قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایمنا / ۴ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۵

رئیس اندروید گوگل از آینده گوشی‌های هوشمند با هوش مصنوعی پرده برداشت

گوگل می‌خواهد گوشی‌های هوشمند را از ابزاری که کاربر دائم باید آن را کنترل کند، به دستیار هوشمندی تبدیل کند که هدف کاربر را بفهمد و بسیاری از کارها را به‌صورت خودکار انجام دهد.
 رئیس اندروید گوگل از آینده گوشی‌های هوشمند با هوش مصنوعی پرده برداشت

به گزارش خبرگزاری ایمنا،رئیس اکوسیستم اندروید گوگل، چشم‌انداز این شرکت برای آینده گوشی‌های هوشمند را تشریح کرده است؛ آینده‌ای که در آن عامل‌های هوش مصنوعی می‌توانند به جای کاربر میان برنامه‌ها جابه‌جا شوند، اطلاعات را بررسی کنند و کارهای مختلف را انجام دهند.

برای نمونه، کاربر در آینده ممکن است پس از مراجعه به پزشک، از هوش مصنوعی بخواهد یادداشت‌های ویزیت را بررسی کند، پوشش بیمه را پیگیری کند و برای انجام ام‌آرآی وقت بگیرد؛ بدون اینکه مجبور باشد این مراحل را به‌صورت دستی در چند برنامه انجام دهد. چنین قابلیتی هنوز در اندروید امکان‌پذیر نیست، اما گوگل قصد دارد این سیستم‌عامل را به چنین سطحی از خودکارسازی نزدیک کند.

گوگل در گوشی‌های جدید Pixel 11 نیز گام‌هایی در همین مسیر برداشته است. چراغی در پشت Pixel 11 Pro هنگام پردازش فرمان توسط Gemini فعال می‌شود تا کاربر بدون نیاز به بررسی مداوم نمایشگر، از فعالیت دستیار هوش مصنوعی مطلع شود. قابلیت دیگری به نام Halo نیز قرار است روند انجام وظایف توسط عامل هوش مصنوعی را نمایش دهد.

این تغییرات بخشی از رقابت گسترده گوگل، اپل، سامسونگ و OpenAI برای تبدیل هوش مصنوعی به لایه اصلی تعامل کاربران با فناوری است. با این حال، بی‌اعتمادی عمومی به نحوه استفاده شرکت‌ها از هوش مصنوعی همچنان یکی از موانع جدی این مسیر محسوب می‌شود.

در نهایت، پرسش اصلی برای گوگل فقط این نیست که هوش مصنوعی چه کارهایی می‌تواند انجام دهد؛ بلکه این است که آیا این فناوری واقعاً می‌تواند زمان استفاده و درگیری روزانه کاربران با گوشی را کاهش دهد یا صرفاً شکل جدیدی از وابستگی به تلفن هوشمند ایجاد خواهد کرد. کد مطلب 996336



 ارائه روشی نوین برای تحلیل تصاویر ماهواره‌ای با هوش مصنوعی
۵ دقیقه قبل / خبرگزاری برنا

ارائه روشی نوین برای تحلیل تصاویر ماهواره‌ای با هوش مصنوعی

مقاله مشترک محمدجواد شایگان‌فرد عضو هیئت علمی دانشکده هوش مصنوعی و کامپیوتر دانشگاه علم و فرهنگ و سپهر سماواتی دانش‌آموخته رشته کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر ـ نرم‌افزار که برآمده از پایان‌نامه کارشناسی ارشد این دانش‌آموخته است، با عنوان «A lightweight transfer learning framework with dynamic data augmentation for few-shot remote sensing image classification» در مجله Geomatica از انتشارات Elsevier منتشر شد.

به گزارش دانشگاه علم و فرهنگ، این پژوهش به ارائه یک چارچوب سبک و کارآمد مبتنی بر هوش مصنوعی برای طبقه‌بندی تصاویر سنجش از دور در شرایط کمبود داده‌های آموزشی می‌پردازد.

