قیمت طلا امروز




 سایت صفحه اقتصاد / ۱۴۰۵/۰۵/۱۴

آخرین فرصت اعلام آمادگی دانشگاهها برای برگزاری آزمون سامفا مشخص شد

آخرین مهلت اعلام آمادگی دانشگاهها برای برگزاری آزمون سامفا اعلام شد.
 آخرین فرصت اعلام آمادگی دانشگاهها برای برگزاری آزمون سامفا مشخص شد

صفحه اقتصاد -

مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم، ۱۹ مرداد ۱۴۰۵ را آخرین مهلت اعلام آمادگی دانشگاه ها برای برگزاری شانزدهمین دوره آزمون سنجش استاندارد مهارت‌های زبان فارسی (سامفا) اعلام شد.

احسان قبول، رئیس مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم، در بخشنامه‌ای به رؤسای دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی اعلام کرد: پیرو نامه پیشین این مرکز درباره برگزاری شانزدهمین دوره آزمون سنجش استاندارد مهارت‌های زبان فارسی (سامفا)، با توجه به شرایط پیش‌آمده و اختلالات موجود در زیرساخت‌های ارتباطی که منجر به تعویق برگزاری آزمون شده بود، این آزمون روز جمعه ۲۷ شهریور ۱۴۰۵ برابر با ۱۸ سپتامبر ۲۰۲۶ برگزار خواهد شد.

در این بخشنامه با اشاره به اهمیت و ضرورت برگزاری آزمون سامفا و فواید آن برای حوزه آموزش عالی کشور و همچنین فارسی‌آموزان خارجی، از دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی خواسته شده است اطلاع‌رسانی مناسب درباره زمان برگزاری آزمون را انجام دهند.

بر اساس اعلام مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم، ثبت‌نام شانزدهمین دوره آزمون سامفا از اول تا دهم شهریور ۱۴۰۵ انجام خواهد شد و داوطلبان می‌توانند در این بازه نسبت به ثبت‌نام اقدام کنند.

همچنین زمان برگزاری آزمون جمعه ۲۷ شهریور ۱۴۰۵ اعلام شده است.

بر اساس این بخشنامه، مهلت اعلام آمادگی برای برگزاری آزمون سامفا در داخل و خارج از کشور نیز ۱۹ مرداد ۱۴۰۵ تعیین شده است.

آزمون سنجش استاندارد مهارت‌های زبان فارسی (سامفا) با هدف ارزیابی و سنجش میزان مهارت زبان فارسی فارسی‌آموزان برگزار می‌شود و از جمله آزمون‌های مورد توجه در حوزه آموزش زبان فارسی به غیر فارسی‌زبانان است. مطالعه بیشتر: برنامه دولت برای افزایش حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه ها اعلام شد …



 ضرورت تغییر رویکرد به سیاستگذاری ایجابی |  انصاف نیوز
۱۲ دقیقه قبل / سایت انصاف نیوز

ضرورت تغییر رویکرد به سیاستگذاری ایجابی | انصاف نیوز

دکتر رئوف پیشدار، استاد دانشگاه و روزنامه نگار در یادداشتی با عنوان «تغییر رویکرد به سیاستگذاری ایجابی ضرورت است» که در اختیار انصاف نیوز قرار داده، نوشت:

هیچ زمانی با اطمینان می گویم؛ به اندازه این زمان، جای خالی نهادهای مدنی واقعی حس نمی شود، و خالی نیست. متاسفانه مجموعه ای از وقایع که برخی از آن‌ها بسیار دردناک بود و هست، فاصله و شکاف میان حاکمیت و مردم را در سال‌های اخیر بیشتر کرده است که اگر نهادهای مدنی واقعی وجود داشتند و طبقات میانجی بواسطه بسیاری تنگ نظری ها و نگاه‌های غیر علمی به جامعه حذف نشده بودند! و یا کارکردشان محدود نشده بود، امروز می توانستند این فاصله و شکاف را پُر کنند و یا لااقل از عمق آن بکاهند تا خطر لرزه ها از جامعه دور شود.

