قیمت طلا امروز




 سایت آوش / ۴ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۶

طرح‌هایی که برای کشور خطرناکند

طرح موسوم به «مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی و دولت‌ها یا نهادهای بیگانه» را می‌توان یکی از گسترده‌ترین و مناقشه‌برانگیزترین طرح‌های کیفری سال‌های اخیر دانست.
 طرح‌هایی که برای کشور خطرناکند

اعتماد

علی مجتهدزاده در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت: طرح موسوم به «مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی و دولت‌ها یا نهادهای بیگانه» را می‌توان یکی از گسترده‌ترین و مناقشه‌برانگیزترین طرح‌های کیفری سال‌های اخیر دانست. هر چند در جلسه دیروز مجلس صرفا کلیات این طرح به تصویب رسید، اما ابعاد مختلف آن از هر جهت می‌تواند برای کشور خطرناک باشد. هدف اعلامی طرح، مقابله با نفوذ و حفاظت از امنیت ملی است؛ هدفی که اصل آن محل اختلاف نیست. اما پرسش اصلی این است که آیا ابزار انتخاب‌ شده برای تحقق این هدف، با اصول حقوقی، الزامات قانونگذاری کیفری و نیازهای جامعه امروز ایران سازگار است؟ ابتدا در ده سرفصل کوتاه مهم‌ترین اشکالات این مصوبه را مرور می‌کنیم: 

۱. بزرگ‌ترین مشکل، ابهام گسترده در مفاهیم جرم: یکی از اصول بنیادین حقوق کیفری، اصل قانونی بودن جرم و مجازات است؛ اصلی که اقتضا می‌کند جرم، دقیق، روشن و قابل پیش‌بینی تعریف شود. در این طرح، اما با مجموعه‌ای از مفاهیم مبهم روبه‌رو هستیم: «معاند»، «ضد انقلاب»، «فرهنگ ضد اسلامی»، «چهره سیاه از ایران»، «مخدوش کردن اعتماد مردم»، «کاهش مشارکت در انتخابات» و ده‌ها عنوان مشابه. هنگامی که مرزهای جرم روشن نباشد، شهروند نمی‌داند چه رفتاری مجاز و چه رفتاری ممنوع است و تفسیر قانون عملا به ضابط و قاضی واگذار می‌شود.

۲. جرم‌انگاری پیامدهای سیاسی و اجتماعی: در ماده نخست، حتی «کاهش مشارکت در انتخابات» یا «مخدوش شدن اعتماد مردم به نظام» می‌تواند زمینه مسوولیت کیفری ایجاد کند. اما اعتماد عمومی یا مشارکت سیاسی، پدیده‌هایی پیچیده و چندعلتی هستند. چگونه می‌توان اثبات کرد که رفتار یک فرد یا یک گروه مشخص موجب کاهش مشارکت یا اعتماد عمومی شده است؟ ورود چنین مفاهیمی به قلمروی حقوق کیفری، مرز میان نقد سیاسی و جرم کیفری را مخدوش می‌کند.

۳. ماده یک؛ خطرناک‌ترین بخش طرح: اگر قرار باشد تنها یک ماده از این طرح مورد توجه ویژه قرار گیرد، بی‌تردید ماده یک است. این ماده هم دارای گسترده‌ترین دامنه شمول است، هم از مبهم‌ترین مفاهیم استفاده می‌کند و هم شدیدترین مجازات‌ها را پیش‌بینی کرده است. 

در عمل، بسیاری از مواد بعدی نیز به تعاریف همین ماده ارجاع می‌دهند. به همین دلیل، ماده یک به نوعی «مادر همه اتهامات» در این طرح تبدیل شده است.

۴. امنیتی شدن فعالیت‌های علمی و دانشگاهی: طرح، همکاری‌های علمی و دانشگاهی با بسیاری از نهادهای خارجی را منوط به فهرست‌های اعلامی وزارت اطلاعات می‌کند. در دنیای امروز، تولید علم بدون همکاری‌های فرامرزی تقریبا ناممکن است. اگر ارتباطات علمی به جای معیارهای علمی، بر اساس معیارهای امنیتی ارزیابی شوند، نتیجه نهایی نه افزایش امنیت، بلکه کاهش توان علمی کشور خواهد بود.