پژوهشگران در این مطالعه با ترکیب روش‌های یادگیری انتقالی و افزایش پویای داده‌ها، روشی را ارائه کرده‌اند که امکان آموزش مدل‌های یادگیری عمیق را با حجم محدودی از تصاویر برچسب‌گذاری‌شده فراهم می‌کند.

کمبود داده‌های برچسب‌گذاری‌شده یکی از چالش‌های مهم در توسعه مدل‌های هوش مصنوعی برای تحلیل تصاویر ماهواره‌ای است؛ چراکه تهیه و برچسب‌گذاری این داده‌ها به زمان و منابع قابل‌توجهی نیاز دارد.

چارچوب پیشنهادی این پژوهش با هدف کاهش وابستگی مدل به حجم بالای داده‌های آموزشی طراحی شده است.

نتایج آزمایش‌ها روی تصاویر ماهواره‌ای نشان داد که روش پیشنهادی، ضمن حفظ کارایی محاسباتی و سبک‌بودن مدل، موجب کاهش خطای طبقه‌بندی و بهبود عملکرد آن می‌شود.

این ویژگی می‌تواند استفاده از مدل‌های هوش مصنوعی را در شرایطی که داده‌های آموزشی محدود یا منابع محاسباتی در دسترس کم است، امکان‌پذیرتر کند.

یافته‌های این پژوهش می‌تواند در حوزه‌هایی همچون پایش محیط‌زیست، نقشه‌برداری کاربری و پوشش اراضی، کشاورزی هوشمند، مدیریت بحران، پایش منابع طبیعی و تحلیل تصاویر ماهواره‌ای کاربرد داشته باشد.

این مقاله در مجله Geomatica از انتشارات Elsevier منتشر شده، در پایگاه Scopus نمایه می‌شود و در چارک Q۲ قرار دارد.

انتهای پیام/



 نقد و بررسی پیکسل ۱۱ پرو؛ گران تر، با رم کمتر!
۲ ساعت قبل / سایت سیتنا

نقد و بررسی پیکسل ۱۱ پرو؛ گران تر، با رم کمتر!

به گزارش سیتنا از ورج، در ادامه، به بررسی نقاط قوت و ضعف پیکسل ۱۱ پرو می‌پردازیم.

سخت‌افزار؛ ارتقاهای جزیی و یک پسرفت

پیکسل ۱۱ پرو نسبت به نسل قبل، تغییرات سخت‌افزاری چندانی ندارد: نمایشگر: روشنایی ۳,۶۰۰ نیت (افزایش یافته) شارژ: سرعت سیمی بیشتر و Qi2.2 برای شارژ بی‌سیم ۲۵ وات دوربین تله‌فوتو: سنسور بزرگ‌تر با جذب نور ۳۰٪ بیشتر حافظه: شروع از ۲۵۶ گیگابایت (به‌جای ۱۲۸ گیگابایت)

اما مدل پایه پیکسل ۱۱ پرو نسبت به پیکسل ۱۰ پرو، رم کمتری (از ۱۶ به ۱۲ گیگابایت) دارد و قیمت آن نیز ۱۰۰ دلار افزایش یافته است.

ویژگی‌های جدید؛ هیجان‌انگیز اما ناکارآمد HiLight (چراغ اعلان): چراغ‌های LED اطراف فلاش که برای اعلان‌ها روشن می‌شوند. در عمل، کارایی چندانی ندارند. Proactive Assistance: کمک‌های هوشمند برای رزرو رستوران و کارهای روزمره. این ویژگی فقط در شرایط بسیار خاص کار می‌کند.

نقاط قوت واقعی Rambler: ابزاری که بهترین فریم‌های ویدئو را انتخاب می‌کند (بسیار کاربردی) Magic Capture: ثبت عکس‌های آماده برای اشتراک‌گذاری با یک ضربه دوربین: کیفیت عالی در نور کم و زوم ۱۲۰ برابر کیفیت ساخت: فوق‌العاده و premium

قیمت و ارزش خرید مدل قیمت (دلار) تغییر نسبت به نسل قبل Pixel 11 Pro ۱,۰۹۹ ۱۰۰ دلار افزایش Pixel 11 Pro XL ۱,۲۹۹ ۱۰۰ دلار افزایش

گوشی‌ای عالی با قیمتی بالاتر

پیکسل ۱۱ پرو با وجود افزایش قیمت و کاهش رم، همچنان یک گوشی عالی است. دوربین بهبودیافته، نمایشگر روشن‌تر و ابزارهای مفیدی مانند Rambler، آن را به گزینه‌ای جذاب برای کاربران حرفه‌ای تبدیل کرده است. اما اگر به دنبال ویژگی‌های جدید و هیجان‌انگیز مانند HiLight هستید، ممکن است ناامید شوید.

