشته‌ام و با علاقه پذیرفته‌ام که با آن گروه و آن افراد همکاری کنم. اگر نقشی زمانی ضعیف اجرا شد، تقصیر دیگران نبوده است؛ زیرا این من بوده‌ام که آن انتخاب را با عقل، منطق و درایت خود انجام داده‌ام. بنابراین از همه همکارانم سپاسگزارم.

 فرصت 29.5 تریلیون‌ دلاری معادن آفریقا
۲ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

فرصت 29.5 تریلیون‌ دلاری معادن آفریقا

دنیای‌ اقتصاد: ذخایر غنی مواد معدنی حیاتی آفریقا، این قاره را در مرکز گذار جهانی به انرژی‌های پاک قرار داده است. با‌این‌حال، رهبران کشورهای جنوب آفریقا اکنون با پرسشی مهم‌تر از میزان استخراج این منابع روبه‌رو هستند: آیا منطقه می‌تواند سهم بیشتری از ارزش اقتصادی ایجادشده از این منابع را در داخل خود حفظ کند؟