قیمت طلا امروز




 سایت ایران آنلاین / ۱۴۰۵/۰۵/۱۶

ترکیه، عربستان و پاکستان امروز در جده توافقنامه نظامی مشترک امضا می‌کنند

رویترز و خبرگزاری فرانسه به نقل از منابعی گزارش دادند که عربستان، ترکیه و پاکستان قصد دارند روز جمعه در جده توافقنامه نظامی مشترک امضا کنند.
 ترکیه، عربستان و پاکستان امروز در جده توافقنامه نظامی مشترک امضا می‌کنند

ایران آنلاین:

رویترز به نقل از دو منبع منطقه‌ای گزارش داد که «ترکیه، عربستان و پاکستان توافقنامه نظامی مشترکی را در عربستان سعودی امضا خواهند کرد.»

به گزارش ایسنا، خبرگزاری فرانسه به نقل از دو منبع نزدیک به ارتش و دولت عربستان گزارش داد که محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه و شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان، روز جمعه در جده توافقنامه نظامی مشترکی را امضا خواهند کرد.

این منبع گفت: «عربستان، پاکستان و ترکیه روز جمعه توافقنامه دفاعی مشترکی را در جده امضا خواهند کرد.»

وی افزود: «این موضوع مدت‌هاست که مورد بحث بوده است، اما تحولات اخیر در منطقه این روند را تسریع کرده است.»

یک منبع نزدیک به دولت عربستان سعودی نیز تأیید کرد که این توافق روز جمعه در جده امضا خواهد شد.

این گزارش در حالی منتشر شده که شریف و عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان، روز پنجشنبه برای سفری که تا شنبه ادامه خواهد داشت، وارد عربستان سعودی شدند، در حالی که طبق اعلام ریاست جمهوری ترکیه، قرار است اردوغان روز جمعه وارد شود.

روز پنجشنبه، پیش از عزیمت به عربستان سعودی، رئیس جمهور ترکیه ریاست جلسه شورای امنیت ملی این کشور را در مجتمع ریاست جمهوری در آنکارا بر عهده داشت.

 

توافقنامه نظامی عربستان و پاکستان و تلاش ترکیه برای پیوستن به آن

 

عربستان و پاکستان از قبل به توافق نظامی مشترکی که در سال ۲۰۲۵ اعلام شد، پایبند هستند. این توافق‌نامه سوالات زیادی را به ویژه در مورد احتمال گنجاندن بندی در مورد انرژی هسته‌ای، با توجه به در اختیار داشتن سلاح‌های هسته‌ای توسط اسلام‌آباد، مطرح کرده است.

ژانویه گذشته، یک مقام ترکیه‌ای اعلام کرد که آنکارا در حال مذاکره برای پیوستن به این اتحاد است.

با این حال، یک منبع نزدیک به ارتش عربستان در آن زمان به خبرگزاری فرانسه گفت که ترکیه به توافق نظامی مشترک عربستان و پاکستان نخواهد پیوست.

توافق نهایی

هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه در ابتدای سال جاری میلادی اعلام کرده بود که کشورش در حال مذاکره درباره امکان انعقاد توافقنامه نظامی با پاکستان و عربستان است.

در آن زمان مقامات ترکیه در محافل امنیتی و دیپلماتیک به الجزیره نت گفتند که آنکارا در حال بررسی پیوستن به ائتلافی است که شامل عربستان سعودی و پاکستان می شود. پیش از این، رضا حیات حراج، وزیر تولیدات دفاعی پاکستان گفته بود: «پاکستان، عربستان سعودی و ترکیه پس از مذاکراتی که حدود یک سال به طول انجامید، پیش نویس توافقنامه دفاعی را آماده کردند.»

وزیر پاکستانی به رویترز افزود که توافق احتمالی بین سه قدرت جدا از توافق دوجانبه عربستان و پاکستان اعلام شده در سال گذشته است و تاکید کرد که تکمیل این توافق مستلزم اجماع نهایی بین سه کشور است.