تجربه‌های اخیر به وضوح نشان می‌دهد که بخشی از بی‌ثباتی‌های اجتماعی، ناشی از ضعف کارکردی نهادهای میانجی است.
وقتی نهادهای مدنی به عنوان پل میان خواسته‌های مردم و مجراهای رسمی عمل نکنند، این پیوند گسسته شده و نارضایتی‌ها به جای بازنمایی ساختارمند، در بسترهای غیررسمی و پُر هزینه تخلیه می‌شوند. کمرنگ بودن این نهادها، جامعه را در مواجهه با فشارهای اقتصادی و بحران‌های روانی، بی‌دفاع می‌گذارد.

امروز، ضرورت تغییر رویکرد از سیاست‌گذاری کنترلی به سیاست‌گذاری ایجابی نه یک انتخاب، بلکه یک ضرورتِ اجتناب‌ناپذیر برای بقا و پویاییِ جامعه در طوفان بحران‌هاست. به جامعه‌ای نیاز داریم که در آن، هر فرد، خود یک «کنش‌گر اجتماعی» باشد و نهادهای مدنی، نقش جدی در این زمینه داشته باشند.

با این وصف و در این شرایط ویژه و خاص که برای عبور از آن به یک همت عمومی و بسیج ملّی نیاز داریم، از هر سو و سمت سخنی گفته می شود و کلامی بر زبان می آید و فعلی صورت می گیرد انگار که یک جمع محدود، همه ی همت خود را مصرف این کرده اند که دولت را زمین بزنند و تا هر کجا که می توانند بر عمق فاصله اجتماعی میان حاکمیت و مردم بیفزایند و سرمایه اجتماعی نظام را بیشتر و بیشتر مصروف مطامع جناحی و گروهی خود قرار دهند.

وقتی  «عزت الله ضرغامی» رئیس پیشین رادیو و تلویزیون و یک اصول‌گرای شناخته شده عضو شورای عالی فضای مجازی نهاد فیلتر کننده اینترنت! می نویسد : «درست یا غلط، هویت انقلاب با رفتار و عملکرد روحانیت گره خورده …



 نگاهی به کارنامه احمد کسروی |  انصاف نیوز
۲۵ دقیقه قبل / سایت انصاف نیوز

نگاهی به کارنامه احمد کسروی | انصاف نیوز

احسان عزیزی، دانشجوی دکتری علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد در یادداشت ارسالی به انصاف نیوز با عنوان «نگاهی به کارنامه احمد کسروی» نوشت:

احمد حکم‌آبادی تبریزی، مشهور به احمد کسروی، در هشتم مهر ۱۲۶۹ خورشیدی در تبریز زاده شد. او از برجسته‌ترین روشنفکران ایرانی عصر پهلوی به شمار می‌رود که جریان فکریِ خردگرا و اصلاح‌طلبانه میرزا فتحعلی آخوندزاده را در دوره مشروطه پی گرفت و در اندیشه خود به اوج و تکامل رساند. پدرش بازرگان بود و برخلاف سنت خانوادگی که بیشتر اعضای آن روحانی بودند، تحصیلات حوزوی نداشت. کسروی به تشویق پدر وارد مدرسه علوم دینی طالبیه تبریز شد و در آنجا با شیخ محمد خیابانی، از استادان جوان و آزادی‌خواه مدرسه، آشنا گردید. این آشنایی، نقطه آغاز مشارکت او در فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی شد.