۵. محدودسازی جامعه مدنی: سمن‌ها، انجمن‌ها، تشکل‌ها و احزاب در این طرح با محدودیت‌های کم‌سابقه‌ای مواجه شده‌اند. دریافت هرگونه کمک، قرارداد یا حمایت خارجی می‌تواند به انحلال شخصیت حقوقی و مجازات مدیران منجر شود. در حالی که در بسیاری از کشورها، شفافیت مالی ملاک اصلی است، این طرح اصل ارتباط را در معرض سوءظن قرار داده است. نتیجه چنین رویکردی می‌تواند تضعیف نهادهای واسط میان دولت و جامعه باشد.

۶. رسانه، دومین حوزه پرخطر طرح: مواد ۶ و ۷ را باید دومین بخش خطرناک این مصوبه دانست. بر اساس این مواد، مصاحبه با برخی رسانه‌های خارجی یا حتی ارسال فیلم، عکس، صوت و اطلاعات به رسانه‌های غیرایرانی می‌تواند جرم تلقی شود. این رویکرد نه فقط خبرنگاران، بلکه پژوهشگران، فعالان اجتماعی و حتی شهروندان عادی را در معرض تعقیب کیفری قرار می‌دهد. پیامد طبیعی چنین وضعی، گسترش خودسانسوری و محدود  شدن گردش  اطلاعات است.

۷. گسترش بی‌سابقه اختیارات نهادهای امنیتی: در بخش‌های مختلف طرح، وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه به عنوان ضابط اختصاصی معرفی شده‌اند و مستندات آنان مبنای بسیاری از تصمیمات قضایی قرار می‌گیرد. هر چند نقش ضابطان امنیتی در پرونده‌های امنیتی قابل انکار نیست، اما تمرکز بیش از حد قدرت در مرحله کشف و اثبات جرم، می‌تواند توازن میان ضابط، دادستان و دادگاه را بیش از شرایط فعلی تضعیف و حقوق شهروندان را تضییع کند. 

۸. امنیتی شدن فرهنگ و هنر: شاید عجیب‌ترین بخش طرح، ورود گسترده به عرصه فرهنگ و هنر باشد. فیلم، تئاتر، موسیقی، کتاب و آثار هنری در صورت تشخیص برخی مفاهیم کلی و قابل تفسیر، می‌توانند موجب محرومیت دائمی هنرمند یا حتی توقف تولید اثر شوند. تجربه جهانی نشان داده است که امنیت فرهنگی از مسیر رقابت، تولید و اعتماد اجتماعی حاصل می‌شود، نه از مسیر جرم‌انگاری گسترده.

۹. مجازات‌های سنگین و نامتناسب: در بسیاری از مواد، مجازات‌های طولانی‌مدت حبس، محرومیت دایمی از حقوق اجتماعی، انحلال اشخاص حقوقی و حتی مصادره اموال پیش‌بینی شده است. یکی از اصول مهم حقوق کیفری، تناسب جرم و مجازات است. هر چه دامنه جرم گسترده‌تر و تعریف آن مبهم‌تر باشد، ضرورت تناسب مجازات اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. اما در این طرح به نظر می‌رسد شدت مجازات‌ها با دقت کافی نسبت به ماهیت رفتارها تنظیم نشده است.

۱۰. از مقابله با جاسوسی تا محدودسازی تعاملات عادی: هیچ کشوری نمی‌تواند نسبت به نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی خارجی بی‌تفاوت باشد. اما مشکل این طرح آن است که در موارد متعدد، مرز میان «جاسوسی و نفوذ» با «تعامل عادی علمی، رسانه‌ای، فرهنگی و مدنی» کمرنگ شده است. هنگامی که ارتباط با رسانه خارجی، دانشگاه خارجی، نهاد خارجی، سفارتخانه خارجی یا حتی برخی کارگاه‌های آموزشی خارجی به موضوع امنیتی تبدیل شود، خطر آن وجود دارد که قانون از هدف اولیه خود فاصله بگیرد و به ابزاری برای محدودسازی گسترده روابط عادی اجتماعی بدل شود.