حراج افزود: پیش نویس توافقنامه سه جانبه پاکستان، عربستان سعودی و ترکیه در حال حاضر تکمیل شده است و سه کشور در حال انجام مذاکرات داخلی در این زمینه هستند.

 

انتهای پیام/



۳۴ دقیقه قبل / سایت عصرایران

ابراز تمایل سوریه برای پیوستن به پیمان مکه

وزیر خارجه سوریه در خصوص هرگونه ارتباط احتمالی با ایران با کشاندن پای ایران به مسائل داخلی سوریه بدون هیچ دلیل و مدرکی اظهاراتی علیه ایران مطرح کرد.

به گزارش ایسنا، اسعد الشیبانی وزیر خارجه سوریه در جریان سفر به اسلام آباد در گفت‌وگو با رسانه‌های محلی پاکستان، ترکیه را «شریک اصلی» دمشق در روند بازسازی سوریه توصیف کرد.

به گزارش آناتولی، الشیبانی درخصوص توافق مکه که میان ترکیه، پاکستان و عربستان به امضا رسید گفت که سوریه در حال بررسی این موضوع است و هنوز درباره پیوستن یا نپیوستن به این ائتلاف تصمیمی نگرفته است.

وی در ادامه در خصوص هرگونه ارتباط احتمالی با ایران مدعی شد که تهران پیش از هرچیزی باید به آنچه در جریان «انقلاب مردم سوریه علیه نظام بشار اسد» انجام داده است، اذعان کند.

وی در ادامه نقشی که پاکستان در روند گفت‌وگو میان آمریکا و ایران ایفا می‌کند را تمجید کرد و توضیح داد که اسلام آباد تاکنون هیچ پیشنهادی برای میانجگیری میان سوریه و ایران ارائه نکرده است.

در خصوص روابط سوریه و اسرائیل، وزیر خارجه سوریه گفت که همچنان بحث درباره هرگونه توافق استراتژیک «خیلی زود» است.

وی تاکید کرد که اولویت اول سوریه توقف حملات اسرائیل است.

الشیبانی خاطر نشان کرد که «سوریه کشوری دارای حاکمیت» است و اسرائیل نباید برای دمشق درباره ائتلاف‌ها یا شراکت‌هایش تعیین تکلیف کند.

همچنین عاصم منیر، رئیس ستاد ارتش پاکستان، با اسعد الشیبانی، دیدار و در خصوص فضای امنیتی منطقه‌ای و راه‌های تقویت همکاری‌های دفاعی و امنیتی بین دو کشور گفت‌وگو کرد.

به گزارش روزنامه پاکستانی داون، در این بیانیه منتشر شده توضیح داده شده است که دو طرف در مورد مسائل مورد علاقه مشترک، چشم‌انداز امنیتی منطقه و راه‌های تقویت همکاری‌های دوجانبه در زمینه‌های دفاعی و امنیتی گفت‌وگو کردند.

منیر بر روابط تاریخی عمیق و ریشه‌دار برادری بین پاکستان و سوریه و بر اهمیت تلاش‌های هماهنگ و اقدام مشترک برای مقابله با چالش‌های امنیتی مشترک تأکید کرد.

از سوی دیگر، الشیبانی از نقش ارتش پاکستان در ارتقای صلح و ثبات منطقه‌ای تقدیر کرد.

هر دو طرف بر تعهد خود برای تقویت روابط دوجانبه و گسترش همکاری در بخش‌های دفاعی و امنیتی تأکید کردند.

پیشتر روز پنجشنبه، اسعد حسن الشیبانی در مورد روابط دوجانبه و راه‌های تقویت آنها در زمینه‌های مختلف با شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان، گفت‌وگو کرده بود. طبق بیانیه وزارت امور خارجه و مهاجران سوریه، این امر در جریان دیدار الشیبانی و شریف در اسلام آباد، پایتخت پاکستان، به عنوان بخشی از سفر رسمی وزیر سوریه به پاکستان، صورت گرفت.

در این بیانیه آمده است که دو طرف در مورد «روابط دوجانبه و راه‌های تقویت آنها بین دو کشور دوست در زمینه‌های مختلف برای خدمت به منافع مشترکشان» گفت‌وگو کردند.