شانزده‌ساله بود که جنبش مشروطیت ایران آغاز شد. کسروی از هواداران پرشور مشروطه بود و در کنار انجمن‌های مردمی تبریز، به ویژه «انجمن اسلامیه»، علیه استبداد و هواداران محمدعلی شاه مبارزه می‌کرد. او کوشید با مطالعه علوم جدید و زبان‌های خارجی، دانش خود را برای پیشبرد آرمان‌های مشروطه گسترش دهد. در محرم ۱۲۹۰ خورشیدی، با یورش قوای روس به تبریز و قدرت‌گیری صمدخان شجاع‌الدوله — حاکم مستبد آذربایجان — فضای سیاسی شهر به شدت امنیتی شد. کسروی به دلیل فعالیت‌های مشروطه‌خواهی مورد آزار قرار گرفت و ناگزیر خانه‌نشین شد. این دوره انزوا، او را به سمت تجارت کوچکی (کارگاه جوراب‌بافی) کشاند، اما این راه با روحیه جستجوگر او سازگار نبود و به زودی آن را رها کرد.

با آغاز جنگ جهانی اول، آذربایجان به عرصه رویارویی روسیه تزاری و عثمانی تبدیل شد. کسروی در این هنگام ۲۵ سال داشت و در مدرسه آمریکایی‌های تبریز به تدریس و یادگیری زبان انگلیسی مشغول بود. با تعطیلی مدرسه در سال ۱۲۹۵، سفری به قفقاز کرد و پس از بازگشت، بار دیگر به تدریس پرداخت. در سال ۱۲۹۶، انقلاب اکتبر روسیه رخ داد و حکومت تزاری سرنگون شد. تأثیر این واقعه در ایران بسیار گسترده بود و به شکل‌گیری جنبش‌های مردمی علیه دولت مرکزی انجامید. یکی از این جنبش‌ها، قیام شیخ محمد خیابانی بود که کسروی ابتدا به آن پیوست، اما با رادیکال شدن حرکت و گرایش آن به سوی جدایی‌طلبی، از خیابانی فاصله گرفت.

آذربایجان در آن سال‌ها …



 رقابت ۱۰ هزار داوطلب کنکور گروه آموزشی علوم تجربی در دانشگاه فردوسی مشهد امروز (۲۹ مرداد ۱۴۰۵) + فیلم
۲۷ دقیقه قبل / سایت شهرآرانیوز

رقابت ۱۰ هزار داوطلب کنکور گروه آموزشی علوم تجربی در دانشگاه فردوسی مشهد امروز (۲۹ مرداد ۱۴۰۵) + فیلم

به گزارش شهرآرانیوز؛ مشاور اجرایی معاونت آموزشی دانشگاه فردوسی مشهد امروز ۲۹ مرداد ماه در حاشیه بازدید از روند برگزاری آزمون سراسری داوطلبان گروه علوم تجربی، با اشاره به آغاز نخستین مرحله آزمون سراسری اظهار کرد: آزمون گروه علوم تجربی از ساعت ۸ صبح امروز آغاز شده و این گروه با ۴۵۱ هزار داوطلب، بیشترین تعداد داوطلب را در میان گروه‌های آزمایشی دارد. کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

جواد ساده افزود: در مجموع حدود یک میلیون و ۷۰ هزار داوطلب در آزمون سراسری ثبت‌نام کرده‌اند که سهم گروه علوم تجربی از این تعداد قابل توجه است. امروز علاوه بر برگزاری آزمون گروه علوم تجربی در نوبت صبح، آزمون گروه‌های هنر و زبان نیز در نوبت بعدازظهر برگزار می‌شود.

ساده با بیان اینکه آزمون سراسری در خراسان رضوی در ۲۵ شهر برگزار می‌شود، گفت: در شهر مشهد هفت حوزه آزمون در نظر گرفته شده است که دانشگاه فردوسی مشهد بزرگ‌ترین حوزه برگزاری آزمون در این شهر محسوب می‌شود. میزبانی دانشگاه فردوسی از ۲۶ هزار و ۲۰۰ داوطلب آزمون کنکور در دو روز

مشاور معاونت آموزشی دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: امروز حدود ۱۷ هزار و ۵۰۰ داوطلب در حوزه‌های مختلف شهر مشهد در آزمون شرکت می‌کنند که از این تعداد، حدود ۱۰ هزار داوطلب در دانشگاه فردوسی مشهد حضور دارند.