آنچه این طرح را به موضوعی نگران‌کننده تبدیل می‌کند، صرفا دامنه وسیع محدودیت‌ها و جرم‌انگاری‌های آن نیست، بلکه نوع فهمی است که از امنیت و حکمرانی امنیتی ارائه می‌دهد. مهم‌ترین ایراد این رویکرد آن است که به جای مواجهه با ریشه‌های واقعی آسیب‌پذیری‌های امنیتی، توجه را به سمت کنترل، محدودسازی و گسترش دایره جرایم سوق می‌دهد. در واقع، چنین قوانینی اغلب بیش از آنکه به حل مساله کمک کنند، صورت مساله را تغییر می‌دهند.

اگر بخواهیم مهم‌ترین نقد این مصوبه را در یک جمله خلاصه کنیم، باید گفت که این قبیل رویکردها به جای آنکه امکان شناسایی و اصلاح ضعف‌های ساختاری حکمرانی امنیتی را فراهم کنند، فضای طرح و پیگیری همان نقدهای ضروری را محدود می‌سازند. تجربه سال‌های اخیر نشان داده است که بخش مهمی از چالش‌های امنیتی کشور نه از کمبود جرم و مجازات، بلکه از ضعف در سیاستگذاری، ناکارآمدی برخی سازوکارهای تصمیم‌گیری، کاهش اعتماد عمومی و فقدان سازوکارهای موثر اصلاح و پاسخگویی ناشی می‌شود. در چنین شرایطی، تمرکز بر محدودسازی صداهای منتقد و امنیتی کردن عرصه‌های علمی، رسانه‌ای و مدنی این خطر را دارد که حاشیه را جای متن بنشاند؛ یعنی به جای پرداختن به علل واقعی مشکلات، کسانی را هدف قرار بدهد که در حال طرح پرسش درباره آن مشکلات هستند. نتیجه چنین رویکردی نه امنیت بیشتر، بلکه دشوارتر شدن مسیر اصلاح و در نهایت تضعیف ظرفیت نظام برای تشخیص و رفع خطاهای خود خواهد بود.

 



۷ ساعت قبل / سایت کولاک

خبر خوش برای بازنشستگان؛ تاریخ دقیق پرداخت معوقات بازنشستگان - مجله اینترنتی کولاک

سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس از نشست با وزیر کار و تصمیم برای پرداخت معوقات همسان‌سازی حقوق بازنشستگان و مابه‌التفاوت خبر داد. 

سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس از نشست با وزیر کار و تصمیم برای پرداخت معوقات همسان‌سازی حقوق بازنشستگان و مابه‌التفاوت افزایش حقوق فروردین و اردیبهشت از تاریخ دهم شهریورماه خبر داد.

«فضل‌الله رنجبر» سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس، در گفت‌و‌گو با رسانه‌ها، از برگزاری نشست با وزیر کار خبر داده و در این رابطه اعلام کرده است «بنا بر اعلام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، پرداخت معوقات مربوط به همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در دستور کار قرار دارد. همچنین مقرر شده است مابه‌التفاوت افزایش حقوق فروردین و اردیبهشت‌ماه نیز به بازنشستگان پرداخت شود. در این جلسه، جمع‌بندی نهایی بر این شد که تمامی موارد مذکور، اعم از اجرای احکام همسان‌سازی و پرداخت معوقاتِ افزایش حقوق، از تاریخ دهم شهریورماه عملیاتی شود.»

پیش از این نیز، نمایندگان مجلس اطلاع داده بودند که واریز معوقات بازنشستگان از دهم شهریور آغاز می‌شود.

بازنشستگان ابراز امیدواری می‌کنند که معوقات یکجا و در موعد مقرر پرداخت شود و بیش از این تاخیر در کار نیفتد؛ آنها تاکید دارند که تا همین امروز، ارزش معوقات شان به شدت کاهش یافته است. برچسب هاپرداخت معوقات حقوق بازنشستگان واریز حقوق بازنشستگان پیوند کوتاه کپی شد!