در طول این دیدار، الشیبانی از «نقش سازنده پاکستان در ارتقای صلح و ثبات منطقه‌ای» تمجید کرد. همچنین الشیبانی با همتای پاکستانی خود، محمد اسحاق دار، در مورد راه‌های تقویت همکاری‌های دوجانبه در زمینه‌های مورد علاقه متقابل، علاوه بر تحولات منطقه‌ای، گفت‌وگو کرد. در این دیدار، طبق بیانیه وزارت امور خارجه پاکستان، دو وزیر بر استحکام «روابط برادرانه ریشه‌دار» بین سوریه و پاکستان تأکید کردند.

روز چهارشنبه، الشیبانی در رأس یک هیئت عالی‌رتبه وارد پاکستان شد و این اولین سفر وزیر امور خارجه سوریه به این کشور در ۱۹ سال گذشته بود. پربیننده ترین پست همین یک ساعت اخیر خوانندگی زنان؛ «حلال» اما با مجازاتی شدیدتر از جعل اسناد، دایر کردن قمار خانه، غارت گروهی و آتش زدن هواپیما ! / درباره 4 سال زندان برای «هیوا سیفی زاده» نظرات کاربران خبر قبل اشتراک گذاری : پدیده های شهری تهران قدیم که دیگر نمی بینیم (تصویری) تماشاخانه یک جرعه آب برای هدهد؛ یک گودال مرگ برای کل و بزها / دو تصویر از یک ماجرا چیتگر؛ رد یک جنایت عجیب میان درختان / درخت‌ها قبل از مرگ زخمی شده بودند فیلم های دیگر عضویت در اینستاگرام عصر ایران ۱۵ سال پیش در چنین روزی این لحظه با حافظ گلستان سعدی آموزش زبان انگلیسی آپارات عصر ایران اپلیکیشن عصر ایران


۵ ساعت قبل / خبرگزاری ایلنا

دلایل سفر وزیر خارجه سوریه به پاکستان پس از ۱۹ سال/نگاه اسرائیل به ائتلاف های جدید دولت‌های منطقه

عبدالمحمد طاهری، کارشناس مسائل پاکستان با اشاره به اولین سفر وزیر خارجه سوریه به پاکستان پس از ۱۹ سال در گفت‌وگو با ایلنا اظهار کرد: پاکستان از ابتدا با حزب بعث حاکم در عراق و هم با حزب بعث حاکم در سوریه مشکل داشت. هیچ‌وقت رابطه خوبی میان دولت‌های متمرکز پاکستان و حزب بعث وجود نداشته است اما در دو، سه ماه اخیر تحولاتی در حال وقوع است که در واقع، بعد از اتحاد میان پاکستان و عربستان و در ادامه، ترکیه، عربستان و پاکستان و نهایتاً کشورهایی که عربستان سعودی را قبله مذهبی خود می‌دانند، آرام‌آرام در حال ورود به این تشکل هستند. حالا سوال این است که چرا این مسئله بسیار حائز اهمیت است؟ ورود سوریه در کنار ترکیه و پاکستان باعث می‌شود که در واقع بخشی از فشارهای روزافزونی که اسرائیل بر منطقه وارد می‌کند، تغییر کند؛ به‌ویژه درباره حکومت جولانی که می‌خواهد با دنیا مراوده داشته باشد. از سوی دیگر، طبیعی است که هر کشوری به دنبال تسلیحات نظامی باشد و شکی در این وجود ندارد؛ اما از آنجایی که ذات اسرائیل پلید است، بر این باور نیست که کشورها باید توان دفاعی داشته باشند؛ کشورها فقط می‌توانند در حوزه شهری و دفاعی خود توانایی داشته باشند، وگرنه این اسرائیل است که باید برای کشورهای منطقه تضمین بگیرد.

