
صفحه اقتصاد -
بازار سرمایه در هفتهای که گذشت، در شرایطی به کار خود پایان داد که بسیاری از شاخصهای مهم بورس و فرابورس رکوردهای تاریخی جدیدی را ثبت کردند.
مهدی حاجیوند، کارشناس بازار سرمایه، در گفتوگو با صفحه اقتصاد با اشاره به روند معاملات هفته گذشته گفت: در این هفته شاخص بورس در تمامی روزها با رشد همراه بود و توانست کانالهای جدیدی را به دست آورد. شاخص کل هموزن و شاخص فرابورس نیز شرایط مشابهی داشتند.
به گفته او یکی از مهمترین اتفاقات هفته گذشته ورود بیش از ۹ هزار میلیارد تومان نقدینگی به بازار سرمایه در یک روز بود. رکوردی که در تاریخ بازار سرمایه کمسابقه محسوب میشود. البته در روز بعد حدود ۷ هزار میلیارد تومان نقدینگی از بازار خارج شد، اما در مجموع، بازار همچنان شاهد ورود نقدینگی و رشد شاخصها بود.
حاجیوند همچنین به رکورد دیگری در معاملات بازار اشاره کرد و افزود: در روز یکشنبه بیش از ۱۵۰ میلیارد سهم و حقتقدم در بازار سرمایه معامله شد که از این منظر نیز یک رکورد تاریخی جدید برای بازار به شمار میرود. کاهش ریسکهای سیاسی به کمک بورس آمد
این کارشناس بازار سرمایه، یکی از دلایل اصلی عملکرد مثبت بورس در هفته گذشته را کاهش وزن اخبار سیاسی و ژئوپلیتیک در معاملات دانست و گفت: موضوع مذاکرات و احتمال رسیدن به توافق، در مقایسه با گذشته پررنگتر شد و طرفهای درگیر نیز کمتر بر ادامه جنگ تاکید کردند. همین مسئله باعث شد اثر اخبار جنگ و ریسکهای سیاسی در بازار سرمایه کمرنگتر شود و شرایط برای رشد بازار فراهم شود.
در همین حال، بازار طلا و سایر داراییهای مرتبط نیز تحت تاثیر تحولات جهانی قرار گرفتند. به گفته حاجیوند، با کاهش ریسکهای جنگی، نرخ دلار در بازار آزاد از محدوده ۱۹۵ تا ۱۹۶ هزار تومان به حدود ۱۸۷ تا ۱۸۸ هزار تومان کاهش پیدا کرد. اما از سوی دیگر، افزایش قیمت اونس جهانی طلا باعث شد صندوقهای طلا و نقره در بورس کالا با اقبال بیشتری مواجه شوند.
او همچنین کاهش قیمت جهانی نفت به زیر ۹۰ دلار را یکی دیگر از متغیرهای مهم مورد توجه بازار سرمایه در هفته گذشته عنوان کرد. احتمال اصلاح بورس در هفته آینده
حاجیوند درباره چشمانداز بازار سرمایه در هفته آینده اظهار کرد: با توجه …