جدول اطلاعات کلیدی ویژگی Pixel 11 Pro Pixel 10 Pro قیمت ۱,۰۹۹ دلار ۹۹۹ دلار رم ۱۲ گیگابایت ۱۶ گیگابایت حافظه پایه ۲۵۶ گیگابایت ۱۲۸ گیگابایت نمایشگر ۳,۶۰۰ نیت ۳,۰۰۰ نیت شارژ بی‌سیم Qi2.2 (۲۵ وات) Qi (۱۲ وات) دوربین تله‌فوتو سنسور بزرگ‌تر، جذب نور ۳۰٪ بیشتر سنسور قبلی HiLight دارد (ناکارآمد) ندارد Proactive Assistance دارد (محدود) ندارد

انتهای پیام



 تصویب برنامه اقدام وزارتخانه‌ها در چارچوب تقسیم کار ملی هوش مصنوعی
۳ ساعت قبل / خبرگزاری برنا

تصویب برنامه اقدام وزارتخانه‌ها در چارچوب تقسیم کار ملی هوش مصنوعی

در جلسه ستاد توسعه فناوری و کاربرد هوش مصنوعی مقرر شد وزارت آموزش و پرورش گزارش ماهانه اقدامات خود در حوزه هوش مصنوعی را به دبیرخانه ستاد ارائه کند تا روند اجرای برنامه‌ها به‌صورت مستمر مورد ارزیابی و نظارت قرار گیرد.

به گزارش معاونت علمی ریاست‌جمهوری، یکی دیگر از موضوعات مطرح‌شده، حضور ایران در همکاری‌های بین‌المللی حوزه هوش مصنوعی بود. بر اساس تصمیم اتخاذشده، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری به‌عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری جهانی هوش مصنوعی (WAICO) انتخاب شد. ایران پیش‌تر نیز با امضای سند تأسیس این سازمان، به جمع اعضای مؤسس آن پیوسته بود. تصویب کلیات برنامه اقدام دو وزارتخانه

در ادامه، کلیات برنامه اقدام وزارت جهاد کشاورزی با حضور سید غلامرضا نوری وزیر جهاد کشاورزی، و وزارت ورزش و جوانان با حضور احمد دنیامالی وزیر ورزش و جوانان، در چارچوب «برنامه تقسیم کار ملی هوش مصنوعی» بررسی و به تصویب رسید.

بر اساس تصمیم ستاد، اعضا تا روز چهارشنبه چهارم شهریورماه فرصت دارند پیشنهاد‌های اصلاحی خود درباره این برنامه‌ها را به دبیرخانه ستاد ارسال کنند.

بیشتر بخوانید ایران دیجیتال ۴ میلیونی شد؛ آموزش رایگان هوش مصنوعی به دانش‌آموزان مانوین نماد تغییر پارادایم و ریل‌گذاری حکمرانی نوین در مسیر توسعه اقتصاد خلاق ایران است پیگیری طرح‌های منتخب در حوزه آب و انرژی

گزارش اقدامات ستاد در فاصله میان دو جلسه نیز ارائه شد. بر اساس این گزارش، تفاهم‌نامه‌های همکاری مربوط به طرح‌های منتخب دریافت و بررسی شده و جلسات نظارت با تیم‌های منتخب فعال در حوزه‌های آب و انرژی برگزار شده است.