۸ ساعت قبل / سایت آوش

سازمان حفاظت محیط زیست آخرین وضعیت پرونده محیطبان علی جمشیدیان را تشریح کرد

امیر حسین شمس تأکید کرد: این پرونده از دی‌ماه ۱۴۰۳ در مسیر رسیدگی قرار دارد و اقدامات حقوقی و قضایی لازم از سوی سازمان حفاظت محیط زیست و اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان در حال انجام است. از لحظه اطلاع از وقوع تیراندازی به سمت محیط بان سازمان اقدامات ابتدایی در تهیه گزارش، جمع آوری ادله و تعقیب متهمان متواری شروع و به سرعت متهمان در دو استان اصفهان و قم شناسایی و بازداشت شدند.

وی با اشاره به نخستین مواجهه حضوری متهمان با محیطبان مصدوم در دی‌ماه ۱۴۰۳ اظهار کرد: از همان زمان، پرونده در مراجع قضایی در حال رسیدگی بوده و اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با مشورت دفتر حقوقی و امور مجلس به‌صورت مستمر موضوع را پیگیری کرده‌اند.

وی افزود: بخشی از اقدامات انجام‌شده شامل تقدیم لوایح، حضور در جلسات رسیدگی در دادسرا و پیگیری مستمر، روند عادی پرونده است و اگر در روند رسیدگی قضایی با کندی مواجه هستیم، این موضوع ارتباطی با عملکرد سازمان حفاظت محیط زیست ندارد؛ چراکه پرونده در چارچوب فرآیندهای قضایی محاکم و رفع ایرادهای موجود جهت تکمیل تحقیقات و صدور رای مستند و مستدل در حال طی مراحل قانونی است و این مسئله ارتباطی با اقدام یا عدم اقدام یا حضور وکیل مستقل از طرف این سازمان ندارد.

مدیرکل دفتر حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست درباره علت استفاده نشدن از وکیل برای این پرونده نیز گفت: این تصمیم بر اساس تشخیص اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان و دفتر حقوقی سازمان اتخاذ شده است. با توجه به ماهیت پرونده و اشراف کامل کارشناسان حقوقی سازمان و استان بر موضوع، تشخیص داده شد که پرونده در شرایط فعلی نیازی به اخذ وکیل خارج از مجموعه ندارد.

شمس تصریح کرد: این به معنای عدم پیگیری حقوقی نیست؛ بلکه کارشناسان حقوقی سازمان و اداره کل اصفهان به‌صورت مستقیم و تخصصی روند پرونده را دنبال می‌کنند و اقدامات قضایی لازم در حال انجام است.

وی در واکنش به این ادعا که حضور وکیل می‌تواند مانع طولانی شدن روند رسیدگی شود، اظهار کرد: در نظام قضایی، وکیل نمی‌تواند به‌صورت مستقیم زمان رسیدگی به یک پرونده را کوتاه یا طولانی کند. مدت رسیدگی تابع فرآیندهای قانونی، تکمیل تحقیقات، تشخیص نواقص و تصمیم مراجع قضایی است.

شمس ادامه داد: اگر حضور وکیل به‌تنهایی می‌توانست روند رسیدگی را کوتاه کند، باید در پرونده‌هایی که متهمان از وکلای متعدد استفاده می‌کنند، این موضوع به‌طور خودکار موجب تسریع رسیدگی شود؛ در حالی که چنین قاعده‌ای در نظام قضایی وجود ندارد. بنابراین نسبت دادن طولانی شدن روند این پرونده به عدم حضور وکیل، فاقد مبنای حقوقی است.

وی با اشاره به آخرین وضعیت پرونده گفت: در جریان رسیدگی، نواقصی در پرونده تشخیص داده شده که مقرر است در جلسه اول شهریورماه در شعبه مطرح و بررسی شود. کارشناسان حقوقی اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان و سازمان حفاظت محیط زیست نیز در این جلسه حضور خواهند داشت و موضوع را از نزدیک پیگیری خواهند کرد.

مدیرکل دفتر حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین ادعای ضعف حقوقی سازمان را به‌طور قاطع رد کرد و گفت: این ادعا کاملاً نادرست است و با عملکرد حقوقی سازمان در پرونده‌های مختلف همخوانی ندارد. از ابتدای فعالیت دولت چهاردهم، با توجه به ظرفیت، توان تخصصی و نیروی انسانی موجود در مجموعه حقوقی سازمان، سیاست بر این بوده است که تا حد امکان از ظرفیت کارشناسان حقوقی داخلی استفاده شود و صرفاً در پرونده‌هایی که نیاز به وکیل تشخیص داده شود، از خدمات وکلا بهره گرفته شود.