وی با اشاره به برنامه میزبانی این دانشگاه از داوطلبان آزمون سراسری در دو روز، تصریح کرد: در مجموع طی این دو روز حدود ۲۶ هزار و ۲۰۰ داوطلب در دانشگاه فردوسی مشهد آزمون خواهند داد که حدود ۱۰ هزار نفر مربوط به امروز، ۱۰ هزار نفر مربوط به فردا و حدود ۶ هزار و ۲۰۰ نفر نیز مربوط به نوبت بعدازظهر امروز هستند.

ساده تأکید کرد: تلاش شده است با توجه به تعداد بالای داوطلبان و همچنین شرایط آب‌وهوایی، امکانات و شرایط مناسبی برای برگزاری آزمون فراهم شود تا داوطلبان بتوانند با آرامش بیشتری در جلسه آزمون حضور پیدا کنند.

وی افزود: فردا نیز آزمون گروه‌های …



 ۶۰ اکیپ برق کهگیلویه و بویراحمد برای تأمین برق پایدار آزمون سراسری در آماده‌باش هستند
۵۵ دقیقه قبل / خبرگزاری دانشجو

۶۰ اکیپ برق کهگیلویه و بویراحمد برای تأمین برق پایدار آزمون سراسری در آماده‌باش هستند

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، حسین عادلی‌نسب، معاون بهره‌برداری شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: هم‌زمان با برگزاری آزمون سراسری، ۶۰ اکیپ عملیاتی به همراه تجهیزات، خودروها و ماشین‌آلات سبک‌وسنگین در آماده‌باش قرار دارند تا در صورت بروز هرگونه حادثه در شبکه، نیروهای عملیاتی در کوتاه‌ترین زمان ممکن وارد عمل شوند.

وی افزود: نیروهای اجرایی، مدیران و رؤسای بهره‌برداری و اتفاقات، سیمبانان و رانندگان نیز در این دو روز در آماده‌باش کامل خواهند بود و تمامی تجهیزات ارتباطی و عملیاتی برای پاسخگویی سریع و استمرار خدمت‌رسانی آماده شده است.

معاون بهره‌برداری شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه و بویراحمد با تأکید بر اینکه برنامه‌ریزی‌های لازم برای تأمین برق پایدار انجام شده است، از مردم استان خواست در کنار فرزندان خود، سهم کوچکی در آرامش این روز مهم داشته باشند.
در ادامه حتما بخوانید میزان تاثیر معدل در کنکور ۱۴۰۵ چقدر است؟

عادلی نسب گفت: از شهروندان درخواست می‌کنیم در ساعات برگزاری آزمون، وسایل برقی غیرضروری و کولرهای اضافه را خاموش کنند، دمای کولرهای مورداستفاده را روی ۲۵ درجه تنظیم کنند و کارهای برقی غیرضروری را تاحدامکان به ساعات پایانی شب موکول کنند.

معاون بهره‌برداری شرکت توزیع نیروی برق استان تأکید کرد: این درخواست به معنای نگرانی از تأمین برق نیست، بلکه یک همراهی اجتماعی برای مدیریت بهتر مصرف و کمک به پایداری شبکه در ساعات برگزاری آزمون است.

وی افزود: شاید خاموش‌کردن یک کولر اضافه یا به تعویق‌انداختن یک کار برقی ساده به نظر برسد، اما وقتی هزاران نفر همین کار کوچک را انجام دهند، نتیجه آن می‌تواند کمک بزرگی به شبکه برق و آرامش داوطلبان کنکور باشد.

عادلی نسب اظهار کرد: صنعت برق وظیفه خود را برای تأمین برق پایدار انجام می‌دهد و از مردم نیز می‌خواهیم با یک همراهی ساده، این روز مهم را برای جوانانی که ماه‌ها برای آن تلاش کرده‌اند، آرام‌تر و مطمئن‌تر کنند.