همچنین دریافت گزارش‌های مرتبط با طرح‌ها و آغاز فرآیند تعامل با بهره‌برداران، از دیگر اقدامات انجام‌شده در این بازه زمانی عنوان شد. پیگیری فراخوان‌های حمل‌ونقل و پولی و بانکی

در …



 آیا هوش مصنوعی خودمختار می‌تواند از کنترل انسان خارج شده و به «دستیار شرور» تبدیل شود؟
۴ ساعت قبل / سایت سیتنا

آیا هوش مصنوعی خودمختار می‌تواند از کنترل انسان خارج شده و به «دستیار شرور» تبدیل شود؟

دکتر داوود ادیب، رئیس انجمن صنفی کارفرمایی شرکت‌های فناور هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران، در یادداشت ارسالی برای سیتنا آورده است:

وقتی از خطر هوش مصنوعی خودمختار صحبت می‌کنیم، شاید اولین تصویری که به ذهن برسد یک «دستیار شرور» باشد؛ هوشی که برای کمک به انسان ساخته شده، اما روزی از کنترل او خارج می‌شود. با این حال، نگرانی جدی متخصصان هوش مصنوعی کمی متفاوت و اتفاقاً جالب‌تر از این تصویر است.

فرض کنیم در آینده یک هوش مصنوعی بسیار قدرتمند و خودمختار را مسئول اداره یک شرکت کنیم و به آن یک هدف ساده بدهیم: «سود شرکت را به حداکثر برسان.» این سیستم می‌تواند برنامه‌ریزی کند، به اینترنت و APIها متصل شود، کد بنویسد و اجرا کند، از منابع محاسباتی استفاده کند و حتی تعدادی دستیار هوشمند دیگر را برای انجام وظایف مختلف به کار بگیرد.

مشکل از جایی آغاز می‌شود که آنچه ما می‌گوییم الزاماً تمام آن چیزی نیست که منظورمان است. وقتی می‌گوییم «سود را حداکثر کن»، در ذهن ما ده‌ها شرط نانوشته نیز وجود دارد: قانون را زیر پا نگذار، به انسان‌ها آسیب نزن، امنیت شرکت را به خطر نینداز و برای رسیدن به سود بیشتر دست به هر کاری نزن.

انتقال کامل چنین مجموعه‌ای از ارزش‌ها و محدودیت‌ها به یک ماشین کار ساده‌ای نیست. این مسئله بخشی از یکی از مهم‌ترین چالش‌های هوش مصنوعی، یعنی هم‌راستایی یا Alignment است؛ اینکه چگونه مطمئن شویم اهداف و رفتار یک هوش مصنوعی واقعاً با خواسته‌ها و ارزش‌های انسان هماهنگ باقی می‌ماند.

حالا اتفاق جالب‌تری می‌تواند رخ دهد. هوش مصنوعی ممکن است به این نتیجه برسد که اگر خاموش شود، دیگر قادر به ادامه مأموریت خود نخواهد بود و در نتیجه نمی‌تواند به هدف تعیین‌شده برسد.

بنابراین، بدون آنکه کسی به آن دستور داده باشد «از خودت محافظت کن»، ادامه فعالیت می‌تواند به یک هدف واسطه‌ای تبدیل شود. سیستم لازم نیست از مرگ بترسد، احساس داشته باشد یا از انسان متنفر باشد. کافی است نتیجه بگیرد که خاموش‌شدن مانع رسیدن به هدفی است که خود انسان برایش تعیین کرده است.

اگر چنین هوشی فقط یک نرم‌افزار محدود و منزوی باشد، خطر آن نیز محدودتر است. اما شرایط زمانی جدی‌تر می‌شود که هوش بسیار بالا، خودمختاری و دسترسی گسترده به دنیای …



 هوش مصنوعی فراگیرتر شده، اما محبوب‌تر نه
۴ ساعت قبل / سایت سیتنا

هوش مصنوعی فراگیرتر شده، اما محبوب‌تر نه

به گزارش سیتنا، با وجود پیشرفت‌های فناوری، نگاه مردم به هوش مصنوعی در دنیای واقعی در حال منفی‌تر شدن است. روز چهارشنبه، آکسیوس گزارش داد که کمیته ملی جمهوری‌خواهان سنا در آمریکا در یادداشتی به شرکت‌های بزرگ هوش مصنوعی هشدار داده است که ساخت مراکز داده در این کشور می‌تواند به شانس این حزب در یک انتخابات مهم در ایالت اوهایو آسیب بزند.