وی ادامه داد: به هر ترتیب چرخش سوریه به سمت پاکستان، با توجه به تحولاتی که به وجود آمده و با توجه به اینکه پاکستان، ترکیه و عربستان در این ماجرا متحد شده‌اند، آرام‌آرام سایر کشورهای عربی هم به این حلقه اضافه خواهند شد. طبیعتاً پای آمریکا نیز در این مسئله وسط است. در این شرایط اگر ما با یک دیپلماسی فعال و یک حرکت هوشمندانه، تحولات یکی، دو ماه اخیر را لحظه‌به‌لحظه رصد نکنیم، به وضوح به مشکل برمیخوریم. ما در مسائل مربوط به معاهده‌ها، تفاهم‌نامه‌ها و هرگونه قراردادی که اکنون میان ایران و هر جای دنیا به وجود می‌آید، با توجه به تجارب تلخی که ایران در سال‌های گذشته داشته، واقعاً هوشمندانه حرکت می‌کنیم؛ اما الان شرایط بسیار متفاوت شده است. از این جهت که تمام راه‌هایی را که می‌تواند منابع درآمدی ایران باشد، آمریکا قفل کرده است. لذا هر اتفاقی که به سمت شکل‌گیری یک تشکل نظامی پیش می‌رود، اهمیت دارد. کشورهایی که تا دیروز با ما بودند، اکنون آرام‌آرام از ما جدا می‌شوند. اگرچه ما به سمت یک تخاصم پیش نخواهیم رفت، اما به هر حال این تمایز را آرام‌آرام می‌بینیم.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: رفتن سوریه در این راستاست که از یک سو از عربستان تبعیت می‌کند، به دلیل اینکه عربستان به هر حال قبله اعتقادی همه کشورهای عربی است، و از سوی دیگر، در کنار پاکستان و ترکیه قرار گرفته است؛ آن هم به عنوان دو قدرت نظامی برتر و در نهایت مصر هم در این ماجرا وارد خواهد شد. یعنی در واقع، یک حرکت بسیار خاموش و خزنده در حال صورت گرفتن است. بر این اساس بهترین راه‌حل این است که بتوانیم با یک دیپلماسی بسیار بسیار حساب‌شده و با یک تصمیم‌گیری بسیار عاقلانه، خودمان را هرچه زودتر از این گرداب نجات دهیم. با تمام این تفاسیر، سوریه زمانی وارد این حریم شد که اسرائیل هیچ‌گونه اقتداری را برای سوریه متصور نیست. از آنجایی که اسرائیل مستقیماً ترکیه را هدف قرار داده، این مسئله باعث شده که جولانی اعتمادبه‌نفس پیدا کند و در کنار جریانی قرار بگیرد که یک پای آن عربستان و ترکیه است و یک پای دیگرش پاکستان خواهد بود. از سوی دیگر، باز هم برای ما یک فرصت وجود دارد. وقتی سوریه در کنار عربستان، ترکیه و مصر قرار بگیرد و قدرت‌های بزرگ نظامی، یعنی ترکیه، مصر و پاکستان، در کنار یکدیگر باشند، اینها سه قدرت برتر نظامی هستند و با ایران، چهار قدرت برتر منطقه‌ای را تشکیل می‌دهند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر این کشورها در یک کفه ترازو قرار بگیرند، به هر حال این‌گونه هم نیست که اسرائیل بتواند با تمام کشورهای دنیا درگیر شود. کما اینکه ممکن است پشت این قضیه آن‌قدر به پاکستان فشار وارد شود که به سمت اهرم هسته‌ای خود متوسل شود. بعید هم نیست این اتفاق بیفتد، چون گروه‌هایی در پاکستان هستند که به دنبال نابودی اسرائیل‌اند و اتفاقاً آنها می‌توانند دولت را تحت فشار قرار دهند. اینکه آیا اسرائیل به‌راحتی می‌تواند همه این کشورها را تهدید یا از یکدیگر جدا کند یا خیر، پاسخش منفی است. به هر حال، عناد و دشمنی ترکیه با اسرائیل، سابقه‌ای دیرینه دارد و این مسئله سال‌هاست وجود دارد؛ خصوصاً اینکه این موضوع را به‌صورت شفاف نیز اعلام می‌کنند. پاکستان هم هیچ‌وقت رابطه خوبی با اسرائیل نداشته است. همان‌طور که هیچ‌وقت رابطه خوبی با حزب بعث نداشته، هرگز هم رابطه خوبی با اسرائیل نداشته است. در اینجا فقط بحث مصر مطرح است که به هر حال، بعد از جریان ۱۹۶۷، دیگر وارد جنگ با اسرائیل نشد. انتهای پیام/