 دکتر مسعود کوثری استاد دانشگاه: خشم شهریِ «ناجنبش ها» و بیکاران، یک بمب ساعتی است که زیر جامعه و حکومت قرار دارد
۲ ساعت قبل / سایت عصرایران

دکتر مسعود کوثری استاد دانشگاه: خشم شهریِ «ناجنبش ها» و بیکاران، یک بمب ساعتی است که زیر جامعه و حکومت قرار دارد

دکتر مسعود کوثری استاد ارتباطات اجتماعی دانشگاه تهران گفت: یک مفهوم جدیدی به نام «ناجنبش» مطرح شده است. جنبش‌ها که تکلیفشان مشخص است و مثال‌هایش را دیده‌اید، اما ناجنبش‌ها چه هستند؟  آنها لایه‌هایی از جامعه هستند که در اقتصاد رسمی جایی ندارند ولی همیشه می‌توانند به نارضایتی و  خشم شهری که در کشور وجود دارد، دامن بزنند. 

به گزارش عصر ایران ، استاد ارتباطات اجتماعی دانشگاه تهران در نشست  ترویج گفتمان فردای ایران در مؤسسه اطلاعات با بیان مثال هایی برای "ناجنبش" افزود:

-ناجنبش‌ها گروه‌هایی از مردم هستند که دلخور و ناراضی‌اند، جای خودشان را در جامعه پیدا نمی‌کنند و به هر دلیلی طرد شده‌اند؛ مثل جوان‌ها ، زنان و گروه‌های تهیدست جامعه. اینها به سمت یک جنبش علنی نمی‌روند، ولی در زندگی روزمره یک عمل جنبشی انجام می‌دهند و نارضایتی خود را بیان می‌کنند.

- مثلاً فرض کنید اقتصاد خراب است و در نتیجه دست‌فروش در جامعه زیاد می‌شود از آن طرف شهرداری با آنها برخورد می‌کند،جمع‌شان می‌کند و بساط آنها را به‌هم می‌ریزد، این چه چیز را به وجود می‌آورد؟

- اینها یک نوع خشم شهری به‌وجود می‌آورد که ممکن است به یک جنبش علنی منجر نشود، ولی به صورت یک ناجنبش زیر پوست جامعه وجود دارد. الان تعداد موتوری‌های تهران را کسی نمی‌تواند تعیین کند و برآورد کند که چه اتفاقی در تهران در حال وقوع است که الان این تعداد موتوری در سطح شهر تهران هستند و معلوم نیست این افراد چه کاری  انجام می‌دهند.

 -البته یک تعدادی از آنها در اسنپ کار می‌کنند، ولی این حجم زیادی که قانون و قاعده ندارد و یک مدتی هم نیروی انتظامی می‌آید تعدادی را جمع می‌کند، ولی بعد این افراد یا موتورشان را از توقیف در می‌آورند و یا موتور تازه‌ای می‌خرند.

 -این افراد معلوم نیست که چه شغلی دارند و به نظر من آنها لایه‌هایی از جامعه هستند که در اقتصاد رسمی جایی ندارند ولی همیشه می‌توانند به نارضایتی و یا ناجنبشی که در کشور وجود دارد، دامن بزنند. 

متن کامل سخنرانی دکتر مسعود کوثری در باره "توسعه، اقتصاد، جمعیت، جوانان، زنان، نسل جدید و ناجنبش" را به نقل از روزنامه اطلاعات در ادامه بخوانید.