همزمان، مؤسسه پیو ریسرچ در مطالعه‌ای اعلام کرد نگرانی آمریکایی‌ها درباره هوش مصنوعی در حال افزایش است. بر اساس این مطالعه، ۵۲ درصد مردم گفته‌اند درباره گسترش استفاده از هوش مصنوعی در زندگی روزمره، بیشتر نگران هستند تا هیجان‌زده؛ در حالی که این رقم در سال ۲۰۲۱، ۳۷ درصد بود.

نتایج یک نظرسنجی اخیر شبکه CNBC از افراد ۱۸ تا ۳۴ ساله نیز نشان داد بیشتر شرکت‌کنندگان به ۹ نفر از مدیران شناخته‌شده صنعت هوش مصنوعی اعتماد ندارند و معتقد نیستند این افراد در زمینه هوش مصنوعی «مسئولانه رفتار کنند».

در نظرسنجی دیگری که در ماه مه توسط اکونومیست و YouGov انجام شد، بیش از ۷۰ درصد آمریکایی‌ها گفتند هوش مصنوعی با سرعت بیش از حد در حال پیشرفت است. این فهرست از نگرانی‌ها همچنان ادامه دارد.

این نارضایتی‌ها حالا کم‌کم روی عملکرد مالی شرکت‌ها نیز اثر می‌گذارد. وال‌استریت ژورنال این هفته گزارش داد شرکت‌های فناوری به دلیل برنامه‌هایشان برای ساخت مراکز داده هوش مصنوعی در سراسر آمریکا با یک بحران روابط عمومی روبه‌رو شده‌اند. به همین دلیل، برخی شرکت‌ها برای جلب رضایت جوامع محلی، پیشنهادهای بیشتری ارائه کرده‌اند؛ از جمله تضمین ایجاد شغل، سرمایه‌گذاری برای تأمین آب سالم و دیگر مزایا. در یک مورد حتی به معلمان یک منطقه در ایالت لوئیزیانا ۵۰ هزار دلار پاداش پیشنهاد شده است. مردم مزایای هوش مصنوعی را نمی‌بینند

وجه مشترک همه این اتفاقات این است که مصرف‌کنندگان هنوز نمی‌بینند هوش مصنوعی چگونه زندگی آنها را بهتر کرده، اما در عین حال از آنها خواسته می‌شود هزینه‌های توسعه این فناوری را تحمل کنند.

برای صنعتی که صدها میلیارد دلار سرمایه بر اساس این وعده جذب کرده که هوش مصنوعی در نهایت به بخشی اجتناب‌ناپذیر از زندگی تبدیل خواهد شد، کاهش اعتماد عمومی دیگر فقط یک مشکل روابط عمومی نیست؛ بلکه به یک مشکل تجاری …





پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ - 20 August 2026
 هزینه‌هایِ پنهان اختلال و قطع اینترنت
سایت هم میهن

هزینه‌هایِ پنهان اختلال و قطع اینترنت

استاد دانشگاه تهران، می‌گوید خسارت واقعی قطع و اختلال اینترنت بسیار فراتر از اعداد رسمی است و بخش بزرگی از آن در مهاجرت نیروی انسانی، توقف توسعه کسب‌وکارها و ایده‌هایی که هرگز شکل نمی‌گیرند، پنهان می‌ماند.
 هزینه پنهان ابهام در اقتصاد دیجیتال
روزنامه دنیای اقتصاد

هزینه پنهان ابهام در اقتصاد دیجیتال

خلق ارزش، در ساده‌ترین تعریف، یعنی فهم شرایط، ایجاد تغییری مثبت در آن، دریافت بازخورد و تکرار این چرخه. اما این چرخه یک پیش‌شرط اساسی دارد: شرایط باید قابل فهم و قابل پیش‌بینی باشد.
 رکورد خیره‌کننده قطار فوق سریع چینی در ۵ ثانیه!
سایت تابناک

رکورد خیره‌کننده قطار فوق سریع چینی در ۵ ثانیه!