۲۴ دقیقه قبل / خبرگزاری تسنیم

سوریه عضویت در پیمان مکه را بررسی می‌کند - تسنیم

بین الملل

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «اسعد الشیبانی»، وزیر امور خارجه جولانی، امروز جمعه در پایان سفر رسمی خود به پاکستان اعلام کرد که دمشق در حال بررسی گزینه پیوستن به «پیمان مکه» است؛ توافقی که ترکیه، عربستان سعودی و پاکستان را در بر می‌گیرد. وی در عین حال تأکید کرد که هنوز تصمیم نهایی در این باره اتخاذ نشده است.

الشیبانی گفت که سیاست سوریه در مرحله کنونی بر بازسازی، همکاری اقتصادی و گسترش روابط بین‌المللی و منطقه‌ای متمرکز است. او از ترکیه به عنوان شریک اصلی در بازسازی سوریه یاد کرد. انتقاد رهبر حزب وطن ترکیه از «پیمان مکه»؛ چرا محتوای آن منتشر نمی‌شود؟

انتهای پیام/  




 کاهش ترافیک کشتیرانی از طریق تنگه هرمز و باب المندب
۳ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

کاهش ترافیک کشتیرانی از طریق تنگه هرمز و باب المندب

داده‌های منتشر شده توسط کپلر نشان می‌دهد که روز پنجشنبه، هفت کشتی باری از تنگه هرمز عبور کردند که نصف تعداد ثبت شده در روز قبل است.

 انتقام پنتاگون از افشاگر وضعیت ناو آبراهام لینکلن!
۱۷ ساعت قبل / سایت تابناک

انتقام پنتاگون از افشاگر وضعیت ناو آبراهام لینکلن!

«مکس لدرر» ناشر باسابقه روزنامه نظامی «استارز اند استرایپس» پس از انتشار گزارش‌های این رسانه درباره وخامت شرایط در ناو هواپیمابر یواس‌اس آبراهام لینکلن، پیش...

 زلزله‌ای به بزرگی ۶.۵ ریشتر مرکز پرو را لرزاند
۱۶ ساعت قبل / سایت تابناک

زلزله‌ای به بزرگی ۶.۵ ریشتر مرکز پرو را لرزاند

مرکز تحقیقات علوم زمین آلمان اعلام کرد زلزله‌ای به بزرگی ۶.۵ در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) روز پنجشنبه مرکز پرو را لرزاند.

 فرودگاه بن‌گوریون تعطیل شد
۲۳ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

فرودگاه بن‌گوریون تعطیل شد

اعتصاب کارکنان، فرودگاه بن‌گوریون را تعطیل و ۱۰۰ هزار مسافر را سرگردان کرد. وزیر رژیم صهیونیستی کارگران را به گروگان‌گیری متهم کرد و خواستار مجازات آن‌ها شد.

 کره شمالی ۱۰ موشک بالستیک شلیک کرد
۲۳ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

کره شمالی ۱۰ موشک بالستیک شلیک کرد

دفتر ریاست جمهوری کره جنوبی پرتاب بیش از ۱۰ موشک بالستیک کوتاه‌برد کره شمالی در روز پنجشنبه را محکوم کرد و به ارتش خود دستور داد تا در طول رزمایش‌های مشترک جاری با ایالات متحده، آمادگی کامل خود را حفظ کند.

 گزافه گویی وزیر خزانه داری آمریکا علیه اقتصاد ایران
۱۹ ساعت قبل / سایت تابناک

گزافه گویی وزیر خزانه داری آمریکا علیه اقتصاد ایران

وزیر خزانه‌داری آمریکا ادعا کرد: ما شدیدترین تحریم‌ها را علیه ایران اعمال خواهیم کرد و این بزرگ‌ترین انزوای اقتصادی در تاریخ خواهد بود.