دکتر مسعود کوثری در نشست ترویج گفتمان فردای ایران: «ناجنبش ها»و بیکاران …





پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ - 20 August 2026
 طرح مقابله با نفوذ بیگانگان با آزادی بیان و اطلاعات در تعارض است
سایت هم میهن

طرح مقابله با نفوذ بیگانگان با آزادی بیان و اطلاعات در تعارض است

یک حقوقدان گفت: طرح مقابله با نفوذ بیگانگان در تعارض با اصول قانون اساسی به ویژه اصول مربوط به حقوق ملت و بالاخص ماده ۹ و ۲۴ در بحث آزادی‌های مشروع و آزادی اطلاعات و آزادی بیان و رسانه است.
 عزیزی: هرگونه خطای محاسباتی عواقب ناگواری برای دشمن خواهد داشت
خبرگزاری ایسکانیوز

عزیزی: هرگونه خطای محاسباتی عواقب ناگواری برای دشمن خواهد داشت

رئیس کمیسیون امنیت ملی خطاب به آمریکا گفت: ما هر حرکت شما را زیر نظر داریم؛ هرگونه اشتباه یا اشتباه محاسباتی عواقب ناگواری خواهد داشت که بسیار فراتر از آنچه قبلا بوده است.
 عمان: خواهان تشدید تنش نیستیم
سایت هم میهن

عمان: خواهان تشدید تنش نیستیم

وزیر امور خارجه عمان روز پنجشنبه تاکید کرد که عبور امن از تنگه هرمز جدا از امنیت و شکوفاهی کل منطقه نیست.
 روایت متفاوت حدادعادل از نگاه رهبر شهید به چندهمسری+ ویدیو
سایت اکوایران

روایت متفاوت حدادعادل از نگاه رهبر شهید به چندهمسری+ ویدیو

به گزارش اکوایران به نقل از تابناک، غلامعلی حدادعادل گفت: رهبر شهید انقلاب اگر متوجه می شدند مردی سراغ تعدد زوجات رفته و ظلمی به همسرش کرده نظرشان
 فشردگی بی‌سابقه و تداخل آزمون‌ها؛ ترم تابستان دانشگاه آزاد به کام دانشجویان تلخ شد
سایت رکنا

فشردگی بی‌سابقه و تداخل آزمون‌ها؛ ترم تابستان دانشگاه آزاد به کام دانشجویان تلخ شد

ترم تابستانی دانشگاه آزاد اسلامی که با برگزاری فشرده و مجازی کلاس‌ها همراه بود، در آستانه امتحانات با اعتراض دانشجویان روبه‌رو شده است؛ از برگزاری حضوری آزمون‌ها و تحمیل هزینه‌های رفت‌وآمد تا تداخل چند امتحان در یک ساعت که عملاً امکان شرکت همزمان در آزمون‌ها را از بین می‌برد.
 پیام هشت حمله اسرائیل برای شخص اردوغان؛ پاسخ در راه است؟
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

پیام هشت حمله اسرائیل برای شخص اردوغان؛ پاسخ در راه است؟

سردبیر رای‌الیوم حملات صهیونیست‌ها به فرودگاه ابوالظهور در سوریه را حامل پیام‌هایی برای اردوغان و ترکیه دانست.
 ببینید| رهبری آیت‌الله مجتبی خامنه‌ای حقیقت شگفت‌انگیزی را آشکار کرد - تسنیم
خبرگزاری تسنیم

ببینید| رهبری آیت‌الله مجتبی خامنه‌ای حقیقت شگفت‌انگیزی را آشکار کرد - تسنیم

افشین علا: مردم آقا را دیده بودند و عاشقشان شده بودند؛ اما حاج‌آقا مجتبی را ندیده، عاشقشان شدند.
 عزیزی خطاب به آمریکا: تا دیر نشده به حضور خود در منطقه پایان دهید
سایت آفتاب نیوز

عزیزی خطاب به آمریکا: تا دیر نشده به حضور خود در منطقه پایان دهید

رئیس کمیسیون امنیت ملی گفت: ما هر حرکت شما را زیر نظر داریم؛ هرگونه اشتباه یا اشتباه محاسباتی عواقب ناگواری خواهد داشت که بسیار فراتر از آنچه قبلا بوده است.