قیمت طلا امروز




 سایت صفحه سیاست / ۱۵ ساعت قبل

تیربار ثعبان چیست و چرا دوباره مورد توجه قرار گرفت؟

انتشار تصاویری از شلیک سردار شهید محمد پاکپور با تیربار «ثعبان» بار دیگر نام این سلاح را در کانون توجه قرار داده است؛ تیرباری که برخلاف تصور اولیه، محصول یک طراحی کاملاً جدید نیست و ریشه آن به تیربار سبک RPD ساخت شوروی بازمی‌گردد. با این حال، مجموعه‌ای از تغییرات مهندسی در وزن، ارگونومی، سامانه تغذیه، لوله و تجهیزات جانبی، این سلاح قدیمی را به یک تیربار سبک و قابل حمل برای یگان‌های عملیاتی نیروی زمینی سپاه تبدیل کرده است.
 تیربار ثعبان چیست و چرا دوباره مورد توجه قرار گرفت؟

صفحه سیاست-

تصاویر منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی از شلیک تیربار ثعبان توسط سردار شهید محمد پاکپور، بار دیگر توجه‌ها را به یکی از پروژه‌های تسلیحاتی نیروی زمینی سپاه جلب کرده است. اهمیت این تصاویر اما تنها به نمایش قدرت آتش یک تیربار محدود نمی‌شود؛ بلکه ثعبان نمونه‌ای از یک رویکرد مهندسی در صنعت دفاعی ایران است که در آن یک پلتفرم قدیمی با بازطراحی و بهینه‌سازی، برای مأموریتی جدید به کار گرفته شده است.

ثعبان در ابتدا برای افزایش تحرک و قدرت آتش نیروهای پیاده، به‌ویژه یگان‌های تکاور و نیروهای ویژه، توسعه یافت و پس از طی مراحل آزمایش در رزمایش‌های عملیاتی، وارد چرخه تجهیز برخی یگان‌های نیروی زمینی سپاه شد. ثعبان از دل کدام سلاح ساخته شد؟

«ثعبان ۱» یک تیربار کاملاً جدید با طراحی صفر تا صد نیست. پایه این پروژه، تیربار سبک RPD  است؛ سلاحی که در شوروی طراحی شد و برای شلیک مهمات ۷.۶۲×۳۹ میلی‌متری مورد استفاده قرار گرفت.

نمونه‌هایی از RPD در دهه‌های گذشته در اختیار نیروهای مسلح ایران قرار گرفت، اما با گذشت زمان، بخشی از این سلاح‌ها به دلیل فرسودگی یا تغییر نیازهای عملیاتی از چرخه استفاده خارج شدند.

در چنین شرایطی، یک پلتفرم قدیمی بار دیگر به میز مهندسان بازگشت. متخصصان سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی نیروی زمینی سپاه با بررسی RPD، بخش‌هایی از آن از جمله صفحه خوراک‌دهنده، قبضه، قنداق، لوله و سیستم چکاننده را تغییر دادند.

هدف صرفاً بازسازی یک سلاح قدیمی نبود؛ بلکه تلاش شد RPD با نیازهای جدید نیروهای پیاده و یگان‌های عملیاتی تطبیق پیدا کند. چرا بازطراحی یک سلاح قدیمی اهمیت دارد؟

استفاده مجدد از یک پلتفرم قدیمی الزاماً به معنای عقب‌گرد فناورانه نیست. زمانی که یک سلاح از سازوکار شناخته‌شده، تجربه عملیاتی و مهمات استاندارد برخوردار است، مهندسی مجدد آن می‌تواند مسیر متفاوتی نسبت به طراحی یک سلاح کاملاً جدید داشته باشد.

در چنین پروژه‌ای، بخشی از دانش فنی و تجربه عملیاتی سلاح پایه از قبل وجود دارد و تمرکز مهندسان می‌تواند بر رفع نقاط ضعف، کاهش وزن، بهبود ارگونومی و تطبیق آن با نیازهای جدید قرار گیرد.

ثعبان را نیز می‌توان در همین چارچوب تحلیل کرد؛ پروژه‌ای که تلاش کرده از ظرفیت یک پلتفرم موجود استفاده کند و آن را به یک سلاح …





 تحقق توسعه صنعتی با حفاظت از محیط زیست
۴ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

تحقق توسعه صنعتی با حفاظت از محیط زیست

وزیر صمت با اشاره به ناترازی انرژی و تاثیر آن بر فعالیت واحدهای تولیدی گفت: باید به‌گونه‌ای عمل کنیم که مزیت تولید در کشور از بین نرود؛ چراکه حفظ مزیت تولید یکی از مؤلفه‌های مهم توسعه‌ است.

 تماس تلفنی عراقچی با فرمانده ارتش پاکستان و وزیرخارجه مصر
۴ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

تماس تلفنی عراقچی با فرمانده ارتش پاکستان و وزیرخارجه مصر

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با وزیر امور خارجه مصر و فرمانده ارتش پاکستان تلفنی گفت‌وگو کردند.