شمس افزود: در مواردی که کارشناسان حقوقی تشخیص دهند پرونده‌ای نیازمند استفاده از وکیل است، حتماً از ظرفیت وکلای متخصص استفاده خواهد شد؛ بنابراین عدم استفاده از وکیل در یک پرونده مشخص، به هیچ عنوان به معنای ضعف حقوقی سازمان نیست، بلکه نتیجه ارزیابی تخصصی کارشناسان حقوقی درباره همان پرونده است.

وی با اشاره به عملکرد اخیر مجموعه حقوقی سازمان اظهار کرد: تنها در روزهای اخیر، در پرونده‌های محیطبانان در استان فارس و استان گلستان، اقدامات حقوقی مؤثر و دفاعیات انجام‌شده از سوی مجموعه حقوقی سازمان و ادارات کل استان‌ها دنبال شده و نتایج مورد انتظار سازمان در حال تحقق است.

شمس در ادامه با اشاره به پرونده محیطبان کرمانی گفت: یکی از نمونه‌های روشن عملکرد حقوقی سازمان، پرونده محیطبان کرمانی است که با پیگیری و اقدامات حقوقی سازمان، حکم قصاص وی نقض شد و این محیطبان از خطر اجرای حکم اعدام نجات یافت.

وی تأکید کرد: اگر مجموعه حقوقی سازمان از توان و تخصص لازم برخوردار نیست، باید پرسید چه مجموعه‌ای توانست در چنین پرونده مهمی ورود مؤثر داشته باشد و با دفاع حقوقی، زمینه نقض حکم قصاص و نجات یک محیطبان را فراهم کند؟

مدیرکل دفتر حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: روند پرونده علی جمشیدیان محیطبان اصفهانی مطابق فرآیندهای قضایی در حال انجام است و سازمان حفاظت محیط زیست، اداره کل استان اصفهان و کارشناسان حقوقی مجموعه، موضوع را تا حصول نتیجه نهایی با جدیت دنبال خواهند کرد. بنابراین طرح موضوعاتی مانند «ضعف حقوقی سازمان» یا نسبت دادن طولانی شدن روند رسیدگی به عدم استفاده از وکیل، بیشتر یک بحث رسانه‌ای و انحرافی است و مبنای تخصصی و حقوقی ندارد.

حدود ساعت ۲۲ شنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۳، محیطبان علی جمشیدیان متوجه حضور شکارچیان غیرمجاز در منطقه حفاظت‌شده موته در اصفهان میشود، متخلفان با پروژکتور مشغول اقدام به شکار در محدوده «پارک ملی و پناهگاه حیات وحش موته» بودند که طی تعقیب و گریز، شکارچیان غیرمجاز در حین حرکت با بیرون آمدن از پنجره خودرو به وسیله سلاح شکاری ساچمه زنی، به سمت خودرو و علی جمشیدیان که هدایت خودرو سازمانی را بر عهده داشت شلیک می کند.

در اثر این شلیک، ساچمه به داخل چشم، صورت، سینه و دست جمشیدیان اصابت میکند و در این حین شکارچی غیر مجاز شناسایی شده و پلاک خود نیز ثبت شده است.


۱۰ ساعت قبل / سایت آوش

تاریخ دقیق واریز مابه‌التفاوت حقوق فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۵ بازنشستگان

 «فضل‌الله رنجبر» سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس، در گفت‌و‌گو با رسانه‌ها، از برگزاری نشست با وزیر کار خبر داده و در این رابطه اعلام کرده است «بنا بر اعلام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، پرداخت معوقات مربوط به همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در دستور کار قرار دارد. همچنین مقرر شده است مابه‌التفاوت افزایش حقوق فروردین و اردیبهشت‌ماه نیز به بازنشستگان پرداخت شود. در این جلسه، جمع‌بندی نهایی بر این شد که تمامی موارد مذکور، اعم از اجرای احکام همسان‌سازی و پرداخت معوقاتِ افزایش حقوق، از تاریخ دهم شهریورماه عملیاتی شود.»

پیش از این نیز، نمایندگان مجلس اطلاع داده بودند که واریز معوقات بازنشستگان از دهم شهریور آغاز می‌شود.

