قیمت طلا امروز




 روزنامه ستاره صبح / ۲ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۵

مقایسه‌ای بر درآمد خبرنگاران ایران و سایر کشورها

ستاره صبح به مناسبت روز خبرنگار به یکی از مهمترین دغدغه های این قشر یعنی معیشت پرداخته است. درآمد روزنامه ‌نگار شاغل در ایران، عدد واحدی ندارد و این آورده با توجه به اختلاف درآمد رسانه‌ها، سابقه کاری و میزان فعالیت خبرنگاران در شهر های مختلف کشور متفاوت است.
 مقایسه‌ای بر درآمد خبرنگاران ایران و سایر کشورها
ستاره صبح آنلاین، فائزه صدر: رئیس‌جمهور روز شنبه، همزمان با روز خبرنگار، در نشستی خبری با جمعی از اصحاب رسانه دیدار کرد و پاسخ‌گوی سؤالات خبرنگاران بود. ساز و کار انتخاب و دعوت شرکت کنندگان در چنین مراسمی به نحوی است که متأسفانه پای خبرنگاران شهرستانی یا خبرنگاران رسانه های مستقل کمتر به چنین برنامه‌هایی می‌رسد.

براساس آنچه تا این لحظه از جلسه منتشر شده، پیداست که مسعود پزشکیان در حضور خبرنگاران به مسائل معیشتی جامعه اشاره کرده و دغدغه معیشت را مهم‌ترین نگرانی خود معرفی کرده است. خوشحالیم که رئیس‌جمهور نگران معیشت مردم است و خبرنگاران نیز بخشی از همین مردم هستند.

درآمد روزنامه ‌نگار شاغل در ایران، عدد واحدی ندارد و این آورده با توجه به اختلاف درآمد رسانه‌ها، سابقه کاری و میزان فعالیت خبرنگاران در شهر های مختلف کشور متفاوت است.

براساس گزارش سایت کاریابی ایران ‌تلنت، میانه حقوق مورد انتظار خبرنگار در سال ۱۴۰۵ حدود ۲۷ میلیون تومان است. اما واقعیت بازار کار این شغل نشان می‌دهد عدد دریافتی حتی گاهی تا ۱۵ میلیون تومان در ماه یا کمتر هم تنزل پیدا می‌کند!

یک پیمایش صنفی در سال ۱۴۰۴ با مشارکت ۱۶۵ روزنامه ‌نگار از ۲۹ رسانه انجام شده که از درآمد خبرنگاران تصویر بسیار پایین ‌تری نشان داد. طبق این گزارش در سال ۱۴۰۴ حدود ۶۵٪ شاغلین در رسانه بین ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان و نزدیک به ۲۰٪ کمتر از ۱۰ میلیون تومان دریافت کرده‌اند. این اعداد برآورد مهمی از وضعیت بازار کار خبر ارائه می‌دهد.

در همین بازار خبرنگاران باتجربه، دبیران سرویس ها، خبرنگار تخصصی یا فردی که در رسانه ‌های بزرگ‌ یا دولتی کار می‌ کند، می‌‌تواند به درآمدی حدود ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان یا حتی بیشتر برسد، اما عموم خبرنگاران به ویژه بانوان شاغل در رسانه، درآمد کمی دارند.

این وضعیت باعث شده بسیاری از خبرنگاران علاوه بر کار در رسانه های خود، پروژه های دیگری بگیرند، برای سایت های غیر خبری تولید محتوا انجام دهند، تایپیست ناشران و دفترخانه های اسناد شوند یا به عنوان ادمین سایت ها، کانال‌ها و صفحات اینستا فعالیت کنند و از صبح تا شب و بلکه از شب تا صبح کار کنند تا در پایان ماه به عددی معادل یک پایه حقوق برسند.

خبرنگارانی که روابط بهتری دارند به عنوان نیروی روابط عمومی استخدام می‌شوند و از خبرنگار به کارمند رسانه تبدیل می‌شوند. اقتصاد رسانه خبرنگار را مجبور می‌کند، کارهای دوم و سومی داشته باشد تا بتواند نیاز های معیشتی خود و خانواده اش را تأمین کند. این فشار کار، خستگی جسمی و ذهنی و تقسیم ناجوانمردانه انرژی به طور مستقیم رسالت اصلی خبرنگاران را نشانه گرفته و بر کیفیت کارشان تأثیر منفی دارد.

درآمد معمول خبرنگار در ایران حدود ۱۰ تا ۳۰ میلیون تومان است، درحالیکه در ترکیه هر خبرنگاری حدود ۴۵ تا ۷۵ هزار لیر در آمد دارد. با وجود تورم بالا در اقتصاد ترکیه، درآمد خبرنگار به حدی است که این قشر در ترکیه جزو طبقه متوسط به بالا هستند.

در آلمان خبرنگاران ۳۹ تا ۶۶ هزار یورو حقوق می‌گیرند و جزو اقشاری هستند که درآمد متوسط به بالا دارند. به عبارتی خبرنگار تازه کار آلمانی کار خود را با حقوق ۳۹ هزار یورویی آغاز می‌کند! با وجود آنکه خبرنگاری در آمریکا شغل پردرآمدی محسوب نمی‌‌شود، اما درآمد سالانه خبرنگاران این کشور رقمی بین ۵۰ تا ۶۰ هزار دلار است و خبرنگار در آن جغرافیا لنگ نان شب اش نیست!