 چالش‌های یک طرح خام
۹ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

چالش‌های یک طرح خام

بحران بنزین در ایران دیگر صرفا مساله‌ای مربوط به افزایش مصرف یا کسری تولید نیست؛ مساله امروز به نحوه تامین، توزیع و مدیریت یک کالای راهبردی در شرایطی بسیار شکننده بازمی‌گردد. رشد مصرف، کسری روزانه حدود ۱۵ تا ۲۰‌میلیون لیتر، دشواری واردات در شرایط تحریم و محدودیت‌های ناشی از شرایط جنگی، ضرورت اتخاذ تصمیم‌های فوری برای مدیریت مصرف را افزایش داده است. در چنین شرایطی، سازمان مدیریت راهبردی و بهینه‌سازی مصرف انرژی طرحی را برای انتقال سهمیه بنزین از «خودرو» به «فرد» مطرح کرده است؛ طرحی که اکنون در معرض تصمیم‌گیری دولت قرار دارد.

 قهوه چه تاثیری بر روند پیری دارد؟
۲ ساعت قبل / سایت تابناک

قهوه چه تاثیری بر روند پیری دارد؟

تحقیقات گذشته نشان می‌دهد که یک ریزمغذی به نام پلی‌فنول‌ها ممکن است به کُند شدن روند پیری کمک کند. پلی‌فنول‌ها در غذا‌های متنوعی از جمله قهوه یافت می‌شوند.

 سیاستگذاری نامتوازن در صنعت و معدن
۴ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

سیاستگذاری نامتوازن در صنعت و معدن

رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به چالش ناترازی در بخش تولید، یکی از ریشه‌های این مساله را نبود هماهنگی میان سیاست‌های صنعت، معدن و انرژی و همچنین توسعه صنایع بدون توجه کافی به آمایش سرزمین دانست.

 پزشکیان: با جنگ نمی توان تا ابد پیش رفت | باید کشور را از وضعیت «نه جنگ و نه صلح» نجات داد | رهبر شهید صراحتا اعلام کردند باید از این وضعیت خارج شد
۳ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

پزشکیان: با جنگ نمی توان تا ابد پیش رفت | باید کشور را از وضعیت «نه جنگ و نه صلح» نجات داد | رهبر شهید صراحتا اعلام کردند باید از این وضعیت خارج شد

مسعود پزشکیان رئیس جمهور اسلامی ایران با اشاره به تفاهمنامه اخیر، آن را عزتمندانه و عاری از هر گونه وادادگی دانست و با تاکید بر ضرورت عبور از وضعیت نه جنگ و نه صلح با منطق و حفظ قدرت گفت: رهبر معظم انقلاب سیاست‌ها را تعیین می‌کنند و ما همان راه را خواهیم رفت.



پزشکان، روپوش سفید، جیب خالی
روزنامه آرمان امروز

پزشکان، روپوش سفید، جیب خالی

«آرمان امروز» «آرمان امروز» همزمان با روز پزشک گزارش می‌دهد؛ آرمان امروز- سپهرریاحی:‌ در ایران، زادروز ابوعلی سینا، یکم شهریورماه، به عنوان «روز پزشک» نام‌گذاری شده است؛ روزی برای تقدیر از کسانی که بخش مهمی از زندگی خود را صرف آموختن حرفه‌ای کرده‌اند که مستقیماً با جان و سلامت انسان‌ها سر و کار دارد. اما [ ]
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| جدیدترین استایل بهاره رهنما بعد از کاهش وزن قابل توجه

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| تصاویری از بهرام رادان و آزاده صمدی در پشت صحنه تمرین کنسرت‌نمایش «سیاوش»

سایت تابناک

دستور برخورد قاطع با مروجین فساد و برهنگی در مشهد

ایران، عربستان را محاصره کرده است/ انصارالله یمن را نمی‌توان با عملیات نظامی شکست داد
سایت تابناک

ایران، عربستان را محاصره کرده است/ انصارالله یمن را نمی‌توان با عملیات نظامی شکست داد

انصارالله سرزمین‌هایی را در مجاورت مرز جنوبی عربستان در کنترل دارد و همچنین حملات موشکی فرامرزی علیه این پادشاهی انجام داده است.
سه سناریو برای روزهای پس از جنگ اقتصادی و اما و اگرهای بسیار
روزنامه آرمان امروز

سه سناریو برای روزهای پس از جنگ اقتصادی و اما و اگرهای بسیار

آرمان امروز-سرویس دیپلماسی: در روزهای اخیر این خبر به صورت گسترده پخش شده است که آمریکا قصد دارد شرکای تجاری ایران را هدف قرار دهد؛ موضوعی که نگرانی‌هایی را در چین ایجاد کرده است. تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز به‌شدت کاهش یافته و قیمت نفت همچنان در حال افزایش است. ایرانی‌ها با اعتمادبه‌نفس سخن از [ ]