بازنشستگان ابراز امیدواری می‌کنند که معوقات یکجا و در موعد مقرر پرداخت شود و بیش از این تاخیر در کار نیفتد؛ آنها تاکید دارند که تا همین امروز، ارزش معوقات شان به شدت کاهش یافته است.

منبع: جماران




 ترکیه‌: یاوه‌گویی نتانیاهو علیه اردوغان نشان‌دهنده ناتوانی اسرائیل است
۳۲ دقیقه قبل / خبرگزاری مهر

ترکیه‌: یاوه‌گویی نتانیاهو علیه اردوغان نشان‌دهنده ناتوانی اسرائیل است

نهادهای ترکیه ای با صدور بیانیه‌هایی جداگانه، اهانت‌های دفتر نتانیاهو به اردوغان را محکوم کرده و آن را نشانه‌ای آشکار از ناتوانی رژیم تل آویو دانستند.

 تولیدکننده  یا  نگهبان ؟
۵ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

تولیدکننده یا نگهبان ؟

هر بار که بحث کوچک‌سازی یا بزرگ‌شدن دولت مطرح می‌شود، یک پرسش بنیادین دوباره جان می‌گیرد: اساسا دولت برای چه به وجود آمده است؟ آیا دولت باید تولیدکننده، تاجر، کارفرما، بانکدار، صنعتگر و حتی بنگاه‌دار باشد یا آنکه رسالت اصلی آن در جای دیگری تعریف می‌شود؟ اقتصاددانان، فیلسوفان سیاست و نظریه‌پردازان حکمرانی طی بیش از یک قرن گذشته پاسخ نسبتا روشنی به این پرسش داده‌اند. دولت پیش از هر چیز نهادی است که باید «کالاهای عمومی» را تامین کند؛ کالاهایی که بازار به دلیل ویژگی‌های ذاتی خود قادر به تولید کارآمد آنها نیست یا اگر هم تولید کند، جامعه با کمبود، نابرابری یا شکست بازار مواجه خواهد شد. از همین نقطه، مفهوم کالای عمومی به یکی از مهم‌ترین پایه‌های نظری دولت مدرن تبدیل شد.

 نبض شاخص - ۱۴۰۵/۰۵/۳۱
۵ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

نبض شاخص - ۱۴۰۵/۰۵/۳۱

k: شاخص | نبض

 حد و مرز دولت
۵ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

حد و مرز دولت

نظریه‌های اقتصادی، کالاهای عمومی را با دو خصوصیت «رقابت‌ناپذیری» و «استثناناپذیری» تعریف می‌کنند؛ اما در دنیای واقعی، مرز این تعریف با خدمات ضروریِ غیرعمومی کاملا بهم می‌خورد. وظایفی چون امنیت و دفاع مرزی تعریف مشخصی دارند؛ با این همه، بخش زیادی از مداخله‌های دولتی در حوزه‌های آموزش، درمان و زیرساخت اتفاق می‌افتند؛ بخش‌هایی که شاید با تعاریف کهنه‌ کالای عمومی منطبق نباشند، اما چون منافع همگانی (آثار خارجی مثبت) دارند، حضور دولت را توجیه می‌کنند.

 صلح از  موضع قدرت
۱ ساعت قبل / روزنامه شرق

صلح از موضع قدرت

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه منکر کمبودها و کاستی‌ها هم نیستیم، اما تلاش داریم با وفاق، کشور را پیش ببریم، گفت: بهتر است امروز که در قدرت و عزت هستیم و تمام دنیا به پیروزی ما اذعان دارند و تأکید می‌کنند آمریکا برخلاف تمام مقررات، به مدارس، بیمارستان‌ها و زیرساخت‌های ما حمله کرده و در دنیا منفور است، جنگ را پایان دهیم.

 نیویورکر: ترامپ همچنان در برابر ایران بازنده است
۴ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

نیویورکر: ترامپ همچنان در برابر ایران بازنده است

نیویورکر نوشت؛ اهداف اولیه واشنگتن محقق نشده است؛ چراکه حکومت ایران همچنان منسجم باقی مانده و تداوم بسته ماندن تنگه هرمز نیز هزینه‌های نظامی و سیاسی آمریکا را افزایش داده است.