ضمن اینکه در آمریکا و اروپا خبرنگاران علاوه بر حقوق کافی، در یک بازار کار رسمی‌، با قرارداد، بیمه، مرخصی، مزایای شغلی و مسیر ارتقای حرفه ‌ای کار می‌ کند، درحالیکه بازار کار خبر در ایران ناامن است و بخش بزرگی از خبرنگاران بدون قرارداد و یا با قراردادهای ضعیف‌ و درآمدهای ترکیبی کار می‌ کنند.

آنچه رئیس‌جمهور در نشست خبری روز شنبه به خبرنگاران گفته شنیدنی است، اما روز، روز خبرنگار است و شایسته بود رئیس دولت حداقل در این روز بیشتر شنونده باشد. ای کاش نمایندگان جامعه خبری ایران به گوش مسعود پزشکیان می‌رساندند که خبرنگاران با درآمد پایین در تورم بالا بدون امنیت شغلی زیر فشار اقتصادی به سختی روزگار می‌گذرانند.



 رسوایی امنیتی در نتفلیکس؛ فیلم نیکلاس کیج از دفتر این شرکت دزدیده شد

رسوایی امنیتی در نتفلیکس؛ فیلم نیکلاس کیج از دفتر این شرکت دزدیده شد

فیلم اکران‌نشده «استقامت» با بازی نیکلاس کیج، پس از آنکه یک نسخه از آن از دفتر نتفلیکس در هالیوود به سرقت رفت، باعث نگرانی فیلمسازان در این شهر شده است.

 چه تعداد کنتور هوشمند برق در صف نصب قرار دارد؟  | اینفوگرافیک

چه تعداد کنتور هوشمند برق در صف نصب قرار دارد؟ | اینفوگرافیک

توسعه کنتورهای هوشمند و افزایش ظرفیت نیروگاهی، دو گام اساسی برای مدیریت مصرف و عبور از ناترازی انرژی است. این داده‌نمایی روند تجهیز شبکه به فناوری‌های نوین و رشد تولید برق را نشان می‌دهد؛ جزئیات این تغییرات آماری را در اینفوگرافیک زیر دنبال کنید.

 «غمزه» با افشین علا؛ آنها که آقا را دیدند در غم فراق، جگرشان می‌سوزد - تسنیم

«غمزه» با افشین علا؛ آنها که آقا را دیدند در غم فراق، جگرشان می‌سوزد - تسنیم

جدیدترین قسمت «غمزه» با حضور افشین علا، شاعر برجسته، به بررسی ابعاد شخصیتی «آقای شهید» اختصاص یافت.

 «پایین نردبان» از دل یک جهان زنانه شکل گرفت | مجموعه رسانه ای صبا

«پایین نردبان» از دل یک جهان زنانه شکل گرفت | مجموعه رسانه ای صبا

سروین دهقان/ صبا، فرزین محدث با «پایین نردبان» به نویسندگی مهران عشریه، نخستین تجربه جدی خود در مقام کارگردان را پشت سر می‌گذارد؛ اجرایی که با هفت بازیگر زن شکل گرفته و جهان ذهنی، خاطره و بدن را در فضایی محصور به هم پیوند می‌دهد. محدث در این گفت‌وگو از چگونگی شکل‌گیری جهان زنانه نمایش، تجربه

 فیلم جدید کارگردان «بچه‌های آسمان» اکران می‌شود

فیلم جدید کارگردان «بچه‌های آسمان» اکران می‌شود

 «غذای نیمروز» با دریافت پروانه نمایش در فهرست آثار متقاضی اکران قرار گرفت.

 پایان  پایتخت؟

پایان پایتخت؟

محسن تنابنده، طراح و بازیگر اصلی «پایتخت»، یک بار دیگر خبرهای مربوط به ساخت فصل هشتم این سریال را تکذیب کرد؛ موضعی که نشان می‌دهد ادامه یکی از محبوب‌ترین مجموعه‌های تلویزیونی ایران، دست‌کم در شرایط فعلی در دستور کار سازندگان قرار ندارد.

 مرگ مجری زن شبکه معاند + عکس

مرگ مجری زن شبکه معاند + عکس

فرحناز اسپد مجری شبکه ایران‌اینترنشنال بر اثر ابتلا به سرطان در ۳۷ سالگی درگذشت.

 دوست دارم «آگاهی» در ذهن مخاطب باقی بماند

دوست دارم «آگاهی» در ذهن مخاطب باقی بماند

«آن‌بُرد» دیگر یک اجرای مقطعی نیست؛ نمایشی است که در چند دور اجرا، از تئاترشهر و تماشاخانه «هیلاج»، «لبخند» و «تمام ناتمام» در تهران تا رشت، تبریز و دیگر شهرها، مسیرش را ادامه داده و اکنون بیش از ۱۵۰ اجرا را پشت سر گذاشته است. تداوم این اجرا و مواجهه با تماشاگرانی از جغرافیاهای مختلف، بهانه‌ای شد برای گفت‌وگو با مهدی زندیه که نویسندگی و کارگردانی این اثر را برعهده داشته است.