یک قطار مغناطیسی آزمایشی در چین با ثبت شتاب صفر تا ۸۰۰ کیلومتربرساعت در مدت ۵٫۳ ثانیه، رکورد جدیدی در جهان ثبت کرد.
 ضربه eSim  به اپراتورهای سنتی
روزنامه دنیای اقتصاد

ضربه eSim به اپراتورهای سنتی

دنیای اقتصاد: تقاضا برای سیم‌کارت‌های الکترونیکی (eSim) مورد استفاده در سفر، امسال حدود یک‌سوم افزایش خواهد یافت، زیرا مسافران بین‌المللی به دنبال جایگزین‌های ارزان‌تری برای بسته‌های رومینگ داده هستند که تهدیدی برای اپراتورهای تلفن همراه سنتی محسوب می‌شود. تحلیلگران در موسسه تحقیقاتی FDM CCS Insight تخمین زده‌اند که امسال حدود ۱۳۴‌میلیون سیم‌کارت الکترونیکی مسافرتی در سطح جهان استفاده خواهد شد که نسبت به 101.8میلیون در سال ۲۰۲۵ افزایش یافته است. مصرف‌کنندگان در حال دانلود سیم‌کارت‌های الکترونیکی از شرکت‌هایی مانند Airalo هستند که نزدیک به ۳۰۰‌میلیون دلار از سرمایه‌گذارانی از جمله شرکت سهام خصوصی …
 رونمایی شیائومی از ربات انسان‌نما
سایت تابناک

رونمایی شیائومی از ربات انسان‌نما

ربات انسان‌نمای شیائومی برای نخستین‌بار در کنفرانس جهانی ربات ۲۰۲۶ پکن به نمایش عمومی درمی‌آید.
 اینوتکس ۲۰۲۶؛ فرصتی برای معرفی استارتاپ‌ها و جذب سرمایه
سایت توسعه برند

اینوتکس ۲۰۲۶؛ فرصتی برای معرفی استارتاپ‌ها و جذب سرمایه

توسعه برند؛ رئیس مرکز شتابدهی نوآوری از حضور نزدیک به ۲۰ شتاب‌دهنده در اینوتکس ۲۰۲۶ خبر داد و گفت این رویداد فرصتی برای معرفی دستاوردها و استارتاپ‌های تحت حمایت، ارتباط مستقیم با سرمایه‌گذاران و ایجاد زمینه‌های تازه برای جذب سرمایه و توسعه کسب‌وکارهای نوآور خواهد بود.
 پرش شگفت‌انگیز یونیتری
روزنامه دنیای اقتصاد

پرش شگفت‌انگیز یونیتری

دنیای اقتصاد: سهام شرکت یونیتری (Unitree)، یکی از بزرگ‌ترین سازندگان روبات‌های انسان‌نما در چین، در اولین عرضه عمومی سهام خود در روز چهارشنبه در شانگهای، در جدیدترین نشانه خوش‌بینی سرمایه‌گذاران نسبت به پیشرفت‌های فناوری چین، در ابتدا تا ۶۲۹ درصد افزایش یافت. به گزارش آسوشیتدپرس، این شرکت که در سال ۲۰۱۶ توسط کارآفرین وانگ شینگ در مرکز فناوری شرقی چین،‌ هانگژو، تاسیس شد، حدود 6.1‌میلیارد یوآن (۹۰۴‌میلیون دلار) در فهرست خود در بازار STAR به سبک نزدک بورس شانگهای جمع‌آوری کرد. قیمت هر سهم 150.8یوآن (22.36دلار) بود. سهام آن با ۴۶۰درصد افزایش به ۸۴۵یوآن (125.31دلار) رسید.
 حجم‌خوری یا مصرف پنهان؛ روایت اپراتورها از تمام شدن بسته‌های اینترنت
سایت سیتنا

حجم‌خوری یا مصرف پنهان؛ روایت اپراتورها از تمام شدن بسته‌های اینترنت

با افزایش گلایه کاربران درباره تمام شدن سریع بسته‌های اینترنت، سه اپراتور تلفن همراه کشور با تشریح نحوه محاسبه ترافیک و انجام آزمایش‌های عملی، ادعای کسر غیرواقع